Israel 26

Naftali Bennett.

4.6.2021

Jouko Piho:

Israelin uusi hallitus – Frankensteinin hirviökö?

Keskiviikkona 2.6.2021 Israelissa saatiin viimein muodostetuksi hallitus kahden vuoden aikana pidettyjen neljien vaalien jälkeen. Tosin ratkaisu odottaa vielä Israelin parlamentin eli Knessetin hyväksymistä.

Uusi kahdeksan puolueen hallitus on melkoisen sekalainen seurakunta hyvin erilaisia poliittisia mielipiteitä äärioikeistosta vasempaan laitaan. Mukana on myös ensimmäistä kertaa Israelin arabiväestöä edustava konservatiivinen ja jopa islamistiseksi luonnehdittu puolue Ra’am, jonka johtaja Mansur Abbas on saamassa johdettavakseen Knessetin sisäasiain valiokunnan.

Helsingin Sanomat otsikoikin tämän päivän uutisensa aika suorasukaisesti eli ”Israelin uusi hallitus on kuin Frankensteinin hirviö”.

Hesarissa oli muuten asiavirhe, mistä lähetin toimitukseen infoa eli sivulla A30 sanottiin kahden hengen kuvatekstissä, että uuden hallituksen pääministeri ja oikeistolaisen Jaminan johtaja Naftali Bennett on kuvassa oikealla, vaikka hän on kuvassa vasemmalla. Oikealla on sen sijaan keskustalaisen Jesh Atid –puolueen johtaja Jair Lapid, josta tulee kahden vuoden kuluttua pääministeri Bennettin jälkeen.

Aika näyttää, onko hallitus hirviö vai mikä, mutta kyllä minustakin tuntuu siltä, että tuskin tuollainen koalitio voi toimia pitkään sopuisasti, koska vaikuttaa siltä, että ainoa heitä yhdistävä asia on Benjamin Netanyahun vastustaminen. Oikeistolaisen Likud-puolueen johtaja Netanyahu on ollut Israelin johdossa jo 15 vuoden ajan, joten näyttää siltä, että hänen pitkä valtakautensa on päättymässä.

Hesarin toimittaja Jukka Huusko arveleekin artikkelissaan, että hallitus keskittynee käytännön asioiden, kuten talouden, asumisen ja sisäisen turvallisuuden kehittämiseen jättäen samalla suuremmat kiistakysymykset käsittelemättä.

Näin toimien sekasikiöhallituksen (Jukka Huuskon käyttämä sana) toiminta voinee onnistua jonkin aikaa, mutta en usko, että erimielisyyksien maton alle lakaiseminen voisi kestää kovin pitkään, ennen kuin syntyisi vakavia erimielisyyksiä ja hallitus hajoaisi, mikä merkitsisi melko varmasti Netanyahun paluuta valtaan, joka on ennenkin pudonnut kuin kissa jaloilleen ja onnistunut turvaamaan jatkonsa vallan huipulla mahdottomissakin tilanteissa, kuten Huusko asian hyvin kuvailee.

Pysyy tämä hallitus sitten koossa tai ei, niin näen, että näin laajan hallituksen ja varsinkin palestiinalaisten mukaan ottaminen on profeetallinen alku sille kehitykselle, joka johtaa lopulta tulevan maailmanhallitsijan eli Antikristuspedon aikaansaamaan petolliseen Lähi-idän rauhaan, minkä Israel hyväksyy, koska silloinen hallitus luulee sopimuksen olevan Israelin etujen mukainen.

Näinhän ei kuitenkaan ole, minkä Israel tulee huomaamaan katkerasti muutaman vuoden kuluttua.

Kuvassa Naftali Bennett.

15.5.2021

Hamasin ja Israelin erilainen sodankäyntitapa

Yllä oleva kuva pitää paikkansa. Hamasin terroristit laittavat mielellään naisia ja lapsia sotilaskohteisiin, jotta he kuolisivat Israelin iskuissa, jotta Israelia päästäisiin syyttämään viattomien siviilien tappamisesta. Israel sen sijaan suojaa kaikin tavoin siviilejään.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Joku | Vastaa 24.05.2021 09.52

Aihetta mietiskelyyn antaa myös laajat tulipalot taas Kreikssa missä oleskelee satoja tuhansi terrorismin harrastajia jotka rakastaa tuhopolttoja. Mistäköhän ne

Joku 24.05.2021 09.53

luulee itse saavansa ruokaa kun polttavat kaiken vihreän luonnon. Ne vihaa elämää ja rakastaa hiekkaerämaita.

Sakari Sormunen | Vastaa 23.05.2021 18.14

Yle tänään: " Israelin iskujen aiheuttamien tuhojen laajuus on selviämässä. " Voi tätä NAURETTAVAA journalismia. ENSIN Hamas ampuu tuhansia Iranin...

Sakari Sormunen 24.05.2021 10.03

Vs. JOKU. Juuri näin. Yle suomalaisten PAKKOMAKSAMILLA tv - lupamaksuilla suoltaa täyttä sontaa milloin mistäkin ja AINA ISRAELISTA, Jumalan silmäterästä.

Joku 24.05.2021 09.59

YLEn mielestä tuhansia....

Joku 24.05.2021 09.59

Löytyi tämä https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-11-days-4-340-rockets-and-261-dead-the-israel-gaza-fighting-in-numbers-1.9836041
eli 1500 on YLEn

Joku 24.05.2021 09.51

osoittanut vahvasti tukevansa terrorismia.

Joku 24.05.2021 09.50

En uskonut ollenkaan YLEn lässytystä "tuhansista rakennuksista". Israelin iskuthan oli muutama täsmä isku terroristipesäkkeisiin. Mutta YLE on jo vuodesta 2015

Sakari Sormunen 23.05.2021 18.22

joka on aiheuttanut erittäin mittavat tulipalovahingot Israelin puolella. Metsää on palanut terrorin takia mielettömiä hehtaarimääriä. YLE ON PELKKÄ VITSI!!!!

Sakari Sormunen 23.05.2021 18.19

sille toimittamia raketteja Israeliin, jolloin se oikeutetusti puolustaa itseään. Yleä ei kiinnosta tuhot Israelin puolella, eikä Hamasin ilmapalloterrori,...

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 15:19

kohtuullista, että TOTUUS tulee edes esille KIRKON TUKEMAN VALHEEN keskellä. Se ei ole keneltäkään pois.

...
tänään | 15:16

homoille taivaspaikan. Kannamme siis vastuuta lähimmäisistämme sen pohjalta, mitä Raamattu opettaa. Tietysti jokainen tekee ratkaisunsa itse. Mutta on....

...
tänään | 15:13

Vs. PIPPELI. Vanha vitsi. Teksti oli kannanotto MÄDÄN LUT. KIRKON ilmoitukseen tukea homoja helvettiin vievällä tiellään. Minä ja muut uskovat haluamme....

...
tänään | 13:54

Taidat olla joku kaappihomo, kun homostelu noin kiinnostaa.

...
Tykkäät tästä sivusta