Ajankohtaista 25

7.3.2021

Jouko Pihon kirja-arvio:

Suomi & Venäjä – koko tarina

Olen lukenut useita Arvo Tuomisen kirjoja ja pitänyt niistä kaikista, mutta täytyy sanoa, että tämä viimeisin eli lokakuussa 2020 ilmestynyt 300-sivuinen teos ”Suomi & Venäjä” on kyllä paras kaikista. Kirjassa on hyvin paljon uutta tietoa, mutta kaikki tuodaan esille mukaansa tempaavalla tavalla ja usein huumoria, jopa ironiaa, viljellen, mikä tekee kirjasta hyvin hauskan ja helppolukuisen.

Kirja kertoo Suomen ja Venäjän 1000-vuotisesta suhteesta, jolle on ominaista maiden välillä kulkeva hyvin jyrkkä kulttuuriraja. Tuominen kirjoittaakin alkusanoissa: ”Luonnehdin Venäjää lähikaukomaaksi, sillä vaikka se sijaitsee aivan vieressä ja meillä on peräti 1300 kilometriä yhteistä rajaa, olemme henkisesti kuitenkin kovin kaukana toisistamme.”

Sitten Tuominen luettelee eroja: Rajan ylittämisen jälkeen valuutta vaihtuu rupliksi, latinalaiset aakkoset kyrillisiksi, luterilainen usko ortodoksiseksi, germaaninen kulttuuri slaavilaiseksi ja individualistinen elämäntapa kollektiiviseksi.

Eli kielestä ja kulttuurista johtuvia eroja on paljon, vaikka suomalaiset ja venäläiset ovat läheisiä etnisesti ja aika suurella osalla venäläisistä on suomalaisia tai suomalaisugrilaisia juuria lähtien siitä, että Ruotsissa asunut suomalainen viikinki Rurik asettui v. 862 hallitsijaksi Laatokanlinnaan.

Suomalaisen Rurikin jälkeläiset olivat sitten Novgorodin ja myöhemmin Moskovan hallitsijoina aina 1600-luvun alkuun asti, jolloin Romanovien sukudynastia alkoi ja kesti aina vuoteen 1917 saakka.

Kirjassa on luku ”Ikuinen sota”, joka kertoo Ruotsi-Suomen ja Venäjän ja sittemmin Suomen ja Neuvostoliiton välisistä sodista, joita on ollut 40 noin 1000 vuoden aikana. Ensimmäinen sota käytiin v. 1042, jolloin Novgorodin ruhtinas Vladimir hyökkäsi Hämeeseen. Yleensä toisen osapuolen aloittamaa sotaa seurasi toisen osapuolen kostoretki, mitä kierrettä sitten jatkui aina vuoteen 1944 asti.

Kirja kertoo sodista, mutta myös solmituista rauhoista ja näin syntyneistä rajoista. Kirjassa käydään läpi Pähkinäsaaren, Täyssinän, Stolbovan, Uudenkaupungin, Turun, Haminan, Tarton, Moskovan ja Pariisin rauhansopimukset.

Toivottavasti nykyinen rauhantila jatkuisi edelleenkin. Tuominen on kyllä hiukan pessimistinen kirjoittaessaan: ”Halutaanpa sitä sitten myöntää tai ei, vallitsee Suomen ja Venäjän välillä nykyisin sotilaallinen jännite. Se syntyi Naton itälaajentumisen myötä.”

Voisin lopuksi mainita muutamia kirjassa olevia minulle uusia tietoja.

Tuominen korostaa teoksessaan, ettei Viipuri ole ruotsalaisten eikä venäläisten perustama kaupunki, vaan karjalaisten. Historialliset löydökset viittaavat siihen, että karjalaiset olivat Viipurissa ensimmäisenä ja perustivat alueelle suuren puusta tehdyn linnoituksen.

Toiseksi voisin tuoda esiin salaisen poliisin päällikön Lavrenti Berijan, josta olen tähän mennessä lukenut vain kielteisiä tietoja. Mutta Tuomisen kirjassa tulee esille myös monia hyviä asioita, joita Berija ajoi elämänsä loppupuolella, kuten hän oli sitä mieltä, että osa Karjalasta pitäisi palauttaa Suomelle, Königsberg Saksalle ja Kuriilien saaret Japanille. Lisäksi Tuominen kertoo, että Stalinin kuoleman jälkeen Berija vapautti miljoona vankia ja lopetti vähemmistökansallisuuksien vainot. Kaiken huippu on se, että Berija kehotti itäsaksalaisia pitämään Saksojen yhdistämisen porttia auki.

Berija ei kuitenkaan päässyt toteuttamaan ideoitaan, koska hän hävisi Stalinin kuoleman jälkeisen valtataistelun Hrushtsheville, joka onnistui saamaan armeijan puolelleen. Berija pidätettiin kesäkuussa 1953, jonka jälkeen pidettiin näytösoikeudenkäynti, jollaisia Berija itse oli tehtaillut monia kertoja. Tuominen toteaakin että, Berija sai maistaa omaa lääkettään. Berija rukoili vankilassa armoa polvillaan, mutta hänet teloitettiin 23.12.1953 maanpetturuudesta syytettynä.

Kolmas uusi asia on jo edellä mainitsemani monien venäläisten suomalaisuus, josta kirjassa on paljon mielenkiintoisia esimerkkejä, kuten sekin, että Tuomista pidettiin ulkonäön perustella Thaimaassa ilman muuta venäläisenä.

Monia muitakin kiintoisia uusia asioita kirjassa oli minulle, mutta en kerro enempää, vaan kehotan kaikkia lukemaan kirjan, joka antaa paljon ajateltavaa suomalaisten ja venäläisten suhteesta. Itselleni tuli ennen kaikkea mieleen sellainen ajatus, että eiköhän tämä ikuinen sota ja vihamielisyys välillämme jo saisi riittää. Koska me olemme etnisesti läheisiä ja rajanaapureita, niin olisi parempi elää rauhassa ja sovussa.

Hyvän tekstin lisäksi Tuomisen kirjassa on runsaasti mielenkiintoisia valokuvia.

Suosittelen Arvo Tuomisen kirjaa ”Suomi & Venäjä” kaikille historiasta, politiikasta ja erityisesti Suomen ja Venäjän suhteista kiinnostuneille ihmisille.

 

 

 

5.3.2021

Jouko Piho:

Olisiko nyt uuden puolueen aika?

Olen iloinen siitä, että Facebook-ryhmä ”Ano Turtiaisen johdolla kansallismielinen Suomi” on syntynyt. Toivon sille menestystä. Olen samalla alkanut miettiä, olisiko nyt uuden puolueen aika eli voisiko kyseinen ryhmä olla alusta uudelle puolueelle.

Olen kokenut jo yhdeksän vuoden ajan, että Suomessa on oikealla poliittinen tyhjiö. Olen omalta osaltani yrittänyt täyttää tuota aukkoa ensin v. 2012 perustamani Suomen Laillisuuspuolueen ja sitten v. 2018 perustamani Siniristin Liiton kautta, mutta molemmat yritykseni kariutuivat, koska emme onnistuneet keräämään vaadittavia 5000 kannattajakorttia. Ehkä olin aikaani edellä.

Hain myös Perussuomalaisten jäsenyyttä v. 2017, mutta minua ei hyväksytty jäseneksi. Syytä ei kerrottu.

Sen jälkeen on tilanne muuttunut sikäli, että on tullut yhä enemmän ilmi tapauksia, että yksi ja toinen perussuomalainen eroaa puolueesta eri syistä johtuen. Osa voi löytää uuden poliittisen kodin jo olemassa olevista puolueista, mutta kaikki eivät, joten he jäävät poliittisesti kodittomiksi.

Nyt meneillään oleva koronahysteria on luonut taas uuden tilanteen, jossa esim. eduskunnassa on maskin käytön suhteen vain yksi järki-ihminen ja leijona eli Ano Turtiainen ja kaikki muut eli 199 ovat lammasmaisia laumamääkijöitä, heidän joukossaan kaikki perussuomalaiset.

Eduskunnassa ei ole myöskään yhtään puoluetta, joka vaatisi selkeästi Suomen eroa eurosta ja EU:sta nyt eikä vasta ehkä joskus.

Ylipäätään eduskunnassa ei ole kunnon oikeistopuoluetta, koska Kokoomus on jo aikoja sitten omaksunut liian paljon arvoliberaaleja, globalistisia ja vihervasemmistolaisia arvoja ja nyt Perussuomalaiset ovat hallitushalussaan menossa samaan suuntaan.

Minulla ei ole tällä hetkellä puoluetta, jossa voisin toimia tai jota voisin kannattaa täysillä. Toivon, että Suomeen syntyy kristilliskansallismielinen konservatiivipuolue, joka ei ole kuitenkaan kiihkokansallismielinen eli natsihenkinen, vaan terveesti isänmaallinen ja oikealla tavalla maltillinen ollen kuitenkin samalla myös oikealla tavalla radikaali.

Odotan nyt, josko tämä Ano Turtiaisen ympärille koottu ryhmä voisi olla tällaisen uuden puolueen alkusiemen.

Jos puolueajatus saa kannatusta, olisi syytä ryhtyä piakkoin toimiin, jotta uusi puolue voisi olla mukana kevään 2023 eduskuntavaaleissa.

5.3.2021

Kansallismielinen Facebook-ryhmä

Uusi kansallismielinen Facebook-ryhmä on perustettu. En voinut laittaa tietoa FB-sivulleni, koska sain taas kolmen vuorokauden bannin.

https://www.facebook.com/groups/695128024488424 

1.3.2021

Jouko Piho

Stolbovan ja Tarton rauhan rajat takaisin

Mielestäni Suomen tulisi saada Stolbovan (1617) ja Tarton (1920) rauhan rajat takaisin.

Tätä mieltä on myös Suomen Sotahistoriallinen Seura ry, jonka v. 2017 julkaistussa artikkelissa ajatus Stolbovan ja Tarton rauhan rajojen palauttamisesta tulee esille:

”Nykykäsityksen mukaan Stolbovan rauhan ulkorajan palauttaminen Laatokan ympäristössä Suomen ja Euroopan Unionin ulkorajaksi, ja muiden rajojen osalta vuoden 1920 Tarton rauhansopimuksen rajojen toimeenpano sekä Pietarin kaupungin muuttuminen itsenäiseksi kaupunkivaltioksi (malliin Singapore) sekä Königsbergin palautuminen takaisin osaksi Saksaa takaavat parhaiten rauhan ja vakauden Itämeren alueella.”

Sain tietää tästä Suomen Sotahistoriallisen Seuran mielipiteestä Arvo Tuomisen kirjasta ”Suomi & Venäjä” (teen siitä myöhemmin oman kirja-arvion) sivuilla 68-69. Tuomisen mielestä sitaatti edustaa uskomatonta epärealismia.

Minun mielestäni väite ei ole uskomaton eikä epärealistinen. Uskon siis, että Suomi saa takaisin Petsamon ja Karjalan ja myös Inkerinmaa liittyy osaksi Suomea. Lisäksi Pietari irrottautuu Venäjästä ja muodostaa oman itsenäisen kaupunkivaltion. Venäjän heikentyessä myös Königsberg eli nykyinen Kaliningrad palautuu takaisin Saksalle.

Näistä asioista on tullut myös profetioita, joten uskon, että nämä muutokset ovat historian Jumalan tahto.

25.2.2021

Jouko Piho

Syöpätilanteeni

Lääkäri soitti minulle juuri äsken ja sanoi, että 14 imusolmukkeesta syöpä on levinnyt neljään imusolmukkeeseen, joten minulla alkaa kohta puoliin Meilahdessa syöpähoidot.

Syöpä ei ollut levinnyt maksaan eikä keuhkoihin eikä mihinkään muualle suolistossa kuin noihin neljään imusolmukkeeseen.

Edessä on puoli vuotta lääkehoitoja, sitten kaksi vuotta seurantaa Jorvissa ja viisi vuotta täällä Loviisan terveyskeskuksessa.

Lääkäri sanoi lisäksi, että poistettu kasvain ei ollut iso. Se oli ollut asteikolla 1-4 kokoa 2.

24.2.2021

Jouko Piho

Miten tästä eteenpäin?

Olen kyselemässä, miten tästä eteenpäin.

Suomessa on globalistinen hallitus, joka saa ohjeensa Suomen ulkopuolelta. Ne määräykset vievät Suomen tuhoon, mikä on tarkoituskin.

Ensin maahanmuuttohulluutta, sitten ilmastonmuutoshömppää ja nyt koronahuijaus, jonka varjolla yhteiskunta suljetaan ja ihmiset pakotetaan vaarallisiin maskeihin ja rokotuksiin.

Järkeä ei ole enää missään, ja henkilökohtainen vapaus on viety.

Media säestää mukana, koska maailmanlaajuista globalismia ajavat tahot omistavat kaikki tärkeimmät maailman mediat.

Eli media tekee politiikkaa, poliitikot tottelevat, ja kansa seuraa lampaina perässä.

Mitä tässä voisi tehdä?

Yksikään puolue ei ole selkeästi globalismin kaikkia hullutuksia vastaan, joten en näe mitään toivoa puolueissa.

Olen tullut siihen tulokseen, että ihmisten keinot ovat tässä raha- ja valtaeliitin kuristusotteessa aika vähäiset.

Odotankin siksi Jumalan suvereenia ja voimakasta väliintuloa, suuria ihmeitä ja uskonnollis-kansallista herätystä.

Silloin voi kaikki vielä muuttua Suomessa.

23.2.2021

Maailmanlaajuinen protestipäivä 13.3.2021

Ei sulkuja.

Ei maskeja.

Ei pakollisia koronarokotuksia.

Ei poliisivaltiomaisia rajoituksia.

Hylkäämme Uuden normaalin ja valitsemme elää vapaina.

22.2.2021

Jouko Pihon kirja-arvio

Paavo Susitaival

Sain juuri äsken luetuksi entisen kansanedustajan ja puolustusministerin sekä historiantutkija Jussi Niinistön viime kuussa ilmestyneen todella mielenkiintoisen kirjan ”Paavo Susitaival – Kolme sotaa, kaksi kapinaa, neljä linnareissua”, joka on kansanpainos Niinistön v. 1998 julkaisemasta tohtorinväitöskirjasta ”Paavo Susitaival 1896–1993: Aktivismi elämänasenteena”, mikä merkitsee esim. sitä, että tässä kirjassa ei ole lähdeviitteitä. Lopusta löytyvät kuitenkin lähdeluettelo käytetyistä artikkeleista, kirjoista ja haastatteluista, Susitaipaleen lyhyt elämäkerta vuosilukuihin tiivistettynä sekä laaja henkilöhakemisto.

Everstiluutnantti Paavo Susitaival ehti 97 vuoden mittaisen elämänkaarensa aikana olla poikkeuksellisen monessa mukana. Hän oli viimeinen elossa ollut aktivisti, jääkärivärväri, vapaussodan komppanianpäällikkö, suojeluskuntapiirin piiripäällikkö, Mäntsälän kapinan johtohahmo, IKL:n kansanedustaja, talvisodan rintama- ja jatkosodan rykmentinkomentaja. Lisäksi Susitaival oli tuottelias kirjailija, joka tunnettiin myös kekkosvastaisena toisinajattelijana.

Parhaiten mies muistetaan IKL:n kansanedustajana, joka talvisodan sytyttyä lähti rintamalle ja johti Ryhmä Suden legendaariseen voittoon Suomussalmella. Tosin kaikki kunnia annettiin kenraalimajuri (myöhemmin kenraaliluutnantti) Hjalmar Siilasvuolle, mitä Susitaival yritti korjata myöhemmissä kirjoituksissaan. Nimittäin vaikka Susitaival oli kiistaton Suomussalmen taistelujen sankarijohtaja, onnistui Hjalmar Siilasvuo painamaan v. 1940 ilmestyneellä kirjallaan ”Suomussalmen taistelut” Susitaipaleen ansiot näkymättömiin. Vasta kun Susitaipaleen v. 1973 ilmestynyt kirja ”Ryhmä Susi talvisodassa” ilmestyi, suuri yleisö tiesi, ettei Siilasvuo ollutkaan ainoa sankari.

Jatkosodan hyökkäysvaiheessa Susitaival komensi Jalkaväkirykmentti 29:ä Petroskoin valtaukseen asti.

Politiikassa Susitaival oli Mussolinia ihaileva ja itseään vaskitsiksi (fasisti) sanova radikaali, joka ei uskonut puolueisiin, vaan kannatti asiantuntijoiden ja eri ammattiryhmien edustajien hallintoa (korporatismi), mutta rintamalla Susitaival oli inhimillinen miehiään säästämään pyrkivä komentaja.

Tämän takia Susitaival joutui hankauksiin esimiehensä jääkärieversti K.A. Heiskasen (Puolustusvoimain komentaja 1953-1959) kanssa, joka edellytti käskyjensä ehdotonta ja tarkkaa toteuttamista. Susitaival oli kuitenkin itsenäinen ajattelija ja toimi sen mukaan, minkä hän näki kulloisessakin tilanteessa parhaaksi. Tämä omapäisyys johti ristiriitoihin Heiskasen kanssa ja urakehityksen tyssäämiseen.

Isältä opittu isänmaallinen aatteellisuus oli Susitaipaleen johtotähtenä koko hänen elämänsä ajan, myös sodan jälkeen, jolloin monet käänsivät takkinsa, mutta Susitaival pysyi mielipiteissään kuolemaansa asti, kuten myös veljensä Repolan nimismies Bobi Sivén, joka teki vuonna 1921 marttyyri-itsemurhan häpeälliseksi kokemansa Tarton rauhan vuoksi.

Paavokin oli aluksi Sivén, mutta hän muutti v. 1926 nimensä Susitaipaleeksi, koska toimiessaan tuolloin ruotsinkielisen taktiikan soveltamiskurssin johtajana kurssilaiset eivät suostuneet osallistumaan suomalaisten suojeluskuntaupseerien kanssa yhteiseen jumalanpalvelukseen. Tästä huolimatta Susitaival ei ollut koskaan kiihkeä suomalaisuusmies, vaan puhui enemmänkin kansan yhtenäisyyden puolesta, johon hän liitti myös työväestön, jonka hän toivoi tulevan mukaan rakentamaan yhteistä maata.

Tämä Susitaipaleen toive täyttyikin Talvi- ja Jatkosodassa, joihin suurin osa vasemmiston miehiä osallistui yhdessä entisten valkovihollisten kanssa.
Minusta oli kiintoisaa lukea kirjasta, että Susitaival vastusti r-----n (Facebookin sääntöjen takia) ja kommunismin lisäksi kiihkeästi myös vapaamuurariutta, kuten minäkin teen.

Susitaipaleella oli tietenkin paljon vastustajia, joista yksi oli Suomen Sosialidemokraatin pakinoitsijanimimerkki Sasu Punanen (Yrjö Räisänen), joka keksi kutsua Susitaivalta nimellä Hukkareissu. Se herätti toisissa riemua, mutta harmitti Susitaivalta koko hänen elämänsä ajan.

Susitaival sai kuitenkin tilaisuuden antaa takaisin. Kun Susitaival oli ollut valloittamassa kauan haaveiltua Äänislinnaa, hän lähetti pilkkaajalleen viestin: ”Terveiset Turunlinnaan Äänislinnasta”. Sasu Punanen istui nimittäin silloin vankilassa poliittisesti epäluotettavana.

Jyrkkyydestään huolimatta Susitaival tuli toimeen myös poliittisten vastustajiensa kanssa. Hän käytti usein 1960–1970 -luvuilla hyväkseen sosiaalidemokraattisen senaattorin Oskari Tokoin lausuntoa, jonka mukaan oli sittenkin parempi, että valkoiset voittivat. Susitaival ei ollut omasta mielestään työväen vihollinen, vaan piti vasemmistolaisia harhaan johdettuina.

Minervan kustantama 348-sivuinen elämäkerta on helppolukuinen, mukaansa tempaava ja paljon uusia tietoja sisältävä teos, jota suosittelen lämpimästi kaikille, politiikasta, lähihistoriasta ja sotiemme vaiheista kiinnostuneille. Kirjassa on myös monia mustavalkoisia valokuvia.

 

RV-lehden päätoimittaja Petri Mäkilä.

22.2.2021

Julkaisen ohessa asianomaisen luvalla helluntailaisten RV-lehden vastaavan päätoimittajan Petri Mäkilän ajankohtaisen kirjoituksen cancel-kulttuurista. Mäkilän syyttävää vaientamiskulttuuria valaisevasti ja monipuolisesti esiin tuova artikkeli julkaistiin alun perin RV-lehden numerossa 7/2021.

Petri Mäkilä

Cancel-kulttuuri ei tunne armoa

Anteeksiantamaton vaientamisilmiö uhkaa sananvapautta ja kaikille kuuluvaa asianmukaista mahdollisuutta oikeudelliseen prosessiin.

Internetissä on yleistynyt vaientamiskulttuuri, joka ilmenee ilkeämielisenä syyttämisenä, ihmisten siirtämisenä ”vihollisleiriin” väärien mielipiteiden vuoksi ja erilaisina painostuskampanjoina, joiden perusteella jotkut ovat menettäneet maineensa ja jopa työnsä. Sanoja tai tekijä yritetään saada vastuuseen sanomisistaan tai tekemisistään, vaikka ne sijoittuisivat jopa vuosikymmenten taakse. Tavoitteena on nuhdeltavan vaientaminen, ja tuomarina ja valamiehistönä toimii kasvoton someyleisö.

Vielä jonkin aikaa sitten Morgan Wallen oli tunnettu country-tähti Yhdysvalloissa. Yhtenä päivänä kaikki muuttui. Joku lähetti sosiaaliseen mediaan videonpätkän, jossa kavereiden kanssa juhliva Wallen kiroili ja käytti niin sanottua n-sanaa, joka on kiertoilmaisu sanalle neekeri.

Tämän seurauksena Wallenin musiikki poistettiin välittömästi Cumulus Median yli 400 sadan radioaseman soittolistoilta. Spotify ja Apple Music poistivat tähden alustoiltaan ja Wallenin levy-yhtiö jäädytti sopimuksensa hänen kanssaan. Hän ei myöskään saanut esiintyä eikä vastaanottaa mitään tunnustusta viime syksyn country-musiikin Academy of Country Music Awards -tapahtumassa.
Huolimatta siitä, että Wallen esitti nopeasti vahvan anteeksipyynnön asian johdosta, sillä ei ollut mitään vaikutusta. Yksi virhe ja hänet ”poistettiin”. Hän oli yksi niin sanotun cancel-kulttuurin (cancel = peruuttaa, poistaa) uhreista.

Cancel-kulttuuri on levinnyt Yhdysvalloissa ja maailmalla erityisesti yliopistomaailmassa, jossa ihmiset jo pelkäävät joutuvansa ongelmiin perusteltujen mielipiteiden esittämisestä tai jopa pelkkien faktojen kertomisesta – varsinkin, jos ne liittyvät sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja rotusyrjinnän kysymyksiin.

Perinteiset länsimaisen liberaalin yhteiskunnan ihanteet korostivat moniäänisyyttä, ajatustenvaihtoa ja kunnioittavaa kohtelua eri mieltä olevia kohtaan. Nyt tilalle on tullut sosiaalisen median ja poliittisten aktivistien masinoimat aggressiiviset ja kohtuuttomat reaktiot, ”väärämielisten” parjaamisen ja rangaistusten vaatimisen.
Yliopistoilta, liikeyrityksiltä ja organisaatioilta vaaditaan yhteistyön perumista tahojen kanssa, joiden ajatuksista äänekkäät painostajat eivät pidä. Monet ovat taipuneet identiteettipoliittisen paineen edessä.

Cancel-kulttuurin vaikutuksesta myös tiedemaailman tarkoitus ja toimintatavat käännetään päälaelleen. Akateemisen taustankin omaavat kriitikot eivät enää tyydy esittämään ajatuksille vasta-argumentteja ja jättämään johtopäätökset yleisön arvioitavaksi. Sen sijaan he ryhtyvät tekemään pikaisia moraalisia tulkintoja toisten motiiveista ja persoonista vaatien rangaistusta ja ”väärien” näkökulmien hiljentämistä.

Levitessään cancel-kulttuuri on todellinen uhka yhteiskuntarauhalle ja demokratialle. Se uhkaa sananvapautta ja jokaiselle kuuluvaa asianmukaista oikeudellista prosessia tilanteessa, jossa häntä syytetään jostain. Cancel-kulttuuri ei pidä sisällään mitään standardia tai prosessia, jonka perusteella voitaisiin arvioida, ovatko esitetyt syytökset totta vai valhetta. Syytöksistä itsestään tulee pääasia.

Tämä näkyy valitettavasti myös eri medioiden tavassa nostaa esille asioita ilman kunnollista asioiden selvittämistä ennen kuin ne julkaistaan. Käytännössä syyte ja tuomio langetetaan samalla kertaa ja someyleisön vaatima rangaistus toimeenpannaan ilman mitään laillista proseduuria.

Pari vuotta sitten jopa presidentti Barack Obama varoitti oman säätiönsä järjestämässä paneelikeskustelussa moraalisen puritanismin ja poliittisen valveutuneisuuden ylikorostumisesta, jossa ihminen luulee edistävänsä haluamaansa muutosta olemalla mahdollisimman tuomitseva muita kohtaan.
– Se ei ole aktivismia. Siinä ei ole kyse hyvän muutoksen edistämisestä. Jos vain heität kiviä, et pääse pitkälle, Obama sanoi.

Mitkään tahot eivät ole turvassa cancel-kulttuurilta. Viime kesänä tunnettu ja arvostettu talouslehti The Wall Street Journal joutui painostuksen kohteeksi antaessaan lehden mielipidesivuilla näkyä kannanottoja, jotka vasemmistopiirien mielestä olivat vääriä. WSJ tyrmäsi esitetyn arvostelun ja sanoi, ettei alistu cancel-kulttuurille.
– Mielipidesivumme ja kolumnimme edistävät jatkossakin vapaan kansan ja vapaiden markkinoiden periaatteita, jotka ovat tärkeämpiä kuin koskaan yhä voimistuvan progressiivisen yksiäänisyyden ja suvaitsemattomuuden kulttuurissa, WSJ totesi.

Kanadan Ontariossa asuva ja työskentelevä professori Jason Lepojärvi on törmännyt cancel-kulttuuriin työympäristössään. Hänen mukaansa ilmiön laajuus on vielä epäselvää mutta se on selvästi kasvussa.

– Tutkijat Jonathan Haidt ja Greg Lukianoff ovat osoittaneet, että se on ainakin lisääntyvä ongelma, erityisesti pohjoisamerikkalaisissa yliopistoissa. Ja sitä mukaa, kun niin sanottu kriittinen teoria ja kriittinen rotuteoria (Critical Race ja Critical Race Theory) saavat jalansijaa myös Euroopassa, cancel-kulttuuri lisääntyy myös siellä.
Lepojärven mukaan cancel-kulttuuri on lopulta erityisen vahingollista vähemmistöille, mukaan lukien mielipidevähemmistöt.

– Laaja sananvapaus suojelee erityisesti vähemmistöjä. Lyhyellä aikavälillä voi saada kuvan, että erityisesti "valtapositio" joutuu cancel-kulttuurin hampaisiin, mutta tämä on osaksi harha ja ainakin se on lyhytnäköistä. Särö tuulilasissa vaikuttaa koko tuulilasin kestävyyteen.

Lepojärvi muistuttaa samalla, että on tärkeää ymmärtää, mitä cancel-kulttuuri tarkoittaa ja mitä se ei tarkoita. Se ei tarkoita tervettä kriittisyyttä, joka on yhteiskunnan hyvinvoinnin peruspilareita. Cancel-kulttuuri on suhteetonta rankaisua tahattomista virheistä, pienistä rikkeistä tai mielipideharhaopeista.

Cancel-kulttuurista on vaikea löytää mitään hyvää. Se luo enemmän ongelmia kuin ratkaisee niitä. Se syyttää perusteettomasti ja valikoi kohteensa väärin perustein. Se ei tunne armoa eikä se anna anteeksi. Sen esittämillä syytteillä ei ole mitään aikarajaa.

Vaientamiskulttuuri ei mahdollista mitään prosessia, jolla haastaa sen antama tuomio. Se edustaa laittomuutta, eikä se ole tilivelvollinen kenellekään. Se on anonyymi ja perustuu henkilökohtaisiin, ideologisiin ja poliittisiin päämääriin. Sitä voidaan käyttää koston, vääristelyn ja muiden vahingollisten motiivien välineenä. Cancel-kulttuuri on syytä peruuttaa, ja pian.

Kuvassa RV-lehden päätoimittaja Petri Mäkilä.
Jouko Piho Jorvin sairaalassa Espoossa 9.2.2021 paksunsuolensyövän leikkauksen jälkeen.

16.2.2021

Olin paksunsuolensyövän leikkauksessa


En ole kirjoitellut täällä nettisivullani viikkoon, koska olin 9.2.2021 paksunsuolensyövän leikkauksessa Espoossa Jorvin sairaalassa.

Leikkaus meni hyvin. Pääsin kolmantena päivänä kotiin, jossa toipilasaika on alkanut hyvin ja leikkauskivut ovat jo poissa.


6.2.2021

Raha- ja valtaeliitti varasti Amerikan presidentinvaalit

Time Magazine myöntää, että kansainvälinen raha- ja valtaeliitti (cabal) varasti vaalit Trumpilta, jotta Biden saataisiin valtaan.

https://www.infowars.com/posts/watch-live-is-america-beyond-the-point-of-no-return/?fbclid=IwAR0W60lc9x0zrtElrmozAc4wm5qvIqr1vG_j0mNR_oe4LmjuIbVZjmeuzFA 

5.2.2021

Jouko Piho:

Miksi Jumala valitsi Trumpin?

Lähden tässä kirjoituksessani siitä, että Jumala on valinnut Donald Trumpin ja siitä, että Trumpin työ valittuna miehenä jatkuu.

Mutta miksi Jumala valitsi Trumpin?

Varsinkin Trumpin vastustajien on ylivoimaista käsittää sitä, että Jumala olisi valinnut Trumpin yhtään mihinkään, koska he näkevät Trumpissa vain huonoja puolia.

Joten sanon ensimmäiseksi, että Trumpin luonteen ja käyttäytymisen kielteiset puolet eivät ole estäneet Jumalan valintaa. Jumala on suurempi kuin Trumpin viat.

Tämän jälkeen on kuitenkin todettava, että myöskään Trumpin hyvät puolet eivät ole syy Jumalan valintaan. Trumpilla on nimittäin paljon hyviä tekoja ja luonteenominaisuuksia, joista ihmiset eivät ole tietoisia, koska Trumpia vihaava valtamedia ei niistä kerro. Mutta nekään eivät ole valinnan syy.

Miksi Jumala sitten valitsi Trumpin?

Jumala valitsi Trumpin, koska hän halusi valita Trumpin.

Piste.

Niin, tähän voisin lopettaa. Mutta sanon vielä muutaman selityksen sanan. Jumala siis valitsi Donald Trumpin, koska hän tahtoi niin eikä Jumala ole selitysvelvollinen kenellekään, miksi hän teki niin. Jumala voi maailmankaikkeuden korkeimpana tahtojana tehdä mitä tahansa eikä siihen ole kenelläkään nokan koputtamista eikä Jumalan tarvitse selitellä tekojaan.

Jumala tiesi mitä hän teki, kun hän valitsi Trumpin aseekseen ja palvelijakseen. Sanon yhden esimerkin. Vain Trumpilla oli Jumalan antamaa rohkeutta siirtää Yhdysvaltain suurlähetystö Tel Avivista Jerusalemiin eli sinne minne se kuuluukin eli maan pääkaupunkiin.

Jumalan valinta on useinkin erilainen kuin ihmisten valinnat, koska Jumala näkee sellaista, mitä ihmiset eivät näe. Jumalan esim. näkee Trumpin sydämentilan, mitä yksikään Trumpin arvostelija ei näe.

Jumala sanoi Ananiakselle kristittyjä vainonneesta Saulista, josta tuli apostoli Paavali: ”Hän on minulle valittu ase.” Jumala sanoo myös Donald Trumpista: ”Hän on minulle valittu ase.”

Valinta on armosta, ei ansiosta. Mitkään Trumpin hyvät tai huonot puolet eivät vaikuta valintaan, vaan ainoastaan Jumalan suvereeni tahto. Jumala tietää, mitä hän tekee ja miksi hän niin tekee. Mutta hän ei aina kerro sitä meille.

28.1.2021

Jouko Piho:

Minulla on todettu paksusuolen syöpä

Olin tänään Espoossa Jorvin sairaalassa keskustelemassa lääkärin kanssa, joka vahvisti minulle, että minulla on pahanlaatuinen paksusuolen syöpä, joka leikataan Jorvissa 9.2.2021. Joudun jäämään leikkauksen jälkeen sairaalaan 3-5 päiväksi.

Vasta leikkauksen jälkeen voidaan tietää, onko syöpä levinnyt muuallekin. Jos on, niin alan saada syöpäsolujen tuhoamiseen tarkoitettuja lääkkeitä eli sytostaatteja.

Pyydän esirukousta, että leikkaus ja toipuminen menevät hyvin.

Olisin kiitollinen myös mahdollisista vertaiskokemuksista joko itselläsi tai läheisilläsi. Sinun tietosi ja kokemuksesi leikkauksesta ja sen jälkeisestä ajasta voisivat olla minulle suureksi hyödyksi.

26.1.2021

Shruthika Priscilla: "Taistelu ei ole ohi."

Intialainen nainen Shruthika Prisicilla ei tiedä juuri mitään Amerikan politiikasta eikä hän ole Trump-fani, mutta Jumala on ilmoittanut hänelle, että Trump tulee takaisin ja jatkaa Yhdysvaltain presidenttinä.

Nyt on menossa köydenveto (tug of war), jossa Bidenin joukkue näyttää melkein voittaneen, mutta yhtäkkiä Herra höllentää köyttä, ja koko Bidenin joukkue kaatuu maahan eikä nouse enää ylös.

Uskon että näin käy. Taistelu ei ole vielä ohi.

https://www.youtube.com/watch?v=o9QeJbTIQS4&feature=share&fbclid=IwAR03AYOh8-RmhxqvpAQxVYO2ErGai5ZY350ZrvBd69UAK3_QZ95WQWdInqE

23.1.2021

Järisyttävä Marshall-raportti

Marshall-raportin mukaan Trump palaa presidentiksi, mutta ei Washingtoniin, vaan uuteen pääkaupunkiin.

Yhdysvallat ei ole nimittäin ollut vuoden 1871 jälkeen tasavalta, vaan Lontoon Cityn rahaeliitin ja Vatikaanin hallitsema Amerikka-yhtiö (korporaatio), jonka pääkaupunkina on itsenäinen D.C:n alue, joka on näiden ulkomaisten tahojen hallitsema vieras alue Amerikan maaperällä.

Nyt Trumpin tarkoituksena on tehdä selvää koko vapamuurareiden ja deep staten rikollisjoukosta, joka on ollut yhteistyössä ulkomaiden kanssa, viimeksi presidentinvaalien petoksien järjestämisessä. Kun tämä maanpetturuuteen syyllistynyt joukko ihmisiä Biden etunenässä on pidätetty, Trump astuu laillisesti voittamaansa virkaan, Amerikan yhtiö puretaan ja pääkaupunki siirretään muualle.

Linkki Marshall-raporttiin:

https://themarshallreport.wordpress.com/2021/01/20/trump-ode-to-the-corporation/

19.1.2021

Jouko Piho:

Voittaja on selvä

Bidenin puolella ovat demokraatit, jotkut republikaanit, vähemmistö kansasta, rahaeliitti, deep state, lahjotut tuomarit ja valtamedia.

Trumpin puolella ovat republikaanit (paitsi petturit), enemmistö kansasta, vaihtoehtomedia, uskovat, armeija ja Jumala.

Voittajasta ei ole epäselvyyttä.

Tosin vaalipetoksia tehnyt voi esiintyä ensin muka voittajana, kuten dopingia käyttäneet urheilijat, mutta lopulta totuus tulee esiin ja vaalipetoksiin syyllistynyt Biden diskataan.

19.1.2021

Sotilasvalta tulee

Washingtonissa olevien Kansalliskaartin joukkojen komentaja kenraalimajuri William Walker sanoi tänään tiistaiaamuna 19.1.2021 Good morning America -ohjelman haastattelussa: "25,000 National Guardsmen have come in from all 50 states to help support the Secret Service and the police departments with a peaceful transition to military power.” Eli suomeksi: "25 000 kansalliskaartilaista on tullut kaikista 50 osavaltiosta auttamaan ja tukemaan Salaista palvelua ja poliisia rauhanomaisessa siirtymisessä sotilasvaltaan."

USA siirtyy siis ensin sotilasvaltaan, jonka jälkeen valta annetaan takaisin presidentti Trumpille, vaalien oikealle ja lailliselle voittajalle.

https://welovetrump.com/2021/01/18/dc-national-guard-chief-has-everyone-asking-did-he-just-say-transition-to-military-power/?fbclid=IwAR2ukNXVnGJnzwzAINVU9pMyKzAirwXwH24JJGLdCpnasnSfelId4DlCYMA


18.1.2021

Kenraali Flynn: "Trump jatkaa presidenttinä."

Kenraali Flynn: "Asteikolla 1-10 olen kymppivarma siitä, että Trump jatkaa presidenttinä."

https://welovetrump.com/2021/01/17/general-flynn-breaks-down-the-fraud-100-this-president-is-going-to-continue-in-office/?fbclid=IwAR19fzXVlaYbvP0aaQQ7UpIWOkjQnLueh5PoeWDD4GlgX24VoeuOZCcj-zE .

17.1.2021

Trump voitti ylivoimaisesti eli 11 miljoonalla äänellä

Mike Lindell kävi eilen Valkoisessa talossa esittelemässä presidentti Tumpille kaikki todisteet vaalipetoksista, joita ilman Trump olisi voittanut ylivoimaisesti saaden 79 miljoonaa ääntä, kun Biden sai laillisia ääniä 68 miljoonaa.

https://welovetrump.com/2021/01/16/mike-lindell-update-i-delivered-evidence-to-president-trump-that-he-won-79m-to-68m/?fbclid=IwAR2VX9c9-Lrxm4HcBtXfmfije1HBTDmrl-5eZojZQjbk7c9Al002i9ia16E

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Irmeli Savitaipale | Vastaa 03.03.2021 09.12

"Stolbovan ja Tarton rauhan rajat takaisin" Just ja Venäjä ja Putin on varmaan samaa mieltä Nämä sun juttus on hupaisia.

Auli | Vastaa 25.02.2021 19.48

Kiitos Herralle, että leikkaus mennyt hyvin! Rukoilemme puolestasi edelleen.

Merja | Vastaa 17.02.2021 23.49

Voimia ja korkeimman siunausta.

Rebekka | Vastaa 17.02.2021 20.22

Kiitos Herralle, että pääsit nopeasti leikkaukseen ja se on mennyt hyvin. Jeesus uudistakoon nuoruutesi kuin kotkan. Jatkan rukoilua.

Ylermi 17.02.2021 21.40

Herran sukat ovat todet ja puhtaat,
kirkkaat kuin seitsemästi puhdistettu hopea.
Psalmit

Jalmari | Vastaa 17.02.2021 16.39

” Leikkaus meni hyvin. ”

Hyvä.

Olit korkeimman voiman puhuttelussa.

Miten puhuttelu meni?

Ylermi 17.02.2021 21.32

Sidostesukan (https://sidoste.fi/mallisto/hopea/) hopealankasukka parantaa kehosi maadoitusta ja estää kehosi 5G anturin sähkökentän

Ylermi 17.02.2021 21.29

Hopeaveden runsas nauttiminen luo kehoon Faradayn häkin ja estää 5G radioaallot

Ylermi 17.02.2021 21.27

5G anturin toiminta tullaan tarkastamaan tulevissa kontrollikäynneillä jotka sinulle määrätään. Varovaisuuteen on siis syytä

Ylermi 17.02.2021 21.25

Syöpä ja leikkaus juuri nyt? Ei ole sattumaa vaan salavoimien järjestämä juoni vaientaa Trumpin uskollinen tukija.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 11:07

https://mvlehti.net/2021/03/08/eu-suomi-siirsi-kuntavaalit-thln-laskuharjoituksen-perusteella-uskottavaa/

...
tänään | 10:22

https://www.thegatewaypundit.com/2021/03/joe-biden-announces-new-executive-order-expanding-voting-access-making-easier-democrats-steal-elections-video/

...
tänään | 10:19

https://www.thegatewaypundit.com/2021/03/cdc-claims-mask-mandates-dont-statistically-different-impact-covid-no-masks-will-therefore-continue-pushing-masks/

...
tänään | 10:19

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/korona-lapipolitisoinut-laaketieteen-rokotteen-teho-heti-julki-d-vitamiinin-ei/

...
Tykkäät tästä sivusta