Ajankohtaista 24

23.11.2020

Jouko Pihon kirja-arvio:

Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta

Kun sain tietää, että tietokirjailija ja Iltalehden politiikan toimittaja Lauri Nurmelta on ilmestynyt lokakuussa 2020 kirja ”Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta”, halusin lukea sen heti sekä arvostamani Halla-ahon että Nurmen takia, koska pidin hänen edellistä kirjaansa ”Perussuomalaisten hajoamisen historia” hyvänä ja asiallisena kuvauksena tapahtuneista asioista.

Kun olen nyt lukenut Nurmen uusimman kirjan Halla-ahosta, on pakko sanoa, että tämän kirja-arvion tekeminen on vaikeampaa kuin koskaan ennen. Syy on se, että Nurmi on laittanut tekstiinsä paljon Halla-ahoon liittyviä kielteisiä, mutta jo vanhentuneita asioita sekä mielestäni hiukan liian paljon omia kielteisiä mielipiteitään, että minun, joka arvostan Halla-ahoa olematta kuitenkaan kaikesta samaa mieltä, oli välillä vaikeaa lukea kirjaa. Mutta teen silti tämä arvion, koska Nurmen kirjassa on paljon myös ansioita.

Nurmi itse sanoo loppukiitoksissa seuraavasti: ”Arvoiltaan neutraaliin esitystapaan en ole pyrkinyt. Se olisi mahdotonta, koska sanat, lauseet ja virkkeet ovat aina valintoja, tietoisia tai tiedostamattomia.” OK, mutta oma mieltymykseni olisi kuitenkin sellaisen kerronnan puolella, jossa kirjoittaja ainakin pyrkii olemaan mahdollisimman neutraali.

Kirja on siis epävirallinen eli Jussi Halla-aho ei suostunut Nurmen haastattelupyyntöön tätä kirjaa varten, mutta aiempina vuosina Lauri Nurmi on haastatellut Halla-ahoa kymmeniä kertoja työssään Alma Median politiikan toimittajana.

Kirjassa on monia sellaisia asioita, joita minä en ole aiemmin tiennyt eikä varmaan moni muukaan. Ensinnäkin Nurmi valottaa varsin hyvin Jussi Halla-ahon lapsuutta ja nuoruutta. On sydäntäsärkevää lukea Jussin kokemasta koulukiusaamisesta jopa opettajien taholta ja hänen alkoholisti-isänsä Yrjön aiheuttamista ongelmista, mitä paikkasi sairaanhoitajana työskennelleen Ulla-äidin rakkaus. Muutenkin perheessä kannustettiin sivistykseen, lukemiseen, tieteeseen ja koulunkäyntiin.

Kirjassa tulee myös hyvin esiin se, että Jussi Halla-ahon sukutausta on yläluokkainen. Hän edustaa juuriltaan suomenruotsalaista pappis- ja kulttuurisukua, johon kuuluu esimerkiksi elokuvaohjaaja Zaida Bergroth. Halla-aho polveutuu Ulla-äitinsä puolelta perheestä, jossa on katkeamatta kirjoitettu ylioppilaiksi vuodesta 1738 alkaen.

Sekä isän- että äidinpuolelta sukujuuret vievät Etelä-Pohjanmaalle Alajärvelle. Isoisä Leopold "Poju" Bergroth toimii kunnanhallituksessa ja isoäiti Eeva Bergroth kunnanvaltuustossa Kokoomuksen edustajana.

Myös Nurmen kuvaus Jussi Halla-ahon isyyden kokemuksista on asiallista tekstiä ja itse asiassa varsin hellyttävää lukemista. Halla-aho oli todella iloinen ensimmäisen tyttärensä syntymän johdosta ja olisi halunnut jatkaa isyysvapaataan ollakseen koti-isä, mutta se ei ollut kuitenkaan mahdollista.

Kirjassa tulee esille myös Halla-ahon uskonnolliset näkemykset. Nuoruuden kapinavaiheessa Halla-aho erosi kirkosta eikä ole liittynyt siihen takaisin, mutta siitä huolimatta Halla-aho arvostaa uskonnon merkitystä ja sanookin itseään tapaluterilaiseksi.

Lapset on myös kastettu kirkollisesti. Lapsia on yhteensä viisi, joista neljä on yhteisiä Hilla-vaimon kanssa ja yksi on avioliiton ulkopuolisen kahdeksan vuotta kestäneen salasuhteen seuraus. Kun Halla-ahoa on kärvistelty tästä, hän ei ole halunnut alkaa selitellä mitään. Ymmärrän kyllä sen. Minulle riittää se, että Halla-aho on tunnustanut tosiasiat. Iloitsen myös siitä, että kaikesta huolimatta Jussin ja Hillan avioliitto ei kärsinyt haaksirikkoa, vaan he jatkavat yhdessä edelleen.

Kirjassa kerrotaan myös Halla-ahon kielteisestä suhtautumisesta armeijaan menoon, jonka takia hän suoritti siviilipalvelun nuorisotalolla Hyvinkäällä. Noustuaan julkisuuden henkilöksi lähes 20 vuotta myöhemmin Halla-aho on usein harmitellut asepalveluksesta kieltäytymistään.

Mikä lienee sitten ollut todellinen syy, mutta Nurmi arvelee, että Halla-aho valitsi siviilipalveluksen, koska armeijassa hänen olisi pitänyt leikata pitkät hevihiukset.

Kirjassa kuvataan myös Halla-ahon toimintaa isänmaallisessa Sisu-järjestössä ja kerrotaan Halla-ahoa voimakkaasti tukevasta Hommaforumista, jossa Jussia kutsutaan Mestariksi. Onhan se vähän liioiteltua, mutta toisaalta on kiistatonta, että Jussi Halla-aho on pystynyt parhaiten tuomaan esille Suomeen kohdistuneen haíttamaahanmuuton monia ongelmia.

Ehkä kaikkein kuumin kohta on kirjassa esille tuodut viittaukset Halla-ahon nuoruuden kirjoituksiin ja Scripta-blogin teksteihin, joissa on välillä melkoisen voimakasta väkivaltakieltä ja etnonationalistista paatosta.

Hyvä esimerkki on metallimusiikkiin keskittyvässä, pienlevikkisessä monistetussa Fear-fanilehdessä ollut Halla-ahon haastattelu vuonna 1991. Fearin toimittaja kysyy: "Haluaisitteko olla orjakauppiaita?" Halla-aho vastasi: "Minä haluaisin ainakin piiskata ja komennella neekereitä." Bändin nokkamies eli Halla-aho sanoi myös lehtijutussa: "Minä olen arjalainen ja ylpeä siitä.”

Tämä 20-vuotiaan Halla-ahon rasistinen lausunto on juuri sellainen, joka täytyy ymmärtää nuoruuden kypsymättömänä uhona eikä sen takia nyt 49-vuotiasta Halla-ahoa kannata teilata. Useimmilla ihmisillä on ollut nuorempana, jolloin he luulivat tietävänsä kaiken, monia sellaisia ajatuksia, joita he ovat myöhemmin katuneet eivätkä ole kannattaneet enää pitkään aikaan.

Tämä on tullut hyvin selväksi Halla-ahon kohdalla, ja tähän Nurmikin kiinnittää huomiota, että viime aikoina, kun Halla-aho ei ole enää nuori vihainen mies, vaan suuren suomalaisen puolueen puheenjohtaja, Halla-aho on tuominnut oman nuorisojärjestönsä edustajien etnonationalismin, jota hän itse ennen kannatti.

Nurmi kysyykin aiheellisesti: ”Onko Jussi Halla-aho maltillistunut?” Jostain syystä Nurmi ei halua vastata kysymykseensä, vaan hän luottaa lukijaan ja antaa lukijan muodostaa vapaasti käsityksensä Jussi Halla-ahosta.

Oma käsitykseni on, että tietenkin ihminen maltillistuu, kun ikää ja vastuullista valta-asemaa tulee lisää. Eikä Halla-aho ole poikkeus tästä yleisestä säännöstä. On täysin selvää, että Halla-ahon Perussuomalaisilla ei ole mitään asiaa hallitukseen, jos Halla-aho toisi edelleen jyrkkiä mielipiteitään esille kuten nuorempana.

Kun Halla-aholta on kysytty hänen nykyistä kantaansa moniin nuoruuskirjoitustensa äkkivääriin kohtiin, Halla-aho ei ole halunnut kommentoida. Ymmärrän kyllä senkin. Jos nimittäin Halla-aho alkaisi selitellä aikaisempia kannanottojaan, se olisi kyllä loputon ja upottava suo. On parempi, että ihmiset ymmärtäisivät nuoruuden radikalismia ja kiinnittäisivät enemmän huomiota tämän päivän mielipiteisiin.

Mielestäni tämän voi ymmärtää ja hyväksyä. Ainoa huoli on tietysti se, ettei Halla-ahon hallitushalut johda siihen samaan, mitä tapahtui viimeksi kun PS oli Soinin johdolla hallituksessa eli liiallisiin kompromisseihin ja sen myötä kannatuksen dramaattiseen laskuun.

Suosittelen Lauri Nurmen kirjaa Halla-ahosta kaikille politiikasta, lähihistoriasta, Perussuomalaisista ja Jussi Halla-ahosta kiinnostuneille ihmisille.

Nurmi itse kirjoittaa lopussa seuraavasti: ”Kirja on kirjoitettu kaikille Jussi Halla-ahosta ja suomalaisesta yhteiskunnasta kiinnostuneille – niin kohdetta kannattaville kuin häneen kriittisesti suhtautuville ihmisille. Tekstiä ei ole kirjoitettu puolesta eikä vastaan, koska jokaisessa meissä on monta puolta.”

Kirjan luettuani olen samaa mieltä. Sain sellaisen käsityksen, että Nurmi on pyrkinyt vilpittömästi tuomaan totuutta esille. Ainoa hankaluus on se, minkä jo mainitsin arvioni alussa, että Nurmi tuo mielestäni hiukan liikaa esille myös omaa maailmankatsomustaan, mikä värittää hänen suhtautumistaan Halla-ahon käsityksiin.

Kirjan perusteella koin, että kirja on kirjoitettu, koska Nurmi kritiikistään huolimatta arvostaa Halla-ahoa. Ei hän muutoin olisi tehnyt sen eteen tuhansia työtunteja. Kohde on selvästi Nurmelle tärkeä, koska hän tietää, että Jussi Halla-aho, nuoruuden pitkätukkainen hevimetallimuusikko ja sittemmin monia kieliä hallitseva kielitieteilijä ja tohtori, on alun vastahakoisuuden jälkeen noussut briljantilla älyllään ja purevalla havaintokyvyllään Suomen politiikan huipulle pysyäkseen siellä vielä pitkään.

 

 

 

22.11.2020

Todisteita vaalivilpistä

Ohessa on linkki sivustolle, johon kerätään todisteita USAn vaalivilpistä.

https://hereistheevidence.com/?fbclid=IwAR1jJBFVBo3D7hacmdiGFzLMWtKOxJpg9j0Msbqc0BZffdBPhEBIYzmQCpQ .

21.11.2020

Jouko Piho:

Todisteita ei tarvitse eikä pidä antaa medialle eikä suurelle yleisölle

Nykyisen USAn vaalipetossodan raivotessa valtamedia halusi ensin vaieta koko asian kuoliaaksi.

Sen jälkeen kaikkia esiin tulleita vilppitapauksia on voimakkaasti vähätelty tai on väitetty muka tosiasiana, että mitään vääryyksiä ei ole tapahtunut. Näin sekä Yhdysvalloissa että Suomessa, jonka valtamedia toistaa Amerikan vasemmistolaisen median, kuten CNN:n ja New York Timesin, vinoutuneita ja puolueellisia valeuutisia.

Nyt kun sitten todisteita vaalirikoksista on alkanut tulla yhä enemmän, niin media on alkanut inttää, että toimittajille pitäisi esittää konkreettisia todisteita, ei vain väitteitä väärinkäytöksistä.

Viimeksi tämä tuli ilmi, kun Trumpia ennen tukeneen Fox-kanavan suosittu tv-juontaja Tucker Carlson vaati muutama päivä sitten, että Trumpin lakimiehen Sidney Powellin olisi tuotava esiin väittämänsä todisteet vaalivilpistä. Powell kieltäytyi, mistä Carlson hermostui.

Powellin kieltäytyminen oli kuitenkin aivan oikein. Keskeneräisen kiista-asian yksityiskohtaisia todisteita ei tarvitse eikä pidä luovuttaa medialle eikä uteliaalle suurelle yleisölle, koska oikeusistuimet eivät pidä siitä, että tärkeitä todisteita on annettu jo ennen oikeuskäsittelyä median reposteltavaksi, joka voisi peukaloida niitä eri tavoin ja siten yrittää vaikuttaa lopulliseen tuomioon.

Median innokkuudessa saada tietoonsa kaikki todisteet on kyse valtamedian sekaantumisesta oikeuslaitoksen toimintaan.

Tätä ennen on jo käynyt täysin selväksi, että vasemmistolainen valtamedia sekaantuu myös politiikkaan siten, että se ei raportoi asioista puolueettomasti vaan selvästi puolensa valiten. Trumpin kohdalla se on merkinnyt neljä vuotta kestänyttä ja jatkuvaa hyvin kielteistä ennakkoasenteellisuutta ja sen mukaisesti väritettyä valeuutisointia.

Sitten kun vaihtoehtomediat, joita on lähinnä netissä, kritisoivat valtamedian jo lähtökohtaisesti puolueellista ja yksipuolista raportointia, niin valtamedialla on otsaa kutsua näitä objektiivisuuden vaatijoita valemediaksi.

Hyvä puoli tässä on se, että valhe menestyy kyllä aikansa, mutta vain aikansa. Totuus voittaa lopulta aina.

Niin tulee käymään nytkin.

Donald Trump vannoo 20.1.2021 virkavalan ja jatkaa toiselle kaudelle Yhdysvaltojen 46. presidenttinä.

 

21.11.2020

Jouko Piho:

Dominionin johtajan tunnustus vaalipetoksesta

Dominionin huippuinsinööri ja äänestyslaitteiden strategian ja turvallisuuden johtaja Eric Coomer kertoi Antifan aktivisteille: "Älkää olko huolissanne vaaleista. Trump ei tule voittamaan. Tein asian vitun varmaksi."

Coomer postitti itse asiassa nettisivullaan Antifan manifestin presidentti Trumpille.

Eric Coomerissa me näemme USAn historian suurimman vaalipetoksen kasvot ja aivot Bidenin yllättävän "vaalivoiton" takana, kun Trump oli jo selvässä johdossa.

Kaikki on ollut etukäteen suunniteltua, että Trump ei saa missään tapauksessa voittaa, vaikka hän saisikin enemmistön äänistä.

Niinhän Edustajainhuoneen puhemieskin Nancy Pelosi sanoi etukäteen, että kävi vaaleissa miten tahansa, niin Trump ei voita. Pelosi tiesi siis jo ennen vaaleja tulevasta massiivisesta petoksesta.

19.11.2020

Jouko Piho:

Elävätkö Trumpin voittoon uskovat rinnakkaistodellisuudessa?

Silloin tällöin jotkut Bidenia kannattavat henkilöt ovat kirjoittaneet Facebook-sivullani, että me Trumpin voittoon uskovat elämme jossakin rinnakkaistodellisuudessa. He eivät ole mitenkään määritelleet käyttämänsä sanan merkitystä, mutta oletan heidän tarkoittavan sitä, että me Trumpin voittoon uskovat elämme epärealistisessa unelmamaailmassa, joka ei vastaa karua todellisuutta.

Me emme itse koe elävämme utopiamaailmassa, vaan todellisuudessa, kun me otamme vakavasti esiin tulleet todisteet monista eri vaalirikoksista. Kun nämä kyseiset rinnakkaistodellisuus-sanan käyttäjät sekä valtamedia kieltävät päivästä toiseen näiden todisteiden olemassaolon, he itse elävät minun mielestäni rinnakkaistodellisuudessa eli valheen maailmassa, jolla ei ole enää mitään tekemistä tosiasioiden kanssa.

Kovien faktojen lisäksi uskovat ihmiset elävät myös uskon maailmassa, jossa nähdään uskon ja Jumalan antamien sanomien kautta tulevaisuuden asioita aivan varmoina ikään kuin ne jo olisivat olemassa.

Uskomattomat eivät voi mitenkään ymmärtää tätä uskon ulottuvuutta, koska he ovat sen ulkopuolella. He ovat pihalla kuin lumiukko. Sen takia ei-uskovat puhuvat varsinkin uskovien kohdalla, että nämä elävät kuvitellussa rinnakkaistodellisuudessa. Tähän uskovat voivat vastata, että kyllä näin on, me elämme todellakin rinnakkaistodellisuudessa, mutta se todellisuus ei ole kuviteltua, vaan todellista, mitä ulkopuoliset eivät voi ikinä käsittää.

Todellisuus on siis laajempi käsite kuin mitä monet ihmiset tietävät. Todellisuus on muutakin kuin tämä aistein havaittava maailma. Myös hengen maailma on todellisuutta.

On myös hyvä muistaa, että todellisuus on monesti jotain aivan muuta kuin mitä valtamedia, kuten CNN, New York Times, YLE ja Helsingin Sanomat väittävät sen olevan. Miksi näin? Siksi, että valtamedia on maailmaa hallitsevan pahan eliitin omistuksessa ja sen kautta hallinnassa. Tämä nk. deep state eli piilohallitus haluaa määritellä todellisuuden heille sopivalla tavalla, jossa tosiasioilla ei ole mitään merkitystä, vaan ainoastaan niillä asioilla, jotka voisivat edistää heidän Uuden maailmanjärjestyksen mukaisen yhden maailmanhallituksen tavoitteita.

16.11.2020

Dominion-järjestelmä

Sidney Powell kertoo Dominion-järjestelmään rakennetusta takaportista.

https://beta.oikeamedia.com/o1-147029?fbclid=IwAR14htr__PnWyi9iyn4R2CXEiQVTU3YGbu0hwtbN8cnITkaG9ZvUENNe4xE

15.11.2020

Adressi

Kävin allekirjoittamassa adressin "Suomi on pelastettava täydelliseltä tuholta". Käy sinäkin. 

https://www.adressit.com/suomi_on_pelastettava_taydelliselta_tuholta?fbclid=IwAR0d75yqa_Ai1B8rCkA1I9Dwd0IX5_N2KFARRyRvMKovQOAoGWkvaIfKS1g#sign3 

15.11.2020

Viikon Ahvio: Vaalivilppi USA:n vaaleissa

Juha Ahvio tuo 13.11.2020 esitetyssä 24 minuutin radio-ohjelmassa esille lukuisia todisteita USAn presidentinvaalien vaalipetoksista varsinkin Pennsylvaniassa. Kannattaa kuunnella.
 


15.11.2020

Lisää todisteita USAn presidentinvaalien vaalirikoksista

https://www.facebook.com/cbnnews/videos/1708130496021786 .

13.11.2020

Vaalipetoksia tietokoneella

Keskustelua tietokoneohjelmilla tehdystä vaalipetoksesta USAn presidentinvaaleissa.

https://www.facebook.com/trunews/videos/442992223353042

12.11.2020

Vaalipetosta on tapahtunut

Ohessa on linkki Petri Paavolan kirjoitukseen siitä, että Amerikan presidentinvaaleissa tapahtui vaalipetos.

http://www.kotipetripaavola.com/tapahtuikousanvaaleissa2020vaalipetos.html?fbclid=IwAR1B0hPs6BNJelgVx52WoUFsmneIzwtfbqh7aoBcDkiNyINa-jY_1PMm-_g

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Joku | Vastaa 24.11.2020 18.06

Jes. 8:9 Riehukaa, kansat, kuitenkin kukistutte; kuulkaa, kaikki kaukaiset maat: sonnustautukaa, kuitenkin kukistutte; sonnustautukaa, kuitenkin kukistutte.

Sakari Sormunen | Vastaa 24.11.2020 17.51

Korona leviää etenkin jumalattomalla Uudellamaalla ja vauhdilla muuallakin. Ei tarvi olla profeetta ymmärtääkseen, että leviäminen jatkuu. Se PÄÄMÄÄRÄ jonka...

Joku 24.11.2020 18.04

lasten kärsimyksen teeskentelemällä uhrin suojelijaa. Mutta sallii lisää väkivaltaa. Suojelee terroria. Konkurssit vain pahenee jos ei pahuudesta luovuta.

Joku 24.11.2020 18.02

Tuomiot kääntyvät joidenkin kohdalla pelastukseksi. Toisten kohdalla pelkäksi tuomioksi. Jumalaton Suomi on kaiken kaaoksen ansainnut. Piilottaa hakattujen ....

Sakari Sormunen 24.11.2020 18.01

Jatkoa. omaksi iankaikkisuusparhaakseen, jos nimittäin haluavat pelastua ja taivaaseen?

Sakari Sormunen 24.11.2020 17.58

Jatkoa. jatkuu, kunnes tietty määrä ihmisiä tulee uskoon. Jeesus on sallinut jumalattomien suomalaisten kohdata kovaa ahdistusta tässä muodossa, heidän...

Sakari Sormunen 24.11.2020 17.54

Jatkoa. Jeesus oli ilmoittanut Pirkko Vesavaaralle Koronan suhteen, on SIELUJEN PELASTUMINEN ahdistuksen kautta. On hengellisesti loogista, että leviäminen...

Sakari Sormunen | Vastaa 22.11.2020 21.58

Näin juuri Jouko Piho, kuten kirjoitit USA:n vaaleista. Mikä ihmeen tuomioistuin MEDIA kuvittelee olevansa, jolle pitäisi todisteet kerätä vaalivilpeistä?

Sakari Sormunen 22.11.2020 22.30

Jatkoa. alkeellinenkin vaalidemokratia. Ei voi mennä oikeudessa läpi, että VAALIKONEILLA tehtaillaan ääniä!!!

Sakari Sormunen 22.11.2020 22.28

Jatkoa. paljastumisen jälkeen ei ole enää kahta sanaa siitä, etteikö Bidenin voittoa tulla USA:n korkeimmassa oikeudessa kumoamaan. Sitähän vaatii jo...

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

eilen | 18:06

Jes. 8:9 Riehukaa, kansat, kuitenkin kukistutte; kuulkaa, kaikki kaukaiset maat: sonnustautukaa, kuitenkin kukistutte; sonnustautukaa, kuitenkin kukistutte.

...
eilen | 18:04

lasten kärsimyksen teeskentelemällä uhrin suojelijaa. Mutta sallii lisää väkivaltaa. Suojelee terroria. Konkurssit vain pahenee jos ei pahuudesta luovuta.

...
eilen | 18:02

Tuomiot kääntyvät joidenkin kohdalla pelastukseksi. Toisten kohdalla pelkäksi tuomioksi. Jumalaton Suomi on kaiken kaaoksen ansainnut. Piilottaa hakattujen ....

...
eilen | 18:01

Jatkoa. omaksi iankaikkisuusparhaakseen, jos nimittäin haluavat pelastua ja taivaaseen?

...
Tykkäät tästä sivusta