Kirjoituksia 3

4.12.2022

Jouko Pihon aforismi totuuden sanomisesta

Totuuden sanominen ei ole röyhkeyttä, mutta jos on, niin sitten olen röyhkeästi totuudellinen.

12.11.2022

Jouko Pihon kannanotto Saatanan sekoituksesta

Saatana haluaa sekoittaa kaiken

Jumalan vastustaja Saatana haluaa sekoittaa kansat, uskonnot ja sukupuolet, jonka jälkeen ihmiset ovat sekaisin eivätkä tiedä, mitä kansaa, uskontoa ja sukupuolta he ovat.

10.11.2022

Jouko Pihon aforismi normaaliudesta

Minä en ole normaali ihminen, mikä ei tarkoita sitä, että olisin hullu. En vain sovi keskinkertaisuuteen.

5.11.2022

Jouko Pihon aforismi uskovien vastustajista

Lopunaikana todellisia Jeesuksen seuraajia eivät vastusta vain uskomattomat, vaan myös monet "uskovat".

5.11.2022

Jouko Piho:

Miksi jumaluudessa säilyy yhteys?

Kolminainen Jumala ei hajoa eikä rikkoudu, koska sen sisällä on selvä arvo- ja työjärjestys.

Jumalan Poika Jeesus ei halua Isä Jumalaksi eikä Pyhä Henki Kristukseksi, joten jumaluuden sisällä säilyy rakkaus ja yhteys.

Tämä on hyvä esimerkki myös meille ihmisille, ettemme pyrkisi väärällä tavalla toisten tontille.

Raamattu sanoo myös, että Pyhä Henki kirkastaa Kristusta ja Kristus taas kirkastaa Isä Jumalaa, joten jumaluuden sisällä ei ole kateutta vaan asianmukaista arvonantoa.

Tämä toisia arvostava suhtautuminen ilman kateutta on hyvä esimerkki meille ihmisillekin.

Jumalan luoma korkea-arvoinen enkeli Lucifer ei tätä ymmärtänyt, vaan hän pyrki Jumalaksi Jumalan paikalle ja halusi syrjäyttää myös Jeesuksen, jolle hän oli kateellinen, koska Jeesus oli syntynyt Jumalasta, mutta Lucifer oli vain luotu enkeli.

Luciferin vallankaappausyritys ei tietenkään onnistunut, vaan kirkkautensa menettänyt Lucifer karkotettiin pois taivaasta.

Tämä on hyvä esimerkki myös meille ihmisille, että meidän ei tule kapinoida Jumalan asettamaa hyvää hallintoa vastaan. On sitten toinen asia, jos noustaan pahaa ja tyrannimaista hallintoa vastaan.


5.11.2022

Jouko Piho kolminaisuudesta

Jumalan Poika Jeesus ei halua Isä Jumalaksi eikä Pyhä Henki Kristukseksi, joten jumaluuden sisällä säilyy rakkaus ja yhteys. Tämä on hyvä esimerkki myös meille ihmisille, ettemme pyrkisi väärällä tavalla toisten tontille.

16.10.2022


Jouko Piho:

Vastaukseni Jumalan olemassaolon todistamisen vaatimukseen

Minä en voi todistaa Jumalan olemassaoloa toiselle ihmiselle, koska kyseessä on jokaisen ihmisen oma uskon asia, jonka vain ihminen itse voi kokea. Jos uskomaton ottaa uskon hypyn, niin sen jälkeen hän tietää, että Jumala on. Ei siinä silloin tarvita muiden ihmisten todisteita.

15.10.2022


Jouko Piho:

Jumalan olemassaolon todistaminen

Jumalan olemassaoloa ja hengellisyyttä ei voi todistaa maallisilla ja tavanomaisilla argumenteilla, koska kyse on toisesta sfääristä eli Hengen maailmasta, jonka olemassaolo pitää todistaa toisella tavalla, mikä avautuu vain nöyrän ja lapsenmielisen uskon kautta.

Jos uskon hylkää, niin ylpeä, itseriittoinen ja vain älykkyyteensä luottava järki-ihminen ei voi koskaan löytää Jumalaa, koska hän ei käytä oikeita etsintämenetelmiä, vaan etsii Jumalaa tavalla, millä häntä ei voi löytää.

15.10.2022

Jouko Pihon aforismi Jumala-uskosta

Jumala-usko ei ole harhaista, paitsi uskomattomille, jotka eivät käsitä hengellisyydestä mitään, koska he ovat sen ulkopuolella.

10.10.2022

Jouko Pihon aforismi tämän ajan lopusta

Olen onnellinen siitä, että tämä paha maailmanaika loppuu pian. Ensin pahuus huipentuu, ja sitten tulee Jumalan valtakunta.

23.9.2022

Jouko Pihon aforismi sodasta

Sota tulee, koska raha- ja valtaeliitti niin haluaa Uuden maailmanjärjestyksen synnyttämiseksi eli järjestystä kaaoksesta.

15.9.2022

Jouko Pihon aforismi elitismistä ja populismista

Rahaa ja valtaa kumartavat elitistit johtavat Suomea. Tilalle pitää saada kansan parasta ajavat populistit. 

15.9.2022

Jouko Pihon aforismi vihapuheesta

Oikea vihapuhe on oikein. Väärä vihapuhe on väärin.

13.9.2022

Jouko Pihon aforismi vihasta ja rakkaudesta

Vihalla on paljon voimaa, mutta rakkaus on vielä voimakkaampi ja voittaa lopulta.

13.9.2022

Jouko Pihon aforismi valheesta ja totuudesta

Valheella on paljon voimaa, mutta totuus on vielä voimakkaampi ja voittaa lopulta.

13.9.2022

Jouko Pihon aforismi Saatanan salailusta ja petkutuksesta

Saatana on salailun ja harhautuksen mestari, koska hän on saanut monet ihmiset uskomaan, että häntä ei edes ole. Silloin on helppo huijata ja petkuttaa.

10.9.2022

Jouko Pihon aforismi Jumalan puolueettomuudesta ja oikeudenmukaisuudesta

Jumala ei ole itä- eikä länsimielinen, vaan rakastaa kaikkia ihmisiä ja tuomitsee sekä idän että lännen väärintekijät.

15.8.2022

Jouko Pihon aforismi armosta ja tuomiosta

Vain armosta, hyvyydestä ja rakkaudesta puhuminen ilman sanomaa tuomiosta, tilinteosta ja Jumalan vihasta on harhaoppia.

10.8.2022

Jouko Pihon kannanotto moraalin perusteista

Jotkut luulevat, että jos jokin tuntuu hyvältä, niin se on moraalisesti oikein. Ei ole. Murhaajakin kokee hyvänä tappamisensa. Ja raiskaaja kokee mielihyvää teostaan. Moraalilla täytyy olla jokin muu peruste kuin ihmisen oma tunne.

28.7.2022

Jouko Pihon aforismi lopunajan pilkkaajista

Raamatun mukaan lopunaikana tulee paljon Jumalan ja uskonasioiden pilkkaajia. Sen huomaa selvästi netin eri foorumeilla.

14.7.2022

Jouko Pihon aforismi Raamatusta

Raamattu on maailman väärin ymmärretyin, väärin siteeratuin ja väärin tulkituin kirja.

12.6.2022

Jouko Pihon aforismi Jumalasta Suomen kuninkaana.

Jumala on Suomen kuningas. Tosin ei juuri nyt. Mutta kohta on. Tällä hetkellä Suomen kuningas on Saatana.

11.6.2022

Jouko Pihon aforismi profetiasta ja politiikasta

Profetia ja politiikka ovat saman kolikon kaksi eri puolta. Toinen puoli vain näkee asiat aikaisemmin kuin toinen.

6.6.2022

Jouko Pihon aforismi ateismin hulluudesta

Jumalan olemassaoloon uskomaton henkilö on Raamatun mukaan hullu, tyhmä, mieletön ja järjetön tomppeli. Ei-uskova on samaa mieltä kuolemansa jälkeen. Tämän totuuden sanominen on rakkaudellista varoittamista, jotta uskomaton ei joutuisi pahaan paikkaan.

21.5.2022

Jouko Pihon aforismi oikeista ja vääristä profeetoista

Vääriä profeettoja on, mutta on myös niin, että oikeita profeettoja syytetään vääriksi profeetoiksi, joiden sanomaa ei kuunnella, vaan heitä vainotaan.

8.5.2022

Jouko Pihon aforismi "Seksi ei kuulu kaikkiin rakkauksiin"

Ihmiset saavat rakastaa ketä haluavat, mutta seksi ei kuulu siihen rakkauteen, jota osoitetaan samaa sukupuolta oleville, lapsille ja eläimille.

4.5.2022

Jouko Pihon aforismi kaiken nopeasta järkkymisestä

Lopunaikana asiat tapahtuvat nopeutetusti, ja kaikki järkkyy mikä voi järkkyä. Jumalaan uskovalla on perusta, Kristus-kallio, joka ei järky. Kaikki muut ovat hyvin järkyttyneitä.

23.4.2022

Jouko Pihon aforismi Jumalan rakkaudesta

Maailmankaikkeuden suurin voima on Jumala ja hänen rakkautensa. Luotujen ihmisten tulee rakastaa yli kaiken Jumalaa, joka on antanut meille elämän.

Minä rakastan Jumalaa. Rakastatko sinä Jumalaa? Jos et, niin olet Jumalan rakkauden ulkopuolella ja saat ansaitsemasi tuomion.

13.4.2022

Jouko Pihon aforismi rahan vallasta

Raha ja valhe ratkaisevat kaiken tässä maailmassa. Jumalan valtakunnassa on tärkeintä rakkaus ja totuus.

11.4.2022

Jouko Pihon aforismi enemmistöstä

Enemmistö on historian valossa useimmiten väärässä.

3.4.2022

Jouko Pihon sanalastu 54

Defender of Finland

Sain tänään englanninkieliset sanat ”Defender of Finland” eli ”Suomen puolustaja”.

Koin voimakkaasti, että jokaisen on oltava omalla paikallaan ja mahdollisuuksiensa mukaan Suomen puolustaja.

Puolustamista voi tehdä monin eri tavoin, joista mainitsisin erikseen hengellisyyden merkityksen eli rukousten tärkeyden maamme vapauden vaalimisessa.

Suomen itsenäisyyttä tulee puolustaa myös rauhan aikoina. Tässä onkin paljon työtä, koska maanpetturipoliitikot ovat luovuttaneet Suomen suvereniteetista jo paljon pois, ennen muuta EU:lle, mutta pian ilmeisesti myös Natolle.

Isänmaallisten ihmisten ponnistelujen lisäksi näen, että Suomen paras puolustaja on Kaikkivaltias Jumala, jos me turvaudumme häneen. ”Jumala ompi linnamme” on edelleenkin totta, mikäli Suomen kansa ottaa Jumalan linnakseen.

Minä haluan olla Suomen puolustaja. Haluatko sinä?

1.4.2022

Jouko Pihon aforismi liberaalien valevapaudesta

Liberaalien vapaus on vapautta tehdä syntiä eikä kukaan saisi sanoa, ei edes Jumala, että kyseessä on synti. He ovat synnin orjia.

30.3.2022

Jouko Pihon aforismi ihmisestä laumaolentona

Ihminen on laumaolento. Jos enemmistö on eri mieltä kuin yksilön tietämät tosiasiat, ihminen luopuu faktoista ollakseen hyväksyttynä mukana laumassa. Tästä yleissäännöstä on tietenkin poikkeuksia eli on muutamia ihmisiä, joille totuus on tärkeämpi asia kuin ihmisten arvonanto.

26.3.2022

Jouko Pihon sanalastu 53

Defender of God

Sain tänään englanninkieliset sanat ”Defender of God” eli ”Jumalan puolustaja”.

Raamattu puhuu siitä, että Jumala, Jeesus ja Pyhä Henki puolustavat uskovaa ihmistä, mutta ei siitä, että ihminen voisi puolustaa Jumalaa.

Raamatussa on kuitenkin maininta siitä, miten Paavali kertoi Filippin uskoville puolustaneensa evankeliumia, joten uskon, että ihminen voi puolustaa myös evankeliumin antajaa eli Jumalaa.

Tässä ei ole kuitenkaan kyse siitä, että Jumala itse tarvitsisi ketään puolustajaksi, vaan siitä, että on tarpeellista puolustaa uskoa ja Jumalaa uskomattomien keskuudessa ja heidän takiaan, jotta he uskoisivat. Jumalan puolustaminen tarkoittaa silloin samaa kuin Jumalasta puhuminen ja saarnaaminen.

Meidän aikanamme on ateismi levinnyt huolestuttavan paljon. Olkaamme uskon, Jumalan ja Jumalasta kertovan Raamatun puolustajia.

14.3.2022

Jouko Pihon sanalastu 52

Mocking bird

Sain jo pari päivää sitten Herralta englanninkielisen sanan ”Mocking bird”, joka on suomeksi ”Matkijalintu”, mutta en laittanut sitä julkisuuteen, koska olin kovin ihmeissäni moisesta sanasta, joka viittaa varpusia lähellä oleviin matkijalintuihin, jotka ovat hyvin taitavia jäljittelemään muiden lintujen laulua.

Mutta olen nyt asiaa mietittyäni tullut siihen tulokseen, että en ole kuullut väärin, vaan sanassa on todella sanoma meille tässä ajassa.

Viesti on se, että maailma on täynnä disinformaatiota ja oikealta kuulostavaa tiedotusta, jonka alkulähde ei ole kuitenkaan oikea eikä aito.

Erityisesti tämä pettäminen tulee toteutumaan tulevan Antikristuksen kohdalla, joka sanoo olevansa takaisin palannut Kristus, vaikka hän ei sitä ole.

Meidän ei siis tule uskoa tulevan maailmandiktaattorin Kristukselta kuulostavia lirkutuksia, koska hän on vain Kristusta näyttelevä matkijalintu, joka samalla pilkkaa oikeaa Kristusta, mihin sana ”Mock” (pilkata) myös viittaa.

7.3.2022

Jouko Pihon sanalastu 51

Erstellen

Sain tänään saksankielisen sanan ”Erstellen”, joka tarkoittaa ”Rakentaa”, ”Laatia” ja ”Tehdä”.

Jumala on suuri Rakentaja, ja me saamme olla kanssarakentajia hänen valtakunnassaan.

Jumalan lapset ovat jokainen omalla paikallaan osia Jumalan valtavassa rakennusprojektissa, jossa kaikkien aikojen uskovat muodostavat yhdessä Jumalan temppelin.

Myös pahuuden puolella rakennetaan ja laaditaan juonikkaita suunnitelmia, mutta ne kaikki raukenevat ennemmin tai myöhemmin tyhjiin, koska Jumala tuomitsee vääryyden linnakkeet häviöön.

Vain Jumalan kunniaksi tehty työ tulee säilymään ikuisesti.

19.2.2022

Jouko Pihon aforismi Suomen kuningaskunnasta

Suomen tasavalta pitäisi muuttaa kuningaskunnaksi, ja Jumalan tulisi olla Suomen kuningas.

17.2.2022

Jouko Pihon sanalastu 50

Raid

Sain tänään englanninkielisen sanan ”Raid”, joka tarkoittaa ”Hyökkäys” ja erityisesti vielä ”Yllätyshyökkäys”.

Uskon sanan viittaavan Venäjään, joka tulee tekemään jossain vaiheessa yllätyshyökkäyksen läntistä Eurooppaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Myöhemmin Venäjä iskee liittolaisineen myös Israelin kimppuun, kuten Hesekielin kirjan luvuissa 38 ja 39 on profetoitu jo yli 2600 vuotta sitten.

Venäjä ei hyökkää Suomeen, vaan tekee Suomen hallituksen kanssa sopimuksen Itä- ja Pohjois-Suomen sotilaallisesta miehittämisestä sekä armeijansa kauttakulkuoikeudesta linjalla Kotka-Kuopio-Oulu kohti Pohjois-Ruotsia ja Pohjois-Norjaa.

Venäjä ei halua Suomesta mitään paitsi oman turvallisuutensa takia puskurivyöhykkeen Natoa vastaan. Venäjä haluaisi miehittää koko Suomen, mutta Jumala ei salli sitä.

Venäjän hyökkäys monia maita vastaan tulee kuitenkin johtamaan sen häviöön (Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu). Kun Venäjän armeija kokee ennen kuulumattoman suuren tappion Israelissa, kun itse taivaan Jumala osallistuu taisteluihin puolustaakseen omaa kansaansa ja heittää tulta ja tulikiveä venäläisten niskaan, niin siinä vaiheessa Venäjän armeija poistuu Suomesta ja alkaa Suur-Suomen aika.

13.2.2022

Jouko Pihon aforismi uudesta apartheidista

Uusi apartheid: Rokottamattomilta pääsy kielletty!

9.2.2022

Jouko Pihon aforismi todellisesta vapaudesta

Kun nyt puhutaan paljon vapaudesta ja marssitaan sen puolesta, niin on hyvä muistaa, että vain ihminen, jonka Jeesus on tehnyt vapaaksi, on todella vapaa.

30.1.2022

Jouko Pihon aforismi idän ja lännen tyranniasta

Jos ei kumarra lännen globalistista rahadiktatuuria, niin ei se tee ihmisestä putinistia ja Kremlin kätyriä. Esim. minä vastustan sekä idän että lännen tyranniaa. Ajan Suomen itsenäisyyttä.

28.1.2022

Jouko Pihon aforismi poliitikoista Saatanan palvelijoina

Monet poliitikoista ovat NWO:n ja Saatanan palvelijoita, osa tietoisesti, osa tietämättään. Tähän on tultava muutos ja se tulee.

28.1.2022

Jouko Pihon aforismi keskinkertaisuudesta

Monet ihmiset halveksivat heitä tyhmempiä ja vihaavat heitä viisaampia ihmisiä. Nämä keskinkertaisuudet johtavat maailman tuhoon.

15.1.2022

Jouko Pihon sanalastu 49:

Sinister

Sain viime yönä Herralta englanninkielisen sanan ”Sinister”, joka tarkoittaa ”Synkkä ja uhkaava”.

On ilmeisesti kyse ilmoituksesta, että me olemme todellakin siirtymässä hyvin synkkään ja uhkaavaan aikaan, siihen, josta jo Jeesus sanoi, että lopunaikana tulee sellainen ahdistuksen aika, jollaista ei ole ollut koskaan aikaisemmin eikä tule koskaan olemaan sen jälkeen.

Kyseessä on Kolmas maailmansota, nälänhätä, epidemiat, uskovien ja toisinajattelijoiden vainot, diktatuurisen Antikristuksen ilmestyminen ja suuren tuhoasteroidin iskeytyminen maahan.

Jumalattomat ovat epätoivossa ja kauhuissaan ja osa vain jatkaa pilkkaamistaan, mutta Jeesuksen omat ovat kaiken kaaoksen keskellä turvassa ja Jumala ottaa heidät luokseen taivaaseen silloin kun sen aika on.
 
15.1.2022

Jouko Pihon sanalastu 48:

Oblivion

Sain viime yönä Herralta englanninkielisen sanan ”Oblivion”, joka tarkoittaa ”Unohdus”.

Minulle sana puhuu siitä, että pahoja asioita ei kannata jatkuvasti ja katkerasti hautoa ja muistella, vaan on parempi heittää vääryydet ja loukkaukset unohduksen mereen.

Tämä oikea unohtaminen koskee myös omia syntejä, joita ei kannata ikuisesti murehtia, jos on pyytänyt pahat tekonsa anteeksi Jumalalta ja ihmisiltä, vaan on parempi elää vapaudessa omatunto puhtaana.

Saatana kyllä yrittää syyttää uskovaa jo anteeksiannetuistakin synneistä, mutta silloin voi sanoa sille panettelijalle, että Jumala on heittänyt kaikki pahat tekoni unohduksen mereen ja rannalla on kyltti ”Kalastaminen on kielletty”, joten älä tongi vanhoja asioitani, koska niitä ei Jumalan silmissä ole enää olemassa.

Sana ”Unohdus” tuo mieleeni myös toisen näkökulman eli sen, että on paljon hyviä asioita, joita meidän ei tulisi unohtaa, kuten Jumalan ja toisten ihmisten meille tekemät hyvät teot ja uhraukset, joista meidän tulisi olla kiitollisia eikä kiittämättöminä unohtaa Jumalan ja ihmisten apua, rakkautta ja laupeutta.

12.1.2022

Jouko Pihon aforismi kommunismista

Epäsuosittu kommunismi vaihtoi nimeään. Uusi nimi on globalismi.

4.1.2022

Jouko Piho:

Olen kaiken ulkopuolella

Olen yhteiskunnan enemmistön, puolueiden ja myös kristillisten yhteisöjen näkemysten ulkopuolella. Sopii hyvin profeetalle.

4.1.2022

Jouko Piho:

Valid information eli pätevä tieto

Sain viime yönä Herralta englanninkieliset sanat ”Valid information” eli ”Pätevä ja perusteltu tieto”.

Aikamme valtamedia on valitettavasti täynnä disinformaatiota, valheita ja osatotuuksia, koska heillä on globalistinen ja vasemmistolainen arvoliberaali agenda, jota julistetaan päivästä toiseen. Päämääränä on Uuteen maailmanjärjestykseen siirtyminen, mikä tietenkin kielletään, vaikka esim. presidentti Niinistö on käyttänyt termiä puheissaan.

Näin toimiessaan valtamedia seuraa politiikan valtavirtaa eikä ole siis enää poliitikkoja haastava neljäs valtiomahti, vaan lännettynyt yhden totuuden propagandatehdas. Suomi on siis jälleen samassa diktatuurisessa yhden totuuden tilassa kuin mitä oltiin suomettumisen aikaan. Nyt Suomi vain kumartaa idän sijasta lännen suuntaan. Suomettumisen ajasta ohjelmasarjan tehnyt Jari Tervo voisi tehdä 30 vuoden kuluttua ohjelman meidän aikamme vastaavasta ilmiöstä.

Tähän valtamedian ajamaan vinosuuntaukseen osallistuu lähes koko suomalainen yhteiskunta. Mukana ovat melkein kaikki puolueet ja poliitikot, ammattiyhdistysliike, työnantajapuoli, oikeuslaitos, yliopisto, koululaitos ja kulttuuriväki.

Oikeuslaitoksen mukanaolo on surullista, koska sen pitäisi olla täysin itsenäinen toimija.

Kaikkein murheellisinta on se, että myös kirkot ja uskonnolliset yhdyskunnat vapaita suuntia myöten ovat omaksuneet Raamatun varoitusten vastaisesti tämän maailman hengen ja ajattelutavan.

Kaiken valheen keskellä on tärkeää, että jokainen etsisi oikeaa ja pätevää tietoa, mitä ei kyllä löydy, jos luulee löytävänsä sen valtamediasta, joka on Paholaisen palveluksessa.

En väitä, että vaihtoehtomediankaan tieto olisi aina oikeaa, koska kaikki ihmisten toiminta on vajavaista ja voi sisältää virheitä, mutta sanon varmuudella, että kannattaa ehdottomasti lukea ja katsoa muitakin kuin valtamedian uutisia.

”Valid information” eli ”Pätevä tieto” on totuuden Jumalan tahto.

26.12.2021

Jouko Pihon aforismi tieteestä

On ristiriitaista, että meitä pyydetään luottamaan tieteeseen, vaikka tieteen perusolemus on epäily ja kyseenalaistaminen.

25.12.2021

Jouko Piho:

Bescheid ja Besetzung eli tieto miehityksestä

Sain tänään Herralta saksankieliset sanat ”Bescheid” ja ”Besetzung”, joita en tuntenut ennestään. ”Bescheid” tuli muodossa ”Bescheidung”, jota ei ole, mutta koin, että kyse on sanasta ”Bescheid”.

”Bescheid” tarkoittaa ”tieto tai ilmoitus” ja ”Besetzung” merkitsee ”täyttö, valinta tai miehitys”.

Koin, että sanoissa on tieto jonkin maan miehityksestä. Kyseessä voi olla Ukraina tai Suomi tai molemmat.

22.12.2021

Jouko Pihon aforismi Suomesta Jumalan kuningaskuntana

Kun koko maailma on tulevan pahan diktaattorin eli Antikristuksen vallassa, niin Suomi on silloin Jumalan kuningaskunta.

17.12.2021

Jouko Pihon aforismi pahuudesta ja pyhyydestä

Petos ja pahuus hallitsevat nyt. Pian tulee Jumalan valtakunta, jossa hallitsevat puhtaus ja pyhyys.

16.12.2021

Jouko Pihon aforismi maailman hulluuden syystä

Miksi maailma on tullut hulluksi? Siksi, että kaaoksen takana on Saatana. Mutta pian asiat muuttuvat, kun Jeesus tulee takaisin.

14.12.2021

Jouko Pihon aforismi valepandemiasta

Valepandemia on tekosyy terveysfasismille, joka johtaa poliisivaltioon ja eri mieltä olevien sulkemiseen ulos yhteiskunnasta.

12.12.2021

Jouko Pihon aforismi paratiisin rakentamisesta

Ennen Jumalan valtakunnan tuloa maan päälle Jumala sallii ihmisten yrittää paratiisin rakentamista ilman Jumalaa. Pieleen menee.

12.12.2021

Jouko Pihon aforismi lakien noudattamisesta tai ei-noudattamisesta

Noudatan Jumalan lakia ja Suomen perustuslakia, mutta en niiden vastaisia diktatuurihallinnon tuho- ja valvontalakeja.

9.12.2021

Jouko Pihon aforismi maailman suurimmasta paradoksista

Maailman suurin paradoksi: parisuhde voi olla hyvin vaikeaa, mutta samalla se tuo eniten onnellisuutta ihmisille.

7.12.2021

Jouko Pihon aforismi valosta

Valoa ei voi voittaa. Valo voittaa aina pimeyden. Oletko sinä valon vai pimeyden lapsi?

6.12.2021

Jouko Pihon aforismi ateismista

Ateisti uskoo, että Jumalaa ei ole. Ateisti on uskovainen, mutta hänen uskonsa perustuu epäuskoon, koska tietoa hänellä ei ole.

4.12.2021

Jouko Pihon aforismi koronapassista

Koronapassi on natsipassi. Suomesta on tullut diktatuurinen natsi- ja apartheidmaa, jossa kansalaisten yhdenvertaisuus ei toteudu.

4.12.2021

Jouko Pihon aforismi venäläisestä ruletista

Koronarokotuksen ottaminen on venäläisen ruletin pelaamista: voi olla, että ei tapahdu mitään, tai sitten kuolee.

4.12.2021

Jouko Pihon aforismi maailman hulluudesta

Petetty ja harhaan johdettu ihmiskunta on joutunut globaalisen ja kollektiivisen hulluuden ja järjettömyyden valtaan.

3.12.2021

Jouko Pihon aforismi lopunajasta

Lopunaikana ihmisiä hallitsee laillisuudeksi verhottu laittomuus, uudeksi normaaliksi kutsuttu epänormaalius ja vapaudeksi väitetty orjuus.

30.11.2021

Jouko Pihon aforismi:

Jumala ja suomalainen sisu on voittamaton yhdistelmä.

29.11.2021

Jouko Pihon aforismi:

Jos ei tiedä, että meneillään on Jumalan ja Saatanan välinen valtakamppailu, ei maailman tapahtumia voi ymmärtää ollenkaan.

29.11.2021

Jouko Pihon kannanotto

Älkää uskoko kaikkea

Kaikki väitetyt faktat ja tosiasiat eivät ole totta vaan disinformaatiota. Älkää uskoko kaikkea mitä luette ja näette.

29.11.2021

Jouko Piho:

Tämän olen oppinut naisista 3

Nainen liioittelee

Naisen tunnepohjaiseen asioiden lähestymiseen liittyy se, että kun nainen kertoo mitä tahansa, niin hän käyttää hyvin voimakkaita ylisanoja saadakseen sanomalleen pontta eli hän liioittelee. Itse hän ei sitä huomaa, vaan luulee vain puhuvansa täyttä totta.

Siinä kun mies olisi maltillisempi ja tyytyisi tiedossa oleviin tosiasioihin, niin naisella on pakottava tarve värittää ja dramatisoida asiaa suuremmaksi kuin se onkaan.

En oikein ymmärrä, mistä tämä asioiden paisuttelu johtuu, paitsi siitä, että kyseessä on ilmeisesti jokin naisen perusluonteeseen kuuluva ominaisuus, siis jotakin, joka ei perustu oppimiseen eikä ympäristön vaikutukseen, vaan on jokaisessa naisessa oleva synnynnäinen ominaisuus.

28.11.2021

Jouko Pihon aforismi:

Kaikki on Jumalasta, mutta kaikki ei ole Jumalasta.

27.11.2021

Jouko Piho:

Tämän olen oppinut naisista 2

Naisen tunteet

Olen oppinut sen, että naiselle tunteet ovat tärkeämpiä kuin miehelle, mikä on OK, mutta miehen on vain syytä ottaa se huomioon.

Jos tätä tunnepainotusta ei nimittäin tiedosta, voi joutua turhan päiten sanaharkkaan naisen kanssa, joka lähestyy asiaa täysin eri näkökulmasta eli tunteen pohjalta kuin mies.

Eli on järjetöntä väitellä jostain asiasta naisen kanssa faktapohjalta, jos hän lähestyy samaa asiaa tunneperäisesti, koska tunne voittaa aina tosiasiat.

On parempi vain kuunnella naista, koska sitä hän kaikkein eniten toivoo. Voi vielä vähän nyökkäilläkin ja ynähdellä ymmärtävästi, niin nainen on onnellinen siitä, miten viisas ja rakastava mies on.

Itse asiasta voi sitten puhua varovasti myöhemmin, kun tunnemyrsky on rauhoittunut. Tällöin paljastuu usein, että nainen onkin itse asiassa samaa mieltä kuin mies.

26.11.2021

Jouko Piho:

Älä osta sähköautoa

Älkää ostako sähköautoja, joilla ei voi ajaa sähköverkon tahallisen tai sodasta/terroriteosta johtuvan romahtamisen jälkeen, mikä on maailman diktatuuriin pyrkivän raha- ja valtaeliitin tarkoituskin. Maailma orjuutetaan ja ihmiset palautetaan 1800-luvulle.

Hevosia tarvitaan taas, kun bensa-autoillakaan ei voi ajaa öljyteollisuuden alasajon takia.

25.11.2021

Jouko Piho:

Tämän olen oppinut naisista

Aloitan uuden jatkosarjan ”Tämän olen oppinut naisista” omien havaintojeni ja muilta oppimieni tietojen pohjalta.

Jos näitä kirjoituksia tulee tarpeeksi, voin koostaa kaikesta lopulta kirjan.

Tästä se alkaa.

Tämän olen oppinut naisista 1

Nainen on erilainen

Tärkein asia naisten ymmärtämisessä on sen tosiasian tunnustaminen, että naiset ovat erilaisia kuin miehet. Toki yhtäläisyyksiä on paljon, mutta jos luulee, että miehet ja naiset ovat kaikin puolin samanlaisia, niin tulee ongelmia, koska ennemmin tai myöhemmin huomaa, että ei se ihan niin olekaan.

On sanottukin, että miehet ovat Marsista ja naiset Venukselta.

Kun tämän perustavaa laatua olevan eron tunnistaa ja tunnustaa, niin molempien on helpompi sopeutua yhteiseloon, jossa toisen erilaisuutta kunnioitetaan ja pahassa tapauksessa rakkaudellisesti siedetään tekemättä siitä sen isompaa numeroa tai vaatimatta toista muuttumaan samanlaiseksi kuin itse.

Olen tullut siihen tulokseen, että naisten erilaisuus on voittopuolisesti hyvä asia siitäkin huolimatta, että se välillä rasittaa ja jopa ärsyttää suunnattomasti, koska vaikka naisten kanssa on välillä vaikeaa, ilman heitäkään ei voi olla.

24.11.2021

Jouko Pihon aforismi:

Jumalan kunnia

Tiivistin elämäni tärkeimmän asian kahteen sanaan: Jumalan kunnia.

23.11.2021

Jouko Piho:

Mitä on woke?

Woke on vasemmistolaista vähemmistön diktatuuria enemmistön pakottamiseksi heidän jyrkkiin, ehdottomiin ja ahdasmielisiin näkemyksiinsä, joita vahvistetaan loukkaantumalla verisesti pikku asioistakin tai historian faktoista.

23.11.2021

Jouko Piho:

Ekklesia

Sain tänään Herralta kielilläpuhumiseni, joka ei ole mitään tuntemaani kieltä, seassa kreikankielisen sanan ”Ekklesia”, joka tarkoittaa ”Seurakunta tai uloskutsuttujen joukko”, mikä viittaa maailmanhengestä pois kutsuttuihin uskoviin.

Ekklesia oli myös antiikin Kreikassa poliksen eli kaupunkivaltion kansankokous, jolla oli ylin päätösvalta julkisissa asioissa.

Saamani sana viittaa siihen, että uskovien on syytä olla tarkkana lopunajan virtausten ja eksytysten suhteen, etteivät he mene mukaan tämän maailmanajan mielipiteisiin, jotka ovat enenevässä määrin ihmiskeskeisiä ja Jumalan vastaisia. Tämä maailma, jossa uskovat ovat kuin muukalaisia, ei ole meidän todellinen kotimme, vaan tulevaista me odotamme.

Sana ”ekklesia” muistuttaa myös kansanvallasta vastakohtana raha- ja eliittivallalle.

22.11.2021

Jouko Piho:

Vastustan väärää lääketiedettä

Olen lääketieteen puolesta, mutta vastustan väärää lääketiedettä. Muistakaa tohtori Mengele.

22.11.2021

Jouko Piho:

Olen rokotusten puolesta mutta koronarokotetta vastaan

Olen rokotusten puolesta, mutta koronarokotetta vastaan, koska se on myrkyllinen, vahingollinen ja kuolettava bioase.

21.11.2021

Jouko Piho:

Olen koronapassiton enkä ota myöskään pedonmerkkiä

Olen maskiton, rokottamaton ja koronapassiton. En ota myöskään tulevaa diktatuurisen maailmanhallinnon kaikilta vaatimaa pedonmerkkiä 666, vaikka se merkitsee yhteiskunnan ulkopuolelle joutumista. En halua nimittäin joutua taivaan ulkopuolelle, kuten pedonmerkin ottajat joutuvat.

20.11.2021

Jouko Piho:

Kahdella tuolilla istuminen

Minua on joskus syytetty kahdella tuolilla istumisesta, kun olen ilmaissut ymmärtäväni osapuolia, jotka ovat jossakin asiassa täysin eri kannoilla.

Arvostelijoideni näkökulmasta minun olisi parempi olla vain yhtä mieltä.

Kun olen miettinyt tätä tilannetta, niin olen päätynyt siihen tulokseen, että on tosiaan paljon tilanteita, joissa on ilman muuta parempi, että minulla tai kenellä tahansa muullakin on yksi selkeä ja horjumaton kanta jonkin asian puolesta jotain muuta näkemystä vastaan. Minun ei tarvinne antaa tästä yksityiskohtaisia esimerkkejä, mutta kyse on uskoon, politiikkaan ja vakaumukseen liittyvistä luovuttamattomista perusasioista, joissa on ilman muuta istuttava vain yhdellä tuolilla.

Mutta sitten on monia sellaisia asioita, joissa on viisaampaa olla ottamatta hyvin jyrkkää ja yksipuolista kantaa. Kyse on ns. ehdonvallan asioista, jotka liittyvät tapoihin ja kulttuuriin. Silloin voi aivan hyvin istua kahdella tuolilla. Liian jyrkkä julistaminen vähemmän oleellisissa asioissa voi nimittäin johtaa pian pakonomaiseen diktatuuriin ja mielivaltaan.

18.11.2021

Jouko Pihon Sanalastu 43

Champion

Sain tänään Herralta englanninkielisen sanan ”Champion”, joka tarkoittaa ”Mestari”.

Ihmiset voivat olla mestareita, varsinkin urheilussa, mutta myös muilla elämänaloilla hyvin taitavia ihmisiä kutsutaan mestareiksi, jopa politiikassa, kun esim. Jussi Halla-ahoa alettiin nimittää Scriptan kirjoittamisen aikoihin mestariksi.

Eri uskonnoissa on omia gurujaan, mutta kristinuskossa meillä on vain yksi Mestari eli Jeesus Kristus.

Kreikan kielessä mestaria tarkoittava sana on ”kathegetes”, jolla on merkitykset ”johtaja, opettaja, opastaja”. Kyseessä on ehdoton auktoriteetti, jota tulee seurata.

Jos ihminen asettaa itsensä kritiikkiä sietämättömän ja sokeaa tottelevaisuutta vaativan johtajan asemaan, kyseessä on aina vaarallinen kultti, jota tulee karttaa sen näennäisen hyvistä puolista huolimatta.

Sana ”Champion” tarkoittaa lisäksi ”Puolustaja ja esitaistelija”. Meidän tulee uskovina olla lopunaikana uskon, Jumalan ja Raamatun puolustajia. Meidän tulee taistella kristillisyyteen, moraaliin, perheeseen ja isänmaahan liittyvien arvojen puolesta.

Ja koska hyökkäys on parasta puolustusta, meidän tulee myös hyökätä Hengen asein pahuuden bunkkereita ja Saatanan linnoituksia vastaan. Tässä sodassa me voimme kärsiä hetkellisiä tappioita, mutta me tiedämme, että lopullinen voitto on meidän, koska me olemme Voittajan, Kuninkaiden Kuninkaan, Jeesuksen Kristuksen puolella, joka kaiken vallan saatuaan tulee tuhomaan kaiken pahuuden ja jumalattomuuden. Siitä voimme jo nyt iloita.

26.10.2021

Jouko Piho:

Tuskaa ei pisaraakaan liikaa

Näin viime yönä 26.10.2021 unta, että olin eräässä huoneessa, kun helluntailainen lähetyssaarnaaja Lauri Heimonen alkoi yhtäkkiä laulaa ”Tuskaa ei pisaraakaan liikaa”.

Ihmettelin aamulla laulua, mutta olin täysin ällikällä lyöty, kun myöhemmin päivällä avasin autoradion, jossa kuului eräs nainen puhuvan. Nainen sanoi: ”On olemassa sellainen laulu kuin ”Tuskaa ei pisaraakaan liikaa”.

Silloin minun oli pakko uskoa, että nämä kaksi asiaa eivät olleet sattumia, vaan Jumalan puhetta minulle – ja sinulle.

Ohessa tämän puhuttelevan laulun sanat. Youtubesta löytyy Lasse Heimosen upea tulkinta laulusta: https://www.youtube.com/watch?v=RS_gKhhlL5U .

EI PISARAAKAAN LIIKAA

Ah, johto Herran
on parhain mulle,
Suo tuskiin armon
Hän kiusatulle.
Tuskaa ei pisaraakaan liikaa.

Mun Herran antaa
sen verran mulle
mä minkä matkalla
tarvitsen
kuormaa – ei pisaraakaan liikaa.

Kun kuorman antaa
myös voiman suopi
Hän itse kantaa
ja kotiin tuopi
kuormaa – ei pisaraakaan liikaa.

Kun pyydän päästä
mä lähellensä
suo kärsimystä
Hän lapsellensa
mutta – ei pisaraakaan liikaa.

Jos tahtoo sieluni
voittajaksi
Hän tekee ahjonsa
kuumemmaksi
tuskaa – ei pisaraakaan liikaa.

Mä tiedän riemun
ja tuskan alla
suo kaiken mulle
Hän mittaamalla
siksi – ei pisaraakaan liikaa.

Ja kerran luonaan
soi kannel uusi,
Hän täällä johti
ja huudot kuuli.
Siksi soi luonaan kannel uusi.

Ja kerran poissa
on kyyneleet
kun pyhät lauluun
on yhtyneet
poissa – on maisen matkan vaiva.

Säv. Reino Alho / San. Marja-Terttu Tolamo 

23.10.2021

Jouko Pihon aforismi

Pahuus lisääntyy vähitellen

Paha kehitys tapahtuu aina vähitellen, kuten Natsi-Saksassa lisättiin kieltoja, määräyksiä ja rajoituksia juutalaisille pikku hiljaa, ei kaikkea yhtäkkiä. Lopulta edessä olivat keskitysleirit ja kuolema.

Sama diktatuuriin johtava pahan kierre jyllää Suomessa. Se on pysäytettävä.

19.10.2021

Jouko Pihon sanalastu 42

Keep moving

Sain jo pari päivää sitten englanninkieliset sanat ”Keep moving” eli ”Pysy liikkeellä”. Olin kuitenkin epävarma sen julkaisemisen suhteen, koska en oikein ymmärtänyt, mitä sanat tarkoittaisivat.

Mutta koska sain tänään sanat uudelleen voimakkaasti mieleeni, tulin siihen tulokseen, että jokin sanoma sanoissa on.

Jos minä en sitä käsitä, niin on ilmeisesti niin, että sanat on tarkoitettu rohkaisuksi jollekin ihmiselle hänen elämäntilanteessaan eli että hänen tulee jatkaa sitä, mitä hän tekee eikä pysähtyä, vaikka monenlaiset esteet ja vaikeudet voisivat houkutella luovuttamiseen.

Ja nyt kun ajattelen asiaa tarkemmin, niin kyllähän tuo kehotuksen sana sopii minullekin.

18.10.2021

Jouko Pihon aforismi:

Ihmiset ovat helposti eksytettävissä

Ihmiset eivät näe maailman pahuutta vaan nauravat. Saatana nauraa vielä enemmän sitä, miten helposti eksytettäviä ihmiset ovat.

15.10.2021

Jouko Pihon aforismi:

Koronapassi on pikkusormen antamista Pirulle

Koronapassin hyväksyminen on pikkusormen antamista Pirulle. Kohta se vie koko käden ja kropankin. Ja lopuksi sielun.

10.10.2021

Jouko Pihon aforismi:

Moniarvoisuuden ongelma

Moniarvoisuudessa on se ongelma, että mukana on myös Jumalan tahdon vastaisia "arvoja", joille halutaan arvostusta.

9.10.2021

Jouko Pihon aforismi:

Käymme aatesotaa

Käymme aatesotaa, jossa saadaan ja annetaan iskuja, väsytään ja koetaan tappioita. Mutta jatketaan. Lopullinen voitto on meidän.

2.10.2021

Jouko Piho:

Tapaaminen itsemurhaa aikovan kanssa

Olin 1960-luvun alkupuolella innokas katuevankelista yhdessä ystäväni Raimo Leinon kanssa.

Kerran tapasimme Lahden torilla erään nuoren miehen, jolle puhuimme uskosta ja Jumalasta. Silloin mies näytti meille asettaan ja sanoi: ”Kiitos Jumalalle, että tulitte puhumaan minulle. Minä olin jo niin masentunut, että olin päättänyt tappaa itseni tänään. Mutta nyt minun ei tarvitsekaan tehdä sitä.”

30.9.2021

Jouko Pihon aforismi:

Ennen aamunkoittoa on kaikkein pimeintä. Niin nytkin, kun Suomi on synkässä pimeydessä, mutta pian Jumalan valo loistaa Pohjolassa.

26.9.2021

Jouko Pihon aforismi:

Vahvan kuiskaus on voimakkaampi kuin heikon huuto.

26.9.2021

Jouko Piho:

Juhani pakeni vankilasta

Luku 3

Juhani katsoi ihmeissään Marttia: ”Mitä sinä tarkoitat? Mummohan oli ystävällinen ja pelasti minut valkoisella valheellaan, kuten israelilaisia vakoojia piilottanut Rahab. Miksi sinä nimität häntä vihjailevasti eukoksi?”

Martti huokaisi syvään.

”Kuulehan hyvä ystäväni, ei kaikki ole kultaa mikä kiiltää. Tuo nainen on pahimman luokan ilmiantaja.”

”Vaikea uskoa. Mummohan auttoi minua eikä paljastanut poliisille. Miksi hän teki niin, jos hän on ilmiantaja?”

Martti huokaisi uudestaan.

”Haluatko kuulla totuuden? Se ei nimittäin ole miellyttävä.”

Juhani nyökkäsi.

Martti jatkoi: ”Mummo teeskenteli uskovaisuutta. Olen kuullut, että hän on siinä todella hyvä.”

Juhani parahti: ”Voi hyvänen aika, olisiko se totta? Totta kai tiedän, että juudaksia on, mutta että tuo mummo…” Juhanin ääni sortui.

”Ymmärrän. Petturit ovat usein lähempänä kuin luulemmekaan. Johan Jeesus puhui tästä, että lopunaikana jopa läheiset sukulaiset nousevat toisiaan vastaan saati sitten vieraat ihmiset, jotka tekeytyvät uskoviksi.”

Tuli hiljaisuus. Vain syksyn lehdet putoilivat puista. Voi miten ihminen riisutaan luuloistaan ja hyväuskoisuudestaan, huomasi Juhani pohtivansa, kun yksi kellastunut ruskalehti tippui suoraan hänen syliinsä.

Lopulta Juhani jaksoi vielä kysyä: ”Mutta miksi mummo antoi minun paeta?”

Silloin Martti täräytti suoran vastauksen: ”Ne eivät nähneet viisaaksi passittaa sinua heti takaisin vankilaan, koska niiden mielestä on parempi seurata sinua ja saada sitä kautta selville, keitä tapaat, jotta heidätkin voidaan vangita.”

Juhani alkoi änkyttää: ”Si-siis, se-seurataanko minua nytkin?”

”Paljon mahdollista”, Martti totesi kuivasti. ”Siksi meidän parasta häipyä täältä pian vaikka huitsinnevadaan tai minne tahansa.”

Martti ja Juhani lähtivät juoksemaan pois puistosta. Hetken päästä he päättivät kuitenkin levähtää. Kumpikaan kun ei enää ollut parhaassa teräkunnossa. Martti oli 65-vuotias ja Juhani jo yli 70.

”Istutaan tähän penkille”, Juhani ehdotti.

”Tehdään niin”, Martti suostui ja päätti samalla kysyä Juhanilta asiaa, joka oli pyörinyt hänen mielessään koko ajan: ”Miten ihmeessä sinun onnistui paeta vankilasta? Sehän on yksi Suomen parhaiten vartioiduista paikoista?”

Juhani katsoi Marttia ja puntaroi, voisiko tälle kertoa totuuden. Olihan Martti vanha ystävä, mutta voisiko häneenkään luottaa täydellisesti. Varsinkaan sen jälkeen, kun muka uskovan mummon petos oli paljastunut.

Voi, miten elämä on joskus vaikeaa, liian vaikeaa.

Silloin Juhani muisti sanonnan ”Se ei pelaa, joka pelkää”.

”OK, Martti, minäpä kerron sinulle salaisuuden. Mutta sillä ehdolla, että et missään nimessä paljasta sitä kenellekään.”

”En tietenkään. Voit luottaa minuun kuin pukin sarviin.” Samalla Marttia hiukan kalvoi se, että Juhani taisi ehkä epäillä häntäkin

”Pääsin pakenemaan, koska vanginvartijoissa on yksi meikäläinen. Hän auttoi minua paossa.”

Martin suu loksahti auki: ”Ei voi olla totta!”

Juhania huvitti Martin epäuskoinen töksäisy. Mutta toisaalta hän toki ymmärsi ystävänsä reaktion. Suomesta oli tullut diktatuurinen poliisivaltio eikä valtion virkaan pääseminen ollut mikään läpihuutojuttu. Vain uskollisimmat aatteen kannattajat saivat työpaikkoja.

”Kuules Martti, usko tai et, mutta meitä on soluttautuneina joka paikassa.”

26.9.2021

Jouko Piho:

Aforismeja 2


Yksi ei ole mitään ilman nollia

Yksi ei ole mitään, mutta jos sen perässä on nollia, jotka eivät ole mitään, niin ne voivat yhdessä olla vaikka kuinka paljon. Samoin johtaja ei ole mitään ilman työntekijöitä eikä sotapäällikkö voi sotia ilman sotilaita. Myös kuningas tarvitsee alamaisia ollakseen kuningas. Riippuvuus on molemmin puolista, joten kaikkien osapuolien tulisi arvostaa ja kunnioittaa toisiaan.

24.9.2021

Jouko Piho:

Juhani pakeni vankilasta

Luku 2

Juhani oli iloinen mummon nokkelasta vastauksesta, mutta päätti kuitenkin jatkaa heti matkaa.

”Kiitos, mutta minusta tuntuu, että on parempi, että minä en jää tänne. Eihän sitä tiedä, vaikka poliisit tulisivat uudestaan.”

Ulos päästyään Juhanin mieli oli sekaisin.

”Miksi poliisi ei tehnyt asunnossa tarkistusta, vaan uskoi heti mummoa? Onko tässä jokin juoni? Onko mummo sittenkään luotettava?”

Juhani tiesi, että monet ystävät ja uskovatkin, olivat ilmiantaneet läheisiään. Tuli mieleen Jeesuksen opetus, että näin tulisi lopunaikana käymään.

Kavalluksen perusteella hänkin oli ollut vankilassa kahdeksan kuukautta, kunnes hänen onnistui paeta. Elettiin aikaa, jolloin kehenkään ei voinut luottaa. Tai siis voi muutamiin, mutta hyvin harvoihin.

Juhani mietti kuumeisesti, mihin tässä voisi mennä. Koko Suomi oli diktatuurin vallassa tai jos tarkkoja ollaan, niin maailmanlaajuisen tyrannian vallassa, johon Suomi oli mennyt vapaaehtoisesti mukaan luullen pääsevänsä hyvään seuraan. Tosiystävät olivat harvassa ja yhteydenpito oli vaikeaa. Internet oli Kiinan malliin sensuroitu ja puheluita kuunneltiin.

Silloin lähimetsiköstä kuului kaunista linnunlaulua, pilvinen taivas repesi ja aurinko alkoi paistaa.

”Mitä ihmettä? Mistä tällainen suuri muutos? Oletko se sinä Jumala? Onko meillä vielä toivoa?”

Sitten tuli muitakin ääniä. Kulman takaa oli selvästi tulossa auto tai autoja.
Juhanin päässä takoi ihmetys: ”Ovatko he sittenkin minun jäljilläni?”

Yksi auto tulikin ja sen perässä moottoripyörä, molemmat poliiseja, mutta ne menivät ohi.

”Huh, pitipä läheltä!”

Juuri kun Juhani huokaisi helpotuksesta, hän jähmettyi, kun pimeydestä kuului möreä ääni: ”No, terve!”

”Ystävä vai vihollinen?”

Mutta kun miehen kasvot näkyivät, Juhani rentoutui heti. Mies oli hänen luotettu ystävänsä Martti.

”Mitä ihmettä sinä täällä teet? Sinunhan pitäisi olla vankilassa. Tai ainakin niin minä kuulin.”

”Niinhän minä olinkin, mutta pakenin sieltä muutama tunti sitten. Menin ensimmäiseksi lähellä olevaan taloon, jossa vanha mummo otti minut ystävällisesti vastaan. Mutta kun poliisi tuli koiran kanssa ovelle kyselemään, päätin poistua sieltä kaiken varalta, vaikka poliisi uskoikin mummon selityksen, että olin kyllä käynyt ovella, mutta hän ei kunniallisena naisena ollut päästänyt minua sisään.”

Silloin Martti kalpeni: ”Olitko sinä sen eukon luona?”

23.9.2021

Jouko Piho:

Juhani pakeni vankilasta

Juhani oli suunnitellut asiaa jo pitkään, joten hän tiesi, mihin hän suuntaisi ensimmäiseksi. Ei kauas, vaan ensimmäiseen taloon, johon hän törmäisi vankilan ulkopuolella.

Juhani oli nimittäin varma siitä, että vartijat ajattelisivat, että hän tietenkin yrittäisi sännätä pakoon mahdollisimman etäälle vankilasta, joten hän päätti huijata heitä.

Juhani soitti riskin ottaen ja sydän pamppaillen ensimmäisen eteen tulleen talon ovikelloa. Mitä jos siellä onkin ihmisiä, jotka ilmiantavat minut heti viranomaisille?

Vanha mummo avasi oven.

”Niin?”

”Tuota, anteeksi, mutta voisinko tulla sisään selittääkseni asiani?”

Mummo päästi Juhanin sisään. Jokin miehessä herätti hänen luottamuksensa, vaikka hänen tapansa ei yleensä ollut päästää ventovieraita kotiinsa.

Juhani päätti mennä suoraan asiaan: ”Minä olen juuri karannut läheisestä vankilasta, mutta minä en ole rikollinen.”

Mummon ilmekään ei värähtänyt. No, ei hän ainakaan pelkää minua, pani Juhani merkille.

Juhani jatkoi: ”Olin vankilassa mielipiteitteni takia. Olen uskovainen toisinajattelija, mikä on nykyään rikos.”

Silloin mummo hypähti pystyyn ja huudahti: ”Kiitos Jumalalle! Niinhän minäkin olen. Ja vankilassa kuoliaaksi kidutettu miehenikin oli. Minä kätken sinut piiloon, jos sinua etsitään.”

Silloin ovea ryskytettiin raskaasti.

”Onko se vankikarkuri täällä?” urahti tuima poliisi äkeästi. ”Koiramme haistoivat jäljet tänne.”

Mummolla välähti: ”Olihan tässä äsken yksi mies ovella, mutta enhän minä yksinäinen leski, Herra paratkoon sentään, häntä tietenkään päästänyt sisälle.”

”No, niinpä tietenkin. Asia selvä. Anteeksi kaikki häiriö!”

_______________

Tämä tarina, joka on vain alku sille, mitä sitten tapahtui, ei ole totta, mutta se voisi olla totta missä tahansa ja milloin tahansa, varsinkin lähitulevaisuudessa.

Tämä oli myös koekirjoitus minulle, joka olen tähän asti kirjoittanut aina faktapohjaisesti, yrittää luoda fiktiota, joka perustuisi myös todellisuuteen, mutta ei yksityiskohtien kohdalta.

Nyt tarvitsisin palautetta. Miltä tekstinäytteeni kuulostaa? Kannattaisiko minun jatkaa tällä linjalla vai pitäisikö suutarin pysyä lestissään eli asiateksteissä?

21.9.2021

Jouko Piho:

Aforismeja 2

Laittomat lait

Lakien ongelma on siinä, että osa laeista on laittomia.

20.9.2021

Jouko Piho:

Aforismeja 2

Jumalan olemassaolon ymmärtäminen ei ole pään vaan sydämen asia

Jumalan olemassaolon todisteita on vaikka kuinka paljon, mutta ne eivät ole pääasia, koska usko ei ole järkeilevän, mutta rajoittuneen pään asia, vaan sydämen asia. Siksi Jeesus asetti luottavaiset lapset uskomisen esikuviksi. Ota uskon hyppy, niin tiedät, että totta se on.

20.9.2021

Jouko Piho:

Ateistin ennakkoasenne estää häntä uskomasta

Ateistia ei hyödyttäisi minkään ihmeen kokeminen tai edes Jumalan näkeminen, koska hän sanoisi kuitenkin jälkeenpäin, että kyseessä oli harha-aistimus. Enemmistön ja ystäviensä hyväksynnän takia uskomattomalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin väittää kaikki mahdolliset yliluonnolliset kokemukset hallusinaatioiksi. Tällä ennakkoasenteella jumalankieltäjä ei voi koskaan löytää Jumalaa.

17.9.2021

Jouko Piho:

Aforismeja 2

Jumala ilmoittaa totuuksia vähitellen

Jumalan ilmoituksissa ihmisille on se hankaluus, että jotkut pitävät jo saatua totuutta ainoana eivätkä he sen takia ota vastaan Jumalan uusia ilmoituksia. He eivät ymmärrä lainkaan sitä, että Jumala avaa totuuksia ihmisille vähitellen kuten aamurusko muuttuu päivän valoksi.

15.9.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 41

Cantor

Sain Herralta 15.9.2021 latinankielisen sanan ”Cantor”, joka merkitsee ”Laulaja”.

Raamattu puhuu paljon laulamisesta, joka viittaa usein Jumalan ylistämiseen musiikin avulla.

Raamatussa on myös aiheeseen liittyvä kirja eli Korkea Veisu, uudessa käännöksessä Laulujen laulu.

Seurakunnassa ja yksilöuskovan elämässä hengellisellä laululla on ollut aina huomattava merkitys ja kristillisellä musiikilla on edelleenkin tärkeä tehtävä uskovien rakentumisessa ja uskomattomien evankelioinnissa.

Omalle kohdalleni sana ”Cantor” kolahti sillä tavalla, että se muistutti minua siitä, että minun pitäisi raivata enemmän aikaa myös musiikin tekemiselle ja esittämiselle. Itse asiassa eräs melodia pyörii päässäni kaiken aikaa. Kaiketi sen pitäisi antaa tulla ulos ja laittaa sille myös sanat. Sitten laulaisin sen videolle ja olisin ”Cantor".
 
9.9.2021

Jouko Piho:

Aforismeja 2

Liberaalien häpeä

Liberaalit häpäisevät oman aatteensa olemalla hyvin tuomitsevia ja suvaitsemattomia toista mieltä olevia kohtaan. Heidän pakottava totalitarisminsa on kaukana vapaamielisyydestä. Natseja ja fasisteja he ovat.

30.8.2021

Jouko Piho:

Aforismeja 2

Toivo

Ihmisiltä ja varsinkin nuorilta on mennyt toivo, kun heiltä vietiin usko Jumalaan. Siksi on paljon päihde- ja mielenterveysongelmia. Ihminen ei jaksa elää ilman toivoa. Jumala ja kuoleman jälkeinen elämä on ainoa todellinen ja pysyvä toivon lähde. Kaikki muu on väliaikaista ja lopulta katoavaa.

24.8.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 40

Suuri muutos

Sain tänään sanat ”Suuri muutos”.

Me lähestymme aikaa, lopunaikaa, jolloin maailmassa ja myös Suomessa tapahtuu suuri muutos tai itse asiassa monia suuria muutoksia, joita voisi kuvata myös mullistuksiksi ja järkkymisiksi.

Elämässä kaikki muuttuu kaiken aikaa, mutta nyt ei ole kyse normaalista vaan täysin epänormaalista ja poikkeuksellisesta muutoksesta.

Jeesus käytti näistä ajoista sanontaa synnytystuskat. Jotain uutta on syntymässä ja sitä ennen on apokalyptisiä kouristuksia.

Se uusi syntyvä asia on Jumalan valtakunta maan päällä. Ei enää vain uskovien sydämissä, kuten nyt, vaan oikeasti Jumalan täydellinen hallintavalta maan päällä, mikä on mahdollista, koska Saatana on sidottuna syvyyden kuilussa ja Antikristus on heitetty helvetin tulijärveen. Silloin toteutuu Isä meidän –rukouksen kohta ”Tulkoon sinun valtakuntasi!”.

23.8.2021

Jouko Piho:

Pandemia on poliittisesti suunniteltu plandemia

Ihmiset eivät halua uskoa pandemiaan. He haluavat uskoa päättäjiin ja viranomaisiin. Ei tässä tapauksessa kannattaisi, koska vallanpitäjät noudattavat Suomen ulkopuolelta tulevia maailman rahaeliitin ohjeita. Kyseessä on poliittisesti suunniteltu massahysteria eli plandemia.

22.8.2021

Jouko Piho:

Kaikki katuvat helvetissä

Helvetissä jotkut suomalaiset: ”Kyllähän se Jouko Piho kertoi Jumalasta ja myös Jumalan tuomiosta niille, jotka eivät usko häneen, mutta me eksytetyt ja kapinalliset emme uskoneet, vaan nauroimme Piholle ja pilkkasimme häntä.

Nyt me olemme rangaistuksen helvetissä aivan kuten Piho sanoi. Voi meitä hulluja!

Jouko Piho oli oikeassa, kun hän viittasi Raamatun ilmoitukseen, että Jumalan olemassaolon kieltävät ihmiset ovat hulluja. Voi meitä järjettömiä, kun emme uskoneet Pihoa, vaan sen sijaan ivasimme ja haukuimme häntä pahan sydämemme kyllyydestä. Nyt me kärvistymme täällä tuskien ja katumuksen liekeissä.

Voitko Jumala, jota me rienasimme, vielä armahtaa meitä? Voisitko Piho rukoilla meidän puolestamme?”

21.8.2021

Jouko Piho:

Aforismeja 2

Jumalan kaikkivaltius ymmärretään väärin

Jumalan kaikkivaltius ymmärretään väärin. Jumala on kaikkivaltias, mutta hän ei käytä tällä hetkellä kaikkea valtaansa, vaan sallii pahuuden vaikuttaa maailmassa, jotta ihmisiä koetellaan, kumpaa he seuraavat, Jumalaa vai Saatanaa. Paholaisen valta on kuitenkin rajoitettua ja tilapäistä ja sille tulee pian loppu. Silloin Jumala on käytännössä ja lopullisesti Kaikkivaltias.

21.8.2021

Jouko Piho:

Aforismeja 2

Suoristamisen tarve

Minulla on tarve suoristaa vinossa olevia esineitä, kuten seinällä vinosti riippuvia tauluja. Haluan samalla tavalla suoristaa yhteiskunnassa olevia vinoutumia.

21.8.2021

Jouko Piho:

Evankeliumia eli hyviä uutisia

Minua on syytetty siitä, että en julista evankeliumia, vaikka teen sitä kaiken aikaa. Mutta sanotaan taas uudestaan, että evankeliumi on hyvä sanoma siitä, että katuva syntinen voi pelastua, jos hän uskoo hänen puolestaan kuolleeseen Jeesukseen. Muuta tietä taivaaseen ei ole.

20.8.2021

Jouko Piho:

Kaikki henkisyys ei ole Jumalasta

Materialismin ja ateismin vastapainoksi ihmisille tarjotaan monenlaista henkisyyttä, mille ihmiset ovat hyvin alttiita, koska he tajuavat aivan oikein, että elämä on syvimmiltään paljon muutakin kuin ainetta.

Henkisyydessä on kuitenkin yksi hyvin suuri ongelma eli se, että kaikki henkisyys ei ole hyvää eikä lähtöisin Jumalasta vaan Paholaisesta.

Kaikki enkelit eivät ole Jumalan enkeleitä eivätkä kaikki taivasnäyt ole taivaasta. Eivät edes kaikki parantumiset ole Jumalasta, vaan demonien aikaansaamia, jotta ihmiset uskoisivat niiden olevan Jumalasta ja siten heidät kiedottaisiin mukaan pahuuden verkkoon, vaikka he luulevat koko ajan olevansa hyvän puolella.

Yksi tuntomerkki väärän henkisyyden paljastamiseksi on jatkuva puhe valosta ja heräämisestä, mikä muistuttaa erehdyttävän paljon oikeaa puhetta, mutta nämä valaistuneet eivät koskaan sano sanakaan oikeasta Maailman Valosta eli Jeesuksesta eli he ovat Luciferin palveluksessa, joka Raamatun mukaan voi pukeutua valkeuden enkeliksi ihmisiä pettääkseen.

Toinen tuntomerkki väärän henkisyyden havaitsemiseksi on juuri tämä, että jos Jeesusta ja hänen ristillä tapahtunutta pelastustyötään ei tuoda mitenkään esille, niin kyse on Saatanan valheesta ja eksytyksestä, jossa ihmisiä rohkaistaan hakemaan henkistä valaistumista, mitä ei kuitenkaan voi oikeasti tapahtua ilman Jeesusta.

Paholainen haluaa siis ihmisten olevan henkisiä, mutta ilman Jeesusta ja ilman Jumalaa. Sellainen henkisyys johtaa helvettiin väärän henkisyyden propagoijan Perkeleen seuraksi.

18.8.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Joillekin Jumalaa ja hengellistä ulottuvuutta ei ole olemassa ollenkaan. Minulle Jumala on kaiken elämän alku. Hengellinen todellisuus on tärkein ja ainoa pysyvä todellisuus, kun kaikki muu häviää. Henki oli ensin. Aine tuli vasta myöhemmin, kun Henki loi materian sanansa voimalla.

18.8.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Minua syytetään huomionhakuiseksi egoistiksi ja narsistiksi. Väite ei pidä paikkaansa. En hae huomiota itselleni, vaan ainoastaan ajamilleni asioille.

16.8.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 39

Entering the Kingdom of God

Sain tänään englanninkieliset sanat “Entering the Kingdom of God” eli “Tuleminen sisälle Jumalan valtakuntaan”.

Nyt on vielä mahdollista päästä sisälle Jumalan valtakuntaan, joka on tässä ajassa meidän sisimmässämme, mutta tulevaisuudessa Jeesus perustaa oikeasti ja näkyvästi Jumalan valtakunnan maan päälle.

Jos sinä et nyt tule sisälle Jumalan valtakuntaan, kohta sinne pääsy on paljon vaikeampaa, ja sinä menet todennäköisesti sisälle Antikristuksen petovaltakuntaan sitä innokkaasti kannattamaan, valemessiasta kumartamaan ja pedonmerkin ottamaan, mikä tulisi olemaan sinulle hyvin kohtalokasta, koska Pedon seuraajat joutuvat seuraamaan häntä myös helvetin rangaistuspaikkaan.

Mutta miksi menisit kadotukseen, kun taivaaseenkin pääsisi? Jumalan valtakunnan ovi on auki. Tule sisälle!

14.8.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 38

Coalition

Sain tänään englanninkielisen sanan ”Coalition”, joka tarkoittaa ”liitto, yhteenliittymä ja koalitio” erityisesti politiikassa.

Ihmettelin, miksi sain tällaisen sanan uudestaan, koska minulla on jo 22.9.2020 suomeksi saamani sana ”liitto” ja sen monipuoliset selitykset Aforismeja 2 –kirjassani.

Kyse on ehkä ajoituksesta eli siitä, että nyt ja lähiaikoina maailman eri valtiot liittoutuvat yhä selvemmin ja voimakkaammin toisia kansoja vastaan, mikä tulee johtamaan Kolmanteen maailmansotaan, jonka jälkeen sotaan väsyneet ihmiset ovat valmiit Antikristuksen johtamaan valheelliseen rauhanliittoon ja Maailman unioniin.

Kyse on myös siitä, että lopunaikana suurin osa ihmiskuntaa tekee Antikristuksen johdolla kapinallisen liiton Jumalaa ja lopulta myös hänen kansaansa Israelia vastaan, minkä kansainvälisen liittouman vasta maan päälle palaavaa oikea Messias Jeesus Kristus voittaa.

14.8.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Ateistit ja Raamattua tuntemattomat ihmiset ovat kaikkein varmimpia siitä, millainen Jumala on ja mitä hän tekee tai ei tee. Tämä hämmästyttää minua yhä uudestaan, koska kukaan ei tunne eikä ymmärrä täysin Jumalaa, eivät edes uskovat. 

10.8.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 37

Valiant

Sain tänään englanninkielisen sanan ”Valiant”, joka tarkoittaa ”Uljas ja urhoollinen”.

Tässä on merkillistä se, että sain kaksi päivää sitten samaa tarkoittavan sanan ”Gallant”. Enkä siis tuntenut kumpaakaan sanaa ennestään.

Ilmeisesti Jumala haluaa korostaa sitä, että me uskovat olisimme kaikkien lopunaikojen vaikeuksien keskelläkin urheita ja rohkeita pelkäämättä mitään, koska Herra on meidän kanssamme.

8.8.2021

Aforismeja 2

Sekä Jumala että Saatana tuhoavat. Ero on siinä, että Saatana tuhoaa ilman syytä vain tuhotakseen ja ilman uudelleen rakentamista. Mutta kun Jumala tuhoaa, siihen on oikeutettu syy eli kyse on tuomiosta, ja sen jälkeen Jumala rakentaa tilalle jotakin uutta.

8.8.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 36

Gallant

Sain tänään englanninkielisen sanan ”Gallant”, joka tarkoittaa, ”urhea, uljas, kohtelias ja ritarillinen”.

Sana puhuu siitä, miten meidän tulee Herran sotureina ja ritareina olla urheita ja uljaita, mutta samalla myös kohteliaita.

Kun on kyse hengellisestä sodankäynnistä, meidän oma voimamme tai rakkautemme ei riitä alkuunkaan, vaan me tarvitsemme Jumalan voimaa ja Korkeimman antamaa rohkeutta voidaksemme vastustaa pahuutta ja sen demonisia voimia urheasti ja voitokkaan uljaasti ollen samaan aikaan kuitenkin myös ystävällisiä ja rakkaudellisia kaikkia ihmisiä, myös vihollisiamme, kohtaan.

5.8.2021

Aforismeja 2

Raju arvo-, tieto- ja totuustaistelu on käynnissä, mutta me konservatiiviset kristityt voitamme tämän sodan liberaaleja vastaan.

5.8.2021

Aforismeja 2

Rokotteet ovat voineet olla Jumalasta sikapiikkiä lukuunottamatta, mutta koronarokote ei ole mikään tavanomainen rokote, vaan myrkkyä sisältävä geeniteknologinen bioase, jolla vähennetään maapallon väestöä ja jota käytetään poliittisena kiristyskeinona (koronapassi).

3.8.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 35

Viimeinen herätys

Sain tänään sanat ”Viimeinen herätys”.

Kyse ei ole ”wokesta”, joka on vasemmistolaista propagandaa, vaan Jumalan antamasta lopunajan viimeisestä Pyhän Hengen herätyksestä ennen Antikristuksen diktatuurisen hirmuvallan alkamista ja suuren pimeyden laskeutumista, jolloin kukaan ei voi enää tehdä Jumalan valtakunnan työtä, kun kaikki toiminta Raamattuja myöten on kiellettyä ja uskovia vangitaan ja teloitetaan marttyyreina suuria määriä.

Viimeisessä herätyksessä Jumala kutsuu maailman ihmisiä luokseen väkevällä tavalla ja suuria hengellisiä herätyksiä puhkeaakin eri puolilla, mutta varsinkin Suomessa.

Viimeinen herätys on Jooelin kirjan profetioiden lopullinen toteutuminen. Alkuhan nähtiin helluntaipäivänä Jerusalemissa.

Jos et ole jo uskossa Jeesukseen, koet toivottavasti hengellisen uudestisyntymisen tulevan viimeisen herätyksen aikana, sillä jos et silloin tule sisälle Jumalan valtakuntaan, tulet todennäköisesti palvomaan Antikristusta jumalana ja ottamaan hänen vaatimansa pedonmerkin itseesi, mikä merkitsee sitä, että joudut Jumalan tuomion alle eli helvettiin.

2.8.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 34


Massive outbreak

Sain tänään englanninkieliset sanat ”Massive outbreak”, joka tarkoittaa jonkin suurta ja valtavaa syttymistä, purkausta, puhkeamista tai leviämistä.

Kyseessä voi olla suuren sodan tai hengellisen herätyksen syttyminen, vihan purkaus, tautiepidemioiden puhkeaminen, jonkin toiminnan voimakas lisääntyminen tai tuhohyönteisten massaesiintyminen.

Uskon, että kaikkia mainitsemiani asioita tapahtuu suuresti ja massiivisesti lähivuosien aikana. Ne ovat Jumalan tuomioita Jumalan hyljänneille ihmisille, mutta samalla Jumalan kutsu parannuksentekoon, mikä näkyy voimakkaasti historian suurimman hengellisen heräämisen aikana, mikä tulee toteutumaan kaikkialla, mutta erityisesti Suomessa.

1.8.2021

Aforismeja 2

Ihmiset erotetaan toisistaan ja kokoontumisia rajoitetaan, jotta heillä ei olisi joukkovoimaa eliittiä ja vallanpitäjiä vastaan.

1.8.2021

Aforismeja 2

Kokoomus pahoitteli ohjelmansa mainintaa "kantasuomalainen". Kokoomuskin meni siis vasemmistolaisen cancel-kulttuurin ansaan.

29.7.2021

Aforismeja 2

Antikristus vaatii pedonmerkkiä, jota ilman kukaan ei voi ostaa eikä myydä mitään. Merkki on alistumisen osoitus maailmanhallitsijalle, jota pitää myös palvoa. Kyse on ihon alle laitettavasta sirusta, jossa on pankki- ja henkilötiedot. Älä ota merkkiä, tai joudut helvettiin.


29.7.2021

Aforismeja 2

Raamatun mukaan uskovan tulee olla kuuliainen sellaiselle esivallalle, joka on Jumalan palvelija. Suomen esivalta ei ole Jumalan vaan Saatanan palvelija, joka säätää jumalattomia lakeja ja antaa antikristillisiä määräyksiä. On oikein vastustaa tällaista petovaltaa.

29.7.2021

Aforismeja 2

Ei ole evankeliumia ja anteeksiantoa ilman parannuksentekoa, vaan tuomio ja synnin ohdakkeiden repiminen juurineen maasta. Armoa ei voi antaa katumattomalle. Armo kuuluu vain Jeesukseen uskovalle ja syntinsä hylkäävälle ihmiselle.

29.7.2021

Aforismeja 2

Sitä mikä ei ole Jumalasta, ei tule sääliä, vaan se on revittävä maahan. Pirun bunkkerit on tuhottava hengen aseilla säpäleiksi.

28.7.2021

Aforismeja 2

Seurakuntien pitäisi totella enemmän Jumalaa kuin vääriä ohjeita ja mielivaltaisia sulkuja antavia viranomaisia, joiden perimmäisenä tarkoituksena on jumalanpalvelusten lopettaminen.

28.7.2021

Aforismeja 2

Toimin sen hyväksi, että Suomi on Antikristuksen imperiumin ulkopuolella, jolloin Suomessa ei ole pedonmerkkisysteemiä ollenkaan.

28.7.2021

Aforismeja 2

Monet hallituksen ja viranomaisten koronamääräyksiin luottavat uskovat tulevat ottamaan päättäjien vaatiman Antikristuksen pedonmerkinkin, koska kaikki muutkin ottavat ja koska eksytetyt uskovat alistuvat esivallan alle, vaikka se olisi itse Saatanasta.

26.7.2021

Aforismeja 2

Kristillinen Suomi on muuttunut 50 vuodessa jälkikristilliseksi ateistimaaksi. Mutta muutos tulee. Suomesta tulee jälleen kristillinen maa.

23.7.2021

Aforismeja 2

Pandemiaa ei ole. On vain eliitin suunnittelema terveysfasistinen ja bioterroristinen plandemia yhden maailmanhallituksen luomiseksi.

21.7.2021

Aforismeja 2

Homojen iskulause "Love is love" johtaa harhaan, koska kaikkia tulee rakastaa, mutta seksi kaikkien, kuten lasten, eläinten ja samaa sukupuolta olevien ihmisten kanssa ei ole OK. Lapsia, eläimiä ja samaa sukupuolta olevia voi ja pitää rakastaa, mutta seksi ei kuulu mainittuihin suhteisiin.

20.7.2021

Aforismeja 2

Heillä on kaikki: rahaa, media- ja kulttuurimonopoli, koulujen ja yliopistojen valtaus, kirkkoihin soluttautuminen, tuomioistuinten mädättäminen, poliittinen ja sotilaallinen valta sekä suuren yleisön tuki. Yksi heiltä puuttuu: totuus.

18.7.2021

Aforismeja 2

Jumalan siunaamasta Suomesta tulee maailman voimakkain valtio, joka pystyy vastustamaan Antikristuksen pahaa maailmanimperiumia.

14.7.2021

Aforismeja 2

Meillä on hengellinen ja aatteellinen taistelu pahuutta vastaan. Sodassa soturit saavat kovia iskuja ja voivat myös haavoittua.

14.7.2021

Aforismeja 2

Kulkutautimyönteinen on idioottimaisin sana minkä olen eläessäni kuullut. Kukaan ei ole kulkutautimyönteinen.

14.7.2021

Sana 33

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Jumala voi

Saan yleensä sanoja valveilla niin, että Jumala antaa mieleeni yhtäkkiä sanan tai sanoja.

Viime yönä kävi toisin: sain kaksi sanaa unessa niin, että näin ne kirjoitettuina.

Näin kultaisilla kirjaimilla sanat ”Jumala voi”.

Jumala todellakin voi tehdä mitä tahansa (ei väärää eikä järjetöntä). Mikään ei ole Jumalalle mahdotonta, jos kyseessä on hänen tahtonsa mukainen asia.

Jumala voi muuttaa kaiken jokaisen ihmisen elämässä Suomessa ja kaikkialla maailmassa.

Muutokset eivät aina tapahdu meidän toivomamme aikataulun mukaisesti, vaan silloin kun on Jumalan oikea ja täydellinen aika.

10.7.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 32

Nicht abstellen

Sain tänään Jumalalta kaksi saksankielistä sanaa eli ”Nicht abstellen”, suomeksi ”Ei laskea kädestään”.

Minulle sanat puhuvat kestävyyden merkityksestä, että meidän ei tule luovuttaa eikä keskeyttää jotain työtä tai tehtävää sen takia, että olemme väsyneitä tai kyllästyneitä.

Sanat puhuvat minulle myös avioliitossa pysymisestä, ettei liian helposti anneta periksi ja erota.

Lopuksi sanat kehottavat meitä pysymään kestävinä loppuun asti, että me emme laske kättämme pois Jumalan kädestä, vaan olemme hänelle uskollisia kuolemaan asti.

10.7.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Jos elät yksin pimeydessä, se voi johtua siitä, että olet Kaikkivaltiaan käden varjossa ja suojassa eli hyvin lähellä Jumalaa.

29.6.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2 

Mielestäni pitäisi järjestää myös heteroiden Pride-kulkueita luonnonmukaisuuden puolesta ja Jumalan kunniaksi.

29.6.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Pride (ylpeys) on osuva sana ihmisten pervoilulle ja uhmakkaalle Jumalan vastustamiselle, että viis Korkeimmasta, mehän tehdään mitä halutaan.

29.6.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Jos on huono uutinen, etnistä taustaa ei kerrota. Jos on hyvä uutinen, etnistä taustaa korostetaan.

23.6.2021

Sain 23.6.2021 innoituksen seuraavaan runoon.

Jouko Piho:

Sinusta tulee timantti

Sinusta tulee timantti,
uskovat niin sanoi.

Olen vain musta hiili,
kuin haljennut tiili,
siis mitä tässä piili?

Kaikki meni pieleen,
ei muuta tule mieleen.

”Mitä sinä puhutkaan?”
sanoo Korkein taivaastaan.

”Ei timanttia voi hetkessä luoda,
ei sinullekaan pikatietä suoda."

21.6.2021


Jouko Pihon Aforismeja 2

Elokapinan huoli ilmastosta on vain tekosyy todelliselle päämäärälle eli koko länsimaisen yhteiskunnan tuhoamiselle.

19.6.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Elokapinan nuoret ovat hyödyllisiä idiootteja ja sätkynukkeja, jotka eivät ymmärrä toimivansa maailman diktatuuriin ja yhteen maailmanhallitukseen pyrkivän raha- ja valtaeliitin hyväksi.

19.6.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Uusi apartheid: rokotetuille kaikki kansalaisoikeudet, mutta rokottamattomilta pois monia kansalaisoikeuksia.

12.6.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Kommunismi on ihmisten ajatusten ja käyttäytymisen yksinvaltaista hallitsemista. Samalla väitetään, että kaikki alistaminen on ihmisten hyväksi. Tämän määritelmän mukaan Suomen hallitus on kommunistinen.

10.6.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Minä rakastan totuutta ja oikeutta, mutta vihaan valhetta ja vääryyttä. Tämä on oikeaa vihapuhetta.

9.6.2021

Sanalastuja 3

Sana 31

New wine

Sain tänään sanaparin ”New wine” eli ”uusi viini”.

Viini kuvaa symbolisesti Pyhää Henkeä eli Jumala antaa lopunaikana ihmisille uutta viiniä eli sellaista Pyhän Hengen vaikutusta, mitä ei ole ollut koskaan aikaisemmin historiassa. Tämä koskee kaikkia maita, mutta varsinkin Suomea.

8.6.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Rasismin vastustajat ovat pahimpia rasismin lietsojia.

7.6.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Ei ole taivasta ilman Jumalaa. Missä Jumala on, siellä on taivas. Missä Jumalaa ei ole, siellä on helvetti.

6.6.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Globalismi ja kansallisvaltiot eivät sovi yhteen. Siksi USA ja muut valtiot on tuhottava. Vastustan tätä kehitystä. Haluan Suomen pysyvän Suomena.

28.5.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Tulkoon Suomesta Jumalan valtakunta, jossa vanhurskaus hallitsee ja jossa jumalattomien suut tukitaan.

26.5.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Kulje oikeaa, Jumalan tahdon mukaista ja perille vievää valtatietä poikkeamatta oman ja Perkeleen tahdon tai maailman himojen ja ihmisten mielipiteiden sivuteille.

24.5.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 30

Bond

Sain tänään englanninkielisen sanan ”Bond” eli ”Side”.

Sanalla on eri merkityksiä, mutta minua puhutteli sanakirjassa ensimmäiseksi laitettu käännös, että ”bond” viittaa ystävän tai vastaavan siteeseen ja liittoon.

Tällaiset ihmisten ja kansojenkin väliset siteet ja liitot ovat tärkeitä nykyisessä pahassa maailmanajassa, jossa kaikki pyrkii hajoamaan, varsinkin avio- ja perhesiteet.

Sana tuo mieleeni myös ihmisen ja Jumalan välisen yhteyden, joka on valitettavasti katkennut liian monilla ihmisillä.

Jumalalla voi olla erityinen suhde myös kansoihin, kuten Israelin kansaan, jonka Jumala valitsi omaksi pappiskansakseen.

Uskon, että Jumalalla on erikoisside myös Suomen kansaan, jonka hän on valinnut profeetalliseksi soturikansakseen.

24.5.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Jos sinä et usko Jumalaan etkä noudata hänen tahtoaan, sinä olet kapinallinen ja sodassa Jumalaa vastaan. Sen sodan sinä häviät.

21.5.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Vihervasemmiston 50 vuotta jatkuneelle Jumalan tahdon vastaiselle ja Suomea hallinneelle aatteelle on tultava loppu. Ja se tulee. Pian.

16.5.2021

Jouko Piho:

Viisi ihmisryhmää

Ihmiset voidaan jakaa viiteen ryhmään sen perustella, miten he suhtautuvat Jumalaan, Raamattuun ja Pyhään Henkeen.

1. Ei-uskovat eli uskomattomat ihmiset, jotka eivät usko, että mitään Jumalaa on olemassa. Suurin osa heistä ei julista näkemystään, mutta osa on taistelevia ateisteja, joilla on missiona levittää ideologiaansa.

2. Käytännön ateistit, jotka uskovat periaatteessa Jumalan tai jonkun korkeamman voiman olemassaoloon, mutta he elävät niin kuin Jumalaa ei olisi eli he eivät ole mitenkään yhteydessä Jumalaan esim. rukouksissa eivätkä he huomioi Jumalan Raamatussa ilmaistua tahtoa eivätkä noudata hänen käskyjään ja kieltojaan.

3. Liberaalit, maallistuneet ja maailman mielipiteen monissa asioissa omaksuneet uskovat. Heitä on varsinkin luterilaisessa kirkossa. Heitä voi kutsua uskosta luopuneiksi, vaikka he itse luulevat olevansa kunnon kristittyjä.

4. Liian ”järkevät” ja Pyhän Hengen toimintaa vastustavat liian ”raittiit” uskovat. Heitä on varsinkin vapaissa suunnissa, kuten helluntaiherätyksessä. He uskovat olevansa oikeassa, mutta he eivät huomaa, että innokkuudessaan arvostella äärikarismaattisia ylilyöntejä he ovat samalla sammuttaneet Hengen toiminnan kokonaan.

5. Jumalan mielen mukaiset uskovat, jotka toimivat Raamatun sanaan luottaen Jumalan tahdon mukaan ja Pyhän Hengen voimassa. Heitä on kaikissa kirkoissa ja seurakunnissa sekä uskontokuntien ulkopuolella. He ovat oikealla tavalla raittiita eli välttävät sielullista ylikuohuntaa, mutta he ovat avoimia Pyhän Hengen toiminnalle eli he eivät sielullisdemonista väärää karismaattisuutta kritisoidessaan kuitenkaan lamauta oikeaa Hengen toimintaa.

Mihin ryhmään sinä kuulut?

15.5.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2 

Ihmiset kieltävät Jumalan eivätkä tottele häntä. Samoin ihmiset kieltävät Saatanan, mutta tottelevat häntä.

15.5.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 29

Change your mind!

Sain tänään sanat ”Change your mind!”, joka tarkoittaa ”Muuta mielesi!”

Tämä on vakava kehotus kaikille ihmisille tutkia omia käsityksiään, olisiko niissä muuttamisen aihetta. Ei kannata olla liian varma siitä, että on jo tässä vaiheessa saanut haltuunsa kaiken totuuden. On parempi olla avoin uudelle tiedolle ja valmis hylkäämään vanhat käsityksensä, jos ne osoittautuvat vääriksi.

Sanoissa on myös kyse suhteesta Jumalaan, joka kehottaa syntisiä ihmisiä mielenmuutokseen eli parannuksentekoon. Jos olet menossa väärään ja pimeään suuntaan, tee täyskäännös ja lähde kulkemaan kohti valoa, totuutta ja Jumalaa.

15.5.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Suomen kansallinen tehtävä

Suomen kansallinen tehtävä on olla Jumalan ase ja profeetallinen julistaja kaikkea pahuutta vastaan sekä Israelin tukeminen.

14.5.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Suomen eduskunnan työtä ohjaa apinan muotoinen demoni, jota kaikki tottelevat, vaikka sen tarkoituksena on Suomen tuhoaminen. Paha henkivalta kuitenkin voitetaan, ja se luikkii ulos eduskunnasta.

14.5.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3 

Sana 28

Wrong direction

Sain tänään sanat ”Wrong direction” eli “väärä suunta” tai “väärä johto”.

Itse kukin voi olla menossa elämässään väärään suuntaan, mutta minulle tuli sanoista voimakkaasti mieleen se ajatus, että Suomi on menossa väärään suuntaan väärän johdon väärän politiikan takia.

Suomi on kulkeutumassa vasallivaltioksi, Euroopan unionin pohjoiseksi maakunnaksi, jolla on jonkinlaista paikallista hallintoa, mutta kaikki suuret päätökset tehdään Brysselissä.

Ja jos suunta ei muutu, Suomesta tulee lähivuosina maailmanlaajuisen Maailman unionin diktatuurisia käskyjä orjamaisesti noudattava pikkuinen pläntti pohjoisessa, jolla ei ole itsenäisyydestä jäljellä enää mitään.

Mutta tämä väärä suunta voi muuttua. Se vaatii kuitenkin väärän johdon poistumista vastuupaikoilta ja Suomen eroa EU:sta.

13.5.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Minua kiinnostaa syvimmin vain kolme asiaa: Jumala, Jumalan kunnia ja Jumalan valtakunta.

13.5.2021

Sanalastuja 3

Sana 27

Kuuntele taivaallista laulua

Sain tänään sanat ”Kuuntele taivaallista laulua!”

Taivaassa laulettava laulu kuulostaa seuraavalta sanojen suhteen: ”Maailman kuninkuus on nyt tullut meidän Herrallemme ja hänen Voidellulleen. Hän on hallitseva aina ja ikuisesti. Halleluja! Pelastus, kirkkaus, kunnia ja voima on Herran, meidän Jumalamme. Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias, on ottanut kuninkuuden. Iloitkaamme ja riemuitkaamme, antakaamme hänelle kunnia.”

Laulussa mainittu Herra on Isä Jumala ja Voideltu on hänen Poikansa Jeesus Kristus.

Tätä laulua ei lauleta vielä, mutta pian lauletaan.

Haluan olla mukana siinä kuorossa, joka kajauttaa tämän ylistyslaulun Korkeimmalle ja Messiaalle. Silloin saan myös kuulla laulun sävelmän. Tekisi mieli säveltää se, mutta tiedän, että tässä maallisessa ruumiissani ollessani en siihen pysty.

Tule sinäkin mukaan tähän ylimaalliseen kuoroon laulamaan taivaallista laulua.

13.5.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Ihmisen aatteeseen tai uskontoon perustuvan mielipiteen tuomitseminen rikokseksi on rikos. Sananvapaus on turvattava.

9.5.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2

Päästyään vapaiksi Neuvostoliiton ja kommunismin kahleista Itä-Euroopan maista tuli EU:n orjia eli ne menivät ojasta allikkoon.

6.5.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 26

Trump victory

Sain tänään sanat ”Trump victory” eli ”Trump-voitto”.

Sain jo edelliseen Sanalastuja 2 –kirjaan 25.8.2020 sanan ”Trump”. Kirjoitin silloin mm. näin: ”Uskon, että Trump voittaa seuraavat marraskuun vaalit.”

Näin kävikin. Trump voitti vaalit ylivoimaisesti, mutta ulkovaltojen, lähinnä Kiinan maanpetoksellisella avustuksella vaalivoitto varastettiin Trumpilta, ja nyt Valkoisessa talossa on muka-presidenttinä äänivaras Joe Biden.

Uskon, että oikeus vielä tapahtuu ja Valkoisen talon isännäksi tulee sen oikea haltija Donald J. Trump.

Jos jostain syystä näin ei kävisi, vaan Jumala sallisikin vääryyden voittaa ja pysyä vallassa, niin sitten siihen on jokin syy, jonka vain Jumala tietää eikä meidän tarvitse sitä pohdiskella.

Siinäkin tapauksessa, että Biden jatkaisi, Trump on voittaja. Historiassa, politiikassa ja urheilussa eivät voittajat aina kuitenkaan voita, kun on petoksia, vehkeilyjä ja jopa salamurhia.

5.5.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 25

Aika on tullut

Sain tänään kolme sanaa suomeksi eli ”Aika on tullut”.

Tämä tarkoittaa, että nyt on tullut suurten muutosten aika. Monilla eri tasoilla ja kaikkialla maailmassa tapahtuu valtavia myllerryksiä.

Kuten Saarnaajan kirjassa sanotaan, on kaikella oma aikansa. Meidän nykyinen aikakautemme on loppumassa. Aivan lopussa tapahtuu synnytystuskien kaltaisia mullistuksia, jotka avaavat tien tämän ajan viimeiselle kaudelle eli Antikristuksen diktatuurihallinnolle.

Antikristuksen jälkeen alkaa täysin uusi aikakausi eli Jumalan valtakunta maan päällä. Silloin ei ole demokratiaa eikä diktatuuria vaan teokratia ja Jumalan johdossa oleva hyvä monarkia.

5.5.2021

Jouko Pihon Aforismeja 2 -kirja

Aforismi demokratiasta

Demokratia eli kansanvalta on nurinkurista. Ei kansan pidä hallita, vaan kansaa pitää hallita.

2.5.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 24

Difficult position

Sain tänään jälleen kaksiosaisen englanninkielisen sanonnan ”Difficult position”, joka tarkoittaa ”vaikea paikka” tai ”hankala tilanne”.

Varmaan kaikilla ihmisillä on joskus ja monilla tällä hetkelläkin kiperiä hetkiä, mutta mieleeni tuli kaksi erityistä asiaa, joissa on parhaillaan tukalia tilanteita.

Ensimmäinen on Suomen poliittinen ja hengellinen umpikujatilanne, jossa kansa on täysin kahtiajakautunut sen suhteen, mikä on oikein ja mikä väärin ja sen suhteen, mitä pitäisi tehdä, koski tämä sitten moraalia, energiakysymyksiä, sananvapautta tai EU-jäsenyyttä ja siihen liittyvä ongelmia, kuten elvytyspaketti.

Toinen on käsittämättömän sekava tilanne Yhdysvalloissa, jossa presidentti Donald Trump on todella vaikeassa tilanteessa, koska vaikka hän voitti vaalit ylivoimaisesti, niin äänet varastettiin häneltä ulkomaalaisten avustuksella.

Rukoillaan, että molemmissa tapauksissa, sekä Suomessa että Amerikassa, oikeus, totuus ja Jumalan tahto voittavat. Jumalahan on erikoistunut mahdottomien tilanteiden ratkaisemiseen.

30.4.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 23

Final phase

Sain tänään taas englanninkielisen kaksiosaisen sanonnan ”Final phase”, joka tarkoittaa ”lopullinen vaihe” tai ”viimeinen kausi”.

Olemme ilmiselvästi tällaisessa lopunajan viimevaiheessa, jossa Jumala sallii kaiken pahuuden lisääntyä voimakkaasti, jotta ihmisiä seulotaan ja nähdään, kuka on Jumalan puolella ja kuka on Saatanan puolella.

Näihin viimeisiin aikoihin tulevat kuulumaan suuret sodat, nälänhädät, maanjäristykset, tsunamit ja kulkutaudit.

Kaiken huippu on Jumalan sallima Antikristuksen seitsenvuotinen hallintakausi, josta viimeiset 3½ vuotta tulevat olemaan vainojen ja kauhujen aikaa, kun Peto alkaa vangita ja teloittaa uskovia.

Silloin ilmestyy myös väärä profeetta, joka pakottaa kaikki ottamaan oikeaan käteensä tai otsaan merkin, jota ilman ei kukaan voi ostaa tai myydä mitään.

Suurin osa maailman aivopestyistä ihmisistä ottaa merkin, vaikka Raamattu nimenomaan kieltää ottamasta pedonmerkkiä, mutta Jeesukselle uskolliset pyhät eivät merkkiä ota.

Kun tämä viimeinen vaihe on ohi, Jeesus saapuu taivaasta maan päälle, kukistaa Antikristuksen armeijan Harmageddonilla ja perustaa Jumalan valtakunnan maan päälle.

28.4.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 22

Training issue

Sain tänään neljännen kerran peräkkäin kaksiosaisen englanninkielisen sanonnan ”Training issue”, joka merkitsee ”koulutuksen pääasia”.

Nyt ei ole kyse yliopistokoulutuksesta tai muista vastaavista eikä urheiluvalmennuksestakaan, vaan hengellisestä kilvoittelusta ja siitä, mikä on hengellisessä kasvussamme oleellisinta ja mikä meitä oikeasti kehittää uskovina.

Jumala treenaa meitä eri tavoin ja myös yksilöiden erot huomioon ottaen, mutta uskon, että näin lopunaikana Jumala harjoittaa meitä erityisesti kestämään vainoja ja pilkkaa, jotta voimme olla uskollisia Jeesuksen todistajia vaikka kuolemaan asti.

Jumala koulii meitä myös itsenäiseen ja vain Jumalasta riippuvaiseen ajatteluun ja toimintaan niin, että me emme seuraa enemmistön ja valtamedian mielipiteitä, jos ne ovat Jumalan Raamatussa ilmaistun tahdon vastaisia. Tämä on hyvin tärkeää jo nyt, mutta varsinkin silloin, kun koko maailma ottaa pedonmerkin, mutta uskovien on ymmärrettävä olla ottamatta sitä, koska jos he ottavat merkin, hekin joutuvat helvettiin, kuten kaikki muutkin.

27.4.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 21

Bottom line

Sain tänään jälleen kaksiosaisen englanninkielisen sanonnan ”Bottom line”, joka tarkoittaa ”lopputulos, tärkein asia ja ratkaiseva tekijä”.

Minusta yksilön ja koko kansan kannalta tärkein asia on se, elävätkö ihmiset Jumalan vai Saatanan tahdon mukaan, kuten Sanakin sanoo, että ”vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä”.

Tähän liittyen on myös hyvin tärkeää ajatella, mitä tapahtuu tämän elämän jälkeen, kuten Jeesus sanoi: ”Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon?”

Bottom line eli elämän tärkein asia on siis puhdas sydän, sillä vain puhdassydämiset näkevät Jumalan.

Koska kaikki ovat tehneet syntiä, on välttämätöntä saada sydämen puhdistus sen kautta, että tunnustaa syntinsä, tekee parannuksen ja uskoo Jeesukseen, jolloin Jeesuksen veri puhdistaa katuvan syntisen kaikesta synnistä.

Taivaan portilla ei tehdä kuin yksi kysymys: ”Onko sinun sydämesi puhdas?”

24.4.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 20

Huge platforms

Sain tänään taas kaksi englanninkielistä sanaa ”huge platforms” eli ”valtavat lavat, puhujakorokkeet, foorumit tai netin julkaisualustat”.

Sanalla ”platform” on vielä muitakin merkityksiä, mutta nämä mainitut puhuttelevat minua eniten.

Koen niin, että Jumala tulee avaamaan uusia ja suunnattoman suuria mahdollisuuksia evankeliumin julistamiseen ja patrioottisen politiikan edistämiseen erilaisten platformien kautta somessa ja massakokouksissa.

23.4.2021


Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 19

Mighty exploitations

Sain tänään kaksi englanninkielistä sanaa ”mighty exploitations” eli ”valtavat hyväksikäytöt”.

Ihmisiä ja luonnonvaroja on kautta aikojen riistetty ja hyväksikäytetty, mutta lopunaikana ja varsinkin tulevan maailmandiktaattorin eli Antikristuksen aikana ihmisten hyväksikäyttö saavuttaa huippunsa, kun kaikki heidän omaisuutensa takavarikoidaan valtiolle ja ihmisistä tulee kaikkivaltiaan valtion nöyriä orjia ja alamaisia.

Ironian huippu on se, että harjoitetun massapropagandan ansiosta orjuutetut ja kaiken menettäneet ihmiset uskovat, että näin on parasta ja että kaikki on tehty heidän ja ennen kaikkea yhteiseksi hyväksi, vaikka tosiasiassa ainoa hyötyjäjoukko on pieni raha- ja valtaeliitti, joka onnistuu mahtavilla mediahuiputuksillaan huijaamaan lähes kaikki planeetan ihmiset vapaaehtoiseen alistumiseen sekä oikeuksistaan ja vapauksistaan luopumiseen.

Minä en lähde tähän hulluuteen mukaan. Älä lähde sinäkään.

Minä olen sitten mieluummin vaikka koko yhteiskunnan ulkopuolella tai kuolen, mutta minä en alistu Antikristuksen paholaismaiseen diktatuurikomentoon.

22.4.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 18

Kalmo

Sain tänään sanan ”kalmo”, joka merkitsee kuollutta ruumista. ”Kalmoa” ei juurikaan käytetä, mutta esim. ”kalmisto” eli ”hautausmaa” on jo tutumpi sana kuten myös ”kalmanhaju” eli ”kuolemanhaju”.

Kaikkihan me kuolemme, joten siitä ei nyt ole kysymys, vaan siitä, että lopunaikana tulee Raamatun ilmoituksen mukaan kuolemaan hyvin paljon ihmisiä sotien, nälänhätien ja ruttotautien takia. Tästä voi lukea tarkemmin Ilmestyskirjan luvussa 6. Me olemme lähestymässä tätä aikaa.

Kyse on myös siitä, että joitakin merkittäviä henkilöitä tulee kuolemaan lähiaikoina. Olen nähnyt ainakin kaksi eri profetiaa, joiden mukaan Yhdysvalloissa tulee kuolemaan kaksi tunnettua poliitikkoa tämän kevään aikana.

Kyseessä voi olla myös viittaus minun kuolemaani, joka ei tule ihan lähiaikoina, mutta kuitenkin niin, että en elä hyvin pitkäikäiseksi, vaan minut otetaan pois tehtäväni suoritettuani.

19.4.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 17

Verboten

Sain tänään saksankielisen sanan ”Verboten”, joka tarkoittaa ”kielletty”.
Sana puhuu voimakkaan profeetallisesti siitä, että me ja koko ihmiskunta olemme menossa sellaista aikaa kohti, jossa tavalliset ihmiset joutuvat yhä useammin sen eteen, että vallanpitäjät kieltävät monia sellaisia asioita, jotka ovat ennen olleet itsestään selvästi sallittuja.

Ei ole sattuma, että tämä sana tuli juuri saksaksi, jossa Natsi-Saksan aikana kiellettiin hyvin monia asioita monilta ihmisiltä, mutta varsinkin juutalaisilta.

Samaa ihmisten vapauksien rajoittamista on toki ollut ja on edelleenkin muuallakin kuin Natsi-Saksassa, kuten Neuvostoliitossa, Kiinassa, Pohjois-Koreassa ja monissa muslimimaissa.

Valitettavasti tätä samaa yhden totuuden marxilaista diktatuuria alkaa olla yhä enemmän länsimaissakin ja siten myös Suomessa.

Kyse on pahuuden diktatuurista, joka haluaa sanella, mikä on sallittua ja mikä kiellettyä. Menneisyyden kokemukset ovat osoittaneet, että tällaisina pimeyden tyrannian aikoina erityisesti sanan- ja uskonnonvapaudet ovat aina vaarassa.

Tämä kieltämisen kulttuuri tulee saavuttamaan huippunsa kohta maailmaan ilmestyvän Antikristuksen aikana, joka tulee kieltämään kaiken muun kuin häntä tukevan poliittisen toiminnan sekä kaiken muun uskonnollisen aktiviteetin kuin Saatanan ja Antikristuksen palvonnan. Toisinajattelijat vangitaan tai teloitetaan.

Silloin kysytään uskovilta, mukautuvatko he vallitsevan maailmanajan hengen mukaan vai ovatko he uskollisia Jeesukselle kuolemaan asti.

Minä valitsen mieluummin kuoleman ja pääsen taivaaseen kuin kumartaisin Antikristusta ja joutuisin helvettiin. Tee sinä samoin.

18.4.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 16

Powerful

Sain tänään englanninkielisen sanan ”powerful”, joka tarkoittaa ”vahva, voimakas, mahtava, vaikuttava ja vakuuttava”.

Uskon, että sana viittaa siihen, että Jumala tulee pian tekemään voimallisia tekoja kaikkialla maailmassa, mutta erityisesti myös Suomessa, jossa me saamme kokea Jumalan voiman ilmenevän sellaisella tavalla, mitä ei ole koskaan ennen nähty maassamme.

Tämän vahvan hengellisen herätyksen tuloksena ihmisiä tulee valtavasti uskoon, sairaita paranee ja monia voimatekoja tapahtuu Jumalan kunniaksi.

Koko yhteiskunta muuttuu, lakeja säädetään uusiksi, mediasta tulee objektiivisempi, oikeuslaitoksesta häädetään vapaamuurarit ulos ja yliopistoissa loppuu marxilainen aivopesu. Jopa luterilainen kirkko uudistuu.

Suomesta tulee mahtava valtio, Jumalan kuningaskunta.

17.2.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sanalastuja 

Sana 15

Betrayal

Sain tänään englanninkielisen sanan ”betrayal”, joka tarkoittaa ”petos, pettäminen ja paljastaminen”.

Siitä lähtien kun Saatana petti käärmeen muodossa Eevan ja Aadamin, on maailma ollut täynnä petoksia.

Saatana on maailman suurin pettäjä, koska hän lupaa ummet ja lammet, mutta sieluparka saa lopuksi osakseen helvetin tuliset pohjamudat.

Lopunaikana petollisuus lisääntyy. Nykyään on hyvin vaikeaa tietää poliitikkojen puheista ja tiedotusvälineistä, mikä on totta ja mikä ei. Harhaanjohtaminen ja ihmisten pettäminen on täysin tietoista ja suunniteltua.

Esimerkiksi äskeisissä vuoden 2020 USAn presidentinvaaleissa tapahtui hyvin monia räikeitä vaalipetoksia, koska tiedettiin, että ilman vilppiä Biden ei voisi voittaa suurta kansansuosiota nauttivaa Trumpia. Silti media pettää ihmisiä väittämällä, että mitään huijauksia ei ollut.

Mutta sana ”betrayal” tarkoittaa petoksen lisäksi myös paljastamista. Uskon, että Amerikan vaalirikokset tullaan paljastamaan, jonka jälkeen kansan valitsema Donald J. Trump jatkaa presidenttinä.

24.1.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 14

Power base

Sain tänään englanninkielisen sanan ”Power base”, joka on suomeksi ”Poliitikon ym. tukialue, hyvät lähtöasemat”.

Heti tuli mieleeni Donald Trump ja hänen nykyinen vaikea tilanteensa, josta huolimatta Trumpilla on hyvät lähtöasemat mennä eteenpäin, koska hänellä on edelleen hyvin paljon tukijoita.

Tuli myös mieleeni, että sana saattaisi viitata myös minuun. Tosin en oikein tiedä, miten, ja jos jotakin arvelenkin, niin en voi sanoa sitä.

Ja jos tätä ajattelee todella syvällisesti, niin silloin on todettava, että jokaisen uskovan perimmäinen tuki on Jumala ja hänen Poikansa Jeesus Kristus, joka on meidän kalliomme ja turvamme kaikkina aikoina.

23.1.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 13

Lip service

Sain viime yönä englanninkielisen sanonnan ”Lip service”, joka tarkoittaa ”kauniit lupaukset, tyhjät sanat”.

Tällaisia tyhjiä vain huulilla sanottuja sanoja päästävät suustaan monet ihmiset, mutta mieleeni tuli erityisesti kaksi ryhmää: leipäpapit ja poliitikot, jotka voivat usein puhua kaikenlaista unelmahöttöä vain kuulijoiden korvasyyhyä tyydyttääkseen ja tietenkin omia tavoitteitaan edistääkseen.

Meidän ei tule olla tällaisia ihmisiä, jotka puhuvat täysin toista kuin mitä oikeasti ajattelevat. Sellainen on toisten pettämistä eli syntiä.

13.1.2021 

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sanat 11 ja 12

Antworten ja abteilen


Sain viime yönä saksankielisen sanan ”antworten”, joka tarkoittaa ”vastata”.

Itselleni sana puhuu voimakkaasti siitä, että olen rukoillut vuosikausia tiettyjä asioita, mutta Jumala ei ole vastannut mitään.

Mutta nyt alkaa ilmeisesti olla vastausten aika. Kysymysmerkit muuttuvat huutomerkeiksi.

Uskon, että jokainen voi sovittaa tämän saman asian koskemaan myös itseään.

Uskon, että Jumala alkaa vastata uskovien rukouksiin myös kansojen kohdalla.

Sain myös saksankielisen sanan ”abteilen”, joka tarkoittaa ”jakaa”.

Jakaminen voi olla omastaan toisille antamista, joko aineellista, sielullista tai hengellistä hyvää, mihin Raamattu meitä kehottaa.

Jakaminen voi viitata myös huonoihin asioihin, kun sellaista jaetaan kahtia, mitä ei pitäisi jakaa. Raamattu varoittaa esim. siitä, että israelilaisille luvattua pyhää perintömaata ei saa jakaa ja antaa muille.

7.1.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 10

Muurinaukko

Sain viime yönä sanan ”Muurinaukko”.

Mieleeni tuli heti, että sellainen sana on mainittu Raamatussa. Tosin vain kaksi kertaa Vanhassa testamentissa, joista tärkein on Hesekielin kirjan luvun 22 jae 30: ”Minä etsin heidän joukostansa miestä, joka korjaisi muurin ja seisoisi muurinaukossa minun edessäni maan puolesta, etten minä sitä hävittäisi.”

Tämä on kutsu jokaiselle uskovalle olla tuollainen mies tai nainen, joka on valmis seisomaan Suomen rikki menneessä muurinaukossa sitä korjaten, jotta vihollinen ei pääsisi hyökkäämään avonaisesta muurin kohdasta maahan.

Hesekielin saama sanoma jatkui: ”Mutta en löytänyt.” Siihen aikaan ei siis löytynyt ketään, joka olisi seisonut muurinaukossa maan ja Jumalan puolesta, joten Jumalan täytyi antaa tuomioidensa tulla Juudan kansan päälle, mikä tapahtui lopullisesti v. 586 eKr., kun babylonialaiset tuhosivat Jerusalemin temppelin ja repivät maahan sen muurit.

Älköön näin käykö Suomessa. Toivottavasti Suomesta löytyy muurinaukossa seisojia tarpeeksi paljon. Voisitko sinä olla yksi heistä?

7.1.2021

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 9

Election time

Sain viime yönä englanninkielisen sana ”Election time” eli ”vaaliaika”.

Sana liittyy Yhdysvaltojen 3.11.2020 pidettyihin presidentinvaaleihin siten, että koska vaalien voittaja ei selvinnyt monien vaalipetosten takia kiistattomasti, niin vaaliaika on kestänyt sen jälkeen normaalia pitempään eli nyt jo yli kaksi kuukautta ja se tulee jatkumaan tästäkin eteenpäin vielä jonkin aikaa.

Sanaa ”vaaliaika” voisi verrata jouluaikaan, joka on varsinaisesti 24.-26.12., mutta tavallaan jouluaika jatkuu vielä loppiaiseen asti ja joidenkin mukaan aina 13.1. eli Nuutinpäivään saakka.

Me elämme siis edelleen vaaliaikaa. Bidenin väitetään tulleen valituksi presidentiksi, mutta se tapahtui vääryyden avulla, joka tullaan korjaamaan ja presidenttinä jatkaa Donald J. Trump.

5.1.2021 

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 8

Eye-opener

Sain tänään englanninkielisen sanan ”Eye-opener”, joka on suomeksi ”paljastava asia, yllätys” eli jotain hyvin voimakkaasti havahduttavaa, joka avaa ihmisten silmiä näkemään asioita eri tavalla kuin ennen.

Tätä silmien avautumista voi tapahtua kaikilla elämänaloilla, mutta se sopii erityisesti aatemaailmaan eli poliittisiin ja hengellisiin asioihin.

Kun sitten sokeat silmät ovat avautuneet, monet voivat ihmetellä, miten he eivät ole voineet ennen tätä asiaa käsittää. Siihen on tietysti monia syitä, mutta suurimpia vaikuttajia ovat yksipuolinen eli meillä vasemmistolainen media ja vääriä tietoja opettava koulu ja yliopisto.

Kaikkein suurin syy on kuitenkin enemmistön paine. Eli jos suurin osa ihmisistä on tiettyä mieltä jostain, niin vaikka he olisivatkin väärässä, niin harva ihminen uskaltaa olla eri mieltä, koska se tuo mukanaan haukkumista, syrjimistä ja joskus jopa työpaikan menetyksen.

Koin erikoisena sen, että sain tämän sanan ”eye-opener” juuri tänään 5.1.2021, koska huomenna 6.1.2021 tulee Yhdysvalloissa olemaan valtava paljastusten ja yllätysten eli silmien avautumisen päivä, kun presidentinvaaleissa tehdyt vaalipetokset paljastetaan, jonka jälkeen Donald J. Trump jatkaa USAn presidenttinä.

31.12.2020

Jouko Pihon Sanalastuja 3

Sana 7

Notables

Sain tänään sanan ”Notables”, joka tarkoittaa ”merkkihenkilöt, kuuluisuudet ja huomattavat henkilöt”.

Tämä voi viitata siihen, että tulossa on monien tunnettujen julkisuuden henkilöiden salaisten pahojen tekojen, kuten pedofilian, paljastumisia ja tuomioita.

Kyse voi olla myös siitä, että monet julkkikset tulevat uskoon kaikkialla maailmassa ja myös Suomessa.

Sana voisi merkitä jotakin myös minulle henkilökohtaisesti, mutta koen, että nyt ei ole oikea aika kertoa sitä. Ehkä myöhemmin, esim. seuraavassa kirjassani Sanalastuja 3.

Jouko Pihon sanalastuja 3 

25.12.2020

Sana 5

Kristitty

Sain aamulla sanan ”Kristitty”.

Mieleeni tuli heti Josef Grytzellin sanoittama laulu, jonka ensimmäinen säkeistö kuuluu: ”Kristitty olen ja tahdon olla, kunnes ei vaihtele päivä, kuu. Kristitty olen, se kunniani, vaikk’ koko maailma raivostuu. Kristitty olen ja siksi jäänkin, mä Herraa Jeesusta rakastan. Ja koko syömmeni Hälle annan, mi päästi pauloista kuoleman.”

Valitettavasti on ollut ja on meidänkin päivinämme myös kristittyjä, jotka eivät ole sydämestään uskovia, vaan ainoastaan tapakristittyjä tai muotojumalisia nimikristittyjä.

Mutta Herra tuntee omansa ja ottaa luokseen taivaaseen todelliset Jeesuksen seuraajat, joiden sydän oin puhdistettu Jeesuksen verellä.

Kuten Kristusta itseään vainottiin ja lopulta hänet tapettiin ristillä, niin oikeat kristityt joutuvat myös maailman vihan kohteeksi ja heitä vainotaan osan joutuessa kokemaan marttyyrikuoleman.

Kun me joudumme ahtaalle, niin meidän on hyvä muistaa Pietarin sanat: ”Sen, joka kärsii kristittynä, ei pidä hävetä, vaan hän kirkastakoon kristityn nimellään Jumalaa.”

Jouko Pihon Sanalastuja 3

24.12.2020

Sana 5

Connected

Sain tänään englanninkielisen sanan ”Connected”, joka tarkoittaa yhdistetyt, toisiinsa liittyvät ja yhtenäiset. Sana voi viitata myös sukulaissuhteisiin.

Uskon, että Jumala haluaa lisätä lopunaikana oikeaa yhteyttä sukulaisten, saman paikkakunnan ja maan ihmisten välillä sekä kaikkien kansojen välillä, kuten joulun sanoma julistaa, että maassa olisi rauha ja ihmisillä hyvä tahto.

Erityisesti Jumala haluaa myös, että häneen uskovien ihmisten kesken olisi aitoa Hengen yhteyttä, koska me olemme kaikki saman Kristus-ruumiin jäseniä. Tätä uskovien yhteyttä ja toistensa auttamista tullaan tarvitsemaan yhä enemmän tulevien uskovien vainojen aikana.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin yhteys ylöspäin, suora uskonyhteys taivaallisen Isän kanssa. Me voimme olla uskon, Sanan ja rukouksen kautta yhteydessä Jumalaan.

Lopuksi varoituksen sana sen takia, että lopunaikana tulee olemaan ja on jo nyt myös väärää yhteyttä, joka kuulostaa hyvältä, mutta joka ei ole Jumalasta, vaan Paholaisesta, joka haluaa luoda kansojen ja uskontojen välille yhteyden, jossa puhutaan kyllä rakkaudesta ja Jumalasta, mutta ei Jeesuksesta ja hänen ristinkuolemastaan ja ylösnousemuksestaan.

Tosin tämän uuden maailmanuskonnon kannattajatkin puhuvat Kristuksesta, joka on jonkinlainen kristus-periaate, mutta kyse ei ole oikeasta Kristuksesta, vaan Jeesusta matkivasta Antikristuksesta, joka väittää olevansa Kristus, mutta ei ole.

Jouko Pihon Sanalastuja 3

22.12.2020

Sana 4

Entschuldigung

Sain tänään saksankielisen sanan ”Entschuldigung”, eli anteeksipyyntö.
Vajavaisessa ja syntisessä maailmassa tarvitaan sekä anteeksipyyntöä että anteeksiantoa, jotta elämä voisi jatkua välillä tapahtuvista ihmissuhteiden rikkoutumisista huolimatta.

Kaikkein tärkeintä on pyytää anteeksi rikkomuksiaan ja pahoja tekojaan Jumalalta, joka antaa auliisti anteeksi jokaiselle syntinsä tunnustavalle ja ne hylkäävälle ihmisille, joka turvautuu Jeesuksen sovintoveren kautta meille annettavaan Jumalan armoon.
 
Jouko Pihon Sanalastuja 3
17.12.2020

Sana 3

Emergency

Sain aamulla englanninkielisen sanan ”Emergency”, joka on suomeksi ”Hätätila, odottamaton ja kiireellinen tapaus”.

Koen, että edessämme on sekä Suomessa että kaikkialla maailmassa ei vain yksi odottamaton hätätila, vaan useita yllättäviä tapahtumia, jopa katastrofeja.

Ne ovat niitä Jeesuksen mainitsemia lopunajan synnytystuskia, jotka edeltävät Jumalan valtakunnan syntymistä maan päälle.

Voi hyvinkin olla, että tämä sana ”emergency” liittyy myös USAn presidentinvaalien epäselvyyksiin ja vaalipetoksiin, joiden seurauksena saattaa olla, että Trump julistaa poikkeustilan eli sotatilalain (martial law).
 
Jouko Pihon Sanalastuja 3

15.12.2020

Sana 2

Ainutlaatuinen

Sain viime yönä sanan ”Ainutlaatuinen”.

Minusta on valtava ajatus, että jokainen ihminen on ainutlaatuinen, kun toista samanlaista ihmistä ei ole maan päällä. Me olemme Jumalan uniikkeja ja ainutkertaisia luomistekoja.

Myös kansat ovat ainutlaatuisia. Siksi kansoja ja kulttuureja ei pidä sekoittaa liikaa, koska tuolloin kansojen erikoislaatuisuus voidaan helposti menettää.

Jokaisella kansalla on myös oma kutsumuksensa tässä maailmassa. Liiallinen globalismi voi hävittää tietoisuuden tästä kutsumuksesta.

Suomen kutsumus on toimia maailman valona ja esimerkkinä totuudesta, rehellisyydestä ja luotettavuudesta. Suomella on myös profeetallinen kutsumus kehottaa muita kansoja ja kaikkia ihmisiä Jumalan kunnioittamiseen.


Jouko Pihon Sanalastuja 3


11.12.2020

Sana 1

Crossroads

Sain tänään sanan ”crossroads”, joka on suomeksi ”tienristeys”.

Koin ensin sanan koskevan minua itseäni, että minä olen elämässäni nyt tärkeässä ja merkittävässä tienhaarassa.

Sen jälkeen tuli selväksi, että kyse on myös siitä, että Suomi on tienhaarassa ja itse asiassa myös koko maailma, erityisesti Yhdysvallat.

Toivon ja rukoilen voivani tehdä oikeita valintoja. Sitä samaa toivon kaikille muillekin, erikoisesti vastuussa oleville päättäjille.

 

16.11.2020

Jouko Piho:

Vasemmisto seuraa Jumalaa vihanneen Marxin jalanjäljissä

Laitoin 16.11.2020 FB-sivulleni seuraavan tiivistetyn ajatelman väripohjalle:
"Vasemmiston suurin virhe on Jumalaa vihaavalta saatananpalvoja Karl Marxilta periytynyt Jumalan ja hänen tahtonsa vastaisuus."

Kun sitten kysyttiin todisteita Marxin saatananpalvojuudesta, tein seuraavan vastauksen.

Karl Marx kirjoitti runossaan Viulunsoittaja: "Helvetilliset höyryt nousevat ja täyttävät aivot, kunnes tulen hulluksi ja sydämeni on kokonaan muuttunut.
Näethän tämän miekan?
Pimeyden prinssi möi sen minulle."

Toisessa runossaan Marx kirjoitti: "Tahdon kostaa hänelle, joka johtaa ylhäältä."

Juutalaissyntyinen Marx, joka oli ollut nuoruudessaan palavasieluinen kristitty ja kirjoittanut kirjankin nimeltä "Uskollisten liitto Kristuksen kanssa", muuttui myöhemmin Jumalan vihaajaksi. Ei siis ateistiksi, joka kieltää Jumalan olemassaolon, vaan Jumalaa kiihkeästi vastustavaksi henkilöksi.

Marxin ystävä Georg Jung kuvaili nuoren Marxin päämääriä seuraavasti: "Marx tulee varmasti ajamaan Jumalan taivaasta ja syyttämään häntä oikeudessa."

Tässä kapinavaiheessa Marx ei ollut kiinnostunut sosialismista eikä työtätekevien asioista. Kun Marxista tuli sosialisti ja kommunisti Moses Hessin vaikutuksesta, hän alkoi käyttää oikeudenmukaisuuden vaatimuksia tekosyynä koko kristillisen kulttuurin tuhoamiseen. Sanon tekosyy, koska sittemmin tuli täysin selväksi, että kommunismista hyötyi vain pieni nomenklatuura-niminen eliitti, kun suurin osa ihmisistä eli tasapuolisessa köyhyydessa ja alituisessa pelossa, ettei vain tulisi sanottua mitään sellaista, jonka takia saisi passituksen vankileirille tai kuulan kalloonsa.

Tällaisen Jumalaa vihaavan ihmisen ajatuksiin perustuu myös nykyinen Suomessakin vallalla oleva liberaali vasemmistoideologia, joka on monissa asioissa vastoin Jumalan tahtoa ja johtaa lopulta kaikkien köyhtymiseen, yksityisomaisuuden hävittämiseen, moraalin tuhoamiseen, kristinuskon ja kaikkien toisinajattelijoiden vainoamiseen, kansallisvaltioiden kukistamiseen, eliitin rikastumiseen ja yhden maailmandiktatuurin syntymiseen eli Antikristuksen valtakunnan alkamiseen.

Tiedot ovat peräisin Kuvan ja Sanan v. 1976 julkaisemasta kirjasta "Saatana ja Marx". Tekijä on romanialainen pappi Richard Wurmbrand, joka joutui uskonsa takia 14 vuodeksi vankilaan.

18.10.2020

Jouko Piho:

Henkisyys ilman Jeesusta ei pelasta

Henkisyys on materialismin eli aineellisuuden vastakohta ja on sinällään oikea ajatus, koska elämä on todellakin muutakin kuin fyysistä ainetta.

Valitettavasti henkisyyden harjoittamisesta mietiskelyn, sisäänpäin kääntymisen tai joogan avulla on tehty uusi uskonto. Puhutaan heräämisestä, vaikka ollaan täydessä unessa, ja siitä, että ollaan valon lapsia, vaikka ollaan petettyjä ja pimeyden puolella.

On myös enkelikokemuksia ja vastaanotetaan sanomia avaruuden olennoilta. Ihmiset eivät valitettavasti käsitä sitä, että Saatana itse ja muut pimeyden henkivallat voivat helposti muuntaa olomuotoaan ja ilmestyä ihmisille valkeuden enkeleinä. Samoin kontaktit alieneiden kanssa ovat itse asiassa yhteyksiä demoneiden kanssa, jotka valehtelevat olevansa jotain muuta kuin mitä he ovat. Lopputuloksena on pahojen henkien eli riivaajien väärä oppi ja väärä henkisyys.

Henkisyydestä puhuvat korostavat myös paljon rakkautta, mikä onkin tärkeää, mutta pelkän rakkauden julistaminen on harhaoppia, jos siihen ei liity myös sanoma siitä, että Jumala vihaa syntiä ja tulee viimeisellä tuomiolla tuomitsemaan kaikki katumattomat väärintekijät kadotukseen.

Henkisyydessä puhutaan monista muistakin sinällään hyvistä asioista, kuten maailmanrauhasta, tasa-arvosta ja köyhempien auttamisesta, mutta sellaistenkaan asioiden harrastaminen ei ihmistä pelasta. 

Lopunaikana tulee vielä käymään niin, että Ilmestyskirjassa ennustettu väärä profeetta tulee tekemään suuria ihmeitä saaden jopa tulen lankeamaan alas taivaasta. Elian aikana Baalin profeetat eivät siihen kyenneet, mutta Antikristuksen aikana vaikuttavalla väärällä profeetalla on suurempi pahuuden voima ja häneltä temppu onnistuu.

Kaikki nämä itsessään hyvät asiat ja kiistämättömät ihmeet tulevat valitettavasti eksyttämään suurimman osan ihmiskuntaa uskomaan siihen, että kyseessä olisi Jumalan voima ja että Antikristuspeto olisi muka oikea Kristus. Jotta näin ei tapahtuisi, ihmisten pitäisi kiinnittää huomiota väärien profeettojen julistukseen. Lopunaikana ei pitäisi olla vaikeaa erottaa pahaa hyvästä, koska väärä profeetta tulee vaatimaan sitä, että kaikki ottavat pedonmerkin ja kumartavat Petoa tai hänen kuvaansa. Tästä pitäisi jokaisen ymmärtää, että kyseessä on pakottaminen epäjumalanpalvelukseen, koska meidän tulee kumartaa ainoastaan Jumalaa taivaassa.

Vakavinta on kuitenkin se, että mikään näistä henkisyyden harjoittamisen muodoista ei pese pois ihmisen syntejä eikä tee hänestä vanhurskasta eli Jumalalle kelpaavaa. Kyse onkin vain uskonnollisesta puuhastelusta, itsepetoksesta ja omavanhurskaudesta, joka on kuitenkin kuin saastainen vaate Jumalan edessä.

Raamatun ilmoituksen mukaan, mitä uushenkiset väheksyvät ja halveksivat, on todellakin niin, että ihminen ei voi pelastaa itseään, vaan hän tarvitsee pelastajan.

Raamatun mukaan ainoa välimies ja pelastaja Jumalan ja ihmisen välillä on Jumalan Poika Jeesus Kristus, joka syntyi ihmiseksi voidakseen synnittömänä ihmisenä kuolla syntisten ihmisten puolesta ja näin maksaa pois heidän syntivelkansa. Joka tämän uskoo ja lähtee seuraamaan Jeesusta opissa ja elämässä, hän pelastuu eli pääsee kuolemansa jälkeen Jumalan luo taivaaseen. Uskomattomat Jeesuksen hylkääjät joutuvat sen sijaan kadotukseen.

Joten sinä henkinen etsijä, sinä et ole jumala etkä sinä löydä jumaluutta itsestäsi. Käänny Jumalan puoleen ja usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut.

Henkisyys ilman Jeesusta johtaa helvettiin.

29.9.2020

Jouko Piho:

Onko ensimmäisen kiven heittäminen syntiä?

Otsikon kysymys johtuu siitä, että kommentoin 26.9.2020 FB-sivullani Tuure Boëliuksen väitettä ”Ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymys” vastaamalla, että ”Homous ei ole ihmisoikeus vaan synti. Minulla on oikeus mielipiteeseeni”.

Sen jälkeen sain viestin, jossa väitettiin, että homous ei ole syntiä, mutta jos syntiä on, niin sitä on ensimmäisen kiven heitto. Eli annettiin ymmärtää, että minun Raamatun ilmoitukseen perustuva viestini homouden synnillisyydestä olisi ollut ensimmäisen kiven heittoa eli kirjoittajan mukaan syntiä.

Jos joku ei tiedä, mitä ensimmäisen kiven heitto on, niin se viittaa Raamatun kertomukseen, jossa kirjanoppineet ja fariseukset toivat Jeesuksen luo aviorikoksesta kiinniotetun naisen, viittasivat Moosekseen lakiin, jonka mukaan avionrikkojat on kivitettävä ja kysyivät asiasta Jeesuksen mielipidettä.

Jeesus tiesi, että kysymys oli asetettu vain hänen kiusaamisekseen, jonka takia hän vastasi: ”Joka teistä on synnitön, se heittäköön häntä ensimmäisellä kivellä.”

Tämän kuultuaan kyselijät menivät pois, koska heidän omatuntonsa todisti heidät syyllisiksi.

Silloin Jeesus sanoi naiselle: ”En minäkään sinua tuomitse, mene, äläkä tästedes enää syntiä tee.” Jeesus ei siis tuominnut naista kuolemaan, mutta Jeesus tuomitsi naisen huoruusteon synniksi, mutta armahti häntä ja esti silloisen lain mukaisen kivityksen, jonka Jeesus ehkäisi, koska hän näki syyttäjien väärät motiivit. Lopuksi Jeesus kehotti naista olemaan enää tekemättä aviorikoksen syntiä.

Mutta jos kirjanoppineilla ja fariseuksilla ei olisi ollut omia vääriä syitään koko asian esille tuomiseen, niin heillä olisi siis ollut Mooseksen lain määräämä oikeus kivittää avionrikkojanainen kuoliaaksi. Eivätkä he lakia noudattaessaan olisi tehneet syntiä eikä myöskään ensimmäisen kiven heittäjä, vaan he olisivat toimineet silloisen lain mukaan.

Tämän takia ei ensimmäisen kiven heiton argumenttia voi käyttää sitä vastaan, että tuomitaan oikeasti synnillinen teko. Jos sitten joku on sitä mieltä, että kyseessä ei ole synti, niin se on hänen väärä mielipiteensä, joka ei tee tyhjäksi Jumalan tahtoa seuraavien uskovien Raamattuun perustuvaa käsitystä siitä, että esim. homouden harjoittaminen on syntiä, mikä pitää voida sanoa julki uskon- ja sananvapauden tähden ilman epäasiallista syytöstä muka ensimmäisen kiven heitosta.

 

 

 

 27.9.2020

Jouko Piho:

Tuomita saa – ja pitääkin

Käsittelen tässä kirjoituksessani maailman väärinymmärretyintä raamatunkohtaa, joka kuuluu ”Älkää tuomitko!”

Tuota Jeesuksen opetusta käytetään nimittäin hyvin paljon sellaisissakin tapauksissa, mihin se ei kuulu eikä sovellu ollenkaan.

Raamatun opetus, minkä arkijärki ja yleinen oikeustaju myös vahvistavat, on täysin selvä: pahat ja väärät teot pitää tuomita eikä niitä tule hyväksyä.

Tuomion pitää kuitenkin olla oikeudenmukainen, kuten Raamattu sanoo: ”Älkää tuomitko näön mukaan vaan tuomitkaa oikea tuomio.”

Mutta jos oikein tarkkoja ollaan, niin me ihmiset emme kuitenkaan ole tuomitsijoita, koska lopullisen tuomion voi antaa vain yksin Jumala viimeisellä tuomiolla. Kyse onkin enemmän varoittamisesta ja sen julistamisesta, että jokin asia on syntiä ja jos ihminen ei tee parannusta, sen kertomista ihmisille, että Jumala tulee tuomitsemaan heidät tästä synnistä kadotukseen. Eli synti pitää sanoa synniksi eikä sitä pidä hyssytellä maailman ihmisten miellyttämiseksi.

Tähän liittyy uskovien vastuu, että heidän tulee varoittaa syntisiä syntielämän seurauksista, ja jos he eivät varoita, uskovat joutuvat itse siitä tilivelvollisiksi Jumalan edessä.

Palataan alkuun: mitä Jeesus sitten tarkoitti sanoillaan ”älkää tuomitko”? Jeesus ja myöhemmin Paavali kehottivat olemaan tuomitsematta siinä tapauksessa, että ihminen tekee itse niitä samoja tekoja, joista muita tuomitsee. Tällainen ulkokultaisuus, että huomaa pienen roskan toisen silmässä, vaikka itsellä on hirsitukki omassa silmässä, on Jeesuksen opetuksen mukaisesti väärin.

Ei siis pidä tuomita ketään varkaudesta, jos on itse varas eikä ketään valehtelusta, jos on itse valehtelija.

Valtiothan tekevät juuri tätä kaiken aikaa. Ne syyttävät toisiaan kaikenlaisista vääryyksistä, vaikka ne tekevät samoja asioita itsekin. Tällainen farisealainen tuomitseminen on väärin.

Mutta jos itse ei tee samaa syntiä, niin on oikeus sanoa julki ja paheksua kaikkea pahuutta, vääryyttä ja rikollisuutta, mitä maailmassa on. Lopullinen tuomio on sitten Jumalan, mutta ihmisillä on oikeus ja myös velvollisuus paljastaa pimeyden tekoja, nuhdella niistä ja vaatia muutosta oikeuden suuntaan.

Otan lopuksi yhden käytännön esimerkin. Jos joku harjoittaa homoutta, niin hän ei voi tuomita toista homoa. Mutta sen sijaan uskova hetero voi sanoa julki, että Raamatun opetuksen mukaan homous on iljettävä ja luonnonvastainen synti, jonka harjoittaja ei pääse taivaaseen. Näin sanoessaan uskova ei kuitenkaan tuomitse homoa, vaan varoittaa häntä siitä, että mikäli homo ei tee parannusta synnistään, niin Jumala tulee tuomitsemaan hänet kadotukseen.

Synnistä varoittamiseen uskovilla on sekä sanan- että uskonnonvapauden antama tuki. On maallisenkin lain suoma ihmisoikeus tuoda uskonvakaumuksensa julki ja toimia sen mukaisesti, vaikka kaikki eivät siitä pitäisikään. Ihmisoikeudet kuuluvat myös uskoville. Tosin valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ei tätä ymmärrä ja on sen takia alkanut Päivi Räsästä vastaan täysin laittoman ja käsittämättömän ajojahdin.

Kun nyt on puhe tuomitsemista, niin sanon suoraan, että minä tuomitsen Raija Toiviaisen Suomen lakien vastaisen toiminnan jyrkästi ja vaadin hänen erottamistaan ja korvaamista henkilöllä, joka noudattaa Suomen lakia eikä tanssi joidenkin homoilmiantajien pillin mukaan.

 

21.9.2020

Jouko Piho:

Vexi Salmi ja Jumala

Kuulin sattumoisin tai johdatuksesta äsken kaupassa käydessäni matkalla autoradiosta ohjelmaa, jossa v. 2012 äänitetyssä haastattelussa hiljattain kuollut sanoittajamestari Vexi Salmi kertoi suhteestaan uskoon ja Jumalaan seuraavasti (tämä muistinvaraisesti, ei sanatarkasti): ”Olen mystikko ja uskon, että jotakin suurempaa on olemassa. Mutta minun älyni ei riitä sen pohtimiseen eikä ymmärtämiseen, joten minusta on parempi vain elää tätä elämää – ja sittenhän sen näkee.”

No nyt Vexi Salmi on nähnyt. Raamatun opetuksen mukaan meidän tulisi kuitenkin etsiä Jumalaa jo tässä elämässä, löytää hänet ja elää sitten Jumalan tahdon mukaan.

Yhteyden saamiseksi Jumalaan ei tarvita suurta älyä, mikä pikemminkin on esteeksi. Yksinkertainen lapsenomainen luottamus Taivaan Isään riittää ja vaatimaton rukous Jumalan puoleen.

Meille on Raamatussa myös ilmoitettu, että on olemassa erityinen portti ja tie Jumalan luo. Tämä portti ja tie on Jeesus. Jokainen, joka uskoo Jumalan Poikaan Jeesukseen, löytää myös yhteyden Isä Jumalaan.

Kuvassa Vexi Salmi (1942-2020).

 

12.7.2020


Jouko Piho:

Raamatussa ei ole mainittu kaikkea

Raamatussa on mainittu kaikki elämään ja pelastukseemme tarpeelliset opit, mutta ei kaikkia mahdollisia asioita.

Hyvä esimerkki on alkukristittyjen Raamattu eli Vanha testamentti, kun Uutta testamenttia ei vielä ollut. Siinä Raamatussa oli jo paljon tietoa, mutta ei kaikkea Jumalan ilmoitusta, joka tuli selväksi vasta Jeesuksen opetusten ja ennen kaikkea hänen uhrikuolemansa ja ylösnousemisensa kautta.

Jumala ei siis antanut kaikkea tietoa Vanhan testamentin kirjoissa, vaan lisää valoa saatiin paljon, kun Uusi liitto astui voimaan.

Näin on myös tänään. Edes Uudessa testamentissa ei ole kerrottu kaikkia Jumalan salaisuuksia. Sen takia meillä on tänään profeettoja, jotka voivat saada uusia ja ajankohtaisia sanomia Jumalalta. Tällöin täytyy vain olla tarkkana sen suhteen, että uudet profeetalliset sanomat eivät saa olla ristiriidassa jo annetun Raamatun Sanan kanssa.

Tosin tässäkin täytyy ottaa huomioon se, että kun me sanomme, että Raamattu sanoo näin, niin aina välttämättä Raamattu ei sanokaan niin, vaan kyseessä on meille opetettu väärä tulkinta tai sitten vain oman vajavaisen ymmärryksemme väärinkäsitys.

Otan tähän yhden esimerkin asiasta, joka on totta, mutta jota ei ole kerrottu Raamatussa. Kyseessä on taivaassa oleva lasten paratiisi, johon pienenä kuolleet, esim. abortoidut ihmislapset menevät kuoltuaan. Siellä enkelit hoivaavat ja opettavat näitä ihmistaimia, kunnes he kasvavat aikuisuuteen.

Monet taivaassa käyneet ihmiset ovat kertoneen nähneensä tällaisen lasten hoivapaikan paratiisissa. Yksi silminnäkijöistä on appeni Jukka Rokka, joka kertoi lasten paratiisista eräässä kirjassaan. Mutta koska lasten paratiisia ei ole mainittu Raamatussa, helluntailaisten Ristin Voitto –kustantamo ei hyväksynyt Rokan kirjaa, vaan hänen piti löytää uusi kustantaja, joksi tuli sitten Kuva ja Sana.

Voisin mainita sitten vaikka senkin, että Raamatussa ei ole mainittu tupakkaa, joka ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei tupakkaa ole.

Yksi erikoisuus on se, että vaikka Vanhassa testamentissa on paljon kuvauksia Jumalan ylistämisestä soittimilla, niin Uuden testamentin seurakuntakuvauksissa ei ole mainintaa soittimista. Vasta Ilmestyskirjassa kerrotaan, että taivaassa uskovilla on kanteleet tai harput. Tämän takia jokin uskonlahko sitten päätteli, että maan päällä seurakunnassa ei saa olla mitään soittimia eli jonkin asian mainitsemattomuudesta vedettiin teologisia johtopäätöksiä, mitä ei saisi tehdä.

Raamatussa ei ole tietenkään mainittu myöskään monia nykyajan maita, kuten ei Suomeakaan. Samoin Raamatussa ei kerrota aikamme ismeistä, kuten humanismi, sosialismi, kommunismi, liberalismi, natsismi tai vaikkapa demokratia ja evoluutioteoria. Tietokoneestakaan ei ole sanaakaan eikä avaruusmatkoista, kuten ei myöskään sähköstä, autosta, lentokoneista ja ydinaseista.

Raamatussa on sanottu kaikki tärkeä ja tarpeellinen mutta ei kaikkea.

10.6.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 16

Olin ajatellut, että 15. muisteloni olisi ollut viimeinen, mutta mieleeni tuli vielä yksi asia, jonka haluaisin jakaa kanssanne, nimittäin politiikka.

Lapsuuteni ja nuoruuteni helluntaiseurakunnissa oli enimmäkseen politiikan vastainen asenne. Suurin osa oli sitä mieltä, että jumalattomien kanssa ei voi hoitaa tämän maailman asioita, vaan meidän on keskityttävä vain evankeliumin julistukseen ja taivaaseen pääsyn odotukseen.

Tiesin kyllä, että helluntaiherätyksessä oli joitakin saarnaajia, jotka suhtautuivat myönteisesti politiikkaan, mutta he olivat lähinnä Helsingin Saalemissa, kuten Eino Manninen ja Kai Antturi, jotka olivat jopa eduskuntavaaliehdokkaina, tosin ilman menestystä.

Olin siksi melkoisen yllättynyt, kun keskustelin jossain nuoruuden vaiheessani isäni kanssa politiikasta ja hän, muutoin aika tiukka helluntaisaarnaaja, suhtautuikin myönteisesti uskovien politiikassa vaikuttamiseen.

Omalta osaltani nämä kielteiset asenteet politiikkaa vastaan aiheuttivat kuitenkin sen, että olin hyvin pitkään politiikan ulkopuolella, koska koin, että se ei kuulu minulle. Kävin toki aina äänestämässä, mutta siihen se sitten jäi.

Kaikki muuttui vasta keväällä 2009 ollessani 62-vuotias ja jo eläkkeellä, kun kiinnostuin Homma-foorumilla käydystä keskustelusta uuden puolueen perustamisesta. Kyseessä oli Muutos 2011 –puolue. Olin jo menossa kovasti mukaan, kunnes mieleeni tuli ajatus, että jos kerran olen nyt siirtymässä politiikkaan, niin miksi en sittenkin aloittaisi jossain jo olemassa olevassa puolueessa.

Niin liityin Loviisan Kokoomukseen keväällä 2009. Minut valittiin heti kuntavaaliehdokkaaksi, mutta ehdokkuus peruttiin ja jouduin puolueesta ulos jo kolmen kuukauden jälkeen, koska netissä julkaisemieni profetioiden katsottiin haittaavan puoluetta.

Sitten helluntailainen Arto Lehkamo pyysi minua Kristillisdemokraatteihin. Kolmen päivän miettimisen jälkeen liityin syksyllä 2009 Loviisan KD:n jäseneksi, joka valitsi minut kuntavaaliehdokkaaksi. En tullut kuitenkaan valituksi. Sen jälkeen minut valittiin KD:n eduskuntavaaliehdokkaaksi vuoden 2011 vaaleihin, mutta syksyllä 2010 ehdokkuus peruttiin, koska räväkät kannanottoni homoseksuaalisuutta vastaan olivat liikaa puolueelle. Lisäksi Karjalan palautus –puheitani ja Venäjän miehitysprofetioita ei hyväksytty. Ehdokkuuteni torppaamisessa oli liikenteessä eri henkilöitä.

Tunnustelin sen jälkeen Timo Soinilta marraskuussa 2010 mahdollisuutta olla Perussuomalaisten ehdokkaana, mutta Soini ilmoitti, että Uudenmaan ehdokaslista on jo täynnä. Myöhemmin sain tietää silloiselta Loviisan Perussuomalaisten johtajalta Atte Fellmanilta, että jos minä olisin silloin hakenut Loviisan paikallisyhdistyksen jäsenyyttä, niin hän olisi pitänyt huolen siitä, että minua ei valita.

Kyselin sen jälkeen jo puolueeksi tulleen Muutos 2011:n puheenjohtajalta Jiri Keroselta, voisinko liittyä puolueeseen, mutta sain vastauksen, että en voi tulla jäseneksi, koska minulla on liian erilainen maailmankatsomus.

Löysin lopulta joulukuussa 2010 puolueen, joka hyväksyi minut jäseneksi ja kansanedustajaehdokkaaksi. Kyseessä oli pieni Itsenäisyyspuolue, jonka ehdokkaana olin kevään 2011 eduskuntavaaleissa, mutta ilman menestystä, kuten koko puoluekin. Mietin kuukauden asioita ja erosin sitten itsenäisyyspuolueesta, koska en nähnyt sillä mitään tulevaisuutta.

Kaikkien pettymysteni jälkeen tulin siihen tulokseen, että ei tässä muu auta kuin perustaa oma puolue, minkä teinkin alkuvuodesta 2012, jolloin perustin kahden muun miehen kanssa Suomen Laillisuuspuolueen. Emme saaneet kuitenkaan 5000 kannattajakorttia kasaan, joten lopetimme puolueen joulukuussa 2014.

Liityin sitten joulukuussa 2014 Keskustaan, mutta jäsenyyteni loppui kolmen kuukauden kuluttua, koska Loviisan Keskusta irtisanoutui mediassa julkisesti Venäjä-profetioistani eikä ottanut eduskuntavaaliehdokkaaksi kevään 2015 vaaleihin.

Olin sen jälkeen kaksi ja puoli vuotta puoluepolitiikan ulkopuolella ja keskityin hengellisiin asioihin alkaen pitää mm. hengellisiä kokouksia eri paikkakunnilla, joista tehtyjä videoita löytyy nimelläni Youtubesta.

Innostuin politiikasta uudestaan kesällä 2017 sen jälkeen kun Jussi Halla-aho oli valittu Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Ajattelin, että ehkä minut voitaisiin nyt hyväksyä Perussuomalaisiin mukaan, varsinkin kun Loviisan uudet johtajat toivottivat minut tervetulleeksi. Valtakunnallisella tasolla tilanne oli kuitenkin toinen: minua ei hyväksytty jäseneksi eikä syytä hylkäämiseen kerrottu.

Olin kyllä aika pettynyt ja kyllästynyt koko politiikkaan, mutta kun minua pyydettiin mukaan Paavo Väyrysen perustamaan Kansalaispuolueeseen vuoden 2018 alussa, päätin lähteä kokeilumielellä mukaan. Lähdin kuitenkin jo muutamana kuukauden kuluttua pois puolueesta, koska Kansalaispuolue hajosi sisäisiin riitoihin Paavo Väyrysen ja Sami Kilpeläisen välillä enkä halunnut ottaa kantaa asiassa, josta minulla ei ollut riittävästi tietoja, mitä oikeasti oli tapahtunut.

Hetken ihmeteltyäni tilannetta päätin perustaa uudestaan oman puolueen, mikä tapahtuikin 20.6.2018. Puolueen nimeksi tuli Siniristin Liitto, mutta kannattajakorttien keruu ei onnistunut tälläkään kertaa, joten Siniristin Liiton toiminta on ollut täysin jäissä toukokuun 2019 jälkeen. En ole kuitenkaan vielä antanut puoluehankkeelle lopullista kuoliniskua eli olemme edelleen Patentti- ja rekisterihallituksessa rekisteröity yhdistys, vaan odotan tilanteiden kehittymistä.

Keväällä 2019 tuli erikoinen tilanne, kun minua pyydettiin Sami Kilpeläisen johtaman Kansalaispuolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi. Suostuin, mutta peruin kuitenkin ehdokkuuteni parin viikon jälkeen, koska havaitsin tilanteen epärealistisuuden, että tällä puolueella ei ole mitään mahdollisuuksia menestyä, kuten ei sitten ollut.

Sen jälkeen minua pyydettiin 11.2.2019 Paavo Väyrysen Seitsemän tähden liikkeen eduskuntavaaliehdokkaaksi, mutta menestystä ei ollut, kuten ei kellään muullakaan, ei edes Väyrysellä itsellään.

Olen nyt ollut yli vuoden ajan hyvin kyselevällä mielellä. En ole politiikassa mukana muutoin kuin ottamalla asioihin kantaa kirjoitusteni kautta netin eri foorumeilla.

En tiedä, onko minulla, nyt 73-vuotiaalla, enää tehtävää politiikassa. Mutta jos on, niin sen täytyy tulla sitten suoraan Jumalalta vähän samaan tapaan, miten Joosef siirtyi yhden päivän aikana vangista Egyptin pääministeriksi, heti faaraosta seuraavaksi.

Olen tällä hetkellä vastoin omaa tahtoani ilman seurakuntayhteyttä ja ilman poliittista kotia, kuin orpo muukalainen synkässä erämaassa.

Vain Jumala voi minua auttaa ja jos Jumala tahtoo, hän voi asettaa hylkiön mihin asemaan ja tehtävään tahansa hän tahtoo.

Kunnia Jumalalle!

9.6.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 15

Oltuani Espoon helluntaiseurakunnasta eroamisen jälkeen 14 vuotta helluntaiherätyksen ulkopuolella aloin kokea voimakkaasti keväällä 2003, että minun tulisi mennä käymään Leppävaaran helluntaiseurakunnassa, joka oli toinen Espoossa oleva helluntaiseurakunta. Olin kyllä usein nähnyt tuon seurakunnan ilmoituksia lehdissä, mutta en ollut koskaan käynyt siellä.

Olin sitten 27.4.2003 vaimoni Ritvan kanssa ensimmäistä kertaa Leppävaaran helluntaiseurakunnan kokouksessa, mikä tuntui heti hyvin kotoiselta, sellaiselta vanhanajan helluntaikokoukselta. Ei ollut tuntitolkulla seisomista ja ylistystä, ei epäasiallista hihhulointia. Lisäksi pastori Seppo Partti puhui hyvin ja asiallisesti.

Aloin miettiä vakavasti sitä mahdollisuutta, että liittyisin sittenkin vielä uudestaan helluntaiseurakunnan jäseneksi, vaikka olin jo kahdesti joutunut eri syistä ulos. Olihan helluntaiherätys kuitenkin minun alkuperäinen kotini. Koin myös vahvasti, että helluntaiherätyskin on muuttunut avarampaan ja myönteisempään suuntaan viime vuosina.

Muutaman viikon asiaa harkittuani olin valmis tekemään päätöksen. Liityin 25.5.2003 Leppävaaran helluntaiseurakuntaan. Ritva ei liittynyt, mutta oli hieno ele Seppo Partilta, että hän pyysi myös vaimoni rinnalleni eteen siunattavaksi.

Ollessani Leppävaaran helluntaiseurakunnassa minusta ei tullut vain penkin lämmittäjää, vaan Seppo Partti pyysi minua usein joko puhumaan tai johtamaan kokouksissa. Menin mukaan myös musiikkitoimintaan liittymällä Kappeliveljien lauluryhmään.

Tätä kesti yhdeksän kuukautta. Helmikuussa 2004 jouduin vanhimmiston puhutteluun netissä eräästä asiasta ilmaisemieni mielipiteitteni takia. Yritin selittää näkemystäni parhaani mukaan, mutta yhteisymmärrystä ei syntynyt.

Pastori Seppo Partti oli samoilla linjoilla kanssani, mutta se ei auttanut, koska koko muu vanhimmisto oli eri mieltä.

Vanhimmistoveli Ville Hänninen soitti minulle 27.2.2004 ja kertoi suoraan mutta täysin asiallisesti, että vanhimmistolla ei ole enää luottamusta minua kohtaan, joten seurakunta ei voi käyttää minua enää missään hengellisessä vastuutehtävässä. Minua ei siis erotettu, mutta minut laitettiin boikottiin eli saarna- ja toimintakieltoon.

En olisi ikinä uskonut, että joutuisin tällä tavalla vaikeuksiin netissä kirjoittamieni mielipiteitteni takia, varsinkaan koska en ollut puhunut käsityksistäni seurakunnassa mitään.

Seppo Partti ei ollut minulle osoitetun epäluottamuslauseen takana. Partti tuki minua koko ajan. Mutta Seppo onkin pastori, jolla on sydäntä eikä vain opin täyttämä pää.

Mietin uutta tilannettani vuorokauden. Soitin sitten 28.3.2004 Seppo Partille ja ilmoitin eroavani Leppävaaran helluntaiseurakunnasta, koska en katsonut voivani olla mukana seurakunnassa, jonka johto ei luottanut minuun enää. Seppo pahoitteli vanhimmiston päätöstä ja oli myös pahoillaan eropäätöksestäni, jota hän sanoi kuitenkin ymmärtävänsä.

Kirjoitin 29.2.2004 päiväkirjaani: ”Jaa-a. On tämä merkillistä. Yhdeksän kuukautta ehdin olla helluntaiseurakunnassa ja nyt taas olen ulkopuolinen ja seurakunnaton.”

Tämä tilanne, ulkopuolisuus ja seurakunnattomuus, on osani tänäkin päivänä. Olen nyt ollut helluntaiherätyksen ulkopuolella 16 vuotta. Haluaisin kyllä kuulua johonkin seurakuntaan, helluntaiseurakuntaan tai johonkin muuhun, mutta minulla ei kerta kaikkiaan ole tilaa eikä sijaa missään seurakunnassa, koska olen liian rohkea, liian erilainen ja liian omaperäinen.

Surullistahan tämä on, mutta olen alkanut tottua siihen ja ajattelen, että ehkä tämä on jopa Jumalan tahto ja suunnitelma. Jumala voi kukaties toimia paremmin kauttani, kun en ole sidottu minkään seurakunnan tai herätysliikkeen rajoituksiin.

Muistelen kuitenkin sitä aikaani, kun sain olla mukana helluntaiherätyksen seurakunnissa, lämmöllä ja kiitollisena. Se ei sitten vain ollut mahdollista koko elämääni ajatellen.

8.6.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 14

Muutettuani Helsingin Niemenmäestä Espoon Tapiolaan syyskuussa 1987 aloin käydä Espoon helluntaiseurakunnan kokouksissa. Seurakunnalla ei ollut vielä silloin omaa kirkkoa, vaan kokouksia pidettiin Kino Tapiolan tiloissa ja eri kouluilla.

Päätin lopulta liittyä Espoon helluntaiseurakuntaan, koska en ollut päässyt sisälle Helsingin Saalemiin enkä sen toimintaan. Sitä paitsi olen aina ollut sitä mieltä, että on parasta kuulua siihen paikallisseurakuntaan, missä kulloinkin asuu.

Huhtikuussa 1988 Espoon helluntaiseurakunnan pastori Hannu Grönroos kertoi minulle, miten Kai Antturi oli harmitellut sitä, että hän ei ollut huomannut käyttää minua ollessani Helsingin Saalemin jäsenenä. Liityin Espoon helluntaiseurakuntaan 1.5.1988.

Tosin tilanne ei tullut paljon kummoisemmaksi Espoon helluntaiseurakunnassakaan. En päässyt sisälle sinnekään. Minua pyydettiin muutaman kerran aloittamaan kokous tai todistamaan lyhyesti. Siinä kaikki. Koin oloni aika vieraaksi seurakunnassa.

Vieraantumiseen vaikutti myös se, että seurustelin silloin Anitan kanssa, joka totesi 4.9.1988 Espoon helluntaiseurakunnassa käytyämme, että hän ei voisi liittyä helluntaiseurakuntaan, koska hän koki siellä monia vieraita piirteitä.

Lisäksi meidän seurusteluumme liittyi sellaisia asioita, joista tiesin, että niitä ei hyväksyttäisi helluntaiseurakunnassa. Soitin sen takia 10.10.1988 Hannu Grönroosille ja selitin hänelle identiteettikriisiäni. Hannu oli hämmästyttävän ymmärtäväinen.

Päädyin kuitenkin siihen tulokseen, että en voi jatkaa helluntaiseurakunnassa oloani. Aloin sen sijaan pohtia helmikuussa 1989 sitä mahdollisuutta, että liittyisin luterilaiseen kirkkoon. Koska Anitakin, jolla oli ortodoksista taustaa, alkoi samoihin aikoihin harkita luterilaiseen kirkkoon liittymistä, koimme kumpikin hyvänä asiana se, että me voisimme kuulua samaan seurakuntaan.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että minusta tuli 16.3.1989 Tapiolan ev.lut. seurakunnan jäsen.

7.6.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 13

Kerroin edellisessä muistelossani, että Helsingin Saalemin johto asetti minulle toukokuun lopussa v. 1987 seurakuntaan liittymiselleni sen ehdon, että minä en mene enää puhumaan Leo Mellerin Kristilliseen Keskukseen, minkä jälkeen minä sanoin suostuvani noudattamaan kieltoa, jos Kai Antturi lupaa tavata Leo Melleriä.

Muutaman kuukauden kuluttua koitti merkittävä päivä, kun Kai Antturi lunasti 2.11.1987 lupauksensa Leo Mellerin tapaamisesta. Olin mukana kahden tunnin lounasneuvottelussa hotelli Pasilassa. Keskustelut olivat erittäin hyviä ja rakentavia. Henki oli ymmärtävä ja toinen toistaan kunnioittava.

Tapasimme kolmistaan seuraavan kerran 14.1.1988 Antturin kotona. Keskustelujen henki oli jälleen todella hyvä. Tapahtui paljon väärinkäsitysten korjaamista, lähentymistä ja ymmärtämyksen lisääntymistä. Leo Meller sanoikin minulle myöhemmin: ”On aivan uskomatonta, että jotain tällaista on jo tapahtunut. Kyllä Herran on antanut sinulle tämän tehtävän toimia välittäjänä.”

Kohtasimme kolmannen ja viimeisen kerran 2.5.1988 Patmoksen Etelä-Kaarelan toimistossa. Tapaaminen oli jälleen erittäin hyvä. Meller lupasi kirjoittaa kirjeen Antturille, joka lupasi esittää sen Helsingin yhteiskristilliselle evankelioimistoimikunnalle.

Jonkin ajan kuluttua huomasin lehti-ilmoituksista, että helluntailaisia puhujia alkoi vierailla Mellerin Kristillisessä Keskuksessa.

6.6.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 12

Kun Helsingin Siion-seurakuntaan liittymisestä ei tullut mitään, aloin miettiä mahdollisuutta liittyä Helsingin Saalemiin. Tapasin 8.5.1987 Helsingin Saalemin saarnaajan Kai Antturin, jonka kanssa minulla oli hyvät kahden tunnin keskustelut. Antturi oli hyvin ystävällinen ja toivotti minut tervetulleeksi Saalemiin. Avioeroni ei olisi este hengellisen työn tekemiseen eikä SYKRikään ollut enää ongelma.

Ennen seurakunnan jäseneksi ottamista minun piti kuitenkin käydä 26.5.1987 Saalemin vanhimmiston kuultavana. Tilanne oli aika jäykkä. Minua tentattiin varsinkin SYKRin aikaisesta kastenäkemyksestäni.

Selvisin kuitenkin kuulustelusta ja minut liitettiin Helsingin Saalemiin 2.6.1987. Alun perin oli tarkoitus, että olisin liittynyt jo 26.5.1987, mutta kun Saalemin vanhimmisto sai kuulla, että minä olisin puhumassa Leo Mellerin Kristillisessä Keskuksessa 31.5.1987, liittymistäni päätettiin siirtää viikolla, ”jotta vältyttäisiin turhilta kyselyiltä”.

Itse asiassa Mellerin Kristillinen Keskus oli niin kuuma peruna, että minun Saalemiin liittymiseni ehdoksi asetettiin lupaukseni, että en menisi enää puhumaan Mellerin paikkaan.

Mietin asiaa hetken ja sanoin sitten Antturille: ”Voin luvata olla enää menemättä Kristilliseen Keskukseen puhumaan, jos sinä suostut siihen, että tapaat Leo Melleriä.” Antturi suostui. Myös Leo Meller oli myönteinen. Myöhemmin v. 1987 olikin sitten kolme kertaa Antturin ja Mellerin välisiä keskusteluja, joissa minä olin mukana. Kerron niistä tapaamisista lähemmin seuraavassa retromuistelossani.

Helsingin Saalemissa kävi kuitenkin niin, että en päässyt oikein koskaan sisälle mihinkään toimintaan. Minua pyydettiin kerran säestämään yleisölauluja ja kaksi kertaa rukoilemaan kokouksen lopussa. Siinä kaikki. Minua ei tarvittu Saalemissa mihinkään. Olin vain penkin kuluttaja.

5.6.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 11

Jouduttuani keväällä 1980 ulos helluntaiherätyksestä työpaikkani SYKRin takia, jolle ei haluttu antaa hyväksymisen leimaa, olin ensimmäistä kertaa kutsuttuna puhumassa 7.12.1986 Helsingin Siionissa, joka kuului erovaiheen jälkeen taas helluntaiherätykseen.

Saarnaaja Eino Hankkio halusi kovasti, että liittyisin Siioniin.

Näin mahdollisessa Helsingin Siioniin liittymisessä monia hyviä puolia, mutta koin kuitenkin tarvitsevani harkinta-aikaa.

Kun olin uudelleen käymässä Siionissa 28.12.1986, oli kokous aluksi hyvä ja ehdin jo ajatella, että minun paikkani on varmaankin Siionissa, mutta sitten meni veli Meinola saarnapönttöön ja puhua paukutti minut ulos Siionista. Meinola alkoi nimittäin paasata hyvin jyrkästi meikkiä, koruja ja kaikenlaista koristautumista vastaan.

Tulivat kyllä lapsuuden mustavalkoiset äänenpainot Riihimäen Siionista 1950-luvulta elävästi mieleen. En voinut muuta kuin huokaisten todeta, että ei ollut Helsingin Siionkaan minun paikkani.

4.6.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 10

Vuoden 1978 alussa Kustavissa aloitti toimintansa SYKR eli Suomen Yhteiskristillinen Raamattukoulu. Menin mukaan raamatunopettajaksi elokuussa 1978. Irtisanouduin opettajan virastani Södertäljessä ja olin sen jälkeen osan ajasta Kustavissa ja osan Ruotsissa.

Olin edelleen Södertäljen helluntaiseurakunnan aktiivisesti toimiva jäsen. Sain myös puhujakutsuja muihin suomalaisiin helluntaiseurakuntiin Ruotsissa.

Kun SYKR sitten siirsi toiminnan tammikuussa 1980 Hämeenlinnaan, päätimme jättää Ruotsin ja muutimme kokonaan Suomeen.

Hämeenlinnassa halusin heti liittyä vaimoni kanssa paikalliseen helluntaiseurakuntaan, Hämeenlinnan Saalemiin, koska periaatteeni oli aina ollut kuulua sen paikkakunnan seurakuntaan, missä kulloinkin asuin. Raamattukoulun johtaja Rauno Kokkola ajatteli samoin.

Tämän liittymisasian merkeissä kutsuimme Saalemin johtajan, Matti Vuorisen, neuvotteluihin SYKRiin. Vuorinen oli hyvin ystävällinen ja keskustelujen jälkeen olimme varmoja siitä, että Saalemiin liittymisellemme ei ollut mitään esteitä.

Toisin kuitenkin kävi.

Asiastamme tulikin valtakunnallinen ongelma. Ensin Saalemin vanhimmisto halusi miettiä ja rukoilla asian puolesta kuukauden ajan. Sitten minua ja Raunoa pyydettiin neuvotteluihin Tikkurilaan Ristin Voiton tiloihin. Daniel Nylund oli myös mukana. Nylund oli muuttanut alkuvuodesta 1980 Hämeenlinnaan SYKRin tiloihin tehden siellä omaa kirjoitus- ja kustannustyötänsä, mutta samalla hän toimi myös opettajana ja henkilökunnan ohjaajana.

Keskustelut Tikkurilassa helluntaiherätyksen johtomiesten kanssa olivat tiukat. Koko yhteiskristillisen raamattukoulun perustaminen ärsytti monia. Avara kastekäsityksemme oli joillekin kuin punainen vaate. Eikä asiaa parantanut se, että olimme juuri muuttaneet Hämeenlinnaan, vain parin kilometrin päähän helluntaiherätyksen omasta Katinalan raamattuopistosta, jossa kuulemma rukoiltiin hartaasti meidän eksyneiden puolesta. Lisäksi SYKRin johdossa oli kaksi kolmekymppistä kaveria, jotka olivat sen verran poikasia vielä, että heillä ei olisi monen mielestä voinut olla vielä toisten opetusvastuuta.

Kuinka tällaiset pojat saataisiin ruotuun?

Meiltä kysyttiin: ”Jos teidät otetaan Hämeenlinnan Saalemin jäseniksi, lupaatteko alistua Saalemin vanhimmiston auktoriteetin alle?”

Vastasin: ”Kyllä. Alistumme normaaleissa uskonelämään liittyvissä asioissa. Mutta jos Saalemin vanhimmisto pyytää meitä esim. lopettamaan SYKRin toiminnan, niin silloin me emme alistu.”

Huoneessa kuului kohahdus.

Keskustelut jäivät torsoiksi, koska osalla helluntaijohtajista oli kiire varatuille lennoillensa.

Muutamia viikkoja myöhemmin Matti Vuorinen soitti ja ilmoitti pahoitellen, että minua ja Rauno Kokkolaa ei voida ottaa paikalliseen helluntaiseurakuntaan jäseniksi. Sen sijaan koulumme muu henkilökunta, kuten keittiö- ja lastenhoitotyöntekijät, sai liittyä helluntaiseurakuntaan.

Johtopäätöksemme oli, että minua ja Raunoa ei haluttu edes jäseniksi Hämeenlinnan Saalemiin, koska pelättiin, että mahdollinen jäsenyytemme voitaisiin tulkita tueksi SYKRille.

Ja tätä tukea ei haluttu antaa. Ei haluttu antaa kuvaa, että helluntainuorelle on OK tulla opiskelemaan raamattukouluumme.

Olimme ymmällämme päätöksestä, koska Vuorisen kanssa käymämme keskustelut olivat antaneet ymmärtää liittymisemme olevan vain läpihuutojuttu. Kävikin ilmi, että niin ei ollut, vaan mukaan astui helluntaiherätyksen johdon vastustus.

Olin kuin puulla päähän lyöty. Olin koko ikäni kuulunut johonkin helluntaiseurakuntaan. Nyt olin ensimmäistä kertaa ulkona. Vaimoni Eva-Maria olisi liitetty Hämeenlinnan Saalemiin, mutta solidaarisuudesta minua kohtaan hänkään ei halunnut mennä seurakuntaan, johon hänen miehensä ei ollut tervetullut.

3.6.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 9

Asuin ja avioitumiseni jälkeen asuimme Eva-Marian kanssa koko 1970-luvun Ruotsissa. Kävimme kuitenkin joka kesä Suomessa. Suurimman osan ajasta vietimme Lahdessa, jolloin olimme usein mukana myös Lahden helluntaiseurakunnan kokouksissa. Kymmenen vuoden aikana minua ei pyydetty kuitenkaan kertaakaan tuomaan terveisiä Ruotsista puhumattakaan että olisi pyydetty jotain puheenvuoroa tai laulua. Tämä tuntui oudolta, koska samaan aikaan minua pyydettiin usein puhumaan Södertäljen helluntaiseurakunnassa, jossa myös lauloin usein duettoja vaimoni kanssa.

Lauloin tosin yhden kerran dueton Lahden helluntaiseurakunnassa Eva-Marian kanssa, mutta sekin johtui siitä, että illan puhuja, appeni Jukka Rokka, pyysi meitä laulamaan.

Ihmettelin joskus, mistä tällainen syrjintä johtui, varsinkin kun erästä Lahdesta Ruotsiin muuttanutta veljeä pyydettiin usein tuomaan terveisiä Ruotsista, mutta minua ei koskaan. Lahden helluntaiseurakunta oli sentään entinen kotiseurakuntani, jossa olisi ollut mukava tuoda edes joskus terveisiä Ruotsin puolelta. En tiedä syytä tai syitä boikottiini tänä päivänäkään enkä lähde niitä julkisesti arvailemaan, vaikka minulla onkin omat aavistukseni.

Mutta pakko on myöntää, että pahalta se tuntui ja vieläkin olo on kurja, kun joskus harvoin asia muistuu mieleeni. En ole kuitenkaan asiasta katkera enkä ole siinä kiinni.

2.6.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 8

Kun olin heinäkuussa 1976 kesätoimittajana Ristin Voitossa, kirjoitin muiden töitteni ohessa artikkelin aiheesta, voiko uskovassa olla pahoja henkiä. Asiasta oli ja on edelleen erilaisia käsityksiä. Tiesin sohaisevani muurahaispesää, mutta päätin kuitenkin käsitellä tätä kuumaa aihetta.

Kirjoitukseni julkaistiin syksyllä Vastauksen numerossa 9/76. Sen jälkeen Ristin Voiton kirjallisuusjohtaja ja Saalemin vanhimmistoveli Valtter Luoto oli sanonut silloiselle Vastauksen päätoimittajalle Kai Antturille, että minun kirjoitustani ei olisi pitänyt koskaan julkaista lehdessä. No, onneksi Antturi oli avarampi ja pani artikkelini lehteen, vaikka tiesi, että se tulisi herättämään kiistelyä ja vastalauseita.

Tässä kirjoitukseni.

Voiko uskovassa olla pahoja henkiä?

Tätä palstaani en kirjoita Lahden takaa: on heinäkuu ja naputtelen tekstiäni Tikkurilassa. Tämä ei ole myöskään Lahden takaa siinä mielessä, että kirjoitukseni koskisi lähinnä Ruotsia. Kyseessä on yleismaailmallinen ja koko Jumalan seurakuntaa koskeva asia.

Olen pitkään lykännyt

tämän kirjoittamista. Monestakin syystä. Jääkööt ne nyt sanomatta. Mutta olen tuntenut kuitenkin oikeaksi Jumalan edessä tarttua tähän aiheeseen nyt ja päästää ikään kuin ulos sen, mikä on jo pitemmän aikaa ollut sisällä. En tee tätä oman itseni tähden tai vastustaakseni ketään, mutta näen silmieni edessä ne tuhannet eri tavoin sidotut ja vaivatut ihmiset, joiden ainoa toivo on VAPAUTUS. Kirjoitan tämän heidän takiaan.

Lyhyen palstatilan tähden

en voi luonnollisestikaan kajota otsikkomme kysymykseen kovin laajasti, mutta yritän kuitenkin kosketella olennaisia kohtia vaikka typistetystikin.

Kaikissa asioissa on yleensäkin ainakin kaksi puolta. ”Uskovassa ei voi olla pahoja henkiä” –käsitys pitää monta kertaa paikkansa. Useiden ihmisten kohdalla, jotka luulevat olevansa riivattuja, ei ole kysymys pahoista hengistä, vaan nimenomaan luulotaudista. Sama tilanne toistuu sellaisten ihmisten kohdalla, jotka lääkärikirjaa tutkittuaan löytävät itsestään kaikki mahdolliset ja mahdottomat taudit. Yliherkkä sielun rakenne voi johtaa vaikka millaisiin luulotteluihin. Tällaisten henkilöiden olisi parempi varoa kaikkea sellaista, mikä voisi turhaan kiihdyttää heidän mieltään.

Mutta emmehän me joidenkin luulotautisten takia ajattele, ettei sairauksia ole ollenkaan ja että lääkärikirjat olisi paras heittää romukoppaan. Sama koskee henkivaltoja. Se, että jotkut vain kuvittelevat olevansa pahojen henkien otteessa, eivätkä olekaan, ei tee tyhjäksi sitä tosiasiaa, että jotkut toiset henkilöt voivat olla todellisesti pahojen henkien vaivaamia. Tämä on mitalin toinen puoli. Se puoli, josta saatana tahtoisi meidän olevan tietämättömiä ja vaikenevan kuoliaaksi. Sillä sitä paremmin pahat henget voivat kiduttaa ja rääkätä ihmisiä, uskoviakin, mitä vähemmän niitä vastustetaan. Ja miten voi vastustaa sellaista, johon ei edes usko? Tai kuinka voi parantaa sairauden, jos on tehnyt aivan väärän taudinmäärittelyn.

Uskon siis että

uskovassakin voi olla pahoja henkiä. Perustelen sen tiivistäen seuraavasti:

1. Raamatussa ei missään sanota suoraan ja selvästi, että uskovassa ei voi olla pahoja henkiä.

2. Alkuperäinen kreikankielen sanonta kuuluu yksinkertaisesti ’jollakin on demoni’. Voitaisiin myös kääntää ’joku on demonin kiusaama’. EI ole siis kysymys siitä, että paha henki olisi saanut omistussuhteen koko ihmispersoonasta. Toisin sanoen, ihminen voi olla kuinka hyvä uskova tahansa, mutta hänellä voi olla ongelmia joillakin alueilla. Ehkäpä saastaisuuden ja haureuden henki tai pelon ja heikkouden henki. Uskova haluaa kaikin tavoin olla vilpitön Herransa seuraaja, mutta silti hän tuntee olevansa sidottu, vanki, monta kertaa aivan lamassa näiden vaikutusten tähden.

3. Kaikki uskovien vaikeudet eivät tietenkään johdu pahoista hengistä. Useimpien ongelmien syynä on vain lihallisuus ja oma ristiinnaulitsematon mieli, mutta kuitenkin osa probleemoista on pahojen henkien aiheuttamia. Mistä sitten tietää, kumpi on kysymyksessä? Tavallaanhan molemmat juontavat juurensa saatanasta, josta kaikki paha on kotoisin. Mutta lihallisuus ja pahojen henkien vaikutus ovat kuitenkin niin paljon erilaisia ”sairauksia”, että niitä on hoidettava eri tavoin. Lihallisuuteen on käytettävä hoitokeinona lähinnä rukousta, itsekuria ja Sanan alle alistumista. Jos vaiva näillä lääkkeillä paranee, oli kysymys vain lihallisesta mielenlaadun synnistä. Mutta jos kestäväkään rukous ei auta, eikä sittenkään tule apua, vaikka kaikki tietoinen synti on haluttu perata elämästä pois, silloin voi olla kysymys demonivaikutuksesta, josta vapautuminen tapahtuu vasta raamatullisen ulosajon kautta.

4. ”Mutta eihän Pyhä Henki ja paha henki voi olla samassa ihmisessä”, voi joku ihmetellä. Miksi ei voi? Ihmisessähän on ruumis, sielu ja henki. Voihan uskovaisenkin ruumiissa olla monenlaisia sairauksia siitä huolimatta, että ruumiimme on Pyhän Hengen temppeli. Kehomme taudit johtuvat monenlaisista syistä (elintapasairaudet, bakteeri- ja virussairaudet, vanheneminen jne.), mutta olen varma, että osa sairauksista on pahojen henkien aiheuttamaa. Puhuuhan Raamattukin ruumiillisten sairauksien yhteydessä kuurouden, mykkyyden ja heikkouden hengistä. Tällaisissa tapauksissa Jeesus ei rukoillut heidän puolestaan, että he parantuisivat. Hän ajoi riivaajat ulos, koska hän osasi tehdä oikean diagnoosin ja toimi sen mukaisesti. Pietarin anopin ollessa kovassa kuumeessa Jeesus nuhteli kuumetta ja ”heti vaimo nousi ja palveli heitä”. Tästä opimme kaksi asiaa: sairautta ei nuhdella; tässä tapauksessa kuumeen takana oli paha henki, jolle nuhtelevat sanat osoitettiin. Ja kaikesta päätellen Pietarin anoppi oli uskovainen.

Mutta ihmisessä on myös sielu. Ja sielukin voi tulla sairaaksi. Myös uskovaisen sielu. Varsinkin meidän aikamme tuntee tämän ilmiön. Hyvin monenlaiset syyt voivat johtaa sielullisen sairauden syntymiseen. Kaikki ei ole demonivaikutusta. On paljon elimellisistä ja erilaisista psykologisista syistä aiheutuvia hermotauteja. Mutta on myös sielunmaailman umpisolmuja, jotka ovat pahojen henkien vaikuttamia. Tyypillisiä demonien aiheuttamia sairaustiloja voivat olla esim. hirvittävät pelkotilat, ahdistukset, huolet ja masennustilat. Mikä tahansa pelko tai huoli ei tietenkään todista pahoista hengistä. Kysymys on voimakkaammasta, pakonomaisesta ja sitovasta vaikutuksesta.

Sielumaailman tasolla liikkuvat myös erilaiset mielentilan vaikeudet, kuten tavaton kiivastuminen, epänormaali sukupuolihimokkuus (lähtien saastaisista ajatuksista erilaisiin luonnottomuuksiin), ahneus, riitaisuus ja ylpeys. Nämähän voivat kaikki olla Raamatun mainitsemia lihan tekoja. Mutta jos nekin ovat liian voimakkaita, kuin ihmiseen kiertyneitä, eivätkä parhaatkaan rukoukset auta, saattaa olla kysymys demoneista ja tällöin olisi harkittava vapauttamista.

Ihmisessä on lopuksi myös henki. Kristus asuu meidän hengessämme Pyhän Hengen kautta. Sen ihmisen henki on puhdas, jonka sydän on Jeesuksen verellä pesty. Sellaiseen henkeen ei pahalla hengellä ole mitään osuutta. Kuitenkin sellaisen, oikeassa tilassa olevan uskovankin ruumis voi olla sairas nimenomaan pahoista hengistä johtuen. Samoin, vaikka uskovan sydän olisikin Pyhän Hengen täyttämä, hänen sielunsa voi olla pahan hengen kiusaama. Tällöin ei loppujen lopuksi ole niin suurta käytännöllistä merkitystä sillä seikalla, ovatko nämä vaivaavat pahat henget ihmisien ulkopuolella ja sieltä käsin painostavat uhriaan vai ovatko ne sisäpuolella olevia ”sabotoijia”, koska lopputulos, sielujen sidonnaisuus, on kuitenkin sama ja tärkeintä olisi vain se, miten me voisimme näitä kärsiviä ihmisiä auttaa. Henkilökohtaisesti kuitenkin uskon, että jos on kysymys riivaajien vaikutuksesta jonkun ihmisen kohdalla, nämä pahat henget ovat sisäpuolella, joko ruumiissa tai sielussa, mutta, kuten sanottu, tämä ei ole oleellinen asia.

Niin kauan kuin ihmisen henki on puhdas ja hän haluaa tehdä parannusta lankeemuksistaan, hän on taivaskelpoinen, vaikka hän olisikin joutunut pahojen henkien vaivaamaksi joillakin alueilla. Mutta hänen on kuitenkin parempi mitä pikimmin päästä vapauteen, koska henkivaikutus voi tehdä monenlaista hallaa, esim. lamauttaa hänen persoonallisuutensa kehittymistä, tuhota ihmissuhteita ja estää osallistumasta täysin voimin Jumalan valtakunnan työhön. Mutta jos ihminen lankeaa hengessään, alkaa suosia salaisia ja selvittämättömiä syntejä, antautuu harjoittamaan salatieteitä ja kaikin tavoin heittäytyy luopioelämään, ei mikään ole enää estämässä, ettei tällainen henkilö voisi joutua täysin saatanan valtaan, riivatuksi ruumiin, sielun ja myös hengen puolesta. Ei tietenkään tällaisessa henkilössä voi olla enää Pyhää Henkeä. On siis kaksi eri asiaa olla pahojen henkien valtaama ja omistama kokonaan tai olla pahojen henkien kiusaama ja ahdistama osittain. Viimeksi mainitussa tapauksessa Pyhällä Hengellä voi olla uskovan elämässä vielä täysi hallintavalta, jos nimittäin uskova haluaa muutoin vaeltaa vilpittömästi valkeudessa.

Mutta Kristushan on

 

tullut tuomaan meille yltäkylläistä elämää. Jos ihminen on sidottu, hän ei voi elää yltäkylläisesti. Esim. pelon valtaama kristitty on taistelukyvytön. Mutta Jeesus on tullut tekemään tyhjäksi perkeleen tekoja. Kokemus on sen vahvistanut. Kun uskovat ovat käyttäneet Kristuksen heille antamaa käskyvaltaa, merkit ovat seuranneet: ”Minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia.”

Kaikkialla on ihmisiä, jotka voisivat oman kokemuksensa perusteella vakuuttaa, että asia on näin. Aivan tavallisia, hyviä uskovia. Derek Prince on sanonut: ”Arvioisin, että 95 prosenttia niistä ihmisistä, joiden olevan huomannut saavan todellisen ja kestävän vapautumisen, ovat vilpittömiä, uskovaisia kristittyjä – sekä ennen vapautumista että sen jälkeenkin.”

1.6.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 7

Muutettuamme syksyllä 1975 Södertäljeen tutustuin siellä myös tunnettuun helluntaisaarnaajaan Veikko Lähteeseen, jota opin arvostamaan ja jolta opin monia asioita.

Yksi Lähteen eräässä saarnassaan mainitsema ajatus on jäänyt erityisesti mieleeni: ”Sinä et opi mitään menestymisesi päivinä. Kaikki hengellinen kasvu tapahtuu silloin, kun sinulla on vaikeita aikoja.”

Ennen kaikkea Veikko Lähteen merkitys elämässäni on kuitenkin siinä, että hän opetti minulle aivan uuden, Raamatun oikeaan ymmärtämiseen perustuvan näkemyksen avioerosta ja uudelleen avioitumisesta. Kesti kyllä jonkin aikaa, ennen kuin sisäistin hänen opetuksensa, mutta lopulta tajusin, mitä Lähde ajoi takaa. Sittemmin Veikko Lähde julkaisi aiheesta omakustannekirjankin ”Avioliitto evankeliumin valossa”, jossa hän tuo näkemyksensä selkeästi esille.

Avioerokysymys ei ollut minulle itselleni millään tavoin ajankohtainen siinä vaiheessa, mutta tunsin sympatiaa niitä saarnaajaveljiä kohtaan, jotka olivat joutuneet avioerotilanteeseen vastoin omaa tahtoaan, ja sen seurauksena heistä oli tullut halveksittuja ja syrjittyjä toisen luokan saarnamiehiä. Vähänpä tiesin silloin, että minä itse tulisin vielä kerran kuulumaan tähän samaan epäonnistuneiden porukkaan.

Kun tein nettiin omat kotisivuni kesällä 2003, päätin kirjoittaa artikkelin myös tästä avioeroasiasta, koska asiasta on edelleen monenlaista opetusta. Seuraavassa Veikko Lähteen opetukseen perustuva kirjoitukseni ”Voiko erota ja avioitua uudelleen?” joka löytyy vanhemmilta nettisivuiltani osoitteessa http://www.kolumbus.fi/jouko.piho/sivu17.htm.

31.5.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 6

Muutin elokuussa 1975 perheeni kanssa Södertäljeen, jossa olin saanut suomalaislasten opettajan paikan Högbergan koululla.

Södertäljessä vaikutti myös vireä suomalainen helluntaiseurakunta, jonka Niilo Yli-Vainio oli Boråsista lähtönsä jälkeen irrottanut ruotsalaisen helluntaiseurakunnan yhteydestä ja organisoinut itsenäiseksi seurakunnaksi. Nyt työntekijänä oli Toivo Vauhkonen ja myöhemmin Martti Karvonen.

Aika Södertäljessä oli hyvin aktiivista. Olin mukana monissa toiminnoissa seurakunnassa, varsinkin kuorossa ja ovelta ovelle kirjallisuustyössä. Lauloimme Eva-Marian kanssa usein myös duettoja. Bravuurikappaleemme oli suomeksi kääntämäni laulu Vihdoinkin, niin, vihdoinkin. Muutamia kertoja minua pyydettiin myös saarnaamaan.

Olin toimelias myös siinä mielessä, että aloin Södertäljen vuosinani kirjoittaa enemmän eri lehtiin artikkeleita, ensin

Vastaus-lehteen ja sitten Hyvään Sanomaan ja Ristin Voittoon.

Vastaus oli Kristillisen Kirjallisuuden Seuran eli käytännössä Helsingin Saalemin julkaisema kristillinen kuukausijulkaisu, joka valitettavasti lopetettiin v. 1978 helluntaiherätyksen yhtenäisyyden nimissä.

Aloin kirjoittaa Vastaukseen jo v. 1974 asuessani Österbybrukissa. Muutaman tekemäni haastattelun jälkeen ehdotin toimitukselle, että alkaisin pitää säännöllistä palstaa, jossa kommentoisin kaikenlaisia asioita lähinnä Ruotsin näkökulmasta. Päätoimittaja Raimo Mänttäri suostui ideaan, ja niin aloin kirjoittaa kuukausittain Vastaukseen Lahden takaa -palstaa.

Olin heinäkuussa 1976 Ristin Voitto -lehdessä kesätoimittajana yhdessä Eva-Marian kanssa. Aika oli varsin mukavaa ja se poiki pari mielenkiintoista asiaa: lopunaikoja koskevat eskatologiset mielipiteeni muuttuivat ja aloin kirjoittaa toimitussihteeri Thorleif Johanssonin pyynnöstä eräälle Australiassa asuvalle suomalaiselle ateistille julkisia vastauskirjeitä Hyvä Sanoma –lehteen, mitä jatkui aina tammikuuhun 1979 asti. Kirjoituksista tuli erittäin suosittuja ja tiedän, että ainakin kaksi ihmistä tuli uskoon niiden vaikutuksesta.

Kerron nyt tarkemmin lopunaikoja koskevien käsitysteni muuttumisesta. Ristin Voitossa kesätoimittajana ollessani tutustuin toimittaja Esko Halmeeseen, joka esitteli eräässä vaiheessa minulle muutamia englanninkielisiä lopunajan kirjoja, joissa oli tavanomaisesta poikkeava eskatologinen tulkinta: George Laddin The Blessed Hope, Arthur Katterjohnin The tribulation people ja Dave MacPhersonin The Unbelievable Pre-Trib Origin.

Minulle oli koko ikäni opetettu lopunajoista niin, että Jeesuksen toisessa tulemuksessa on kaksi vaihetta: ensin Jeesus tulee näkymättömästi pilvissä ja tempaa uskovat luokseen taivaan häihin, sitten Antikristus hallitsee maan päällä seitsemän vuotta, jonka jälkeen tulee Jeesuksen tulemuksen toinen vaihe, jolloin Jeesus palaa näkyvästi seurakuntavaimonsa kanssa maan päälle kukistaen Antikristuksen ja aloittaen 1000-vuotisen rauhan valtakunnan. Luin nyt ensimmäistä kertaa, että tämä pretribulationistinen käsitys ei ole suinkaan ollut aina valtakäsitys kristikunnassa, vaan kyseessä on itse asiassa melko uusi tulkinta, joka on saanut alkunsa joskus 1830-luvulla.

Kirjoja lukiessani aloin vakuuttua yhä enemmän siitä, että niiden edustama posttribulationistinen näkemys on oikeampi. Sen mukaan uskovia ei temmata pois maan päältä ennen Antikristusta, vaan uskovat ovat täällä Antikristuksen ajassa ja vainoissa. Jeesus tulee vasta Antikristuksen kauden lopussa, jolloin uskovat temmataan ensin ylös Jeesusta vastaan ja sitten me palaamme yhdessä Jeesuksen kanssa maan päälle.

Tätä tulkintaa ei ollut kuitenkaan soveliasta tuoda esille siihen aikaan helluntaiherätyksessä. Keskustelin kerran ruokajonossa kirjojen synnyttämistä ajatuksista, jolloin kirjallisuusjohtaja Valtter Luoto kuuli jutustelumme. Tällöin Luoto tokaisi: ”Ei ole varmaankaan mitään syytä tuoda tuota lopunajan keskustelua Amerikasta Suomeen.”

Näinhän se oli 1970-luvulla. Ristin Voitto halusi kustantaa vain yhden, Vilho Hartosen ajoista tutun näkemyksen mukaisia kirjoja. Muunlaisista katsantokannoista ei ollut tarpeellista edes keskustella puhumattakaan, että poikkeavia mielipiteitä sisältäviä kirjoja olisi julkaistu. Tilanne muuttui vasta 1990-luvulla, jolloin Valtter Luotokin toivotti keskustelun ja erilaiset mielipiteet tervetulleiksi Osmo Haaviston lopunajan kirjaan Mitä Johannes näki? v. 1995 kirjoittamassaan alkupuheessa, jossa hän kirjoittaa mm. seuraavasti: ”Suomen pienellä kielialueella on Ilmestyskirjan tulkintaa koskeva kirjallisuus näennäisestä runsaudestaan huolimatta yksipuolista. Niinpä monelta raamatunlukijalta on jäänyt havaitsematta, että jo vuosisatojen ajan Ilmestyskirjan tulkinnat ovat jakautuneet erilaisiin koulukuntiin, joiden tulkintaperiaatteet johtavat toisistaan poikkeaviin tuloksiin. Osmo Haavisto on tehnyt tässä tutkimuksessaan suomalaisille lukijoille arvokkaan palveluksen esittelemällä laajasti eri tulkintaperinteiden historiaa ja periaatteita. Uskon, että Haaviston kirja tulee herättämään keskustelua.”

Hyvä näin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

30.5.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 5

Palaan tässä muistelossani hiukan taaksepäin, koska unohdin aiemmin kertoa nuoruuteni ajan helluntaiherätyksen partakäsityksestä, jonka mukaan uskovalla miehellä ei sopinut olla partaa, koska sitä pidettiin maailmallisena.

Minäkin noudatin tätä isien perinnäissääntöä (Raamatussahan ei ole parrattomuussääntöä) syksyyn 1969 asti, jolloin aloin ensimmäistä kertaa kasvattaa partaa. En voinut mitenkään käsittää partaa synnilliseksi, koska ilmiselvästi kaikki Raamatun henkilöt Aabrahamista Jeesukseen asti olivat olleet parrakkaita miehiä.

Tulin pohdinnoissani siihen tulokseen, että partaa vastustavat helluntaijohtajat olivat itse maailmanmielisiä, kun he ottivat uskovienkin normiksi 1920-luvulta alkaneen parrattomuusmuodin.

Ei siis seurattukaan Raamatun mallia, vaan ihanteeksi tuli se, että uskova ei saanut poiketa yleisestä tyylistä, vaan piti olla samanlainen sileäposki kuin kaikki muutkin. Näin menetellessä uskovan käyttäytymisen ratkaisi ennen kaikkea se, että ei saanut olla erilainen eikä herättää huomiota.

Oman partavaiheeni (nykyään olen taas parraton) jälkeen olen huomannut, että monet helluntaiherätyksen työntekijät ovat sittemmin kasvattaneet parran, mikä tuntuu olevan pikemminkin sääntö kuin poikkeus.

Mutta tätähän se on ollut: olen ollut monissa asioissa 10-20 vuotta aikaani edellä.

29.5.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 4

Syksyllä 1971 muutin Ruotsissa uudelle paikkakunnalle saatuani suomenkielisen luokan opettajan paikan Österbybrukissa, joka sijaitsee n. 45 km Uppsalasta itään. Viereisessä Dannemoran kunnassa oli kaivos, jossa oli paljon suomalaisia töissä.

Paikkakunnalla oli muuttamia uskovia, kuten Manasse Pehkonen perheineen, joiden kanssa pidimme hengellisiä kokouksia. Sen lisäksi minä pidin silloisen vaimoni Eva-Marian (o.s. Rokka) kanssa pyhäkoulua kodissamme.

Lopulta joulukuussa 1974 perustettiin myös Uppsala-Österbybrukin suomalainen helluntaiseurakunta, jonka vanhemmistoon minut valittiin. Seurakunnan perustamistilaisuudessa piti juhlapuheen silloinen Tukholman Filadelfian suomalaisen ryhmän saarnaaja Kaarlo Toivio.

Kävin kesälomalla yleensä aina Suomessa. Niin myös kesällä 1972, jolloin olin mukana Turussa pidetyssä helluntaikonferenssissa. Olin vastikään hankkinut sähköbasson ja opetellut sitä hiukan soittamaan. Puutteellinen soittotaitoni ei kuitenkaan estänyt minua menemästä konferenssikuoroon mukaan basistiksi. Minulla on usein sen jälkeenkin ollut intoa enemmän kuin taitoa.

Lauantai-illan herätyskokouksessa, jossa pääpuheen piti Niilo Yli-Vainio, kävi yhtäkkiä niin, että kokousta johtanut Kaarlo Toivio tuli luokseni viisi minuuttia ennen tilaisuuden alkua ja pyysi minua antamaan henkilökohtaisen todistuksen. Suostuin heti, vaikka ihmettelinkin, mitä minä nyt oikein sanoisin, kun valmistautumisaika jäi niin vähäiseksi.

Silloin tuli mieleeni ylläni oleva paita, jonka etupuolella luki suurin kirjaimin: JEESUS ON TIE VAPAUTEEN. Päätin puhua Jeesuksen antamasta vapaudesta. Herra auttoi niin, että todistukseni meni ihan hyvin enkä jännittänyt ollenkaan.

Asuin Österbybrukissa syksyyn 1975 asti, jolloin muutin perheeni kanssa Södertäljeen, mutta siitä kerron seuraavassa muistelussani.

28.5.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 3

Saatuani opettajanpaikan Sumiaisista olin armeijan jälkeen syksystä 1968 alkaen kesään 1970 asti mukana Jyväskylän Siion-seurakunnan toiminnassa, lähinnä laulajana kuorossa, mutta joskus sain todistaa, kuten termi silloin kuului.

Syksyllä 1970 olinkin jo Ruotsissa, jonne olin muuttanut suomalaislasten opettajaksi ruotsalaisissa kouluissa.

Ensimmäinen paikkani oli Boråsissa, jossa olevan suomalaisen helluntaiseurakunnan toiminnassa olinkin sitten seuraavan vuoden ajan hyvin tiiviisti. Olin kaikessa mukana, paitsi en vanhemmistossa. Olin silloin 23-vuotias.

Silloin oli Tingshusissa kokoontuvan seurakunnan saarnaajana Niilo Yli-Vainio ja nuorisopastorina Reijo Blommendahl.

Yli-Vainio huomasi monessa työmuodossa mukana olemiseni ja kirjoitti syksyllä 1970 Ristin Voittoon kuulumisia Boråsista ja seuraavan kommentin minusta: "Seurakuntaamme on tänä syksynä tullut mukaan op. Jouko Piho, joka tuntuukin olevan oikein joka paikan höylä."

27.5.2020

Jouko Piho:

Muistoja helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 2

Helluntaiseurakunnissa oli 1960-luvulla kolmenlaista käytäntöä armeijan käymisen suhteen. Enemmistö kävi armeijan aseettomana. Jotkut valitsivat aseellisen palvelun. Sitten oli joitakin harvoja, jotka kieltäytyivät kaikesta armeijaan liittyvästä ja suorittivat mieluummin siviilipalvelusta.

Ennen armeijaan menoa jouduin pohtimaan asekysymystä ankarasti. Ystäväni Lahden Siionissa vaikuttivat päätökseeni ratkaisevasti, koska kaikki uskonystävät olivat sitä mieltä, että aseeton palvelu on ainoa oikea vaihtoehto. ”Eihän kristitty voi tappaa ketään”, oli riittävä perustelu.

Olin tosin saanut toisenlaisiakin vaikutteita Opettajakorkeakoulussa ollessani, jossa parikin jo armeijan käynyttä luterilaista miestä pitivät taas itsestään selvänä sitä, että kristitty mies suorittaa aseellisen palvelun.

Lopulta helluntainäkemys voitti ja päätin mennä aseettomana armeijaan. Sitä varten jouduin tutkintalautakunnan eteen tekemään selkoa vakaumuksestani ja aseellisesta palvelusta kieltäytymiseni syistä. Kerroin lautakunnan miehille rehellisesti uskostani ja perustelin Raamatun opetuksilla kantaani, että en voisi missään olosuhteissa tappaa ketään ihmistä.

Lautakunta vakuuttui pian vakaumukseni aitoudesta. He jopa liikuttuivat tunteisiin vetoavasta puheestani. Eräs upseeri tuli sanomaan minulle lopuksi: ”Minä kunnioitan sinua. Pidä kiinni vakaumuksestasi.”

Astuin palvelukseen 15.7.1967 syntymäkaupungissani Riihimäellä, sen maineikkaassa viestirykmentissä.

Oltuani armeijassa muutaman viikon ajan nämä samat kysymykset tulivat kuitenkin uudelleen esille.

Esikuntakomppaniassa, jossa palvelin, oli kaikkiaan viisi uskovaa aseettomassa palveluksessa. Heidän joukossaan oli esim. Alpo Renko, joka tuli myöhemmin tunnetuksi tulisieluisena evankelistana ja Niilo Ylivainion työtoverina.

Oli kuitenkin ennen kaikkea yksi uskova, samaan saapumiserään kuulunut varatuomari Erkki Jääskeläinen, jonka kanssa aloimme usein miettiä aseettomuutemme ja koko ajattelumme perusteita. Hyvin avointen ja rehellisten keskustelujen jälkeen tulimme kumpikin siihen tulokseen, että aseettomuus ei ollut meidän oma mielipiteemme vaan täysin ympäristön vaikutuksen tulosta. Muut ihmiset olivat päättäneet asian puolestamme.

Itse asiassa aloimme ajatella koko asiasta päinvastaisella tavalla. Meistä alkoikin tuntua siltä, että aseellinen puolustaminen on eettisempää kuin aseettomana oleminen. Mieleemme tuli myös sellainen näkökanta, että sodassa ei ole kysymys yksilöeettisestä ratkaisusta vaan yhteisöeettisestä tilanteesta, jossa mahdollinen oman omantunnon likaantuminen ei ole oleellista, vaan muiden ihmisten, varsinkin puolustuskyvyttömien, suojeleminen vaikka voimatoimilla ja koko kansakunnan puolustaminen itsensä unohtaen.

Totesimme Jääskeläisen kanssa, että me olimme tehneet väärän valinnan. Olimme jo olleet muutaman viikon armeijassa, kun päätimme tehdä radikaalin ratkaisun. Menimme pataljoonan komentajan, majuri Matti Juustin, puheille, ilmoitimme mielenmuutoksestamme ja pyysimme päästä aseelliseen palvelukseen.

Majuri oli hämmästynyt, mutta sanoi sitten jämerästi: ”Kunnioitan teidän päätöstänne ja teitä suomalaisina sotilaina.”

Niin alkoi aseellinen palvelukseni. Menin uuden saapumiserän kanssa ampumaharjoituksiin ja sainkin sen verran osumia, että minut palkittiin 2. luokan ampumamerkillä.

Sitten tuli esiin kysymys aliupseerikouluun menosta. Koska en ollut kovin teknisesti suuntautunut, en ollut kiinnostunut Riihimäen viestirykmentin aliupseerikouluun menemisestä. Jääskeläinen valitsi sen vaihtoehdon ja yleni kersantiksi saakka.

Minä olin sen sijaan kiinnostunut pääsemisestä Lahdessa sijaitsevaan Lääkintäaliupseerikouluun, mutta en päässyt sinne, koska paikkoja ei ollut enää vapaana. Siihen jäivät sitten aliupseerihaaveeni. Sen sijaan minusta tehtiin komppanian kirjuri, jossa tehtävässä opin konekirjoitustaidon, mistä minulle oli myöhemmin paljon hyötyä.

Pari viikkoa ennen armeija-ajan loppumista komppanianpäällikön huoneen kaukokirjoitin alkoi säkättää minua koskevaa tietoa: Rykmentinkomentaja on pvm:llä 26.4.68 ylentänyt viestimies Jouko Veikko Juhani Pihon korpraaliksi. No, niin minustakin tuli korpraali kuten isästänikin. Raali mikä raali. Ja olihan korppina hyvä lentää siviiliin.

Seurakunnassa ei vaihtoani aseelliseen palvelukseen ymmärretty. Kukaan ei tullut suoraan sanomaan mitään, mutta kuulin Raimolta, että monet olivat kokeneet mielipiteen muutokseni kielteisenä. Siitä alkoi vaiherikas urani helluntaiherätyksen toisinajattelijana.

Kun minulta seuraavina vuosina kysyttiin armeija-ajastani, vastasin välillä olleeni aseettomassa palveluksessa, mutta toisinaan sanoin olleeni aseellisessa palveluksessa. En uskaltanut sanoa alkuaikoina koko totuutta, vaan valitsin sen osatotuuden, mikä sopi kulloisenkin keskusteluseuran mielipiteisiin. Lopetin kuitenkin joidenkin vuosien kuluttua tällaisen jakomielisen vastailun ja aloin sanoa asian niin kuin se oli, eli että olin ollut armeijassa sekä aseettomana että aseellisena.

25.5.2020

Jouko Piho:

Muistojani helluntaiherätyksessä oloni ajoilta 1

Aloitan uuden kirjoitussarjan, jossa kerron päivittäin kokemuksiani helluntaiherätyksessä oloni ajoista.

En ole kuulunut helluntaiseurakuntaan vuoden 2004 jälkeen, mutta koko lapsuuteni, nuoruuteni ja pitkälle aikuisikäni olin aina jonkin helluntaiseurakunnan jäsenenä.

Voisin tässä vaikka luetella ne paikkakunnat, joissa kuuluin helluntaiseurakuntaan: Riihimäki, Lahti, Jyväskylä, Borås, Uppsala-Österbybruk, Södertälje, Helsinki ja Espoo.

Tulin uskoon helluntaiherätykseen kuuluvien vanhempieni johdatuksesta jo lapsena eli 8-vuotiaana v. 1955. Menin oman päätökseni perusteella uskovien kasteelle 11-vuotiaana v. 1958 ja sain Pyhän Hengen kasteen kielillä puhuen 13-vuotiaana v. 1960.

Olen saanut hyvin paljon hyvää hengellistä opetusta ja vaikutusta helluntaiseurakunnissa ollessani. Jo lapsena oli ahkerasti pyhäkoulussa, sittemmin monilla kesäleireillä ja aina mukana seurakunnan eri tilaisuuksissa. Ajan mittaan mukaan tuli pyyntöjä todistaa ja puhua sekä mahdollisuus olla mukana seurakuntien musiikkitoiminnassa pianistina ja kuorossa laulajana, mutta usein myös kuoronjohtajana. 19-vuotiaana ensimmäinen kirjoitukseni julkaistiin helluntaiherätyksen Ristin Voitto –lehdessä, mistä alkoi monien artikkeleitteni sarja myös Hyvässä Sanomassa ja Helsingin Saalemin julkaisemassa Vastaus-lehdessä.

Minulla on siis monia myönteisiä muistoja ajastani helluntaiherätyksen seurakunnissa. Mutta se ei ole koko totuus.

Kaiken sen hyvän vastapainoksi, mitä lapsena ja nuorena koin kotona ja helluntaiseurakunnassa, sain myös tutustua helluntailaisuuden kääntöpuoleen eli hyvinkin ahtaaseen ja kontrolloivaan uskonnollisuuteen. Tämä ahdasmielisyys ja siitä myöhemmin irtautuminen on leimannut uskoani ja uskonkäsityksiäni melkoisen paljon. Ja voisin sanoa, että tämä prosessi jatkuu yhä.

Jälkikäteen ajatellen lapsuuteni ja nuoruuteni uskonnollisuuden suurin ahdistava tekijä oli se, että melkein kaikki mahdollinen oli syntiä ja kiellettyä. Kun Riihimäelle tuli toisinaan kiertävä tivoli, minusta olisi ollut hauskaa mennä ajamaan sähköautoilla, mutta se ei ollut tietenkään mahdollista, koska tivolit olivat syntiä. Kun kävimme joskus Helsingissä, niin vierailimme kyllä Korkeasaaressa, mutta ei ollut ikinä puhettakaan, että olisimme menneet Linnanmäen huvipuistoon. Minä kävin ensimmäistä kertaa Linnanmäellä vasta aikuisena omien lasteni kanssa.

Teatteri ja elokuvat olivat myös syntiä. Ei tullut kuuloonkaan, että olisin voinut mennä elokuviin. Tämä sääntö oli niin ehdoton, että kun kaikki Riihimäen lyseon oppilaat menivät koulun kustantamina katsomaan uskonnollista elokuvaa Kymmenen käskyä, niin minä en saanut mennä sitäkään katsomaan. Jouduin rehtorin luo selvittämään asiaa. En voinut kuitenkaan kertoa hänelle kieltäytymiseni todellista syytä. Selitin vain jotakin seuraavan päivän kokeista ja että halusin lukea niihin. No, kun en mennyt elokuviin, jouduin sen sijaan kävelemään kuuluisan Sipusaaren lenkin. Näin vasta aikuisena tuon erinomaisen elokuvan ja sen nähtyäni olin entistäkin ällistyneempi, miksi minä en saanut katsoa sitä nuorena.

Kaikki kilpaileminen oli myös syntiä. Riihimäen lyseossa järjestettiin eräässä vaiheessa kulttuurikilpailut. Minuakin pyydettiin mukaan. Eräällä välitunnilla tuli muutamaa vuotta minua vanhempi oppilas, sittemmin papiksi lukenut Ensio Klemi, kysymään minulta, osallistuisinko kulttuurikilpailujen laulusarjaan. Olin ollut koulun kuorossa mukana, joten he tiesivät, että voisin hyvinkin olla laulukilpailussa mukana. En voinut muuta kuin hämmentyneenä mutisten kieltäytyä, koska minulle oli opetettu, että uskovan ei tulisi osallistua mihinkään maallisiin kilpailuihin, koska siellä menestyminen voisi johtaa ylpeyden syntiin.

Sama koski myös urheilua. Olin osoittautunut luokan urheilutuntien jalkapallopeleissä varsinaiseksi maalitykiksi, joten kun koulun eri luokkien väliset jalkapallokilpailut alkoivat, minua pyydettiin ilman muuta mukaan luokkamme joukkueeseen. En voinut kuitenkaan osallistua niihinkään kisoihin jo mainituista syistä johtuen.

Sain – ihme ja kumma – sentään mennä katsomaan Riihimäen Pallonlyöjien (RPL) pelejä talomme viereen rakennetulle Piikinmäen pesäpallokentälle. En saanut kuitenkaan rahaa pääsylippuun, joten me pojat vain hiippailimme yleisön joukkoon ja juoksimme karkuun lipunmyyjiä. RPL pelasi suomensarjassa, mutta kuulin juttuja RPL:n maineikkaasta menneisyydestä, jolloin seura pelasi Mestaruussarjatasolla voittaen v. 1933 Suomen mestaruudenkin.

Siihen aikaan ei ollut vielä telkkaria, mutta ei meillä ollut radiotakaan sen synnillisen ohjelman vuoksi. Tosin yhden kerran vanhemmat lipesivät tästä jyrkkyydestä, kun kerran ennen joulua meille tuli radio kuukaudeksi. He halusivat ilmeisesti kuunnella jouluohjelmia ja joulumusiikkia. Muistan vieläkin, miten ihmeellistä ja merkillistä tuo radion ilmestyminen olohuoneeseen oli. Oli kuin jokin aivan uusi maailma olisi tullut esille.

Hyvin tyypillistä oli myös kaikenlainen ulkonäön ja pukeutumisen säätely ja valvonta. Minua, nuorta poikaa, se ei koskettanut, mutta opin jo pienestä pitäen, että korvakorut ovat syntiä, huulipuna on syntiä, naisilla lyhyt ja permanentattu tukka on syntiä, miehillä pitkä tukka ja parta on syntiä jne. Niinpä olin tosi ällistynyt, kun satuin kerran näkemään Kipinä-lehdessä kuvan Billy Grahamin vaimosta. En ollut uskoa silmiäni. Mitä ihmettä, maailmankuulun evankelistan vaimollahan oli ilmiselvästi korvikset korvissaan! Oloni oli hyvin ristiriitainen.

Kun melkein kaikki oli syntiä, niin raja kulki siinä, että sain sentään kerätä postimerkkejä. Mutta siinäkin kävi kerran niin, että liimaillessani postimerkkejä kansiooni isäni tuli luokseni ja sanoi: "Kuule, olisi paljon hyödyllisempää lukea Raamattua." No, minä kilttinä poikana laitoin postimerkkikansioni sivuun, otin Raamattuni esille ja aloin lukea sitä. Isäni huomasi sen ja tuli kohta kehumaan minua, että noin sitä pitää.

On selvää, että tällainen ahdas uskonelämän tulkinta ei säily koko elämän ajan, kun ikää tulee lisää ja alkaa saada vaikutteita muualtakin kuin oman kodin ja seurakunnan piiristä. Minulla tämä kyseenalaistaminen tapahtui aikuistuessani ja lähtiessäni pois kotoa opiskelemaan. Tänä päivänä ja jo kauan aikaa olen ollut sitä mieltä, että mitkään edellä mainitsemistani asioista eivät ole sinällään ja itsessään syntiä. Kaikkiin asioihin voi toki liittyä syntiä, kuten ulkonaisesta kaunistautumisesta voi tulla turhamaisuuden ja ylpeyden väline tai tiettyjen elokuvien katsominen voi johdattaa synnillisiin tekoihin. Oleellista on kuitenkin välttää leimaavaa ja mustavalkoista yleistystä. Myöhemmin tuli esille monia muitakin moraalikysymyksiä, jotka tulin ratkaisemaan eri tavalla kuin mitä minulle oli kotona tai seurakunnassa opetettu.

25.5.2020

Jouko Piho:

Sinulle joka olet erämaassa

Sinä olet ollut jo vuosia erämaassa ruumiin, sielun ja hengen puolesta.

Ruumiisi kärsii väsymyksestä ja monenlaisista kivuista ja sairauksista. Jo aamulla on uupunut olo, mutta päivä menee jotenkuten sinnitellessä.

Sielusi on pimeässä yössä. Mikään ei tunnu miltään. Ilo on kadonnut eikä onnellisuudesta ole tietoakaan, vain heikko muisto vuosien takaa. Vain synkeä masennus on seuranasi.

Henkesi etsii Jumalaa, rukoilee ja lukee Sanaa, mutta taivas on kuin vaskea: mitään vastausta ei tule. Nykyään et tahdo jaksaa rukoillakaan, mutta viimeisillä voimillasi yrität vielä edes huokailla Jumalan puoleen.

Epäusko tulee paikalle ja ilkkuu: ”Onkohan Jumalaa edes olemassa? Ja jos on, ei hän vastaa ainakaan sinulle.”

Ruumiin, sielun ja hengen kuivuus näännyttää sinua joka päivä lisää. Eikö tämä koskaan lopu? Mutta tunnelin päässä ei näy valoa. Kaikki on pimeää.

Kaiken keskellä sinä olet yksin. Ystävätkin ovat jättäneet sinut. Ei sinulla ole seurakuntaakaan, koska jouduit sopimattomana siitä ulos.

Sinä olet yksin kuivassa ja pimeässä erämaan yössä näkemättä mitään ulospääsytietä minnekään.

Sitten tulee seuraa. Saatana ilmestyy paikalle ja sanoo: ”Onhan tästä mahdollisuus päästä eroon. Miksi kärsisit enempää? Tapa itsesi, niin pääset tuskistasi.”

Jossain mielesi sopukoissa on kuitenkin vakaumus, että itsemurha ei ole oikein. Niinpä sinä päätät yhä uudestaan elää, vaikka ei jaksaisi.

Minulla on sinulle Herran sana. Kärsimyksesi loppu on lähellä. Kaikella on aikansa. Ole kärsivällinen kuin Job, niin saat vielä nähdä onnellisen loppukohtauksen elämäsi tragediassa.

Silloin näet, että erämaassa olosi ei ollutkaan turhaa ja mieletöntä, vaan kaikella olikin tarkoituksensa, kun sinua kasvatettiin lähemmäksi Jumalaa ja luottamaan häneen silloinkin, kun Jumala ei vastannut sinulle mitään.

Tulet myös huomaamaan, että erämaakausi oli hyvin tarpeellinen sinun kouluttamiseksi tulevia tehtäviäsi varten. Vaikeat ajat riisuivat sinut ylpeydestä ja omavoimaisuudesta. Nyt sinä luotat vain Herraan ja etsit vain Jumalan kunniaa.

Mika 11.05.2022 08:51

Oletko Jouko koskaan perunut jotain profetiaa toteamalla, että se oli väärä?? Mitä mieltä olet Jouko 5.Moos. 18:20-22, joka sanoo: ”Jos taas joku profeetta julkeaa minun nimissäni puhua sellaista, mitä minä en ole käskenyt hänen puhua, tai puhuu vieraiden

NN 24.02.2022 19:03

Tasavaltamme ok. JEESUS saakoon olla ainoa Kuninkaamme.

JARI 26.01.2022 04:29

March for Live 2022

https://www.foxnews.com/lifestyle/march-for-life-2022-advocates-pray-culture-life-america

Anders 12.01.2022 17:13

Nämä veljet tarvitsisivat almuja - ovat lähdössä evankelisoimaan.

https://tokentube.net/v/1123825045/Näin-sanoo-Herra-Jumala--Minä-etsin-itse-lampaani-ja-pidä

Merja 04.12.2021 08:28

Jouko Pihon kannanotto: Älkää uskoko kaikkea.

Mutta uskokaa Joukon päin vittua menneisiin ennustuksiin?

Kansainvälinen Rokotekeskus 12.01.2022 20:05

Maailmassa kuolee nyt 40% enemmän ihmisiä, kuin ennen rokotuksia

https://www.naturalnews.com/2022-01-12-death-rates-40-percent-higher-pre-pandemic.html

Päivi 21.11.2021 22:41

Juudas oli marttyyri.
Hän antoi henkensä että Jeesus saattoi täyttää kohtalonsa.

Mooses 18.09.2021 14:11

Joukolle ei näköjään TOTUUS maistu, kun poistelee täältä ihan asiallisetkin kommentit.

Samuli Parodia 04.08.2021 14:30

Jouko ei oikein tajua aforismin ideaa. Joukon aforismit ovat Joukon mielipiteitä, mutta aforistiikan kanssa niillä ei ole mitään tekemistä.

Juha Saari GUODAGEADNU NORGE 30.07.2021 15:46

Jouko veljeni ,on astunut uuteen tulevaan ,kaikkivaltiaan aforismiin,mistä viisaus on kätketty maailman Henkisiltä.Mutta ymmärtäväiset niistä,vikoavat eloon.

Väinämöinen 30.07.2021 04:46

Missä kohtaa raamatussa sanotaan, että ihon alle laitettava siru olisi pedon merkki?

Väinämöinen 30.07.2021 20:23

Missä kohtaa raamatussa sanotaan, että ihon alle laitettava siru olisi pedon merkki? Missä kohtaa raamatussa mainitaan viivakoodista?

S.k. 30.07.2021 14:04

Ilmestyskirja 13-20 puhuu pedon merkistä, se on ihmisen luku 666 (3 kpl 6 numeron viivakoodi sarjaa) ja ilman sitä ei saa ostaa eikä myydä,

| Vastaa

Uusimmat kommentit

05.12 | 11:07

Melkoinen sananjulistaja tämä Nick . https://m.youtube.com/watch?v=tZ0nmxq9qnU

04.12 | 13:29

KIDS RECEIVED THE HOLY SPIRIT! God, He wants to be our Father

https://www.youtube.com/watch?v=SFEoQ4FCPUs

04.12 | 12:43

Neuroscience of Glossolalia

https://www.youtube.com/watch?v=rk7onhP6kCY

04.12 | 12:42

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1704ef89-dba2-4134-acd4-3fed9ab908c8

Elon Musk kehittää aivoimplanttia