Ajankohtaista 18

22.3.2020

Jouko Pihon kirja-arvio:

Exodus

Sain eilen luetuksi kirjan, joka minun olisi pitänyt lukea jo kauan sitten, mutta jostain syystä minun ja kirjan tiet kohtasivat vasta vähän yli viikko sitten.

Kyseessä on Leon Urisin (1924-2003) Exodus, josta tehdyn elokuvan (päätähtenä Paul Newman) näin jo vuosia sitten.

Exodus on yhdysvaltalaisen ja sukujuuriltaan puolanjuutalaisen Leon Urisin v. 1958 (suomeksi 1960) julkaistu romaani, joka kertoo juutalaisten vainoista Hitlerin Euroopassa, juutalaisten monesti epätoivoisista yrityksistä päästä Palestiinaan, mitä britit rajoittivat arabien pelon takia voimakkaasti, ja lopuksi Israelin valtion synnystä ja sitä seuranneesta Itsenäisyyssodasta.

Romaanin nimi Exodus (Lähtö) pohjautuu israelilaisten Egyptin orjuudesta vapautumiseen ja lähtöön kohti Luvattua maata sekä juutalaispakolaisia v. 1947 Kyprokselta Palestiinan Haifaan keskitysleireiltä pelastuneita juutalaislapsia kuljettaneen Exodus-laivan tarinaan.

Vaikka kirjassa oli lukemista, kun siinä on 621 sivua, niin teos oli kuitenkin helppolukuinen, koska se on kirjoitettu hyvin mukaansa tempaavasti.

Todellisten ja dramaattisten tapahtumien lisäksi kirjassa on mielenkiintoista juonikehittelyä eri henkilöiden välisistä riipaisevista rakkaus- ja ystävyyssuhteista.

Kuvaus arabien ja juutalaisten hyvistä naapuruussuhteista ja keskinäisestä auttamisesta on myös raastavaa luettavaa, koska vuoden 1947 jälkeen nämä ennen ystävällismieliset arabikylätkin menivät pakotettuina mukaan yleiseen kiihotukseen, että kaikkien arabien tulee vihata juutalaisia. Tulee väistämättä mieleen, että valitettavasti tätä samaa vihan propagandakylvöä jatketaan edelleenkin eikä juutalaisille vieläkään sallittaisi omaa valtiota Lähi-itään.

Kirjassa on myös useita lainauksia Raamatusta, mikä miellytti minua uskovana ja Israelin ystävänä suuresti.

Sen verran on aika tehnyt tehtävänsä, että huomasin joidenkin maantieteelisten nimien muuttuneen kirjoitushetkestä, kuten Akka (nykyään Akko), Jordan (nykyään Jordania) ja Keski-itä (nykyään Lähi-itä).

Kirjassa puhutaan myös makkabilaisista, kun nykyään viitataan irgunilaisiin, sterniläisiin tai Lehiin eli kaikkein radikaaleimpiin brittien vastustajiin.

Jos sinä et ole vielä lukenut Exodusta, suosittelen kirjaa lämpimästi. Vavahduttava ja koskettava tarina on todellista historiaa, itse asiassa ihmiskunnan historian suurin ihme, että lähes 2000 vuotta kotimaastaan karkotettuna ollut vainottu ja vihattu kansa palaa vastustuksesta huolimatta takaisin Israelin maahan, herättää kuolleen heprean eläväksi kieleksi ja saa kuivan tai suoperäisen hedelmättömän maan jälleen kasvamaan ja kukoistamaan, aivan kuten Raamatussa on monin paikoin ennustettu.

18.3.2020

Jouko Piho:

Temppeli rakennetaan Jerusalemiin ja eläinuhreja on jatkossakin

Monilla uskovilla on se käsitys, että eläinuhreja ei enää tarvita, koska Jeesuksen täydellinen uhri Golgatalla on riittävä.

Tämä on totta. Eläinuhreja ei enää tarvita, koska Jeesuksen veri riittää.

Mutta se ei tarkoita sitä, ettei eläinuhreja vielä olisi tulevaisuudessa. Itse asiassa Raamatussa on useita kohtia, joissa puhutaan siitä, että tulevassa Kristuksen hallitsemassa 1000-vuotisessa valtakunnassa uhrataan eläinuhreja.

Luettelen tässä muutamia eläinuhreista puhuvia raamatunkohtia ja pyydän teitä lukemaan ne: Sak. 14:20-21, Jes. 58:7, Jer. 33:18, Hes. 40:39-43 ja Mal. 3:3.

Edellä olevien raamatunkohtien perusteella pidän ehdottoman selvänä sen, että myös tulevaisuudessa tullaan uhraamaan eläimiä Jumalalle.

Eläinuhrit vaativat kuitenkin temppelin, jota juutalaisilla ei ole ollut kohta 2000 vuoteen, kun roomalaiset hävittivät Jerusalemin temppelin v. 70 jKr. aivan kuten Jeesus oli ennalta sanonut.

Temppeli täytyy siis rakentaa, jotta eläimiä voidaan taas uhrata.

Danielin kirjassa ja Jeesuksen lopunajan puheessa onkin viittauksia siihen, että temppeli rakennetaan, koska molemmissa kohdissa kerrotaan siitä, että lopunaikana temppeliin tullaan asettamaan hävityksen kauhistus ja jumalaton iljetys, mikä ei olisi mahdollista, ellei temppeliä olisi edes olemassa.

Jerusalemiin pitää siis nousta uusi juutalainen temppeli, koska Raamattu sanoo niin eikä Raamattu voi raueta tyhjiin.

Tämän uuden temppelin esivalmistelut ovat jo hyvin pitkällä. Kaikki on jo valmiina. Puuttuu vain tilanne, että temppeliä voitaisiin alkaa rakentaa.

Tällainen mahdollisuuksien ikkuna voi avautua sodan, maanjäristyksen tai Jumalan yliluonnollisen toiminnan kautta sitten, että tavalla tai toisella nykyinen Temppelivuorella oleva Omarin moskeija tuhoutuu, jolloin sen tilalle voidaan rakentaa paikalle oikeasti kuuluva Jumalan temppeli.

Jotkut uskovat eivät kannata temppelin rakentamisen ajatusta, koska se on heidän mielestään Antikristuksen temppeli. Näin ei kuitenkaan ole. Kyseessä on Jumalan temppeli, jonka tuleva Antikristus tulee saastuttamaan vasta myöhemmin. Tämä myöhemmin tapahtuva Antikristuksen tekemä temppelin häväistys ei kuitenkaan tee tyhjäksi sitä, ettei tuleva temppeli alun perin olisi ollut Jumalan temppeli.

Näinhän oli jo Antiokus IV Epifaneksen tekemän temppelin häväistyksen aikana. Temppeli oli rakennettu Esran ja Nehemian aikana uudestaan Jumalan tahdosta, mutta sittemmin eli 165 eKr. Antiokus, joka on muuten Antikristuksen esikuva, häpäisi temppelin uhraamalla siellä sian ja laittamalla sinne Zeuksen kuvan.

Sitten makkabilaissotien jälkeen temppeli jälleen puhdistettiin ja otettiin uudestaan käyttöön, minkä muistoksi juutalaiset viettävät tänäkin päivänä Hanukkaa, kuten olin todistamassa viime Israelin matkallani.

Temppeliä siis tarvitaan ja juutalaisten temppeli tullaan rakentamaan Temppelivuorelle nykyisen muslimien Kalliomoskeijan tilalle.

Mutta miksi ihmeessä otetaan käyttöön jälleen eläinuhrit, vaikka Uuden testamentin mukaan Jeesuksen kertakaikkinen uhri ristillä on riittävä?

Raamattu ei anna tähän kysymykseen vastausta. Raamatussa vain kerrotaan, että eläinuhraamisia tulee jatkossakin olemaan.

Olen tullut siihen tulokseen, että ilmeisesti kyse on havainto-opetuksesta, kuten oli jo ennen Jeesuksen uhrikuolemaa, kun Jumala määräsi juutalaisille eläinuhreja esikuvaksi ja opetukseksi uhrin tarpeellisuudesta.

Kun Jeesus sitten kuoli ihmisten puolesta Jumalan uhrikaritsana, niin sen jälkeen tapahtuvien eläinuhrien tarkoituksena on muistuttaa havainnollisesti tuosta uhrista. Eläinuhrit eivät siis tuo synnin sovitusta tulevaisuudessakaan, mutta ne ovat kuin jälkikuva (vrt. esikuva) siitä, mitä tapahtui Golgatalla lähes 2000 vuotta sitten.

Joka tapauksessa riippumatta siitä, ymmärrämmekö me miksi niin tapahtuu, niin Raamatun ilmoituksen mukaan eläimiä uhrataan Jumalalle Jerusalemin temppelissä 1000-vuotisen valtakunnan aikana.

Tämä vaatii juutalaisen temppelin rakentamista Jerusalemiin, mitä meidän ei tule vastustaa, koska jos me olemme temppelin rakentamista vastaan, me olemme samalla Kirjoituksia vastaan, joiden mukaan näin pitää tapahtua. Ei temppelin rakentamista tarvitse avustaakaan, jos ei halua, koska juutalaiset hoitavat homman joka tapauksessa itsekin.

Jumalan Sana tulee aina toteutumaan. Lopunaikana Jerusalemissa on temppeli, jossa uhrataan eläimiä. Sitten Antikristus valtakautensa keskivaiheilla saastuttaa temppelin ja julistaa siellä olevansa jumala. Mutta kun Antikristus on voitettu, niin temppeli puhdistetaan, kuten makkabilaisten aikana, ja sen jälkeen 1000-vuotisen valtakunnan aikana temppelissä uhrataan eläimiä Jumalan uhrikaritsan ainutkertaisen uhrin kunniaksi ja muistoksi.

18.3.2020

Jouko Piho:

Julkisten esiintyjien puhetaito kaipaa kohentamista

Olen viime viikkoina joutunut kuulemaan radiossa ja televisiossa jatkuvasti ja enenevästi yhtä rasittavaa puhevirhettä, joka on hyvin yleinen eli sitä on monilla toimittajilla, poliitikoilla ja asiantuntijoilla. En viitsi laittaa tähän nimiä, mutta lähetän joillekin heistä suoraan palautetta samoin kuin YLEn ja MTV:n johdolle sekä joidenkin puolueiden puheenjohtajille.

Kyse on väliäänistä eli aaveäänistä, joita puhuja päästää suustaan ennen kuin hän varsinaisesti sanoo seuraavan lauseen. Useimmiten kyseessä on ”Ää!”

Se ei paljoa haittaisi, jos tällainen ”ää-virus” lipsahtaisi suusta vain harvoin, mutta useimmiten kyse on siitä, että tästä ylimääräisestä äänteestä on tullut kuin välimerkki jokaisen sanotun lauseen jälkeen ennen seuraavaa ajatusta. Sellaista puhetta on hankalaa ja ikävää kuunnella.

Lisäksi puhuja antaa itsestään epävarman kuvan, että hän ei oikein tiedä mitä sanoisi ja joutuu koko ajan kauheasti ponnistelemaan saadakseen suusta ulos järkeviä lauseita. Tuollainen erittäin takelteleva puhe ei myöskään lisää uskottavuutta millään tavoin, vaan pikemminkin päinvastoin.

Jos tavallinen pulliainen puhuu tällä tavalla, niin en välitä siitä, mutta en jaksa käsittää, että edes median ammattitoimittajat ja ministerit eivät hallitse sujuvaa ja aaveäänetöntä puhetta.

Niinpä ehdotan radion ja tv:n johdolle, että he järjestävät pikimmiten puhekoulutusta toimittajilleen. Samoin ehdotan puolueiden puheenjohtajille, että he laittavat kaikki ministerinsä ja kansanedustajansa puheopetukseen.

Mielestäni ministerin ja kansanedustajan tehtävä on niin tärkeä ja arvokas, että on vain kohtuullista, että tavalliset kansalaiset voivat odottaa heidän edustajiensa ja hallituksen jäsenten osaavan puhua sujuvasti.

On myös oikeutettua edellyttää, että valtamedian edustajat ovat valioväkeä, jotka osaavat puhua asiallisesti ilman tankkausta ja häiritseviä väliääniä.

Kyseessä ei ole iso ongelma eikä valtakunnan tärkein korjattava kohta, mutta elämässä on sekä suuria että pieniä asioita. Tämä ”ää-virus” on pikku juttu verrattuna todellisiin vaikeuksiin, mutta kyllä tämäkin on harmillista kuultavaa eikä olisi kovin vaikeaa korjata koko epidemia niin, että toimittajat ja poliitikot alkaisivat puhua selkeämmin.

Selvästi puhuminen vaatii ensin sitä, että ihminen ajattelee selvästi. Toiseksi tarvitaan itsekuria, että pitää suunsa tiukasti kiinni eikä auki sillä ratkaisevalla hetkellä, kun ei vielä tiedä mitä sanoisi seuraavaksi.

Muuta ei tarvita. Selkeää ajattelua ja itsekuria.

Mutta sitten on toinen asia, jos sellainen on liikaa vaadittu toimittajilta ja poliitikoilta.

16.3.2020

Jouko Piho:

Poikkeuslait ovat harjoittelua tulevaa Antikristuksen diktatuuria varten

Koronavirus ei ole sattuma eikä luonnonoikku, vaan kolmen tiedemiehen kehittämä virus, joka on laskettu tahallaan liikkeelle, jotta sen avulla voitaisiin nähdä, miten ihmisiä, kansoja ja lopulta koko maailmaa voidaan hallita ja kontrolloida. Samalla saadaan maailman väkilukua vähennetyksi, mikä on myös yksi päämäärä.

En sano, ettei valmiuslaki ja kaikki siihen liittyvät rajoitukset olisi Suomessakin tarpeen, kun tilanne nyt on se mikä se on, mutta haluan tuoda tiettäväksi, että kyseessä on Uutta maailmanjärjestystä ajavien tahojen harjoittelu sen suhteen, miten laajoja ihmismassoja voidaan saada pelon valtaan ja lopulta viedä heiltä kaikki oikeudet.

Tällainen tilanne tulee toteutumaan tällä vuosikymmenellä, kun ihmiskunnan koetukseksi ja rangaistuksi Jumalan sallima pahuuden ruumiillistuma Antikristus saa täyden vallan ihmiskuntaan juuri pelon ja epidemioiden kautta.

Raamatun Ilmestyskirjakin kertoo lopunajan rutosta. Näin tulee tapahtumaan. Olemme juuri todistamassa tämän koronaviruksen yhteydessä, miten nopeasti pelko leviää ja erilaiset rajoitustoimenpiteet otetaan käyttöön.

Vaikka elämän rajoittamiseen epidemian aikana on syynsäkin, niin tahallaan aiheutettu epidemia on täydellinen bioase pahan diktaattorin käsissä.

15.3.2020

USAssa kansallinen rukouspäivä

Sid Roth kertoi viime tiistaina 10.3.2020 tässä lähetyksessä https://m.youtube.com/watch?v=9nKx_kU_yxw messiaanisen rabbin Felix Helferin hänelle lähettämästä viestistä, jonka rabbi oli lähettänyt presidentti Trumpille. Viestissä Helfer pyytää Trumpia julistamaan kansallisen rukouspäivän koronaviruksen pysäyttämiseksi. Jos amerikkalaiset tekevät parannusta synneistään ja rukoilevat yhdessä Jumalaa, Jumala tulee nitistämään koronaviruksen, USAn talous elpyy ja Trump valitaan uudelleen presidentiksi.

Tänään 15.3.2020 presidentti Trump julisti kansallisen rukouspäivän.

15.3.2020

Jouko Pihon kirja-arvio:

Gucci

Sain juuri äsken luetuksi hiukan erilaisemman kirjan kuin mitä yleensä luen nimittäin italialaisen Guccin muotitalon huikean tarinan.

Kertojana on Patricia Gucci, joka on imperiumin perustajan Guccio Guccin pojantytär ja yrityksen maailmankuuluisuuteen kehittäneen Aldo Guccin tytär.

Minervan kustantama 352-sivuinen teos ”Gucci – tyttären muistelmat” ilmestyi v. 2016, mutta suomeksi vasta viime vuoden 2019 lopulla.

Olen yleensä selostanut kirja-arvioissani aika paljon kirjan sisältöä, mutta tällä kertaa en tee sitä, koska minulla on sellainen tunne, että jokaisen pitäisi lukea itse tämä useita dramaattisia tapahtumia pursuava erittäin hyvin ja mielenkiintoisesti kirjoitettu kirja. Jos minä paljastaisin kirjasta liikaa, osa lukunautinnosta voisi jäädä pois.

Sen verran voin sanoa, että kirja teki minuun suuren vaikutuksen, koska se kuvaa suoraan ja rehellisesti sekä Guccin satumaista nousua ja myöhemmin tulleita suuria vaikeuksia että Guccien sukudynastian sisällä kiehuvia monia jännitteitä ja juonitteluja, mutta myös aidon, kestävän ja uskollisen rakkauden suurta voimaa.

Kirja onkin tunteiden ja ihmissuhteiden sekä elämän todellisten arvojen kannalta antoisaa luettavaa. Mukana on myös hengellinen ulottuvuus, kun muotiguru ja aina kiireinen bisnesnero Aldo Gucci löysi elämänsä loppuvuosina uskon ja rukouksen merkityksen hänen rakkaan elämänkumppaninsa Brunan vaikutuksesta.

11.3.2020

Jouko Pihon kirja-arvio:

Ukrainan historia

Ukraina on ollut viime vuosina paljon uutisissa, joten kun näin Loviisan kirjastossa Johannes Remyn kirjan ”Ukrainan historia”, päätin ilman muuta lukea sen.

Johannes Remy on Itä-Euroopan historian dosentti Helsingin yliopistossa. Hän asuu Kanadassa ja on opettanut useissa sikäläisissä yliopistoissa. Remyn erikoisalaa ovat 1700–1900 -lukujen Ukraina, Venäjä ja Puola.

Gaudeamuksen kustantama 296-sivuinen teos ei ole yhtä mukaansatempaava ja helppolukuinen kuin monet muut historian tapahtumista kertovat kirjat nykyään, vaan enemmänkin tieteellisen asiapitoinen ja tasapuolinen esitys siitä, mistä Ukraina on tullut ja mihin suuntaan se on tällä hetkellä menossa.

Ukrainan historia kerrotaan keskiajan Kiovan Rusista 900-luvulta jKr. lähtien nykypäivään asti. Mukana ovat suuret kasakkasodat ja niitä seurannut autonomia Venäjän yhteydessä, ukrainalaisen nationalismin synty, itsenäisyys ja itsenäisyyssota, Neuvosto-Ukrainan suuri nälänhätä Holodomor, ukrainalaisten nationalistien toiminta Toisessa maailmansodassa, Krimin kysymys ja Itä-Ukrainan sota.

Kirja pohtii myös kysymyksiä, kuuluuko Ukraina länteen vai itään, mistä ukrainalainen identiteetti oikein muodostuu ja milloin Ukrainan kansa ja valtio ovat syntyneet?

Siinä onkin selvittämistä, koska Ukrainan laajat arot ovat historian saatossa olleet vuoroin temmellyskenttänä mongoleille, tataareille ja kasakoille ja vuoroin kiistakapulana järjestäytyneille valtioille, kuten Kiovan Rusille, Puolalle, Ruotsille, Venäjälle, Saksalle ja Itävallalle. Ukrainasta voisikin sanoa, ettei se kuulu sen enempää itään kuin länteenkään, vaan on kaikkien osapuolten välissä oleva ikuinen kiistakapula.

Vuosisatojen kuluessa tästä kansojen kohtaamispaikasta on muodostunut kuitenkin koti ukrainalaisille ja heidän monenlaisille kansallisille asenteilleen.

Tilanne on kuitenkin ollut ja on edelleen hankala, koska Ukrainassa on ollut ja on edelleen historian tapahtumien takia niin monenlaisia ihmisiä, erikielisiä ja paljon toisista poikkeavia mielipiteitä. Jotkut ovat hyvin länsimielisiä eli EU:n ja Naton kannattajia, jotkut taas erittäin kansallismielisiä, jopa fasisteja, ainakin Venäjän mielestä ja loput voimakkaasti venäjämielisiä. Rajat eivät kuitenkaan mene aina kielen mukaan, koska osa venäjänkielisistä on hyvin ukrainamielisiä. Kaikki tämä tulee hyvin esille kirjassa.

Kirja on julkaistu v. 2015, joten siinä ei ole viiden viime vuoden asioita mukana, mutta eipä Ukrainassa ole paljon muutoksia tullutkaan juuri muuta kuin, että Poroshenkon tilalla presidenttinä on huhtikuusta 2019 lähtien ollut nuori tv-koomikko Volodymyr Zelenskyi, joka tapasi Venäjän presidentti Vladimir Putinin joulukuussa 2019 Pariisissa, jolloin he sopivat kattavasta tulitauosta, vankien vaihdosta ja uusien rajanylityspaikkojen luomisesta. Suuret poliittiset kysymykset, kuten Venäjän ja sen tukemien joukkojen vetäminen pois Itä-Ukrainasta ja vaalien järjestäminen jäivät kuitenkin pöydälle, joten Ukrainan tulevaisuus on edelleen täysin auki, kuten niin monesti ennenkin.

Vaikka kirja ei ole letkeästi kirjoitettu, suosittelen Johannes Remyn Ukrainan historiaa kaikille historiasta ja politiikasta kiinnostuneille, jotka haluavat ymmärtää, mistä maan nykyisessä jäätyneessä konfliktissa on kysymys ja mitä kaikkea sen taustalla on.

10.3.2020

Jouko Piho:

Koronavirus

Raamattuun uskovana kristittynä tiedän, että lopunaikana tulee ruttotauteja. Jeesuskin sanoi lopunajan puheessaan, että ennen loppua tulee maanjäristyksiä, nälänhätää ja ruttotauteja. Kaikkia näitä tulee myös Suomeen.

Samoin Ilmestyskirjan luvun 6 jakeessa 8 kerrotaan neljännen sinetin avaamisen jälkeen ilmestyvästä tuhkanharmaasta hevosesta, jonka selässä olevat Kuolema ja Tuonela saavat vallan tappaa neljäsosan ihmiskunnasta miekalla (Kolmas maailmansota), nälällä (tulee koskettamaan myös Suomea) ja rutolla. Monet kuolevat myös villipetojen kautta.

En tiedä, onko tämä koronavirus Raamatun ilmoittama lopunajan ruttotauti. Voi olla, että on, mutta voi olla myös niinkin, että tämä virus on vasta harjoittelua lopullista tarttuvaa tautia varten.

On nimittäin viitteitä siihen, että koronavirus on ihmisten tahallisesti laboratorioissa keksimä ja liikkeelle laskema virus. Jos näin on, niin Jumala sallii sen, koska ihmiskunta on syntiensä ja Jumalan hylkäämisen takia menossa kohti tuomiotaan.

En ota kantaa keistä ihmisistä on kyse, mutta uskon, että kaiken takana on Uuteen maailmanjärjestykseen pyrkivät tahot, joiden nimenomaisena tarkoituksena on vähentää radikaalisti ihmiskunnan väkilukua nykyisestä yli 7 miljardista 500 miljoonaan. Sellaista pienempää ihmismäärää olisi nimittäin huomattavasti helpompaa valvoa.

Sillä kontrollista tässä koronaviruksessakin on kyse. Tämän avulla ihmiskuntaan luodaan osin aiheellista, mutta osin myös liioiteltua pelkoa, joka taas vaikuttaa siihen, että ihmiset ovat valmiit hyväksymään yhä uudet heidän elämäänsä rajusti rajoittavat toimenpiteet, mikä johtaa lopulta maailmanlaajuisen poliisivaltiomaisen diktatuuri-imperiumin syntyy, jonka johdossa tulee olemaan Peto eli Antikristus.

Lisäksi koko tässä hässäkässä on kyse taloudesta, joka halutaan tietoisesti ajaa kaaokseen, josta onkin jo merkkejä, kun pörssiosakkeet laskevat ja maailmankaupalle tulee koronaviruksen takia jatkuvasti uusia esteitä ja rajoituksia.

Miksi Uutta maailmanjärjestystä haluavat tahot haluavat tietoisesti ajaa maailman sotiin, nälänhätään ja tautiepidemioihin, johtuu siitä, että he uskovat voivansa luoda uuden Antikristuksen johtaman järjestyksensä vain riittävän voimakkaan kaaoksen avulla, koska he ajattelevat, että vasta todella kauhistuttavien tapahtumien jälkeen ihmiskunta on valmis ottamaan vastaan pelastajan, joka väittää voivansa saada kaiken kuntoon eli rauhan maan päälle, ruokaa kaikille ja taudit kuriin.

Valitettavasti suurin osa ihmiskuntaa uskoo näihin Antikristuksen lupauksiin, ottaa hänen merkkinsä ja kumartaa palvoen häntä. Mutta heidän osansa tulee olemaan sama kuin Antikristuksella eli helvetin tulinen järvi.

Vain Jeesukseen uskovat todelliset kristityt eivät seuraa Petoa, vaan he ovat uskollisia Jumalalle ja Jeesukselle loppuun asti vainoista huolimatta.

9.3.2020

Jouko Pihon elokuva-arvio:

Noah

Kun v. 2014 ensi-iltansa saanut Noah tuli elokuvateattereihin Suomessakin, en mennyt sitä katsomaan, koska olin lukenut netistä ennakkoon, että filmi poikkeaa aika lailla Raamatun kertomuksesta.

Mutta päätin kuitenkin katsoa nyt filmin, kun se esitettiin viime lauantaina TV2-kanavalla.

Olin siis varautunut siihen, että elokuvassa tulee olemaan aika lailla Raamatun tarinasta poikkeavia asioita, mutta olin kyllä todella yllättynyt, että poikkeamia oli lopulta niin paljon.

Noah on Darren Aronofskyn ohjaama yhdysvaltalainen elokuva, jonka on käsikirjoittanut Aronofsky ja John Logan. Elokuvan pääosissa ovat mm. Nooaa näyttelevä Russell Crowe, Nooan vaimoa näyttelevä Jennifer Connelly, Nooan isoisää Metuselahia näyttelevä Anthony Hopkins ja Nooan pojan Seemin vaimoa näyttelevä Emma Watson.

Elokuva seuraa Raamatun tekstiä jossain määrin ja aina silloin tällöin. Hurskas, luontoa arvostava ja Luojaa kunnioittava Nooa todistaa ihmeitä ja näkee näkyjä, joiden perusteella ihmisten raadollisuus on johtamassa kaiken tuhoon ja Nooa kokee, että hänen tulee rakentaa arkki.

Mutta sen vastapainoksi elokuvassa on paljon, ainakin puolet, omaa mielikuvituksellista kerrontaa, jota ei löydy Raamatusta lainkaan.

Esim. Nooan väitetään saaneen Jumalalta käskyn pelastaa eläimet, mutta ihmiskunta ei saa jatkua, vaan se on tuomittu tuhoon. Juonenkulku on täysin mieletön, koska Jumala halusi ennen kaikkea pelastaa ihmiskunnan ja varmistaa sen jatkon ja siinä sivussa myös eläinkunnan. Tuleekin mieleen, että käsikirjoittajat ovat todennäköisesti vihreän aatteen kannattajia, joiden mielestä muu luomakunta on ihmisiä tärkeämpi.

Tämä väärä käsitys Nooan saamasta tehtävästä johtaakin elokuvassa siihen, että Nooa esitetään melkoisen kovana ja aggressiivisena miehenä, joka aikoo lopussa tappaa jopa omat lapsenlapsensa, mutta ei sitten pysty kuitenkaan siihen.

Tähän liittyy myös se Raamatun kanssa ristiriidassa oleva seikka, että elokuvassa vain Seemillä on vaimo, kun taas Raamatun mukaan kaikilla Nooan pojilla eli Seemillä, Haamilla ja Jaafetilla oli vaimot mukana arkissa eli yhteensä arkissa pelastui kahdeksan henkilöä.

Samoin on täysin käsittämätöntä tuoda filmissä esiin sellaista, että Jumalaa vastaan kapinoineet enkelit (elokuvassa Watchers eli kivettyneet Vartijat) olisivat muka tulleet auttamaan Nooaa arkin rakentamisessa, kun Nooa rakensi arkin yksin poikiensa avustamana.

Islannin kiviaavikoilla kuvattu elokuva on visuaalisesti komea ja näyttelijäsuoritukset ovat hyviä, mutta valitettavasti Raamatun tarinaan lisätyt omat juonikuviot häiritsevät ainakin minun kaltaistani uskovaa katsojaa niin paljon, että en voi suositella elokuvan katsomista kenellekään.

Mielestäni alkuperäistä kertomusta ei saa muuttaa noin paljon kuin tässä elokuvassa tehdään, koska osa Raamattua tuntemattomista katsojista voi luulla, että elokuva kuvaa kaikessa Raamatun tapahtumia. Kun näin ei ole, niin uusi käsikirjoitus vääristää Raamatun oikeaa tarinaa huolestuttavan paljon.

Voisin vielä sanoa sen, että jos joku haluaa tehdä tulvakatastrofielokuvan, niin keksiköön täysin oman tarinan eikä niin, että otetaan Raamatun kertomus pohjaksi ja lisätään siihen sitten paljon Raamatun vastaisia oman mielikuvituksen kehitelmiä. Tämä siksi, ettei toistuisi Noah-filmin synti, että se antaa sekä Nooasta että Jumalasta osittain täysin väärän kuvan.

Jouko Pihon kirja-arvio:

Riivattu maa

Riivattu maa toimittaja Nina Järvenkylän ja valokuvaaja Sami Sojosen 207-sivuinen ja Docendon kustantama reportaasikirja Irakista, joka painii edelleen suurten ongelmien kanssa.

Tilanne on viime vuosina ISISin vastaisen taistelun päätyttyä hiukan parantunut, mutta tämän päivän Irakissa on yhä pelkoa, ahdistusta, sotaa, terroria, väkivaltaa, epävakautta ja korruptiota.

Suurin ongelma on pätevän ja voimakkaan hallinnon puuttuminen. Nyt hallitusvirkoihin nimetään sukulaisia eli nepotismi kukoistaa.

Todellista valtaa Irakissa ei pidäkään hallitus, poliisi eikä armeija, vaan lukuisat eri heimoihin perustuvat puolisotilaalliset militiat, jotka katsovat olevansa lakien yläpuolella ja tekevät mielivaltaisesti mitä tahansa. Milititat vaativat esim. yrityksiltä mafiatyyppisiä suojelurahoja. Militioiden pitäisi olla Irakin asevoimien alaisia asiasta tehtyjen päätösten takia, mutta käytännössä näin ei ole.

Irak on myös paljon muuta, mikä jää kaiken kaaoksen alle. Kirjan alaotsikko onkin ”Kertomuksia Irakin pelosta, uskosta ja toivosta”. Jotkut ovat pessimistisiä, mutta varsin monet irakilaiset ovat kaikista ongelmista huolimatta ylpeitä maastaan ja toivovat kaiken muuttuvan vielä paremmaksi.

Tekijät tapasivat tavallisia irakilaisia ja eliittiin kuuluvia johtajia keväällä 2019 Basran ja Bagdadin kaduilla, kodeissa, basaareissa, puistoissa ja ravintoloissa. Pieni sivuretki tehdään myös Mesopotamian kosteikkoalueelle, joka löytyy Unescon maailmanperintökohdelistalta.

Ääneen pääsevät muun muassa kotiväkivallan uhri, hengenvaarallisessa työssä toimiva poliisi, kansanparantaja, start-up –yrittäjä, ihmiskaupan uhri, Suomessa paossa ollut tuvapaikanhakija sekä nykyajan paineiden ja uskonnollisten perinteiden välimaastossa seurustelukulttuuria etsivä nuoriso.

Yksi erikoisimpia kuvauksia on paikallisen moottoripyöräjengin tapaaminen, jolloin selviää, että he eivät ole rikollisia, vaan kunnon kansalaisia, jotka haluavat toimia esimerkillisesti esim. pysähtymällä punaisiin liikennevaloihin, mitä muutoin ei tapahdu Irakissa, vaan jokainen ajaa miten sattuu.

Riivattu maa on mielenkiintoinen ja helppolukuinen kirja, mutta samalla lukija voi tulla surulliseksi kaikista niistä epäkohdista, jotka Irakia vielä riivaavat.

Pienenä puutteena voisin mainita, että tekstissä ei ole väliotsikoita eikä kuvissa kuvatekstejä.

Suosittelen joka tapauksessa kirjaa kaikille, jotka haluavat tietää lisää Irakista ja ylipäätään Lähi-idän arabimaista.

29.2.2020

Pohjoismainen rukouskonferenssi Tukholmassa 13.-15.3.2020

Aion osallistua ja teen tapahtumasta raportin.

Ohjelmassa mainitut Lennart Torebring ja Birger Skoglund ovat peruneet tulonsa, mutta muita puhujia on paljon. Suomesta on mukana Kenneth Witick.

Linkki konferenssin sivulle: https://www.sverige714.se/post/solnahallen?fbclid=IwAR1xFr0wTeSrOkbwLHVLBmL6IJdiHC0iPTUg2hUMUZ5OVTKGCDe6lznpH3A

9.1.2020

Jouko Piho:

Terveisiä illuminaateilta

Nettisivujeni keskusteluosiossa oli seuraava kommentti, jonka poistin.

"Terveisiä ILLUMINATIEN SUURESTA MÄÄRÄYKSESTÄ yhdistyneelle valtiolle ja koko maailmalle. Tämä on avoin tilaisuus liittyä Illuminatin veljeyteen, jossa voit palauttaa kadonneet unelmasi ja myös nähdä varallisuuden ja onnellisuuden valon. ilman veren uhrauksia."

Tuossa näkyy selvästi lopunajan antkikristillinen agenda eli ihmisille luvataan valtioiden yhdistymistä, veljeyttä, varallisuutta, onnellisuutta ja unelmien täyttymystä, mutta ilman veriuhreja eli ilman Jeesusta.

Suurin osa maailman ihmisistä tulee hurahtamaan näihin väitteisiin uskoen tosissaan, että nyt on Messias saapunut maan päälle ja rauhan aika on koittanut.

Kun totuus heille lopulta paljastuu, heidän pettymyksensä on suuri. He ovatkin palvoneet ja kumartaneet Saatanalta voimansa saavaa Petoa ja ottaneet hänen merkkinsäkin itseensä. Nyt he joutuvat samaan paikkaan mihin Petokin heitetään, helvetin tulijärveen.

Kuole mieluummin marttyyrina, mutta älä kumarra Petoa äläkä ota hänen merkkiään.

3.1.2020

Jouko Piho:

Suleimanin surmaaminen – alkaako Lähi-idän sota nyt?

Iranin Quds-joukkojen komentaja Qassem Suleimani sai surmansa Yhdysvaltojen tänään perjantaina presidentti Trumpin määräyksestä tekemässä raketti-iskussa Irakissa Bagdadin lentoasemalla.

Iskussa sai surmansa myös Irakin puolustusvoimien eli Kansan mobilisointiyksikön johtaja Abu Mahdi al-Muhandis. Yhteensä kahdeksan henkilöä sai surmansa kolmen raketin iskussa kahta autoa vastaan.

Bagdadin lentoasemalla tehty isku sattui vain pari päivää sen jälkeen, kun tuhannet Irania tukevat mielenosoittajat olivat saartaneet ja yrittäneet vallata Yhdysvaltain Bagdadin-suurlähetystön. Mielenosoittajat heittelivät muun muassa kiviä ja sytyttivät vartiotornin tuleen.

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan iskun tarkoituksena oli suojella alueella olevia yhdysvaltalaisia, koska Suleimani kehitti aktiivisesti hyökkäyssuunnitelmia amerikkalaisdiplomaatteja ja sotilaita kohtaan Irakissa ja ympäröivällä alueella.

Iran on vannonut kostavansa iskun.

Yhdysvallat on kostoiskujen pelossa kehottanut kaikkia kansalaisiaan lähtemään Irakista välittömästi.

Yhdysvalloissa republikaanit ovat ylistäneet Trumpin määräämää iskua, mutta demokraatit ovat arvostelleet sitä, koska he pelkäävät, että isku eskaloi vaarallisella tavalla Lähi-idän konfliktia.

Irakin pääministeri Adel Abdul Mahdi on sanonut, että isku Bagdadin lentokentällä rikkoi Irakin itsemääräämisoikeutta. Se johtaa pääministerin mukaan sotaan Irakissa, alueella jo koko maailmassa.

On jo pitkään ollut nähtävissä, että jossain vaiheessa Lähi-idän ruutitynnyri räjähtää. Aika näyttää, tapahtuuko se nyt ja lähiaikoina vai vasta hiukan myöhemmin.

Jos Lähi-idässä syttyy sota, se merkitsee väistämättä myös Israelin ajautumista mukaan konfliktiin. Jos näin käy ja minä olen vielä silloin Israelissa, niin sitten minusta tulee sotakirjeenvaihtaja.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Apuvata | Vastaa 11.02.2020 13.11

Voi voi tulisinpa pian uskoon:( ei vaan meinaa uskoa olla vaikka rukoilisi ja syntisten rukouksen...

Sakari Sormunen 12.02.2020 11.24

Jatkoa. Joskus uskoontulo syystä tai toisesta takkuaa, on tärkeää selvittää asia ja päästä esim. pastorin avulla uskoon. perkelekkin luo esteitä asiassa.

Sakari Sormunen 11.02.2020 15.35

APUVATA. Sinä pääset Jeesuksen seuraajaksi, ts. uskoon, kun sitä itse haluat. Raamattu sen lupaa. Ota yhteyttä jonkun vapaiden srk:n pastoriin.

Nimeltä kutsuttu | Vastaa 06.01.2020 22.36

Jos siis olet valkaissut vaatteesi Karitsan Veressä, saanut valkeat vaatteet ja pelastusarmon, pelastut. Veriruskeat synnit annetaan anteeksi.
Vapaa valinta!

Nimeltä kutsuttu | Vastaa 06.01.2020 22.30

Ketään ei ole ennalta määrätty helvettiin. Armo riittää KAIKILLE, jos ihminen katuu syntejään. Ei predestinaatio-oppia!

NIMESSÄNI 07.01.2020 19.12

kaiiki ne joutuvat kadotukseen ja sen jälkeiseen tulimereen ketkä eivät pelastu.

Nimeltä kutsuttu 07.01.2020 10.44

Näin on, tätä juuri yritin sanoa. Elämänmuutos Jeesuksen avulla onnistuu. Toisaalta elämänmuutos ilman katumusta ja anteeksi pyytämistä ihmisiltä on teeskentely

Vanha Uskova 07.01.2020 07.03

Valitettavasti katuminen ei riitä, vaan on tehtävä elämän muutos ja parannus synneistään ja lähdettävä seuraamaan uudestisyntyneenä Jeesusta.

Johan A Saari | Vastaa 04.01.2020 19.31

En keskity pimeyden voimiin,vakka ne vellovat,päivin ja öin,Vaan Herramme Golkatan sinettiin.Siinä päiväni voitto on.

Tunti | Vastaa 03.01.2020 18.12

Tunsin "kylmän" käden läsnäolon pitkin joulun seutua. Onko henkimaailmassa tehty siirtoja? Mobilisoiko pimeyden ruhtinas joukkonsa. Sodan ääni on varoitus.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 19:44

Maataloutta koskien, luin joskus lehdestä: Suunniteltiin rypsiöljyä
viljeltäväksi polttoaineeksi. Entä atomienergia, on kuulemma turvallinen, sähkök. koneille.

...
tänään | 13:45

Jatkoa. ei vaikuta häneen asian käsittelyssä. " UHMAKAS nainen, joka uhittelee itse Jumalalle ja Hänen Sanalleen. Lopputulos uhittelusta on selvä.

...
tänään | 13:40

Jatkoa. että Jeesus alkaa kelvata ihmisille pelastajana. Valtak. syyttäjä totesi, että hän on saanut palautetta toimistaan ( varmaan uskovilta ), " mutta se...

...
tänään | 13:34

Jatkoa. On jo pidempään ollut selvää, että jumalattomalle menolle täytyy tulla loppu ja se on nyt koronan voimin tulossa, kunhan kansa on riittävän polvillaan,

...
Tykkäät tästä sivusta