Ajankohtaista 12

Dennis Avi Lipkin.

26.5.2018

Jouko Piho:

Uusi puolue Israeliin

Luin eilen merkittävän uutisen, että Israelissa on syntynyt uusi poliittinen puolue. Asiassahan ei sinällään ole mitään ihmeellistä, koska Israelissa on puolueita pilvin pimein (35 tällä hetkellä) ja niitä syntyy ja kuolee vähän väliä.

Mutta tämä puolue onkin jotain aivan muuta. Tällaista puoluetta ei Israelissa ole ollut koskaan aikaisemmin.

Kyseessä on Dennis Avi Lipkinin perustama juutalaiskristillinen Gush Hatanakhi, englanniksi Bible Bloc Party (Raamatturyhmäpuolue), joka hyväksyttiin 15.5.2018 rekisteröidyksi puolueeksi ja voi siten osallistua seuraaviin Knessetin vaaleihin ensi vuoden marraskuussa.

Lipkin on todennut, että tällainen puolue on ollut valmisteilla jo 20 vuoden ajan.

”Meidän päämäärämme on edistää juutalaiskristillistä liittoa ja yhteyttä. Juutalaiset ja kristityt ovat vihanneet toisiaan 2000 vuoden ajan. Kun islamilainen terrorismi uhkaa Israelia, me tarvitsemme juutalaiskristillisen rakkauspuolueen”, Lipkin kertoi Jerusalem Postille.

Puolue etsii tukea erityisesti kristityiltä arabeilta sekä Venäjältä muuttaneilta juutalaisilta, joista 30 % ei ole uskonnollisesti aktiivisia eivätkä siten äänestä perinteisiä juutalaisia uskontopuolueita.

Raamatullinen ryhmittymä puolustaa jokaista Raamattuun uskovaa henkilöä ja vastustaa juutalaisten ja kristittyjen etnistä puhdistamista pois Israelin maasta. Raamattublogi edustaa kaikkialla maailmassa olevia puolueita, jotka kannattavat juutalaiskristillistä ja demokraattista länsimaista kulttuuria.

Olipa tämä mielenkiintoinen uutinen. Tuli heti mieleeni, että uuden puolueen kehittymistä kannattaa seurata. Tulen tekemään, jos Herra suo, puolueesta Israel-raportin ensi talven aikana neljänteen Israel-kirjaani.

Bible Bloc –puolueen Facebook-sivut: https://www.facebook.com/Avi-Lipkin-and-the-Bible-Bloc-PartyGush-Hatanakhi-Party-109383632420837/.

Avi Lipkinin Facebook-sivut: https://www.facebook.com/Avi-Lipkin-1633969500213536/.

Lähde: https://www.jpost.com/Israel-News/Jewish-Christian-Bible-Bloc-party-approved-by-registrar-558190.

Kuvassa uuden puolueen perustaja Dennis Avi Lipkin.

18.5.2018

Livetsordin Israel-raportti 18.5.2018

LÄNSIMAINEN MEDIA VASTUUSSA HAMASIN NOSTAMISESTA GAZAN MELLAKOIDEN VOITTAJAKSI

Tapahtumat Gazan rajalla tuskin ovat jääneet keneltäkään huomaamatta. Israelin itsenäisyyspäivänä (gregoriaanisen kalenterin mukaan), kun Israel juhli Yhdysvaltain Jerusalemin suurlähetystön avajaisia, neljäkymmentä tuhatta palestiinalaisarabia kokoontui yli kymmeneen ennalta sovittuun tapaamispaikkaan Gazan raja-aidalle. Väkivaltaisissa mielenosoituksissa kuoli Hamasin Gazan-lähteiden mukaan noin kuusikymmentä palestiinalaisarabia.

Kansainvälinen media ja poliitikot keskittyivät kuolleiden suureen määrään ja kilpailivat Israelin tuomitsemisessa. Israel käytti yleisen syytöksen mukaan "suhteettoman suurta voimaa". Useat maat kutsuivat Israelin suurlähettilään puhutteluun selventämään tilannetta tai antaakseen moitteita. Turkki jopa protestoi karkottamalla Israelin suurlähettilään ja syytti Israelia holokaustin järjestämisestä. YK:n turvallisuusneuvosto kokoontui hätäistuntoon, ja jollei Yhdysvallat olisi tullut väliin, kokouksessa olisi varmasti tehty päätöslauselma.

Britannian ulkoministeri Boris Johnson sanoi ohimennen, että mielenosoituksessa oli väkivaltaisia elementtejä, mutta sitten hän korosti vahvasti, että "pidättyvyyttä täytyy harjoittaa". Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sanoi isällisesti, että Israelin täytyy harkita toimintatapojaan. Voimme miettiä, mitä Löfven olisi sanonut, jos hän asuisi juutalaisyhteisössä, joka sijaitsee 300 metrin päässä raja-aidasta.

Harva viitsi mainita, että suojatakseen siviilejään Hamas lähetti rajalle useita terroristiryhmiä aseistettuina pommeilla ja aseilla. Tarkoituksena oli murtaa raja-aita. Israelin puolustusvoimat (IDF) esti kaikki nämä pyrkimykset, ja IDF:n mukaan ainakin kaksikymmentä henkilöä mielenosoituksissa maanantaina kuolleista oli Hamasin terroristeja. (Jouko Pihon kommentti: Hamasin edustaja myönsi, että kuolleista 50 oli Hamasin sotilaita).

Päivinä ennen maanantain mielenosoituksia Israel pudotti Gazaan lehtisiä, joissa varoitettiin asukkaita tulemasta aidan lähelle. Tekstissä sanottiin, että Israel suojelee rajaansa, joten rajan lähestyminen merkitsee oman hengen asettamista vaaraan. Kun katsotaan maanantain mielenosoituksiin osallistuneiden suhteellisen vähäistä määrää, lehtisillä on itse asiassa saattanut olla vaikutusta.

Livetsordin kommentti:

Useissa mediaraporteissa esitettiin viime päivien tapahtumat palestiinalaisarabien näkökulmasta ja raportoitiin Gazan sairaaloista tai kaoottisten mielenosoitusten taustalla olevasta tilanteesta. Daily Mail -lehti nimitti tapahtumia "verilöylyksi" ja muut käyttivät sanaa "teurastus".

Selittääkseen miksi ihmismassat juoksivat raja-aitaa kohti monet korostivat Gazan toivotonta tilannetta. Ja Gazassa on todellakin toivottomuutta. Israelin radion tiistaisessa haastattelussa eräs Gazan asukas sanoi ytimekkäästi: "Gazassa ei ole huomista." Joidenkin lähteiden mukaan jopa seitsemänkymmentä prosenttia työvoimasta on vailla työtä. On puutetta ruoasta, sähköstä, vedestä ja perustarvikkeista. Sairaalat eivät pysty tarjoamaan hoitoa, koska lääkinnälliset perusmateriaalit ja -välineet puuttuvat.

Kansainvälisen yhteisön piirissä Gazan kauhistuttavasta tilanteesta syytetään Israelia, mutta totuus on, että juuri Israel välittää Gazan asukkaista eniten. Hamasin propagandan mukaan kaikkien vaikeuksien aiheuttaja on Israel, ja siksi sen väki hyökkää Israelin raja-asemia kohti, joiden kautta tulee satoja autokuormallisia päivittäin. Tämä johtaa tuonnin väliaikaiseen pysähtymiseen Israelin korjatessa vahinkoja, ja se tietenkin lisää aineellisten tavaroiden puutetta. Gazalaiset tekevät vahinkoa myös Israelista johdetuille kaasuputkille, jolloin kotitalouksiin tulevaan kaasutoimitukseen tulee katkoja. Hamas jopa kieltäytyy rakentamasta uusia vesiputkia kapasiteetin lisäämiseksi, vaikka Israel on tarjoutunut toimittamaan Gazaan lisää vettä.

Palestiinalaishallinnon johtaja Mahmud Abbas puolestaan kuristaa Gazan väestöä kieltäytymällä maksamasta palkkoja tai antamasta rahoitusta niin kauan kuin Hamas on vallassa. Egypti, sekin Gazan rajanaapuri, pitää rajan suljettuna muutamaan poikkeusta lukuun ottamatta estääkseen Hamasia vahvistumasta ja tekemästä yhteistyötä Siinain terroristiryhmien kanssa. Toivottomuus Gazassa on todellista – mutta sillä on hyvin vähän tekemistä Israelin kanssa.

Epätoivo voi kuitenkin olla yksi tekijä mielenosoituksissa, mutta sillä ei voi selittää sitä, miksi ihmiset juoksevat melkein varmaan kuolemaa kohti. Jos epätoivo olisi päämotiivi, meidän pitäisi odottaa näkevämme samanlaisia mielenosoituksia päivittäin, sillä Gazan vaikea tilanne on jatkuva. Parempi selitys on Hamasin manipulointi, joka pyrkii iskostamaan ihmisiin nämä kaksi asiaa: vihan Israelia ja juutalaisia kohtaan ja väärän toivon siitä, että "paluu" olisi mahdollinen. Mutta tämäkään selitys ei ole tarpeeksi hyvä, koska vaikka manipuloiva iskostaminen on tunkeutunut kaikille yhteiskunnan tasoille, se ei johda jatkuviin mielenosoituksiin.

Mielenosoitusten inspiroijana, taustavoimana ja kontrolloijana on Hamas. Näin ei ollut alussa, mutta vähitellen Hamas on ottanut valvonnan käsiinsä, ja tämä terroristijärjestö mobilisoi massoja tulisilla puheillaan. Sunnuntaina Hamasin Gazan-varajohtaja nähtiin videolla huutamassa, että nyt kaikki on sallittua. Hän rohkaisi ihmisiä juoksemaan aitaa kohti murtaakseen sen. Varmistaakseen, että väki todella tekisi niin, Hamas lupasi myös rahaa ja käytti uhkauksia. IDF:n mukaan yksi perhe saisi sata dollaria, jos se lähestyisi raja-aitaa, ja maksun suorittaisi Iran.

Miksi tämä kaikki? Koska Hamas tarvitsee mainosta. Kansainvälisen yhteisön kritisoidessa ja tuomitessa Israelia Hamasin annetaan olla. Lisäksi maailman huomio on jälleen kerran kääntynyt Gazaan ja sen humanitaariseen tilanteeseen – josta siitäkin syytetään Israelia. Hamasin annetaan olla rauhassa. Hamas saattaa jopa nähdä sen, että kansainvälistä apua virtaa Gazaan (mikä olisi ehdottomasti hyvä asia) ilman että sen tarvitsee luopua vihan ja terrorin ideologiastaan. Länsimaisen ihmisen on vaikea hyväksyä tätä, mutta Hamas otti suunnitelmissaan huomioon, että kymmeniä sen omia kansalaisia kuolisi. Hamasille nämä kuolemat olivat tarpeellisia.

Tragedia tässä kaikessa – eikä tragedia ole liian vahva sana – on se, että länsimainen media ja poliitikot tietämättään pelaavat Hamasin pussiin. Tämä johtuu ehkä tietämättömyydestä tai naiiviudesta, mutta keskittäessään kritiikkinsä Israeliin he toimivat Hamasin juoksupoikina. Luultavasti tuloksena on se, että yhä useampi gazalainen kuolee, koska Hamas lähettää lisää ihmisiä murtamaan aitaa. Tämä saa aikaan sen, että Israelia tuomitaan kansainvälisellä tasolla yhä enemmän ja Gaza saa lisää sympatiaa – ja samaan aikaan Hamasilta ei vaadita mitään.

Gazan väestön ainut realistinen toivo kurjuudesta ulospääsemiseksi ja sieltä poissa pysymiseksi on se, että Hamasin valtakausi päättyy. Tämän saavuttamiseen ilman raastavaa sotaa on vain yksi keino: se, että länsimaailma ryhmittyy Israelin puolelle, tunnistaa Hamasin ongelmaksi ja toimii sen mukaan.

3.5.2018

Jouko Piho:

Alternativ för Sverige

Kävin lukemassa uuden ruotsalaisen puolueen Alternativ för Sverige (Vaihtoehto Ruotsille) nettisivuja osoitteessa https://alternativforsverige.se/ .

Puolueella tuntuu olevan selkeä ohjelma ja visio siitä, mitä täytyy tehdä eli kaikkein tärkeimpänä asiana pakolaisten tulo täytyy välittömästi lopettaa ja sen sijaan on aloitettava pakolaisten palauttaminen omiin maihinsa.

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, saako uusi kansallismielinen puolue kannatusta 9.9.2018 pidettävissä Ruotsin valtiopäivävaaleissa.

AFS kritisoi Ruotsidemokraatteja siitä, että sekin näyttää nykyään hakevan muiden puolueiden hyväksyntää. Tuli väistämättä Soinin Perussuomalaiset ja varsinkin Siniset mieleen.

AFS:n mielestä Ruotsi on monella tavalla kriisissä eivätkä kriisin aiheuttaneet puolueet voi asiassa auttaa, koska ne eivät näe koko kriisiä ja varsinkin sen suurinta ongelmaa eli liian laajamittaista maahanmuuttoa.

Pitäisikö Suomeen perustaa vastaava puolue eli Vaihtoehto Suomelle?

 

Onneksi olkoon Viro!

9.4.2018

Jouko Piho:

Mene turvapaikkoihin, ennen kuin Antikristus pääsee valtaan

Antikristus, tuleva maailmandiktaattori, ilmestyy pian. Kun Antikristus on vallassa, hän vaatii kaikilta palvontaa ja sirun eli pedonmerkin ottamista itseensä, jolla kontrolloidaan ihmisten ostoksia ja käyttäytymistä. Ilman merkkiä kukaan ei voi ostaa mitään.

Kun sirun ottaminen alkaa tulla pakolliseksi, silloin on uskovien lähdettävä Jumalan työntekijöittensä avulla valmistamiin turvapaikkoihin, jonne enkelit ohjaavat heidät. Tämä siksi, että Antikristus vihaa kristittyjä, siis uudestisyntyneitä uskovia, ja haluaa tappaa heidät.

Muotojumalisia kulttuurikristittyjä Antikristus ei tapa, koska he ottavat pedonmerkin ja kannattavat Johtajaa innokkaasti uskoen hänen olevan Jumalan lähettämä Messias, vaikka kyseessä on Saatanalta voimansa saava täysin demoninen paha ihminen.

Turvapaikoissa on ruokaa, juomaa, vaatteita, lämpöä ja kaikkea mitä tarvitaan. Jumala on laittanut turvapaikkojen ympärille näkymättömyyden kilven, joten Antikristuksen maailmanpoliisijoukot eivät voi löytää niitä.

Jumala sallii joidenkin uskovien tulevan surmatuiksi, jotta marttyyrien luku tulee täyteen, mutta suurin osa uskovista säilyy antikristillisen vainon ajan hengissä näissä Jumalan valmistamissa turvapaikoissa.

Kun oikea Messias, Jeesus Kristus, sitten palaa takaisin, pahuuden globaali hallinta-aika loppuu ja Kristuksen rauhan valtakunta alkaa.

Sitä kannattaa odottaa ja pysyä uskollisena Jeesukselle loppuun asti. Älä missään nimessä ota mitään sirua itseesi äläkä kumarra tulevaa maailmanjohtajaa.

24.2.2018

Awakening: kohti kansallista heräämistä

Sarastus-lehden ja Monokulttuuri FM:n järjestämä kansainvälinen konferenssi

Puhujat:

Jared Taylor:
Kirjailija ja American Renaissance -verkkolehden päätoimittaja

Greg Johnson
Counter Currents Publishing -kustantamon johtaja

Millennial Woes
Viheliäinen videoblogisti Skotlannista

Ruuben Kaalep
Viron Konservatiivisen kansanpuolueen nuorisojärjestön, Sinisen herätyksen, perustaja ja johtaja

Timo Hännikäinen
Kirjailija, Sarastuksen päätoimittaja

Myös muuta ohjelmaa on mahdollisesti luvassa.

Tilaisuus järjestetään sunnuntaina 8.4.2018 Helsingissä.

Toivomme saavamme kaikki Suomen kansallismieliset tahot saman katon alle tapaamaan toisiaan, verkostoitumaan, ideoimaan ja viihtymään.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: awakeningfinland@protonmail.com .

Jouko Pihon kommentti:

Osallistuisin konferenssiin mielelläni, mutta olen tuohon aikaan ulkomailla, Israelissa. Mutta jos sinä voit mennä kuulemaan hienoja puheita ja tutustumaan samanmielisiin ihmisiin, niin mene ihmeessä. Ilmoittautuneet saavan tarkemman tiedon konferenssin ajoista ja pitopaikasta.

24.2.2018

Onneksi olkoon Viro!

Onneksi olkoon Viro täyttäessäsi tänään 24.2.2018 100 vuotta!

Oli hienoa, kun sen kunniaksi Helsingin Sanomat ilmestyikin tänään nimellä Helsingi Sönumid.

Toivon kaikkea hyvää ja Jumalan siunausta Virolle. Suomella on yhtä ja toista oppimista pikku veljeltään.

Suomen ja Viron kohtalonyhteys tulee tulevina vuosina lisääntymään.

24.2.2018

Jouko Piho:

USAn suurlähetystö avataan Jerusalemissa jo 14.5.2018

Uusimpien tietojen mukaan Yhdysvallat siirtää suurlähetystönsä Jerusalemiin paljon ajateltua aikaisemmin.

Kongressille annetun tiedon mukaan USAn suurlähetystö avataan jo 14.5.2018 eli päivänä, jolloin Israel juhlii 70 vuotta sitten tapahtunutta itsenäistymistään.

Aluksi suurlähetystö toimisi nykyisen konsulaatin tiloissa Arnonan alueella Jerusalemissa, mutta tarkoituksena on rakentaa täysin uusi suurlähetystö, mikä vie useita vuosia sekä arvioidusti 500 miljoonaa dollaria.

Suurlähetystön avaaminen juuri Israelin itsenäisyyspäivänä on huikea ja rohkea poliittinen siirto, joka ihastuttaa Israelin ystäviä ympäri maailman, mutta joka taatusti tulee vihastuttamaan Israelin vastustajat suureen raivoon.

On paljon mahdollista, että juuri tämä USAn suurlähetystön siirtäminen Jerusalemiin on se viimeinen kipinä, joka tulee sytyttämään seuraavan Lähi-idän sodan täyteen liekkiin.

Lähde: http://www.breakingchristiannews.com/articles/display_art.html?ID=23788

23.2.2018

Globaali lämpenemättömyys ja iso vihreä valhegeneraattori

Global non-warming and the Big Green Lie Machine
By Alan Franklin, 06/01/2018

Olen nähnyt idioottisten ideoiden tulevan ja menevän, kuten se vakaumus, että jokin, josta käytettiin nimitystä "The Millennial Bug" tulisi kaatamaan maailman tietokoneet. Kirjoitin
uudenvuoden 2000 aattona lehtikirjoituksen, jossa sanoin, että bugeja eli ötököitä on vain puutarhoissamme...

Mutta naurettava hölynpöly ”Globaalista lämpenemisestä” - nyt nimetty ”Ilmaston muutokseksi, joka peittää kaikki perusteet – kasvaa yhä uhkaavammaksi, varsinkin vapaudelle, kun hallitukset suoltavat ulos aina vain rajoittavampaa lainsäädäntöä. Kirjoitamme siitä kirjassamme, Cults and Isms, True or False? (Kultit ja ismit, totta vai tarua?). Sillä vihreys (greenism) on uusi uskonto, tai osa sitä.

Tätä kirjoittaessani tammikuussa 2018 osat USA:ta ovat kohtaamassa lämpötiloja, alhaisimpia, mitä koskaan on kirjattu.
The Mail Online raportoi: ”Alhaiset lämpötilat, jotka pitävät otteessaan Yhdysvaltain koillisosia, jatkoivat liukumista alaspäin lauantaina, kun alue kamppailee selvitäkseen tämän viikon 'pommisyklonin' jälkimainingeista.

”Alueen säämalleja tutkivat meteorologit sanovat, että tuulenpuuskien yhdessä osassa New Hampshire'a ennustettiin saavuttavan 100 miinusastetta sellaisessa, jota New York Times kuvaileeympäristönä, joka on niin armoton, että se 'varastaa hengityksesi ja jäädyttää silmäripsesi.'

Tervejärkisessä maailmassa, jossa tosiasiat tutkittiin ja varmistettiin, tällainen tapahtuma ja monet muut eripuolilla maailmaa litistäisi ”Globaalin Lämpenemisen” hyödylliset idiootit kuin lumipallon jalan alle. Elämme kuitenkin järjettömyyden ajassa, joka on syy, että kirjoitimme kirjamme, Cults and Isms:True or False?, eikä se ole milloinkaan ollut tarpeellisempi kuin nyt ja on myynnissä vain tällä verkkosivustolla.

Meillä on siinä luku ilmastomuutosvalehtelijoista ja aloitamme sen tällä briljantilla lainauksella ystävältämme tri. David Reagan'ilta: ”Mitä tulee säähän, niin Globaalin Lämpenemisen ideologit ovat voittamattomia. Jos on poikkeuksellisen kylmää, syy on GL. Jos on poikkeuksellisen lämmintä, syy on GL. Jos on poikkeuksellisen kuivaa, syy on GL. Jos on poikkeuksellisen märkää, syy on GL. Jos on tuulista, syy on GL. Jos on tyyntä, syy on GL. Se on ideologista ennemmin kuin tieteellistä – aivan kuten evoluutio.” –Dr David Reagan, Lamb and Lion Ministries'in johtaja ja Christ in Prophecy -esiintyjä.

Sitten kirjoitin: Globaalin lämpenemisen intoilijat eivät suvaitse poikkeavia näkemyksiä. Jättäen huomiotta kaikki ”epämukavat totuudet,” jotka kumoavat heidän väitteensä, he kieltävät tieteelliset näkemykset, jotka haastavat heidät ja ulvovat ”harhaoppia,” jos joskus joku TV-ohjelma välttää sensuurin ja yrittää haastaa heidän hölynpölynsä. Sillä se on usko, jota haastetaan – väärä usko: vihreä fundamentalismi.

Globaalin lämpenemisen teoria pähkinänkuoressa menee näin: Maaplaneetta lämpenee seurauksena ilmakehän hiidioksidin lisääntymisestä, jonka aiheuttaa ihminen ja tuo lämpeneminen lisääntyy katastrofaalisesti – ja näin ollen meidän täytyy vähentää hiilipäästöjä.

Yli 31400 tiedemiestä ympäri maailman, yli 9000 heistä tohtoreita, on allekirjoittanut asiakirjan, joka sanoo, ettei tämä ole totta.[1] YK toisaalta uskoo globaaliin lämpenemiseen lopullisesti ja väittää, että sen suhteen vallitsee ”tieteellinen konsensus.”

Muistan, kun 1980-luvulla katselin TV-filmejä, joissa näytettiin Lontoota monta jalkaa paksun jään peittämänä parlamenttitalojen tornien törröttöessä Thames'in jäälauttojen yläpuolella. Silloinen pelko – myös väärä – oli ”tuleva jääkausi.”

Marraskuun 23. päivänä Newsweek-lehti USA:ssa ilmoitti: ”Tiedemiehet sanovat, että uuden jääkauden tulemus näyttää olevan takuuvarma” ja ”tuho on oleva hämmästyttävä.” Alle 10
vuodessa ääni kellossa muuttui – maailmasta onkin tulossa valtava kuuma autiomaa.

Media ja vallanpitäjät tieteessä ja politiikassa painottivat näkymää uudesta jääkaudesta, kuten he nyt painottavat näkymää lämpötilan noususta.

Näyttää, että mikä tahansa pelko käy ja useimmat ottavat sen kaiken tosiasiana. Britannialla tietysti oli 17. vuosisadalla pieni jääkausi, jolla oli hirveät vaikutukset ruuan tuotantoon. Ilmasto todella muuttuu ja se on lämpimämpi nyt, mutta sitä tuskin aiheuttivat härkävankkurit...

Sitten ajassamme oli toinen iso pelko, millennium-bugi. Kaikki tietokoneet kaatuisivat, kun vuosi 1999 vaihtuisi vuodeksi 2000, koska ne oli enimmäkseen ohjelmoitu siten, että vuosiluvuissa oli neljän asemesta vain kaksi numeroa. Joten, kun vuosituhat vaihtuisi, niin tietokoneet vaihtaisivat numerot 99 kahdeksi nollaksi ja luulisivat, että nyt on viosi 1900, mikä aiheuttaisi niille kaikille hermoromahduksen ja se ajaisi maailman alas.

Sanomalehtitoimittajana tuohon aikaan olin hukkua viralliseen propagandaan, joka sanoi kaikkea tätä ja osan siitä olen säilyttänyt todisteina!

Internet oli täynnä ennustuksia, että voimalaitokset pysähtyisivät, vesilaitokset pysähtyisivät, valot sammuisivat kaikkialla maailmassa, tietokoneet kuolisivat sähköisesti, lentokoneita voisi tippua ja edes autojen moottorit eivät toimisi.

Tietenkin tiedämme, ettei mitään tästä koskaan toteutunut ja harva noista tuomioprofeetoista koskaan pyysi anteeksi tätä harhaanjohtavaa potaskaa. Jotkut firmat muuttivat täydellisesti
tietokonesysteeminsä – varmuuden vuoksi. Kustannukset olivat miljardeja; kuka tietää, kuinka monta?

Jotkut varastoivat kynttilöitä, säilykepurkkeja ja kuivattua ruokaa ja jopa vettä muovipulloissa. Jälkeenpäin heidän kissansa söivät vuosikausia tonnikalaa!

Julkaisin lehdessä mielipidekolumnin uutta vuosituhatta edeltävänä iltana, jossa sanoin, rauhoittukaa – huomenna ei tapahdu mitään pahaa. Puolenyön jälkeen kävelimme Patin kanssa kotiin vuoden 2000 ensimmäisinä tunteina ja näimme aika iloisina, että valot olivat päällä ja lentokoneet vielä lensivät. Urani oli turvattu!

Mitä tulee globaaliin lämpenemiseen, niin minusta on hämmästyttävää, että valtamedia ei koskaan näytä kyseenalaistavan sitä ja jos joku satunnainen epäilijä pääsee ohjelmaan, häntä vastaan hyökätään, kuin hän olisi hereetikko.

Jos uskallat haastaa havaitun viisauden, niin elämä käy usein hankalaksi. Senjälkeen, kun Britannian Kanava 4 TV-verkosto lähetti ohjelman “The Great Global Warming Swindle (Suuri
globaali lämpenemishuijaus)”, niin uusi inkvisitio ryhtyi toimiin. Lähetyksiä valvovalle virastolle OFCOM tuli 265 valitusta, joissa maristiin, että ”erilaisia näkemyksiä” ei esitetty.

Suurimmalta osaltaan ohjelmaa ei kuitenkaan kritisoitu. Nyt odotan (turhaan) ”puolueetonta ja tasapainoista” vastausta Al Gore'n pseudotieteellisiin vuodatuksiin, joita on esitetty monissa
kouluissa, ikään kuin ne perustuisivat tosiasioihin. Sillä aikaa tässä muutamia tosiasioita.

● Tähän mennessä ei ole todettu mitään globaalia lämpenemistä.
● Kaikki maailmanlaajuisten lämpötilojen hyväksytyt mittaukset osoittavat, että vuodesta 2002 suunta on ollut laskeva. Maailma siis kylmenee! Samalla hiilidioksiditasot ovat nousseet.
● Maailman merkittävin merenpinnan tasoja tutkiva tiedemies sanoo, että merenpinnan tasot EIVÄT ole nousemassa ja on kirjoittanut aiheesta kirjan: “The Greatest Lie Ever Told”. (ks.
tämän luvun loppua kirjassamme).
● Yhtä ainoaa vuorovesimittaria Hong Kong'issa, joka osoitti 2.3 mm nousua, käytettiin kääntämään globaaleja merenpinnan korkeustilastoja ja saamaan ne näyttämään, ikään kuin käynnissä olisi maailmanlaajuinen trendi.
● Venetsia ei ole katoamassa nousevan merenpinnan vuoksi. Se on vajoamassa eikä sitä olisi pitänyt rakentaa sinne alunperinkään.
● 31000 tiedemiestä on romuttanut myytin ”tieteellisestä konsensuksesta” koskien globaalia lämpenemistä. He allekirjoittivat adressin, jonka vuonna 2008 organisoi tieteen ja
lääketieteen Oregon-instituutti (Oregon Institute of Science and Medicine).
● Tarkastellessaan lisääntyneen hiilidioksidin vaikutuksia ilmassa, he päättelivät: ”Lisääntyminen 20. vuosisadalla ei ole aiheuttanut haitallisia vaikutuksia globaalille säälle, ilmastolle eikä lämpötilalle.” Eivätkä he uskoneet, että se koskaan aiheuttaisi, he vielä lisäsivät.
● Ja heidän vetoomuksensa mukaan on vahvaa näyttöä, että lisääntynyt hiilidioksidi ilmakehässä tuo ”monia hyödyllisiä vaikutuksia”!
● Satelliitti- ja ilmapallomittaukset eivät vahvista väitettyä 0.5 Celsius-asteen lämpötilan nousua ja voi johtua siitä, että mittauksia maassa tehdään lähellä kaupunkialueiden
”lämpösaaria.” Tai sitten on taas ehkä niin, että raportointi ei vain ole rehellistä.
● Auringon aktiivisuudella (auringonpilkut jne.) on läheinen riippuvuussuhde säähän maapallolla, mutta koska emme mahda mitään auringolle, eivätkä poliitikot voi syyttää
meitä auringonpilkkujen aiheuttamisesta, niin tämä täytyy jättää pois laskuista.
● Auringon magneettivuo näyttää samanlaisia trendejä kuin lämpötilojen trendit vuodesta 1880 tähän päivään. Ongelma aurinkopurkausten kanssa on, että niille ei voi lätkäistä
veroa, kuten hiilipäästöille.
● Lämpötilamuutokset edeltävät hiilidioksiditason muutoksia. Al Gore'n mallin mukaan asia on päinvastoin. Hankala tosiasia. Odotamme hänen anteeksipyyntöään maailman
harhauttamisesta.
● Christopher Monckton, Margaret Thatcher'in neuvonantaja, huomauttaa, että keskiajalla lämpötilat olivat jopa 5 Fahrenheit-astetta korkeampia kuin nyt ja viikingit viljelivät maata
Grönlannissa, joka nyt on valtava jäinen autiomaa.
● Silloinen maailma oli ilmeisesti lämpimämpi, miellyttävämpi paikka, jossa oli paljon enemmän tilaa ruuan tuotannolle. Globaali lämpeneminen olisi oikein hyvä asia viljelijöille.
● Vuonna 1421 kiinalaiset purjehtivat Pohjoisen Jäämeren läpi löytämättä jäätä.
● ”Vuodesta 1998 maailman lämpötilat ovat laskeneet joka vuosi ja vuonna 2003 pohjoisnavan alueen jää itseasiassa lisääntyi. Miksi emme kuule siitä?” - Prof David
Bellamy.
● Pohjoinen napajää on usein kaksi kertaa odotettua paksumpi.
● Tutkijat kaikkialta Euroopasta palasivat pohjoisnavan aikaisemmin mittaamattomilta alueilta ja Euroreferendum Blog raportoi 6.5.2009, että sensijaan, että olisivat löytäneet
kaksimetristä jäätä, kuten olivat odottaneet, he huomasivat sen olevan kaksi kertaa paksumpaa, jopa nelimetristä.
● Jääkarhut eivät ole vaarassa, vaikka ne kaikissa kuvissa näyttävät säälittäviltä seisoessaan pienillä jäälohkareilla. Tosiasiassa niiden määrät ovat nopeasti kasvamassa johtuen
metsästysrajoituksista. [2] Eteläinen napajää ylittää
30-vuotisen keskiarvonsa. Pohjoinen napajää on lähellä 30-vuotista keskiarvoaan. (lähde: Cryosphere Today website and “Why Antarctic ice is growing despite global warming,” New Scientistheadline, 20
April 2009)
● Tulevaisuuden pelottavat näkymät perustuvat tietokonemalliennustuksiin ennemmin kuin todelliseen tieteeseen. Tietokonemallit eivät ole yhtään parempia kuin niihin syötetty tieto.
● Hiilidioksidi on kasvien ruokaa. Mitä enemmän sitä on, sitä paremmin ne kasvavat. Pumpatkaamme lisää, niin saamme isompia satoja!
● Presidentti Obaman energiaministeri Stephen Chu kertoi kädenvääntäjien kokoukselle prinssi Charles'in St James Palace'ssa Lontoossa vuonna 2009, että jos kaikki rakennukset
ja jalkakäytävät maalattaisiin valkeiksi, niin auringonsäteet heijastuisivat takaisin avaruuteen ja meillä kaikilla olisi paljon viileämpää. Ostakaa maalifirmojen osakkeita, on
neuvomme!

Vihreät tietävät, että heidän uskomuksensa eivät kestä tarkempaa tutkimista. Voi pahus, nuo almuthan voivat lakata tulemasta. Hallituksilta on saatavissa isoja potteja pelottelututkimusten julkaisemisesta koskien olematonta globaalia lämpenemistä.

Vihreät veti erityisen vakaviksi se, kun kunnioitettu ympäristönsuojelija professori David Bellamy, aiemmin yksi tunnetuimpia Britannian TV:n esittäjiä, kyseenalaisti ihmisen aiheuttaman ilmastomuutoksen. Senjälkeen en ole juuri nähnyt häntä TV:ssä. Bellamy, kasvitieteilijä ja 35 kirjan tekijä, esitti noin 400 ohjelmaa.

Sitten eräänä päivänä hän syyllistyi anteeksiantamattomaan rikokseen: hän sanoi, ettei uskonut ihmisen aiheuttamaan globaaliin lämpenemiseen. Hän sanoi: ”Surullinen tosiasia on, että sen jälkeen, kun sanoin tämän, minun ei ole sallittu tehdä TV-ohjelmaa.”

”Olen tiedemies ja minun on noudatettava tieteen ohjeita, mutta kun näen totuutta salattavan, minun on ilmaistava mielipiteeni. Virallisten tietojen mukaan vuodesta 1998 maailman lämpötilat ovat laskeneet joka vuosi ja vuonna 2003 pohjoisnavan alueen jää itseasiassa lisääntyi. Miksi emme kuule siitä?”

Syy, David, on, että se olet sinä, joka olet ulkona kylmässä. Tällaiset kommentit voivat olla yksi syy: ”Vuoden 2017 alussa oli BBC:n ohjelma, jossa neljä asiantuntijaa sanoivat, että tämä tulee olemaan kaiken jään loppu pohjoisella napa-alueella ja esittivät hypoteesin, että siitä tulisi kuumin kesä koskaan.

”Oliko se sitten helvetti? Se oli hyvin kylmä ja hyvin märkä ja nyt olemme saaneet todisteita, että Alaskan jäätiköt ovat alkaneet kasvaa nopeasti – ja sitä ne eivät ole tehneet pitkään aikaan.”

Joten jos haluat tietää tosiasiat vääristä uskonnoista ja muustakin, niin kirjamme on saatavana
halvalla suuremmissa erissä seurakunnille USA:ssa ja UK:ssa – lähetämme 48 kirjan laatikoita hintaan $250 USA:ssa ja £75 UK:ssa. Emme tavoittele voittoa yrityksillämme, joiden tarkoitus on saada totuus ulos, varsinkin kristityille tässä petoksen ajassa.

[1] See www.petitionproject.org
[2] www.sciencedaily.com May 10, 2008 Also see our website www.thefreepressonline.co.uk and key in “global non-warming” for dozens of reports.

22.2.2018

Jouko Pihon kirja-arvio:

Seitsemän nimen tyttö - Pakoon Pohjois-Koreasta

Sain juuri äsken luetuksi erittäin koskettavan kirjan ”Seitsemän nimen tyttö”, joka on nuoren naisen uskomaton pako maailman suljetuimmasta ja pahamaineisimmasta maasta, Pohjois-Koreasta. Kirjan erikoinen nimi johtuu siitä, että salailun ja pakomatkan takia Hyeonseon nimi vaihtui seitsemän kertaa.

Hyeonseo Lee varttui hyvän perheen tyttärenä Pohjois-Koreassa eli hänen songbuninsa eli asemansa kastijärjestelmässä oli hyvä. Pohjois-Koreassa on kolme kastia: lojaalit, horjuvat ja vihamieliset. Kasti riippuu siitä, mitä isän suku oli tehnyt ennen Pohjois-Korean valtion perustamista, oliko taistellut oikealla puolella Korean sodassa vai ollut kenties Japanin palveluksessa. Pahinta oli, jos perhe oli paennut Etelä-Koreaan. Kastijärjestelmä on hyvin jäykkä ja siitä on lähes mahdotonta nousta ylöspäin. Alaspäin voi sen sijaan tulla hyvin äkkiä, jos on vähänkään kritiikkiä tai epäkunnioitusta korkeinta johtoa kohtaan.

Hyeonseo uskoi vilpittömästi saamaansa opetukseen, että hänen kotimaansa on maailman paras paikka elää, kun taas Etelä-Korea elää suuressa kurjuudessa. Kirotut amerikkalaiset olivat kaikkein vihatuimpia.

Ihmiset oli saatu uskomaan, että kaikki hyvä Pohjois-Koreassa oli heidän suuren johtajansa Kim Il-Sungin ansiota, joka oli luonut kaiken maassa. Ennen häntä ei ollut mitään. Kim Il-Sung oli korealaisten isä, joka pystyi matkustamaan päiväkausia väsymättä ja joka pystyi näyttäytymään samanaikaisesti idässä ja lännessä. Hänen läsnä ollessaan kukat puhkesivat kukkaan ja lumi suli. Jopa sellaista uskottiin, että suuren johtajan ei tarvitse edes nukkua eikä tietenkään käydä koskaan vessassa.

Toisin sanoen Kim Il-Sung oli ateistisessa Pohjois-Koreassa palvontaa saava jumalhallitsija, virheetön ja kaikkivaltias, jonka kuolema v. 1994 oli ihmisille hirveä järkytys, koska he olivat alkaneet ajatella, että Kim Il-Sung on kuolematon.

Elämä Pohjois-Koreassa onkin kokoaikaista näyttelemistä ja varovaisena olemista. Ulospäin on pelon takia pakko kunnioittaa ja arvostaa maan johtajaa, koska muutoin naapuri tai joku muu ilmiantaja kielisi heti asiasta Bowibulle, valtion turvallisuusministeriön paikallisvirastolle. Ja kun johtaja kuolee, kaikkien pitää surra ylenpalttisesti valittaen. Jos joku ei sure tarpeeksi, hän voi joutua suuriin vaikeuksiin.

Kasvaessaan Hyeonseo alkoi vähitellen epäillä virallista totuutta. Miten on mahdollista, että maailman parhaassa maassa perheitä kuolee kadulla nälkään ja ihmisiä teloitetaan julkisesti?

Hyeonseon perhe ei kokenut nälkää, sillä isä menestyi sotilasuralla ja äiti virkamiehenä. Äiti oli tottunut liike-elämään ja salakuljetukseen ja toi rohkeasti maahan kiinalaisia kulutushyödykkeitä, perheen kotikaupunki Hyesan kun sijaitsi aivan maiden rajalla pohjoisessa. Äiti oli myös taitava lahjomaan poliiseja, rajavartijoita ja virkamiehiä.

Viikko ennen 18-vuotissyntymäpäiväänsä Hyeonseo päätti käydä salaa tapaamassa Kiinassa asuvia sukulaisiaan. Hyeonseon tarkoitus ei ollut paeta lopullisesti, mutta pian kävi ilmi, että paluuta takaisin kotiin ei enää ollut ilman oman hengen tai perheen vaarantamista. Niin alkoi nuoren tytön 10 vuotta kestänyt elämä pakolaisena Kiinassa.

Monien hurjien vaiheiden kautta Hyeonseo pääsi lopulta Etelä-Koreaan, ja lähes viidentoista vuoden jälkeen hän sai myös äitinsä ja veljensä sinne. Siellä heitä odottivat haasteet, joita he eivät olleet osanneet kuvitellakaan. Koreat ovat olleet erossa toisistaan yli 60 vuotta ja vaikka niiden kulttuurinen perimä on sama, nykypäivänä erot ovat huikeat. Ei pelkästään talouden, teknologian ja ihmisoikeuksia tasolla, vaan myös kielessä ja käytöksessä. Pohjoiskorealainen koulutus on käytännössä arvotonta missä tahansa muualla, ja hyvässä asemassa olleetkin pohjoiskorealaiset huomaavat olevansa köyhiä ja tyhmiä maalaisserkkuja. Ei ole sen takia ihme, että pohjoiskorealaiset usein masentuvat ja jotkut jopa pyrkivät takaisin kotimaahansa.

Kirjan koskettava selviytymistarina kertoo suuresta rohkeudesta ja päättäväisyydestä. Kirjan monet jännittävät vaiheet ovat kuin parhaasta seikkailuromaanista, paitsi että kaikki on totta ja oikeasti tapahtunut.

Kirjassa on myös valokuvia ja karttakuva pakoreitistä. Hyeonseo Leellä oli runsaasti onnea matkassa ja hän selvisi monesta paikasta nuoruuden uhkarohkeudella ja itsepäisyydellä.

Kirja on kirjoitettu mukaansatempaavasti niin, että jos mahdollista, sen lukisi kerralla loppuun. Samalla kirja herättää suuria tunteita, surua ja suuttumustakin siitä, miten julmasti ja epäinhimillisesti kokonaista kansaa pidetään orjuudessa, köyhyydessä ja tietämättömyydessä.

Tästä huolimatta tai juuri tämän takia suosittelen kirjan lukemista kaikille ihmisille. Minut kirja sai rukoilemaan Pohjois-Korean kansan puolesta, että sen suunnattomat kärsimykset pian loppuisivat.

Kirjan lopussa kerrotaan muutamia hyviä asioita, joita Hyeonseolle ja hänen perheelleen lopulta tapahtui, mutta taidanpa jättää ne kertomatta, koska ne on parempi lukea itse.

20.2.2018

Jouko Piho:

Viktor Orbanin puhe

Unkarin pääministeri Viktor Orban piti 18.2.2018 Budapestissa vuosittaisen kansakunnan tilaa käsittelevän puheensa, jossa hän sanoi mm.: ”Euroopan ylle kerääntyy synkkiä pilviä maahanmuuton takia. Valtiot lakkaavat olemasta, länsi luhistuu eikä Eurooppa edes tajua tulleensa valloitetuksi.”

Orbanin mukaan kristinusko on Euroopan viimeinen toivo. Olen samaa mieltä.

Puhe oli samalla osa Orbanin Fidesz-puolueen vaalikampanjaa. Unkarissa järjestetään parlamenttivaalit 8.4.2018 ja Orban hakee niissä kolmatta pääministerikautta.

Mielipidekyselyjen mukaan Fidesziä kannattaa noin 50 prosenttia unkarilaisista, kun suurimman oppositiopuolueen Jobbikin kannatus jää alle 20 prosenttiin.

Unkarissa on aikamoinen tilanne, koska myös Jobbik on maahanmuuttokriittinen ja islamin vastainen puolue, mikä merkitsee sitä, että islam- ja maahanmuuttokriittisillä puolueilla on Unkarissa 70 % kannatus.

Miten me pääsisimme Suomessa vastaaviin lukuihin ja siihen, että maahanmuuttokriittiset puolueet olisivat hallitusvallassa ja saisivat viimeinkin rajat kiinni ja jotain tolkkua tähän hallitsemattomaan maahantunkeutumiseen?

Kuvassa Unkarin pääministeri Viktor Orban on pitämässä kansakunnan tilaa käsittelevää puhettaan.

19.2.2018

Jouko Pihon kirja-arvio:

Politiikan juoksuhaudat

Sain juuri äsken luetuksi Jyväskylän yliopiston tutkijatohtorin Tommi Kotosen tuoreen eli tänä vuonna 2018 julkaistun kirjan ”Politiikan juoksuhaudat” alaotsikkonaan ”Äärioikeistoliikkeet Suomessa kylmän sodan aikana”.

Kirjan alussa tekijä pohtii kysymystä, mitä on äärioikeisto ja toteaa, että käsitteelle ei voi antaa tyhjentävää määritelmää. Äärioikeisto onkin tutkimuksissa ymmärretty useimmiten katto- tai sateenvarjokäsitteeksi, jonka alle mahtuu useita alakäsitteitä.

Sodan jälkeen välirauhansopimuksessa Suomessa kiellettiin fasistiset ja hitleriläismieliset järjestöt, joten äärioikeistoliikkeiden toiminta kylmän sodan aikaisessa Suomessa on ollut varsin pientä ja marginaalista. Erilaisten ryhmittymien taustalla on usein ollut vain innostuneita koulupoikia tai nuoria miehiä. Naisia ei ole mukana juuri ollenkaan. Varsin usein motiivina on ollut pelkästään toiminnanhalu ja joskus jopa pelkkä pilailu, kun on haluttu vähän säikäyttää kommunisteja. Yleensä ryhmittymät saivat enimmillään vain kymmeniä kannattajia ja parhaimmillaankin vain sata tai kaksisataa.

Yksi jossain määrin menestyneitä äärioikeiston ryhmiä oli 1960-luvulla syntynyt Isänmaallinen Yhtenäisyysseura, joka keräsi Lahden lähialueilla satoja jäseniä ja puhujina järjestön tilaisuuksissa kävivät useat upseerit ja muun muassa kokoomuskansanedustaja. Mutta kuten kaikki äärioikeiston liikkeet tämäkin ryhmä hajosi lopulta sisäisiin erimielisyyksiin.

Myöskään valtiovalta tai suojelupoliisi eivät yleensä olleet erityisen kiinnostuneita näistä ryhmittymistä, koska niitä ei ymmärretty kovinkaan vaarallisiksi. Oikeistolaisina järjestöinä niitä pidettiin eräällä tavalla isänmaallisina toimijoina, koska ne eivät yleensä olleet valtiovaltaa vastaan vaan aatteellisia vastustajia, lähinnä kommunisteja vastaan.

Yksi tunnetuimpia äärioikeistolaisia, josta on kirjassa oma lukunsa, oli turkulainen yrittäjä Pekka Siitoin, joka toimi 1970-luvulla aktiivisesti muun muassa SMP:n riveissä, mutta muuttui sittemmin avoimesti natsiksi tullen tunnetuksi monissa lehdissä julkaistuista kuvista, joissa hän poseerasi Hitler-viiksissään koppalakki päässä ja hakaristi-käsivarsinauha kädessään.

Valtakunnan johtajaksi tituleerattu Siitoin oli juutalaisvastainen ja salatieteitä harrastanut okkultisti. Hän piti sekä suurkapitalismia että kommunismin muodossa esiintyvää valtiokapitalismia vihollisenaan.

Siitoin perusti Isänmaallisen Kansanrintaman, järjesti mielenosoituksia, julkaisi kirjoituksia oman kustannusliikkeen kautta, jolla oli tuhat tilaajaa ja järjesti ampumaharjoituksia. Kotietsinnässä häneltä löydettiinkin melkoinen määrä aseita. Siitoin oli tempauksineen vähän väliä lehtien palstoilla, mutta joutui lopulta vuosiksi vankilaan osallistuttuaan taistolaisten Tiedonantaja-lehteä painaneen Kursiivi-kirjapainon polttamiseen v. 1977.

Toinen oman lukunsa kirjaan saanut henkilö on kirjailija ja toimittaja Kauko Kare, joka oli kyllä oppositiomies Kekkosen Suomessa, mutta Karetta ei voi kuitenkaan nimittää fasistiksi tai äärioikeistolaiseksi, vaikka vastustajat juuri sellaiseksi hänet leimasivat. Kotonen toteaakin, että nykypäivän perspektiivistä Kare näyttäytyy lähinnä konservatiivisena toisinajattelijana. Luin muuten Kareen toimittamaa Nootti-lehteä innokkaasti 1970-luvulla, koska olin jo silloin lähes kaikkien hyväksymän suomettumisen arvostelija.

Kolmas kirjassa enemmän esitelty äärioikeistolainen on Teo Snellman, joka on kansallisfilosofi J.V. Snellmanin pojanpoika.

Nuorempi Snellman oli terveiden elintapojen edistämisen ja kasvissyönnin pioneereja mutta myös innokas natsi. Hän rakensi uraa diplomaattina ja oli Tukholman lähetysneuvoksena, kunnes ura katkesi skandaalimaisesti 1934 niin sanottuun Tukholman-selkkaukseen. Snellmanin epäiltiin solvanneen kansallissosialistissa lehdissä esimiestään, pääministerinäkin toiminutta Rafael Erichiä. Syynä solvauksille olivat Erichin juutalaiset sukujuuret.

Saatuaan potkut Snellman katkeroitui ja upposi yhä syvemmälle antisemitismiin ja antibolsevismiin. Vielä sodan jälkeen 1950-luvullakin Snellman uskoi kansallissosialismin olevan Suomen pelastus. Juutalaisten joukkotuhoa holokaustia hän piti vähintäänkin liioiteltuna, ellei peräti valheena.

Taistolaisten ja kommunistien merkitys Suomessa alkoi hiipua 1970-luvun loppua kohden. Myös äärioikeiston oli aika etsiä uusia vihollisia ja sellaiseksi löydettiin maahanmuuttajat.

Vuonna 1987 perustettiin Kansallinen Kulttuuririntama -järjestö, jonka Valkoinen rintama -lehteen kirjoitti muun muassa nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö artikkeleita heimosodista.

Kaiken kaikkiaan voidaan todeta, että äärioikeistoliikkeille ei ole ollut Suomessa oikein tilaa poliittisella kentällä. Vähemmän radikaalit protestit ovat sitten purkautuneet muita teitä, kuten Suomen Maaseudun Puolueen ja Perustuslaillisen Kansanpuolueen ja nykyään Perussuomalaisten kautta.

Kirja päättyy 1990-lukuun, mutta lyhyessä loppuluvussa kirjoittaja toteaa, että "ei liene syytä olettaa liikkeiden katoavan kuvasta missään vaiheessa kokonaan".

Näin on. Nykypäivän äärioikeistoa edustavat esim. Pohjoismainen vastarintaliike ja Soldiers of Odin.

Jäin kaipaamaan kirjassa kuvien osuutta, mutta jostain syystä kirjassa ei ole kuvia ollenkaan.

Joka tapauksessa kirja on melkoisen kattava ja yksityiskohtainen kuvaus Suomessa vaikuttaneista äärioikeistolaisista ryhmistä ja puolueista, joten suosittelen kirjaa kaikille Suomen lähihistoriasta kiinnostuneille henkilöille.

Politiikan juoksuhaudat -kirjan kansikuva, joka liittyy 19.2.2018 julkaistuun kirja-arvioon.
Seitsemän nimen tyttö -kirjan kirja-arvio on julkaistu 22.2.2018.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Auni Ollinen | Vastaa 25.02.2018 19.53

Olen lukenut sen kirjan ja monta muuta heistä. Rukoilen joka päivä heidän puolestaan. Siunattua matkaa sinulle. olin Kotkassa kokouksessasi.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 06:42

Raamatussa sanotaan,että Jumalan Valtakunta ei ole sanoissa, vaan Voimassa.Moskovassa kuulin 90-luvul äänen"Älkää peljätkö, minun Voimani on teidän kanssanne."

...
tänään | 06:35

Raamatusssa( Mark.16) sanotaan, että Pyhällä Hengellä täyttyneelle olisi hommiakin.Rukoilla sairaita terveeksi ja julistaa ilosanomaa kaikkeen maailmaan uskossa

...
25.05 | 15:51

Herra Sormunen.Jatkan jokaisess 'kristillisyydessä' saattaa olla monta tai yksittäisiä hengellisesti kuolleita.Tunnustuksellisten pohja on Raamatun perusteella!

...
25.05 | 15:39

Missä on sitten kehumista herra Sormunen??? Eikö eläväkin Raamatunseuraaminen saa meidät kannattamaan lasten ristimistä. Jeesuksen ja apostolien teot selviä!!!

...
Tykkäät tästä sivusta