Israel 2

Teksti

10.1.2016

Jouko Pihon Israel-raportti 141

Käydessäni 11.10.2015 Jerusalemissa, otin silloin kuvan myös Uudesta portista, vaikka en silloin siitä raporttia tehnytkään.

Uuden portin nimi johtuu siitä, että se puhkaistiin kaupunginmuurin luoteisnurkkaan vasta v. 1889.

Porttia kutsutaan myös Sulttaanin portiksi tai Hamidin portiksi, koska Turkin sulttaani Abdul Hamid II salli sen rakentamisen joidenkin Euroopan maiden hallitusten pyynnöstä, jotta kristityt pääsisivät nopeammin pyhille paikoilleen Vanhankaupungin kristittyjen kortteliin.

Jordanialaiset sulkivat Uuden portin vuoden 1948 Itsenäisyyssodan jälkeen. Vasta Kuuden päivän sodan jälkeen v. 1967 Uusi portti avattiin jälleen.

Tämä on viimeinen raporttini syksyn 2015 kolmen kuukauden Israelin matkastani. Olin Israelissa 91 päivää, mutta raportteja kertyi loppujen lopuksi 141 eli aika paljon.

Oli mukavaa kirjoittaa näitä artikkeleita ja jakaa niiden kautta moninaisia kokemuksiani sekä myös samalla Jumalan Sanaa, joka liittyy kaikkeen Israelissa, Raamatun Pyhässä maassa.

Olen saanut kirjoituksilleni ilmeisen paljon kiitollisia lukijoita. Koska myös sellaista palautetta ja toivetta on tullut, että koostaisin kaikki nämä raportit kirjaksi, niin tulen tekemään niin. Ilmoitan kun kirja on valmis tilattavaksi.

Kuvassa Uusi portti.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

eilen | 19:33

Miksi te ”mustaatte” seurakuntia? Ne ovat vain ihmisyhteisöjä ja koostuvat
epätäydellisistä ihmisistä. Ja naiset! Voi Jumala naisenkin kutsua!
Itsetuntemusta!

...
eilen | 15:38

Jatkoa. Dein ulkopuolisilla ohjelmantuottajilla, kuten Patmoksella on sitävastoin useimmiten hyvinkin tasokkaita ohjelmia, kuten Taivaan ja maan välillä.

...
eilen | 15:35

Jatkoa. perkele nauraa partaansa, kun sai vuosikymmeniä rukoillun hengellisen radiokanavan suurimmalta osin tuhottua liberaalilla höpötyksellä.

...
eilen | 15:32

Jatkoa. Radio Deillä, jonka ( OMAA OHJELMATUOTANTOA ) en ole voinut vuosikymmeniin kuunnella, on niin maailmallista höpötystä ja iskelmien soittamista,....

...
Tykkäät tästä sivusta