Israel 2

Teksti

 

17.12.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 117

Tel Aviv-Jaffan matkani kahdeksas kohde oli Jacob Damkanin Jaffan talo.

Jacob Damkani, 63, on messiaaninen juutalainen, joka levittää rohkeasti evankeliumia Israelissa useiden eri puolilta maailmaa tulleiden vapaaehtoisen kanssa.

Jacob Damkani syntyi uskonnolliseen juutalaisperheeseen, mutta tajusi 15-vuotiaana, että hän ei löydä Jumalaa synagogasta.

22-vuotiaana Jacob Damkani matkusteli eri maissa ja avasi lopulta Yhdysvalloissa lahjatavarakaupan. Kaupassaan hän tapasi uskovan kristityn, joka rakasti syvästi Jumalan omaisuuskansaa. Kärsivällisesti ja tuntien hyvin Raamatun hän selitti Jacobille kaikki Vanhan Testamentin profetiat, jotka viittasivat Israelin Messiaaseen ja jotka olivat saaneet täyttymyksen Yeshua HaMashiahissa. Pitkien keskustelujen ja ankaran sisäisen taistelun jälkeen Jacob luki Uuden Testamentin.

Damkani oli enemmän kuin hämmästynyt tajutessaan Uuden testamentin olevan hyvin juutalainen kirja. Monen vuoden ajan Jacob oli luullut sitä erittäin antisemitistiseksi kirjaksi.

Vuonna 1977 Jacob Damkani otti Yeshuan Herrakseen. Tämä päätös muutti radikaalisti hänen elämänsä. ”Nyt, ensimmäistä kertaa elämässäni ymmärsin eläväni sellaista elämää, jossa paljastui todellinen, Jumalan minulle antama identiteetti. Silloin ymmärsin mitä oikeasti tarkoittaa olla juutalainen.”

Damkani sai kutsun saarnata juutalaisille evankeliumia Jeesus Messiaasta, koska Jeesus on jäänyt heille vieraaksi sellaisten kansojen ja kirkkojen traagisten tekojen takia, jotka eivät ole oikeasti olleet Jeesuksen seuraajia.

Jacob Damkani tiivistääkin työnäkynsä seuraavasti: ”Sydämemme hartain toive on, että Israel kansakuntana oppisi tuntemaan todellisen Messiaansa Yeshuan ja palaisi Jumalan tykö.”

Vuonna 1993 Damkani julkaisi elämästään hepreaksi kirjan ”Miksi juuri minä?”, joka on sittemmin käännetty monille kielille, myös suomeksi.

Damkanin järjestön, Trumpet of Salvation, Pelastuksen Shofar, jo 30 vuotta jatkuneen toiminnan tukikohta on Jaffassa sijaitseva Jaffan talo.

En tavannut talossa Damkania, joka oli ilmeisesti kokousmatkalla kotiseudullaan Pohjois-Galileassa. Näin sen sijaan muutamia vapaaehtoisia ja heidän joukossaan suomalaisen vasta viikko sitten taloon saapuneen vapaaehtoisen Eero Mannisen, joka kertoi olevansa paikassa kahdeksan viikkoa remonttitöitä tehden ja ollen mukana evankeliointitapahtumissa.

Jaffan talon lisäksi Jacob Damkanin järjestö omistaa Tel Avivin keskustassa v. 2008 avatun hotelli Gilgalin, jossa on viikoittain hengellisiä kokouksia.

Jacob Damkani tekee myös radio- ja tv-työtä. Vuonna 2012 Pelastuksen Shofar aloitti satelliittilähetykset kansainvälisen televisio-ohjelman kautta muistuttaakseen seurakuntaa sen ratkaisevasta roolista herättää Israelin kansassa kateutta, että myös he voisivat löytää pelastuksen.

Vuonna 2012 Pelastuksen Shofar sai valmiiksi ensimmäisen messiaanisten juutalaisten tuottaman elokuvan ”The Other Side of the Cross” (Ristin toinen puoli).

Vuonna 2015 Pelastuksen Shofar sai käyttöönsä oman radio- ja tv-studion, josta käsin Jacob ja Elisheva Damkani jatkavat ”Juutalaiselle ensin” -kampanjoiden johtamista jakamalla Yeshuan hyvää sanomaa juutalaiselle kansalle sen juutalaisessa asiayhteydessä.

Trumpet of Salvationin suomenkieliset nettisivut: https://trumpetofsalvation.org/fi/ .

Kuvassa Eero Manninen Jaffan talon edustalla.

Laitan erilliseen aloitukseen kuvan hotelli Gilgalista.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 23:57

Jos Jeesus pian palaa, niin Jumalan Kuningaskunaksi toivon mukaan

...
27.11 | 11:48

InjektioPiikillä Twitterissä täysipainoista ohjelmaa piikistä ja vähän muustakin.

...
26.11 | 01:22

Hei Jouko on kyllä hyvät unet siellä selvästi uneksittu hyvä!

...
26.11 | 00:08

https://expose-news.com/2022/11/19/lockdown-was-imposed-to-shut-down-the-economy/

...
Tykkäät tästä sivusta