Israel 2

Teksti

 

1.12.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 101

Lauantaina 14.11.2015 tein kiertomatkan monessa eri paikassa yhdessä Takkisten kanssa heidän autollaan. Kävimme Haifan Karmel-vuorella, Megiddossa, Nasaretissa ja Kaanassa.

Ensimmäinen kohteemme oli Haifassa Karmel-vuoren huipulla oleva messiaaninen seurakunta Carmel, jonka klo 11 sapattina alkaneeseen kokoukseen osallistuimme. Kokouskielinä ovat heprea ja englanti, mutta kuulokkeiden kautta voi kuunnella tulkkauksia myös arabiaksi ja venäjäksi.

Haifassa on muitakin messiaanisia seurakuntia, mutta halusin vierailla juuri Carmel-seurakunnassa, koska olin lukenut muutamia viikkoja aiemmin Shalom Homesta lainaamani kirjan ”The Road to Carmel”, jossa seurakunnan Amerikan juutalainen perustaja ja pastori David Davis kertoo uskoontulostaan, juutalaisen vaimonsa Karenin tapaamisesta ja näystään perustaa Israeliin ja juuri Haifaan messiaaninen seurakunta.

David Davis oli ennen 1980-luvulla tapahtunutta hengellistä heräämistään tunnettu näyttelijä Broadwaylla ja televisiossa. Elämänmuutoksen jälkeen Davis toimi pitkään David Wilkersonin työtoverina tämän New Yorkin Times Square –seurakunnassa lähinnä kodittomien ja huumeidenkäyttäjien auttamistoiminnassa. Vuonna 1989 Davisit muuttivat kutsumuksensa maahan Israeliin ja saivat Israelin kansalaisuuden.

Carmel-seurakunta syntyi v. 1991 Persianlahden sodan jälkeen, kun Saddam Husseinin ohjukset olivat pommittaneet Haifan satamaa. Niihin aikoihin Israeliin ja myös Haifaan alkoi virrata paljon venäjää puhuvia juutalaisia Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.

Seurakunta aloitti toimintansa Haifan keskustassa Davisien perustamassa juutalaisille ja arabeille suunnatussa miesten House of Victory -kuntoutuskodissa, mistä siirryttiin jonkin ajan kuluttua erään vierastalon vuokratiloihin Karmel-vuoren huipulle, kunnes seurakunnan oma rakennus valmistui v. 1998. Yli 500 vapaaehtoistyöntekijää 50 eri maasta oli rakentamassa temppeliä.

Carmel-seurakunta ilmaisee uskoaan Messias Jeesukseen runsaan ylistyksen, rukouksen, Sanan julistuksen, auttamistoiminnan sekä sapatin ja raamatullisten juhlien viettämisen kautta. Karen Davis on Israelissa ja ympäri maailmaa tunnettu ylistyksenjohtaja, joka on julkaissut useita ylistysmusiikkilevyjä.

Seurakunta toimii monin tavoin arabien ja juutalaisten sekä juutalaisten ja ei-juutalaisten välisen sovinnon hyväksi vedoten usein Efesolaiskirjeen 2. luvun jakeeseen 15, jossa puhutaan juutalaisten ja pakanoiden välisestä rauhasta siten, että Jeesus on luonut itsessään nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi.

Kävin kokouksen lopussa tervehtimässä David ja Karen Davisia. Kerroin heille lyhyesti Israelin matkastani mainiten, että aion kirjoittaa myös heidän seurakunnastaan raportin nettiin, ja toivotin heille Jumalan siunausta.

Huomasin juuri äsken netistä, että David Davis on kirjoittanut uuden kirjan nimeltä ”The Elijah Legacy”, joka kertoo Israelista, islamista ja seurakunnasta lopunaikana. Täytyypä jossain vaiheessa yrittää saada kirja käsiini.

Carmel-seurakunnan nettisivut: http://carmelcongregation.org.il/ .

Carmel-seurakunnan Facebook-sivut: https://www.facebook.com/KehilatHaCarmel/ .

Yläkuvassa Carmel-seurakunta Haifassa Karmelin vuoren huipulla.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 23:57

Jos Jeesus pian palaa, niin Jumalan Kuningaskunaksi toivon mukaan

...
27.11 | 11:48

InjektioPiikillä Twitterissä täysipainoista ohjelmaa piikistä ja vähän muustakin.

...
26.11 | 01:22

Hei Jouko on kyllä hyvät unet siellä selvästi uneksittu hyvä!

...
26.11 | 00:08

https://expose-news.com/2022/11/19/lockdown-was-imposed-to-shut-down-the-economy/

...
Tykkäät tästä sivusta