Israel 2

Teksti

 

30.11.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 100

Neljännen Jerusalemin matkani kymmenes ja viimeinen kohde oli Länsi-Jerusalemissa Yosef Rivlin –kadulla sijaitseva viisikerroksinen Friends of Zion Museum –museo, joka tuo esille kristittyjen siionistien historian, niiden ei-juutalaisten tarinan, jotka halusivat auttaa juutalaisen valtion syntymistä.

Museon ideoijana ja puuhamiehenä toiminut tri Mike Evans kiteyttää näkynsä seuraavasti: ”Museo taistelee antisemitismiä vastaan. Me voimme näyttää uuden museon avulla Jerusalemille ja Israelille, että todelliset kristityt rakastavat juutalaista kansaa.”

Huhtikuussa v. 2015 avattu Siionien Ystävien Museo oli varsin vaikuttava kokemus. Historia kerrottiin eri henkilöiden elämäntarinoiden kautta hyvin nykyaikaisen ja ainutlaatuisen korkeateknologisen multimediavälineistön avulla. Ilmainen englanninkielinen kiertue, jonka aikana siirryttiin huoneesta toiseen, kesti tunnin. Koska huoneisiin voidaan ottaa rajallinen määrä ihmisiä, museo toivoo ryhmiltä ennakkovarausta. Minä pääsin yksittäisenä vierailijana sisään erään ryhmän mukaan ilman ennakkoilmoitusta.

Aluksi kuultiin ja nähtiin museon kansainvälisen johtokunnan puheenjohtajan, entisen Israelin presidentin Shimon Peresin tervetulotoivotus, jossa hän toi esille kiitollisuutensa tämän museoihmeen syntymisestä. Peres sanoi lopuksi, että mikään ei ole suurempaa kuin ystävyys ihmisten välillä.

Sen jälkeen esiteltiin tämän päivän Israelia muinaisen eli raamatullisen Israelin kartan päällä.

Seuraavassa huoneessa kerrottiin Aabrahamista, Mooseksesta ja Hesekielistä. Aabraham oli juutalaisten kantaisä, Mooses johdatti israelilaiset pois Egyptin orjuudesta ja profeetta Hesekiel näki näyn (Hes. 37), jossa kuolleiden kuivat luut tulivat eläviksi, mikä on vertauskuva muihin maihin karkotettujen juutalaisten takaisinpaluusta isiensä maahan ja Israelin valtion synnystä.

Sitten siirryttiin huoneeseen, jossa kerrottiin 1800-luvun ensimmäisistä näkijöistä, jotka puhuivat juutalaisten Israeliin paluun puolesta, kuten Willem ja Elisabeth Ten Boom, John Henry Dunant (Punaisen Ristin perustaja), professori George Bush ja William Blackstone.

Neljännessä huoneessa esiteltiin monia 1800-luvun lopun ja 1900-luvun visionäärejä, jotka auttoivat kukin omalla tavallaan raamatullisen lupauksen toteutumista, kuten Edward Robinson, Josiah Wedgwood, Lawrence ja Alice Oliphant, kuningatar Victoria, USAn presidentti Woodrow Wilson, pääministeri Winston Churchill, lordi ja pääministeri Balfour, David Lloyd, George Anthony Ashley Cooper, Horatio ja Anna Spafford, William Henry Hechler ja Walter Lowdermilk.

Seuraavassa huoneessa tuotiin esille holokaustin kauhuja ja kerrottiin niistä kristityistä, jotka oman henkensä uhalla pelastivat juutalaisia natsien kynsistä, kuten Oskar Schindler, Irena Sendler, Chiune Sugihara, Ten Boomin perhe ja Raoul Wallenberg. Heitä ja monia muita Israelin valtio on kutsunut myöhemmin ”oikeamielisiksi kansakuntien joukossa” (righteous among nations).

Kuudennessa huoneessa kerrottiin niistä kristityistä, jotka taistelivat Israelin rinnalla valtion perustamisen ja Itsenäisyyssodan aikoihin, kuten everstiluutnantti John Henry Patterson, kenraali Marie Pierre Koenig, USAn presidentti Harry Truman ja Orde Wingate.

Seitsemännessä ja viimeisessä huoneessa oli yhteenveto nähdyistä ja kerrotuista Siionin ystävistä – kun yhtäkkiä valkokankaalle ilmestyi kiertueeseen osallistuneiden ihmisten kasvokuvia ja kysyttiin: ”Ehkä sinäkin voit olla näiden henkilöiden mukana Siionin ystävänä tukemassa ja auttamassa Israelia.”

Tämä oli mahdollista, koska ennen kiertuetta jokaisesta kävijästä otettiin valokuva. Siellä sitten näin minäkin oman kuvani muiden joukossa. Minun vastaukseni oli ja on selvä: haluan olla Siionin ystävä eli kristillinen siionisti, koska kyseessä on Jumalan lupaukset, joita Kaikkivaltias ei ole perunut.

Lopussa kuultiin pääministeri Benjamin Netanyahun, Mike Evansin läheisen ystävän, puhe, jossa Netanyahu totesi, että kristityt siionistit ovat olleet ja ovat Israelin parhaita liittolaisia. Mike Evans profetoi jo 1990-luvulla ja sanoi sen henkilökohtaisesti Netanyahulle, että Netanyahusta tulee kaksi eri kertaa Israelin pääministeri, mikä on toteutunut.

Kiertueen jälkeen jokainen mukana ollut sai itselleen hänestä otetun valokuvan. Kuulin samalla, miten eräs nainen kysyi oppaaltamme, kuka oli ensimmäinen siionisti. Opas ei osannut vastata yllättävään kysymykseen, mutta minun mieleeni tuli heti, että ensimmäinen siionisti on Jumala. En kuitenkaan viitsinyt puuttua keskusteluun. Kohta nainen sanoikin saman: ”Ensimmäinen siionisti on itse Jumala, koska hän kutsui Aabrahamin vieraasta maasta ja johdatti hänet uuteen maahan sanoen, että tämän Kanaanin maan hän antaa Aabrahamin jälkeläisille.”

Näinhän se on. Koska Jumala uudisti lupauksensa myös Iisakille ja Jaakobille, niin asia on harvinaisen selvä: ensimmäinen siionisti eli Jumala on luvannut Pyhän maan kokonaisuudessaan Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin jälkeläisille ikuiseksi perinnöksi.

Jos kaikki kansat ja ihmiset tunnustaisivat tämän tosiasian, mitään Lähi-idän kriisiä ei olisi olemassa.

Friends of Zion Museumin nettisivut: http://www.fozmuseum.com/ .

Mike Evansin nettisivut: http://www.jerusalemprayerteam.org/ .

Yläkuvassa Friends of Zion Museum Jerusalemissa.

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

25.09 | 19:39

Sanna Marin on pahimman luokan sielunvihollisen palvelija.

...
24.09 | 08:24

Kiinassa sotilasvallankaappaus?
Onko Xi Jinping kotiarestissa?

https://urly.fi/2NyZ

https://urly.fi/2Nz0

...
23.09 | 17:34

Venäläiset saapuu sankoin joukoin Suomeen.
https://urly.fi/2NxL

Suomen tullin animaatio kamerat rajalla.
https://urly.fi/2NxS

...
23.09 | 14:32

Profetiahan on lähes tulkoon, kuin tämän hetken aikaa mentäisiin. Parhaimpia Profetioita, joita olen lukenut.

...
Tykkäät tästä sivusta