Israel 2

Teksti

28.11.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 98

Neljännen Jerusalemin matkani kahdeksas kohde oli juutalaiskorttelissa lähellä Länsimuuria sijaitseva Temppeli-instituutti.

Temppelivuorella on ollut kaksi juutalaista temppeliä, Salomon temppeli ja Herodeksen temppeli, jotka on molemmat tuhottu, ensimmäinen babylonialaisten ja toinen roomalaisten toimesta.

Toisen temppelin v. 70 jKr. tapahtuneesta tuhosta lähtien uskonnolliset juutalaiset ovat toivoneet näkevänsä Temppelivuorella kolmannen temppelin. Toivo paluusta Jerusalemiin ja temppelin jälleenrakentamisesta on ilmaistu monissa juutalaisissa rukouksissa, erityisesti juutalaisen perinteen mukaisesti kolmesti päivässä luettavassa Amida-rukouksessa.

Toiveet temppelin jälleenrakentamisesta virisivät Israelin valtion perustamisen jälkeen v. 1948, ja varsinkin sen jälkeen kun Israel valloitti Kuuden päivän sodassa v. 1967 Jerusalemin Vanhankaupungin, jossa Temppelivuori sijaitsee.

Suurin osa juutalaisista ei odota kuitenkaan enää temppelin rakentamista ja sitä ikävöivistä ortodoksijuutalaisistakin monet ovat sitä mieltä, että vasta tuleva Messias rakentaa uuden temppelin.

On kuitenkin perustettu järjestöjä, joiden tarkoituksena on saada temppeli välittömästi rakennetuksi mahdollisimman pian, mutta ne edustavat vain pientä vähemmistöä. Sellaisia järjestöjä ovat Temple Mount and Eretz Yisrael Faithful Movement ja The Temple Institute.

Temppeli-instituutissa ei tyydytä vain odottamaan Messiaan tuloa, vaan siellä on alettu valmistaa Raamatun ohjeiden mukaan temppelissä tarvittavia vaatteita, kultaisia astioita, hopeasta tehtyjä pasuunoita ja kupariuurnia, jotta niitä voidaan käyttää aikanaan uudessa temppelissä. Instituutti on esim. kutonut täydellisen kopion ylipapin asusta ja teettänyt hänelle kultaisen kruunun sekä valmistanut vaatteet 120 papille.

Asiaan voi perehtyä tarkemmin Temppeli-instituutin nettisivuilla http://www.templeinstitute.org/ .

Uskon, että tämä kolmas temppeli tullaan rakentamaan, koska itse Jeesus viittaa temppeliin sanoessaan profeetallisesti (Matt. 24:15-16): ”Kun siis näette pyhään paikkaan (=temppeli) pystytettynä turmion iljetyksen, josta profeetta Daniel on puhunut, silloin on kaikkien Juudeassa asuvien paettava vuorille.”

Daniel kirjoittaa, että lopunajan paha hallitsija lakkauttaa teuras- ja ruokauhrin juutalaisten kanssa tekemänsä 7-vuotisen liiton puolivälissä. Antikristus ei voisi lakkauttaa eläinuhreja, ellei olisi temppeliä, jossa niitä uhrataan, koska vain temppelissä voi uhrata eläinuhreja.

Turmion iljetys tarkoittaa lopunajan Antikristuksen temppeliin laittamaa epäjumalan, ilmeisesti itsensä, kuvaa. Antikristus ei voisi tällä tavalla häväistä temppelin pyhyyttä, jos temppeliä ei olisi edes olemassa. Niinpä temppeli täytyy tulla rakennetuksi.

Nämä raamatunpaikat puhuvat siis kolmannen temppelin rakentamisesta, mutta myös siitä, että juutalaiset ottavat siinä kuin kaikki muutkin kansat väärän messiaan vastaan luullen häntä heidän kauan odottamakseen messiaaksi. Jeesuksen sana juutalaisille toteutuu (Joh. 5:43): ”Minä olen tullut Isäni nimessä, ja te ette ota minua vastaan; jos toinen tulee omassa nimessään, niin hänet te otatte vastaan.”

Vasta väärän messiaan törkeän temppelin häpäisemisen jälkeen monien juutalaisten silmät aukeavat, että tämä mies ei tainnutkaan olla oikea messias. Tätä ajatusta vahvistaa vielä se, että Antikristus alkaa vainota juutalaisia, jotka joutuvat pakenemaan nykyisen Jordanian alueelle suojaan.

Lopullisesti juutalaiset ottavat oikean Messiaan vastaan vasta sitten, kun he näkevät Jeesuksen tulevan takaisin maan päälle. Silloin he kohottavat katseensa häneen, jonka he ovat lävistäneet, kuten profeetta Sakarja kirjoitti jo 2500 vuotta sitten, ja itkevät katkerasti valittaen Jeesuksen aiempaa hylkäämistään.

Jeesuksen tulemusta seuraavassa 1000-vuotisessa valtakunnassa on myös temppeli, ns. Hesekielin temppeli. Kyseessä on joko puhdistettu ja uudelleen käyttöön vihitty kolmas temppeli tai sitten täysin uusi neljäs temppeli.

Kun Jumala luo 1000-vuotisen valtakunnan ja viimeisen tuomion jälkeen uuden maan ja uuden taivaan, niin siinä uudessa maassa ja sen keskuksena olevassa uudessa Jerusalemissa ei ole enää temppeliä, koska sen temppelinä ovat Jumala itse ja Jumalan Karitsa, Jeesus Kristus, kuten Ilm. 21:22 meille kertoo.

Mutta sitä ennen tullaan Jerusalemiin rakentamaan kolmas temppeli eikä siihen mene enää kauaa aikaa. Nykyään paikalla olevat muslimien Kalliomoskeija ja Al-Aksan moskeija tulevat tavalla tai toisella häviämään, jotta uuden juutalaistemppelin rakennustyöt pääsevät alkamaan.

Kuvassa Temppeli-instituutti Jerusalemin Vanhassakaupungissa.

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 23:57

Jos Jeesus pian palaa, niin Jumalan Kuningaskunaksi toivon mukaan

...
27.11 | 11:48

InjektioPiikillä Twitterissä täysipainoista ohjelmaa piikistä ja vähän muustakin.

...
26.11 | 01:22

Hei Jouko on kyllä hyvät unet siellä selvästi uneksittu hyvä!

...
26.11 | 00:08

https://expose-news.com/2022/11/19/lockdown-was-imposed-to-shut-down-the-economy/

...
Tykkäät tästä sivusta