Israel 2

Teksti

26.11.2015 

Jouko Pihon Israel-raportti 96

Neljännen Jerusalemin matkani kuudes kohde oli Vanhankaupungin eteläpuolella muurien ulkopuolella Siionin vuorella sijaitseva kuningas Daavidin hauta, joka on samassa rakennuksessa kuin Yläsali.

Daavidin hauta ei todennäköisesti ole kuitenkaan täällä, vaan yhtä kukkulaa etelämmässä sijaitsevassa Daavidin kaupungissa. Daavidin hautapaikan yhdistäminen Siionin vuoreen johtuu ensimmäisten pyhiinvaeltajien puutteellisista tiedoista, kun he luulivat vuorta Daavidin kaupungiksi eli Siioniksi ja antoivat sille nimen Siionin vuori.

Varhaisella islamilaisella ajalla Vanhankaupungin muuri ulottui kauemmaksi ympäröiden Daavidin oletetun hautapaikan juuri siksi, että Daavidin hauta haluttiin muurien sisäpuolelle.

Kaupunkisuunnittelussa tapahtui sitten tarinan mukaan virhe 1500-luvulla, kun Daavidin hauta jäikin silloin jälleenrakennettujen muurien ulkopuolelle, mistä sulttaani Suleiman Suuri suuttui ja teloitutti kaksi miestä.

Kun etsin Daavidin hautaa, en ollut ensin löytää sitä millään. Menin erään paikan ohi, jossa haudan olisi pitänyt kartan mukaan olla, mutta mielestäni siinä se ei voinut olla, koska näin siellä englanninkielisen kyltin ”Men”, eli arvelin paikassa olevan miesten vessan.

Aikani kierreltyäni kysyin lopulta asiaa eräältä vahdin näköiseltä mieheltä. Mies osoitti vessan suuntaan. Ihmettelin, miten Daavidin hauta voi olla vessassa, mutta lähdin kuitenkin kävelemään sinne päin.

Kun tulin sisälle, huomasin, ettei kyseessä ollutkaan vessa, vaan kyltti ”Men” tarkoitti sitä, että pyhässä paikassa miehet ja naiset on erotettu väliseinällä toisistaan.

Näin se matkailu avartaa eikä kysyvä tieltä eksy!

Daavidin hauta löytyi siis lopulta. Koska talo on 1300-luvulla rakennettu, niin jos paikassa oleva Daavidin hauta on Daavidin, niin se on alun perin ollut jossain muualla.

Itse hauta on kankaalla peitetty kivipaasi, jonka edessä oli neljä juutalaismiestä rukoilemassa ja lukemassa pyhiä tekstejä. Hautaa edeltävä huone oli myös täynnä miehiä, lähinnä ortodoksijuutalaisia, jotka lukivat kovaan ääneen ja yhtä aikaa omia tekstejään Raamatusta, joten äänten sorina kuulosti samalta kuin helluntaikokouksessa, jossa kaikki puhuvat kielillä yhtä aikaa.

Kuvassa Daavidin hauta Siionin vuorella Jerusalemissa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Jouko Piho | Vastaa 27.11.2015 00.05

Islam ei ole syynä. Myös juutalaisuudessa miehet ja naiset ovat erillään pyhissä paikoissa, kuten synagogissa miehet ovat alhaalla ja naiset parvekkeella.

Anssi Ulmala 27.11.2015 02.11

Juurikin näin. Odotetaan Kolmannen Temppelin rakentamista Temppelivuorelle. Siihen ei kestä kauan aikaa.

slam | Vastaa 26.11.2015 21.00

Miksi erottaa miesten ja naisten alueet... islam syynä?

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 23:57

Jos Jeesus pian palaa, niin Jumalan Kuningaskunaksi toivon mukaan

...
27.11 | 11:48

InjektioPiikillä Twitterissä täysipainoista ohjelmaa piikistä ja vähän muustakin.

...
26.11 | 01:22

Hei Jouko on kyllä hyvät unet siellä selvästi uneksittu hyvä!

...
26.11 | 00:08

https://expose-news.com/2022/11/19/lockdown-was-imposed-to-shut-down-the-economy/

...
Tykkäät tästä sivusta