Israel 2

Teksti

23.11.2015


Jouko Pihon Israel-raportti 93

Neljännen Jerusalemin matkani neljäs kohde oli Vanhankaupungin Jaffa-portin lähellä olevan torin laidassa sijaitseva Swedish Christian Study Center (SCSC), joka on auki yleisölle joka päivä klo 10-14.

Nousin portaita ylös ihmettelemään, miksi ruotsalaisten kristittyjen opintokeskus on Vanhankaupungin muurien sisäpuolella.

Pian vastaan tuli SCSC:n johtaja Ann-Sofie Lasell, joka kertoi auliisti keskuksesta ja vei myös ulos kattoterassille, josta avautui aivan mahtava panoraamanäkymä Länsimuurille, Temppelivuorelle ja Öljymäelle.

Vuonna 1991 perustettu opintoyhdistys Bildan yhteydessä toimiva SCSC järjestää opintomatkoja Israeliin Ruotsista tuleville ryhmille. Jo yli 10 000 matkailijaa on osallistunut keskuksen kursseille ja retkille, joten voidaan sanoa, että SCSC on lisännyt Ruotsissa huomattavasti Pyhän maan tuntemusta ja kiinnostusta Israelia kohtaan.

Ryhmien lisäksi keskus vastaanottaa ruotsalaisia tutkijoita ja opiskelijoita, jotka haluavat tutkia Israelin historiaa, kulttuuria ja politiikkaa.

Keskuksella on myös ohjelmia kaikille kiinnostuneille eriaiheisten, mutta ennen muuta Pyhän maan kristilliseen perintöön liittyvien luentojen, seminaarien, konserttien ja näyttelyiden muodossa, joiden järjestämisessä ollaan yhteistyössä Jerusalemin eri kirkkojen kanssa.

SCSC on myös Jerusalemin ruotsinkielisen yhteisön kohtaamispaikka, jonne voi tulla kahville tai tutustumaan laajan kirjaston kirjoihin ja ruotsinkielisiin lehtiin. Heille on tarjolla myös langaton internet-yhteys ja omia opintopiirejä.

Ruotsalaisten ryhmien ja tutkijoiden auttamiseksi ja palvelemiseksi SCSC tarvitsee vapaaehtoistyöntekijöitä, mistä kuultuani kiinnostuin välittömästi ja kysyin asiasta lisää.

Sain tietää, että seuraavaksi SCSC etsii yhtä tai mielellään kahta vanhempaa seniorikansalaista vapaaehtoistyöhön ajalle maalis-toukokuu 2016. SCSC maksaa edestakaiset matkat Israeliin sekä Vanhankaupungin armenialaiskorttelissa eli lähellä olevan asunnon vuokran. Työtä eli lähinnä matkailijoiden auttamista ja käytännön asioiden hoitamista olisi neljä tuntia päivässä viisi päivää viikossa eli melko vähän, koska keskus haluaa antaa myös vapaaehtoistyöntekijöille aikaa tutustua Israeliin.

Edut olivat niin hyvät ja työpaikan ja asunnon sijainti Vanhassakaupungissa niin erinomaisia, että laitoin muutama päivä sitten hakemuksen sisään itseni ja vaimoni puolesta. Saamme tietää mahdollisesta hyväksymisestä tai ei-hyväksymisestä joulukuun ensimmäisen viikon lopulla.

Jos meidät hyväksytään SCSC:n vapaaehtoistyöntekijöiksi, matkustan vaimoni kanssa 1.3.2016 Jerusalemiin.

Tällöin sanonta ”Ensi vuonna Jerusalemissa!” olisi kohdallamme kirjaimellisesti totta.

Pyydän muistamaan meitä rukouksin, että Jumalan tahto ja johdatus tapahtuisi tässä asiassa.

Ohessa linkki SCSC:n nettisivulle: http://www.bilda.nu/scsc .

Kuvassa Ruotsin Kristillisen Opintokeskuksen (SCSC) rakennus Jerusalemin Vanhassakaupungissa.

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Tommi | Vastaa 24.11.2015 13.40

Toivottavasti pääsette Jerusalemiin "hommiin". Vanhan kaupungin kristityt ja juutalaiset osat ovat minunkin mielipaikkojani Jerusalemissa, ja Vainojen museo.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 23:57

Jos Jeesus pian palaa, niin Jumalan Kuningaskunaksi toivon mukaan

...
27.11 | 11:48

InjektioPiikillä Twitterissä täysipainoista ohjelmaa piikistä ja vähän muustakin.

...
26.11 | 01:22

Hei Jouko on kyllä hyvät unet siellä selvästi uneksittu hyvä!

...
26.11 | 00:08

https://expose-news.com/2022/11/19/lockdown-was-imposed-to-shut-down-the-economy/

...
Tykkäät tästä sivusta