Israel 2

Teksti

 

21.11.2015 

Jouko Pihon Israel-raportti 91

Neljännen Jerusalemin matkani kolmas kohde oli Talpiotin alueella, n. neljä kilometriä Vanhastakaupungista etelään rauhallisessa paikassa sijaitseva Beit Ben Yehuda, joka on Saksan luterilaisten kirkkojen ylläpitämä keskihintainen vierastalo ja kansainvälinen kokouspaikka.

Beit Ben Yehudassa on kaksi rakennusta, vanhempi osa, joka rakennettiin v. 1922 heprean kielen uudistajan Eliezer Ben Yehudan perheelle ja uudempi v. 2004 valmistunut vierastalo. Eliezer Ben Yehuda, josta majapaikka on siis saanut nimensä, ei ehtinyt itse asua talossa, koska hän kuoli vähää ennen sen valmistumista, mutta hänen vaimonsa Chemda asui talossa kuolemaansa eli vuoteen 1951 asti.

Muutamaa vuotta myöhemmin Ben Yehudan perhe lahjoitti talon Jerusalemin kaupungille, joka vuokrasi rakennuksen yksityishenkilöille, kunnes Jerusalemin entinen pormestari Teddy Kollek päätti v.1971 antaa talon saksalaisen rauhanjärjestön ASF:n haltuun, joka haluaa toimia kansainvälisen ymmärryksen lisäämiseksi ja varsinkin yhteyden ja sovinnon luomiseksi saksalaisten ja juutalaisten välille natsi-Saksan hirmutekojen jälkeen.

Tavoitteen saavuttamiseksi Beit Ben Yehuda tarjoaa majoituspalvelujen lisäksi seminaareja, työpajoja, heprean, saksan ja jiddishin kielen kursseja sekä sosiaalisia, poliittisia, historiallisia, kulttuurisia ja uskonnollisia ohjelmia.

Vierastalossa on 10 ilmastoitua yhden, kahden, kolmen ja kuuden hengen huonetta. Yhteensä majapaikka voi ottaa vastaan 48 vierasta. Ulkomaalaisten lisäksi myös monet maassa asuvat israelilaiset tulevat lomillaan mielellään Beit Ben Yehudaan.

Olin kiinnostunut paikasta siksi, että olin lukenut netistä, että Beit Ben Yehudassa tarvitaan vapaaehtoistyöntekijöitä. Minua opastanut Saksassa syntynyt juutalainen Esther Rachow kertoi, että talossa on neljä vakituista työntekijää sekä sen lisäksi kolme vapaaehtoistyöntekijää ja kolme muualla opiskelevaa, jotka tulevat taloon auttamaan.

Kun kysyin Estheriltä, voisinko minä tulla tänne vapaaehtoistyöntekijäksi, hän vastasi: ”Ilman muuta!”

Niinpä laitoin Tiberiakseen tultuani heti sähköpostia Beit Ben Yehudan johdolle, että täällä olisi yksi suomalainen kiinnostunut vapaaehtoistyöstä ja pyysin heitä ilmoittamaan minulle heti, milloin seuraava vapaaehtoispaikka vapautuu.

Saakoon Herra johdattaa asiassa. Minulla on nimittäin kiikarissa Jerusalemissa toinenkin vapaaehtoispaikka, johon olen hakenut, mutta kerron siitä myöhemmin.

Kuvassa Beit Ben Yehudan vierastalo Jerusalemissa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

15.08 | 09:40

Enarsson kertoo videossaan 13 min. kohdalla sanoneensa tammikuussa että Ruotsissa palaa ja savun haju jo tuntuu.

...
14.08 | 21:52

Israelissa homma hoidettaisiin niin että syyllisten ja heidän perheidensä kodit tuhottaisiin. Göteborgissa se olisi kerrostalojen pillaroimista maan tasalle.

...
14.08 | 21:41

Erikoista että Ruotsin massiivisia tuhopolttoja ei pidetä terroritekoina. Ihme jos poliisi/armeija ei ryhdy (vieläkään) voimatoimiin. Akkojen touhua.

...
11.08 | 01:16

Rukoukseni on Isä meidän Joka on Taivaassa.... Ei minulta mitään puutu. U

...
Tykkäät tästä sivusta