Israel 2

Teksti

8.11.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 78

Kolmannen Jerusalemin matkani toinen kohde oli Suomen Lähetysseuran Shalhevetjah (Jumalan liekki) niminen toimitalo Shivtei Israel 25:ssa. Portti oli kiinni, joten soitin summeria, mutta ilman vastausta.

Ihmettelin tilannetta enkä ehtinyt edes rukoilla, kun mies tuli polkupyöränsä kanssa kohti porttia. Mies oli paikassa töissä oleva Sami Parkkinen, joka oli menossa kauppaan, mutta kuultuaan asiani kutsui minut sisään, jossa tapasin toisen työntekijän Vesa Lehtelän.

Olin lukenut netistä, että talossa toimisi suomalainen koulu, joten kysyin entisenä opettajana asiasta. Kävikin ilmi, että näin ei ole kuitenkaan asianlaita.

Sen sijaan vuodesta 1924 Jerusalemissa ollut Suomen Lähetysseuran monitoimintakeskus on merkittävä lasten ja nuorten kokoontumispaikka. Siellä järjestetään mm. perhetyötä, raamattuopetusta, jumalanpalveluksia, diakoniatyötä, lauluryhmien harjoituksia, leirejä ja erilaisia kerhotapahtumia. 

Keskus on tärkeä monista eri taustoista oleville ryhmille, joille SLS tarjoaa kokoontumispaikan. Rakennuksessa kokoontuu seitsemän erikielistä seurakuntaa, joilla ei ole omaa kirkkoa: messiaaninen heprean ja venäjänkielinen seurakunta, kiinalainen, korealainen, thai, nigerialainen sekä etiopialainen seurakunta. Myös Jerusalemin ruotsin ja suomenkieliset seurakunnat kokoontuvat täällä ja useat muut paikalliset seurakunnat pitävät kesäisin lastenleirejä.

Lähetysseura toimii Israelissa myös vierastyöläisten, erityisesti thaimaalaisten parissa koko maan alueella. Maassa on kymmeniätuhansia Aasiasta tulleita työntekijöitä lähinnä maataloustöissä. Heidän englannin ja hepreantaitonsa on usein hyvin vaatimatonta, eivätkä he pysty puolustamaan oikeuksiaan. Lähetysseuran työntekijät toimivat yhdessä paikallisten kansalaisjärjestöjen kanssa vierastyöläisten henkisenä tukena työnantajien ja viranomaisten kanssa asioitaessa. Vierastyöläistyötä tehdään yhteistyössä The Hotline for Migrant Workers ja Kav Laoved -järjestöjen kanssa.

Kuvassa Suomen Lähetysseuran Shalhevetjah-keskus Jerusalemissa.

 

 

 

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

25.09 | 19:39

Sanna Marin on pahimman luokan sielunvihollisen palvelija.

...
24.09 | 08:24

Kiinassa sotilasvallankaappaus?
Onko Xi Jinping kotiarestissa?

https://urly.fi/2NyZ

https://urly.fi/2Nz0

...
23.09 | 17:34

Venäläiset saapuu sankoin joukoin Suomeen.
https://urly.fi/2NxL

Suomen tullin animaatio kamerat rajalla.
https://urly.fi/2NxS

...
23.09 | 14:32

Profetiahan on lähes tulkoon, kuin tämän hetken aikaa mentäisiin. Parhaimpia Profetioita, joita olen lukenut.

...
Tykkäät tästä sivusta