Israel 2

Teksti

2.11.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 72

Tänään, 2.11.2015, Israelissa muistellaan 98 vuotta sitten 2.11.1917 annettua Balfourin julistusta, joka oli hyvin merkittävä tapahtuma Israelin valtion syntyprosessissa.

Balfourin julistus oli Britannian ulkoministerin Arthur James Balfourin (1848-1930) kirjoittama kirje lordi Walter Rotschildille. Kirje kuului:

Ulkoministeriö

Marraskuu 2, 1917

Hyvä Lordi Rotschild

Minulle on suuri ilo välittää Teille Hänen Majesteettinsa hallituksen puolesta oheinen hallitukselle toimitettu ja sen hyväksymä myötätunnon julistus juutalaisten sionistien pyrkimyksiä kohtaan.

”Hänen Majesteettinsa hallitus suosii kansallisen kodin perustamista Palestiinaan juutalaiselle kansalle ja tulee tekemään parhaansa helpottaakseen tämän päämäärän saavuttamista kaikkien ymmärtäessä selvästi sen, ettei mitään sellaista saa tehdä, mikä voi vahingoittaa olemassa olevien ei-juutalaisten yhteisöjen siviili- ja uskonnollisia oikeuksia Palestiinassa tai juutalaisten nauttimia oikeuksia ja poliittista asemaa missään muussa maassa.”

Olisin kiitollinen, jos Te voitte saattaa tämän julistuksen Sionistisen Federaation tietoon.

Teidän vilpittömästi

Arthur James Balfour   

Lordi Balfour oli ilmeisesti tietoinen Jumalan Israelia koskevista suunnitelmista. Jopa juutalainen ”The Jewish Chronicle” –lehti kirjoitti: ”Balfourin julistus syntyi uskonnollisen näkemyksen pohjalta. Arthur Balfour oli kristitty mystikko, joka uskoi, että Kaikkivaltias oli valinnut hänet olemaan jumalallisen tahdon välikappaleena juutalaisten palauttamisessa heidän muinaiseen kotimaahansa.”

Balfourin julistus sisältyi v.1920 San Remon kansainvälisen konferenssin päätöksiin.  YK:n edeltäjä Kansainliito hyväksyi v. 1922 Britannian Palestiinan mandaattialueen hoitajaksi, jolloin Kansainliitto edellytti, että Balfourin julistuksen lupaus juutalaisten kansallisesta kodista tulee saattaa voimaan. Britannian mandaattialue, joka siis kuuluisi juutalaisille, käsitti koko Israelin maan Länsiranta mukaan lukien sekä laajoja alueita nykyisestä Jordaniasta.

Valitettavasti Britannia alkoi myöhemmin horjua tästä selvästä periaatteesta, koska britit alkoivat sittemmin ottaa yhä enemmän huomioon arabien toiveita, että myös Israelin maahan pitäisi perustaa vielä yksi arabivaltio, vaikka heillä oli jo toistakymmentä arabivaltiota ympärillä. Jo silloin alkoi öljy voidella mielipiteitä. 
 
Niinpä v. 1947 YK:n äänestyksessä juutalaisille ei enää haluttukaan antaa koko Israelin maata, kuten oli luvattu, vaan päädyttiin maan jakamiseen eli kahden valtion ratkaisuun, minkä ehdotuksen arabit kuitenkin torjuivat, koska he uskoivat lyövänsä Israelin tulevassa sodassa. Niin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan Israel voitti Itsenäisyyssodan v. 1948. Arabien torjuva asenne Israelin valtiota kohtaan johti sittemmin nykyhetkeen asti kestäneisiin ja aina vain jatkuviin sotiin ja jännitteisiin.
 
Koko kesto-ongelma johtuu arabien ja muslimien haluttomuudesta hyväksyä sitä tosiasiaa, että juutalaiset ja israelilaiset ovat palanneet vuosituhansien karkotuksen ja muissa maissa olon jälkeen takaisin omaan perintömaahansa. Sen sijaan he ovat täynnä vihaa ja haluavat ajaa juutalaiset Välimereen ja teurastaa viimeisenkin juutalaisen niin, että Palestiinasta tulisi juutalaisvapaa alue. Samalla he kerskuvat, että kyseessä on heidän maansa. Väärin. Arabit asuvat Israelin maassa, mutta he eivät ole Israelin maan omistajia.
 
Israelin maan omistaa maailman Valtias ja Luoja, Israelin Jumala, joka voi antaa maan kenelle hän tahtoo. Jumala on luvannut maan ikuiseksi perintöosuudeksi Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin jälkeläisille, ei Eesaun ja Ismaelin jälkeläisille eli arabeille.
 
Israelin Jumala, joka on antanut Raamatussa lukuisia lupauksia oman kansansa takaisinpaluusta aikojen lopulla, ei tule sallimaan kansansa tuhoamista. Sen sijaan Israelin viholliset tulevat saamaan ankaria rangaistuksia sen tähden, että he ovat asettuneet ei vain Israelia vaan ennen kaikkea Korkeinta Jumalaa, Herraa Sebaotia, Israelin Jumalaa ja hänen tahtoaan ja suunnitelmiaan vastaan.

Laitan tähän lopuksi Jumalan ilmoituksen Mooseksen kautta Israelin kansalle (5. Moos. 30:3-5):

”Hän kokoaa teidät jälleen yhteen niiden kansojen joukosta, joiden sekaan hän on teidät hajottanut. Vaikka olisitte hajaantuneet maailman kaikkiin ääriin, Herra, teidän Jumalanne, kokoaa ja noutaa teidät sieltäkin. Hän tuo teidät siihen maahan, jonka esi-isänne aikoinaan omistivat, ja te saatte ottaa sen jälleen haltuunne.”

Jos arabit, muslimit, YK ja maailman Israelia vastustavat valtiot uskoisivat yllä olevan Herran sanan ja toimisivat sen mukaan ja suostuisivat antamaan Israelin maan israelilaisille niin, että maailmassa voisi olla edes yksi juutalainen valtio, joka on kuitenkin demokraattinen ja suvaitseva muita uskontoja kohtaan, niin Lähi-idän kriisi olisi ratkaistu.

Kuvassa Arthur James Balfour.

 

 

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 23:57

Jos Jeesus pian palaa, niin Jumalan Kuningaskunaksi toivon mukaan

...
27.11 | 11:48

InjektioPiikillä Twitterissä täysipainoista ohjelmaa piikistä ja vähän muustakin.

...
26.11 | 01:22

Hei Jouko on kyllä hyvät unet siellä selvästi uneksittu hyvä!

...
26.11 | 00:08

https://expose-news.com/2022/11/19/lockdown-was-imposed-to-shut-down-the-economy/

...
Tykkäät tästä sivusta