Israel 2

Teksti

24.10.2015

 

Jouko Pihon Israel-raportti 63

 

Ensimmäisellä Jerusalemin matkallani 11.10.2015 yritin käydä levottomuuksista huolimatta myös muslimien hallitsemalla Temppelivuorella, jossa Kalliomoskeija ja Al-Aksan moskeija sijaitsevat.

Rabbit ovat kieltäneet juutalaisia nousemasta alueelle ollenkaan, mutta turistit voivat mennä sinne.

Minulta vierailu loppui kuitenkin arabien turvatarkastukseen. Turvamiehet osoittivat Israelin lipulla koristeltua lippalakkiani ja sanoivat, että tuo päässä et voi tulla sisälle. Tarjouduin laittamaan lakkini piiloon reppuuni, mutta sekään ei sopinut. Päähine olisi pitänyt jättää jonnekin ulkopuolelle. En halunnut kuitenkaan jättää lippistäni jonnekin ulos, jos se vaikka varastettaisiin, joten totesin, että täytyy tulla ensi kerralla ilman Israel-lakkia.

Kun menen seuraavan eli kolmannen kerran Jerusalemiin, yritän nousta Temppelivuorelle uudestaan ja tällä kertaa Suomen lipulla ja Karjalan vaakunalla varustettu Karjala-lippis päässäni, josko sillä pääsisin sisälle. Eihän sitä tosin tiedä, mitä turvamiehet siitä ajattelevat, että Karjalan vaakunassa on kaksi vastakkain olevaa miekkaa. Jos vaikka luulevat, että olen jonkin taistelujärjestön jäsen.

Jos Jerusalem on maailman napa ja keskipiste, niin Temppelivuori on sitten keskipisteen keskipiste.

Temppelivuori on Raamatun Moorian vuori, jonka laella Aabrahamin uskoa koeteltiin, kun Jumala pyysi häntä uhraamaan Saarasta syntyneen lupauksen pojan Iisakin, mitä hänen ei sitten tarvinnutkaan tehdä, kun Jumala näki Aabrahamin uskon ja äärimmäisen kuuliaisuuden. Iisak on esikuva Jeesuksesta, joka sitten uhrattiin.

Muslimit ovat vääntäneet tämän kertomuksen omaksi propagandakseen opettaessaan valheellisesti, että Aabraham yritti uhrata Moorian vuorella orjatar Haagarista syntyneen Ismaelin.

Temppelivuorella sijaitsi lähes 3000 vuotta sitten kuningas Salomon rakennuttama temppeli sekä Esran ja Nehemian aikana rakennettu toinen temppeli, jota kuningas Herodes sitten laajensi huomattavasti niin, että usein puhutaan vain Herodeksen temppelistä.

Juutalaisilla on siis vahva historiallinen oikeus Temppelivuoreen, minkä muslimit kieltävät väittäen tosiasioiden vastaisesti, että alueella ei ole koskaan ole ollut juutalaista temppeliä.

Sen sijaan muslimit pitävät aluetta vain omana pyhänä paikkanaan, koska sieltä profeetta Muhammed nousi heidän uskonsa mukaan taivaaseen, minkä kunniaksi paikalle rakennettiin v. 691 jKr. Kalliomoskeija ja v. 715 jKr. Al-Aksan moskeija.

Näistä kahdesta Al-Aksa toimii varsinaisena moskeijana, kun taas Kalliomoskeija on lähinnä muistomerkki, jonka sisällä olevaa kivipaatta sanotaan Aabrahamin uhrikiveksi, jolta uskotaan myös profeetta Muhammedin nousseen taivaaseen.

Juutalaiset uskovat lisäksi, että kivi on maailman perustamiskivi, josta luominen alkoi. Sen lisäksi sekä juutalainen että kristillinen traditio sijoittaa Salomon ja Herodeksen temppelin Kaikkeinpyhimmän paikan juuri tämän kivipaaden kohdalle.

Temppelivuori on näiden tunteita kiihottavien kiistojen vuoksi uskonnollisesti ja poliittisesti äärimmäisen räjähdysherkkää aluetta.

Uskon, että ne Raamatun ennustukset tulevat vielä toteutumaan, joiden mukaan paikalle rakennetaan lopunaikana vielä kolmas juutalainen temppeli. Se merkitsee sitä, että nykyiset islamin moskeijat tulevat jollain tavoin tuhoutumaan lähivuosien aikana joko sodassa, maanjäristyksessä tai muulla tavoin.

Tähän kolmanteen temppeliin tulee sitten aikanaan menemään myös tuleva maailmandiktaattori alias Antikristus, joka tulee saastuttamaan temppelin, jonka jälkeen pettyneet juutalaiset vasta ymmärtävät, ettei hän ollutkaan heidän Messiaansa, kuten he olivat uskoneet.

Kun oikea Messias, Jeesus Kristus, on tullut takaisin maan päälle, niin hän tulee rakennuttamaan tuhoutuneen kolmannen temppelin tilalle neljännen Hesekielin kirjassa mainitun pyhän temppelin, jonne kaikki maailman kansat saapuvat rukoilemaan ja kunnioittamaan Herraa Sebaotia.

Kuvassa vas. Kalliomoskeija ja oik. Al-Aksan moskeija.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 23:57

Jos Jeesus pian palaa, niin Jumalan Kuningaskunaksi toivon mukaan

...
27.11 | 11:48

InjektioPiikillä Twitterissä täysipainoista ohjelmaa piikistä ja vähän muustakin.

...
26.11 | 01:22

Hei Jouko on kyllä hyvät unet siellä selvästi uneksittu hyvä!

...
26.11 | 00:08

https://expose-news.com/2022/11/19/lockdown-was-imposed-to-shut-down-the-economy/

...
Tykkäät tästä sivusta