Israel 2

Teksti

 

17.10.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 56

Olin tänään sapattina Satu ja Risto Takkisen kyydissä varsin erikoisessa kokouksessa.

Tiberiaan seudun uskovat eivät nimittäin kokoontuneet kukin omissa seurakunnissaan, vaan eri seurakuntien kristityt pitivät yhteisen kokouksen eräässä Galilean metsässä. Tällainen metsäkokous pidetään kerran vuodessa.

Täällä se tarkoittaa lähinnä sitä, että arabikristityt ja messiaaniset juutalaiset olivat yhdessä ylistämässä Jumalaa ja hänen Poikaansa Jeshua Messiasta meidän muihin kansoihin kuuluvien turistien kanssa.

Koolla oli arvioltani n. 500 ihmistä.

Puheet olivat arabiaksi, mikä tulkattiin yleisesti hepreaksi tai päinvastoin. Yleisön joukossa oli sitten ryhmiä, joille tulkattiin vielä erikseen englanniksi, venäjäksi ja Harri Krögerin toimesta suomeksi hänen opastamalleen Toiviomatkojen ryhmälle.

Puheissa tuotiin esille sitä, miten Kristuksessa ei ole arabia ja juutalaista, vaan kaikki ovat yhtä Messiaassa. Myös sitä painotettiin, että me emme ole ensisijaisesti jotain etnistä ryhmää, kuten arabeja tai juutalaisia, vaan me olemme ensisijaisesti Jumalan lapsia.

Metsään oli tuotu kovaäänislaitteet ja paljon muovituoleja, joten kokous sujui pinjamäntyjen allakin ihan hyvin.

Ylistysmusiikin ja puheiden lisäksi tilaisuudessa oli hyvä hetki, kun ihmiset jakaantuivat 5-6 hengen pienryhmiin rukoilemaan.

Kokouksen jälkeen alkoi piknik-vaihe, kun ihmiset jakaantuivat ryhmiin syömään mukanaan tuomiaan eväitä.

Alueella oli myös monia kirjapöytiä, joista sai ostaa arabian-, heprean-, venäjän- ja englanninkielisiä kirjoja.

Moni asia tässä ulkoilmakokouksessa oli samanlaista kuin Suomessakin, mutta yksi seikka oli sellainen, mitä ei Suomen hengellisissä tilaisuuksissa näe: yleisön joukossa oli kaksi aseistettua miestä.

Kaiken varalta.

Kaikki meni kuitenkin hyvin ja rauhallisesti. Kiihkomielisten arabien ja ääriortodoksijuutalaisten vihan takia tätäkään kokousta ei voitu ilmoittaa missään julkisesti, vaan kyseessä oli toisiaan rakastavien arabiuskovien ja messiaanisten juutalaisten salainen kokoontuminen, jota me pakanauskovat saimme olla todistamassa.

Kuvassa arabi- ja juutalaisuskovien kokous Galilean metsässä.

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

15.08 | 09:40

Enarsson kertoo videossaan 13 min. kohdalla sanoneensa tammikuussa että Ruotsissa palaa ja savun haju jo tuntuu.

...
14.08 | 21:52

Israelissa homma hoidettaisiin niin että syyllisten ja heidän perheidensä kodit tuhottaisiin. Göteborgissa se olisi kerrostalojen pillaroimista maan tasalle.

...
14.08 | 21:41

Erikoista että Ruotsin massiivisia tuhopolttoja ei pidetä terroritekoina. Ihme jos poliisi/armeija ei ryhdy (vieläkään) voimatoimiin. Akkojen touhua.

...
11.08 | 01:16

Rukoukseni on Isä meidän Joka on Taivaassa.... Ei minulta mitään puutu. U

...
Tykkäät tästä sivusta