Israel 2

Teksti

15.10.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 54

Gennesaretinjärven ympärikierrokseni kymmenes kohde oli järven eteläpuolella lähellä Deganian kibbutsia sijaitseva Yardenit eli Kastepaikka.

Suurinta osaa Jordan-jokea turistit eivät voi nähdä, koska se on Israelin ja Jordanian välisellä raja-alueella. Yardenit on kuitenkin sellaisessa kohdassa, että ihmiset voivat nähdä joen.

Kinneretin kibbutsi hoitaa tätä erittäin suosittua kastepaikkaa, johon lähes puoli miljoonaa matkailijaa käy tutustumassa vuosittain.

Monet kristityt haluavat käydä kasteella Jordan-joessa, koska he haluavat tulla kastetuiksi samassa joessa, missä Johannes Kastaja kastoi Jeesuksen. Jeesuksen kastepaikka ei tosin ole täällä, vaan etelämpänä Jerikon kohdalla. Paikalla voi joko ostaa tai vuokrata valkoisen kastepuvun. Samaan hintaan saa myös kastetodistuksen.

Monien kastettavien kohdalla kyseessä ei ole tunnelmointi, vaan aito kastetapahtuma. Heidät on saatettu kastaa lapsena, mutta he ovat tulleet myöhemmin siihen käsitykseen, että raamatullinen kaste on tietoisessa iässä otettu uskovien upotuskaste. Sitten he ovat päättäneet, että he haluavat ottaa tämän oikean kasteen Jordan-joessa.

Kun olin paikalla 24.9.2015, joessa oli runsaasti valkopukuisia kastettavia. Jordan-joki on pieni ja kapea, mutta jotenkin hyvin viehättävä ja väriltään erikoisen vihreä.

Aluetta ympäröivään muuriin on kirjoitettu Jeesuksen kaste hyvin monilla eri kielillä. Löysin tekstin myös suomeksi: Niinä päivinä Jeesus tuli Galilean Nasaretista, ja Johannes kastoi hänet Jordanissa. Vedestä noustessaan Jeesus näki, kuinka taivaat aukenivat ja Henki laskeutui häneen kyyhkysen tavoin. Ja taivaista kuului ääni: ”Sinä olet minun rakas Poikani, sinuun minä olen mieltynyt.”

Olin iloinen, kun alla luki: Kaarlo ja Maire Syvännön muistoksi. Syvännöt, joiden pojat jatkavat vanhempiensa työtä, tekivät Israelissa hyvin merkittävää raamattujen levitystyötä. Minulla oli kunnia tavata Syväntöjä v. 1981 ensimmäisellä Israelin matkallani, mutta nyt he ovat jo kotona Herran luona.

Kuvassa kastepaikka Yardenit.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

15.10 | 09:00

Jatkoa. KR 33 / 38 kääntää perkeen ja saatanan pienellä alkukirjaimella esim. Ilm. 20 luvussa.

...
15.10 | 08:54

Jatkoa. Kun KR 33 / 38 on yleensä pidetty alkutekstille USKOLLISENA, niin on outoa, mistä on tullut tämä tarve kirjoittaa perkele jne. isolla? Vs. perkeleeltä.

...
15.10 | 08:48

Ei saatanan nimen pienellä kirjoittaminen ole minulta kannanotto muuhun. Kirkko - Raamattu 33 / 38 näkyy kääntävän pienellä perkeleen ja saatanan.

...
14.10 | 15:22

Hei, mitä luulet viedäänkö meiltä myös kohtuullisen halpa vesi, mikä loppaus on taas menossa, millä ne huiputtaa nyt ihmisiä joilla on vesi osuuskunnan osuus.?

...
Tykkäät tästä sivusta