Israel 2

Teksti

11.10.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 50

Olin tänään 11.10.2015 Jerusalemissa, kolmen uskonnon pyhässä kaupungissa, yhden päivän matkalla. Menomatka Tiberiaasta bussilla kesti 2 tuntia 50 minuuttia, koska mennessä oli paikka paikoin aika ruuhkaista, mutta takaisinpäin tultiin joutuisammin eli matka kesti vain 2 tuntia ja 25 minuuttia.

Ehdin yhdeksässä tunnissa nähdä hyvin paljon, että laskeskelin niistä kertyvän ainakin 16 raporttia. Julkistan ensin vielä muutamia Gennesaretin ympärikierrokseni raportteja, mutta sen jälkeen on Jerusalemin vuoro.

Olin viime aikojen ikävien uutisten jälkeen kiinnostunut näkemään ja kokemaan, millaista on Jerusalemissa tällä hetkellä, rauhan kaupungissa, jossa on viime aikoina ollut aika rauhatonta.

Kokemukseni oli miellyttävä. Kiersin Itä-ja Länsi-Jerusalemissa sekä vanhassakaupungissa, ja kaikkialla vallitsi täysi rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Ei ollut minkäänlaista hätää eikä hässäkkää.

Ainoa ero aikaisempiin (1981 ja 2012) vierailuihini verrattuna oli se, että nyt oli poliiseja ja sotilaita huomattavan paljon kaikkialla, erityisesti vanhankaupungin kujilla ja kaikkein eniten Länsimuurin aukiolla, jossa oli useita kymmeniä poliiseja ja sotilaita aseineen.

Kysyin yhdeltä poliisilta, miksi teitä on täällä niin paljon ja jatkoin: ”Onko tänään sattunut jotain erityistä?” Kun poliisi ei oikein löytänyt vastausta, päätin auttaa häntä ja sanoin: ”Maybe just in case (ehkä kaiken varalta).” Poliisi nyökkäsi ja sanoi: ”Exactly (juuri niin)!”

Pääministeri Benjamin Netanyahua on moitittu siitä, että hän ei hoida maan turvallisuustilannetta tarpeeksi hyvin. No, nyt on ainakin panostettu asiaan varsin voimakkaasti.

Takaisin kävellessäni kohti bussiasemaa koin suojelusenkelini kehottavan minua ottamaan hiukan juoksuaskelia, etten myöhästy klo 19 bussista. Seuraava bussi lähtisi vasta tunnin päästä.

Minä en lähtenyt kuitenkaan juoksemaan, koska olin sitä ennen kävellyt päivän aikana jotain kymmenen kilometriä ja jalkani olivat aika väsyksissä. En halua kulkea yleisillä kulkuneuvoilla saati taksilla, koska kävellen näkee enemmän.

Olisi kuitenkin pitänyt panna vauhtia, koska bussiin ehtimiseni oli hiuskarvan varassa. Astuin viime sekunnilla bussiin, koska heti sisään tultuani bussi lähti liikkeelle jo ennen kuin olin ehtinyt edes maksaa.

Opastavalla suojelusenkelilläni on välillä aika haastava työ kanssani. Mutta hyvin hän pärjää. Hän on valioenkeli.

Kuvassa Jerusalemin keskusbussiasema.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 23:57

Jos Jeesus pian palaa, niin Jumalan Kuningaskunaksi toivon mukaan

...
27.11 | 11:48

InjektioPiikillä Twitterissä täysipainoista ohjelmaa piikistä ja vähän muustakin.

...
26.11 | 01:22

Hei Jouko on kyllä hyvät unet siellä selvästi uneksittu hyvä!

...
26.11 | 00:08

https://expose-news.com/2022/11/19/lockdown-was-imposed-to-shut-down-the-economy/

...
Tykkäät tästä sivusta