Israel 2

Teksti

Jouko Pihon Israel-raportti 36


Tänään Israelissa alkoi seitsemän päivää kestävä sukkot eli lehtimajanjuhla, joka on yksi kolmesta vuotuisesta pyhiinvaellusjuhlasta. Alun perin sukkot oli syksyn sadonkorjuujuhla, jonka aikana maanviljelijät asuivat pelloillaan pienissä majoissa, jotta aikaa ei tuhlaantuisi kotimatkoihin. Lehtimaja muistuttaa juutalaisia myös niistä majoista, joissa israelilaiset asuivat Egyptistä lähdön jälkeen 40-vuotisen erämaavaelluksen aikana.


Sukkotin aikana juutalaiset syövät ateriansa, viettävät aikaa ja jopa nukkuvat lehtimajoissa. Sukkotina juhlitaan Jumalan huolenpitoa ja kiitetään maan sadosta. Se on iloinen juhla katumuspäivät päättäneen Jom kippurin jälkeen.


Tänään alkaa myös v. 1980 perustetun Jerusalemin kansainvälisen kristillisen suurlähetystön (ICEJ) vuosittainen kuusi päivää kestävä lehtimajanjuhla, jonne saapuu tuhansia kristittyjä lähes sadasta eri maasta. Tämän vuoden teemana on uudistaminen.


ICEJ:n päätavoitteena on tukea Israelia ja osoittaa sille ystävyyttä, varustaa maailmanlaajuista seurakuntaa opettaen sille Jumalan suunnitelmista Israelin ja Lähi-idän kansojen suhteen sekä edistää aktiivisesti sovintoa juutalaisten, kristittyjen ja arabien kesken sekä tukea Pyhän maan paikallisseurakuntia.


Kristillisen suurlähetystön päätoimisto sijaitsee Jerusalemissa. Työ ulottuu noin 140 maahan, joista 81 maassa toimii kansallinen osasto.
 
ICEJ:n v. 1984 perustettu Suomen osasto vie myös joka vuosi oman ryhmänsä juhlille. Tänä vuonna puhujien joukossa on myös Juha Ketola Suomesta.


Olin mukana mainituilla juhlilla, kun ne järjestettiin toisen kerran v. 1981. Mieleeni on jäänyt erityisesti silloisen pääministerin Menahem Beginin koskettava puhe.


Nytkin tekisi mieli mennä taas Jerusalemiin, mutta matalan budjetin matkailijana taitaa jäädä tällä kertaa väliin, koska yhden päivän osallistumismaksu on 80 dollaria.


Seuraan sen sijaan juhlia netistä, minkä sinäkin voit tehdä, osoitteessa http://feast.icej.org/live . Lähetykset tulevat tänään sunnuntaina klo 18.30, maanantaina klo 20.30 ja tiistaista torstaihin klo 20.00.


Kuvassa majapaikkani David Hostelin isäntä David Habler on rakentamassa lehtimajaa hostelin pihalle. David toivottaa kaikki suomalaiset tervetulleiksi käymään Israelissa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 23:57

Jos Jeesus pian palaa, niin Jumalan Kuningaskunaksi toivon mukaan

...
27.11 | 11:48

InjektioPiikillä Twitterissä täysipainoista ohjelmaa piikistä ja vähän muustakin.

...
26.11 | 01:22

Hei Jouko on kyllä hyvät unet siellä selvästi uneksittu hyvä!

...
26.11 | 00:08

https://expose-news.com/2022/11/19/lockdown-was-imposed-to-shut-down-the-economy/

...
Tykkäät tästä sivusta