Israel 2

Teksti

 

Jouko Pihon Israel-raportti 35


Kävin tänään neljännessä Tiberiaan alueen messiaanisessa seurakunnassa. Matkaa on sen verran, että kävellä sinne ei voi eivätkä bussit kulje sapattina, joten olin kiitollinen Risto Takkiselta saamastani autokyydistä.


Kyseessä on v. 1978 perustettu ja nykyään Daniel Yahavin johtama Peniel-seurakunta, joka on 500 jäsenellään Israelin suurimpia messiaanisia seurakuntia, ellei suurin. Hepreankielinen puhe tulkataan englanniksi ja tarvittaessa kuulokkeiden kautta myös venäjäksi tai espanjaksi.


Pastori Yahav on naimisissa Kalervo Syvännön tyttären, Sirjan, kanssa. Yahav, holokaustista selvinneen poika, syntyi Jaffassa 1959 kasvaen perinteisessä juutalaisessa kodissa, mutta 15 vuoden ikäisenä hän otti vastaan Jeesuksen henkilökohtaisena vapahtajanaan.


Lukion jälkeen Daniel aloitti pitkän työuran paikallisessa Galtronics-firmassa, joka on maailman suurin kännyköiden antennien valmistaja. Vuonna 1993 Yahav jätti maallisen työn ja alkoi Penielin seurakunnan kokoaikaiseksi pastoriksi.


Seurakunta on kasvanut vuosien mittaan melko suureksi, mutta se on kohdannut myös kovia vaikeuksia. Pahin vastustus on tullut ääriortodoksijuutalaisen Yad L’Achim –järjestön taholta, joka sanoo olevansa lähetystyön vastainen yhdistys.


Toiminta on ollut väkivaltaista ja pahantahtoista: koteja ja autoja on töhritty spray-maalilla, autonrenkaita on puhkottu ja kokouksia on häiritty huutamalla ja heittämällä kiviä ikkunoiden läpi.


Eräänä jouluna järjestön fanaatikot sytyttivät kokoustilan tuleen, mutta onneksi paikalla ei ollut silloin ihmisiä. Kokouspaikkansa menetettyään seurakuntalaiset joutuivat kokoontumaan viiden vuoden ajan milloin missäkin, veneissä, pelloilla, metsissä ja hedelmätarhoissa, kunnes seurakunta löysi v. 2000 nykyisen teollisuushallin kokouspaikakseen, missä he ovat saaneet olla enimmäkseen rauhassa paikan syrjäisen sijainnin takia keskellä teollisuusaluetta.


Kun menin kokoukseen, heti ovella oli vastassa suomalainen mies, Matti Martiskainen, joka työskentelee Galtronicsilla pääinsinöörinä.


Kokous oli varsin hyvä. Oli taas mukava opiskella hepreaa, kun laulujen sanat heijastettiin kankaalle sekä englanniksi että hepreaksi translitteroituina.


Myös pastori Yahavin puhe oli painavaa tekstiä, jolle saatoin sanoa aamenen joka kohtaan. Yhden kohdan voisin mainita. Yahava sanoi, että on oleva seitsemän temppeliä, joista viisi on ollut ja kaksi on vielä tuleva. Temppelit ovat:


1. Ilmestysmaja erämaassa.
2. Salomon temppeli.
3. Esran temppeli.
4. Herodeksen temppeli.
5. Uskovien muodostama temppeli.
6. Antikristuksen ajan temppeli.
7. Hesekielin temppeli 1000-vuotisessa valtakunnassa.


Kuvassa teollisuushalli, jossa Peniel-seurakunta kokoontuu.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

25.09 | 19:39

Sanna Marin on pahimman luokan sielunvihollisen palvelija.

...
24.09 | 08:24

Kiinassa sotilasvallankaappaus?
Onko Xi Jinping kotiarestissa?

https://urly.fi/2NyZ

https://urly.fi/2Nz0

...
23.09 | 17:34

Venäläiset saapuu sankoin joukoin Suomeen.
https://urly.fi/2NxL

Suomen tullin animaatio kamerat rajalla.
https://urly.fi/2NxS

...
23.09 | 14:32

Profetiahan on lähes tulkoon, kuin tämän hetken aikaa mentäisiin. Parhaimpia Profetioita, joita olen lukenut.

...
Tykkäät tästä sivusta