Israel 2

Teksti

Jouko Pihon Israel-raportti 33

Ajoin tänään 24.9. Hertzin vuokra-autolla koko Gennesaretinjärven ympäri.

Matka meni oikein hyvin. Vain yhden kerran oli pikku hankaluus liikenteessä, kun ajoin epähuomiossa risteyksessä liian pitkälle. Kun aloin peruuttaa, en löytänytkään pakkia. Luulin, että vuokra-auto Kia Rio on tuttu vaihteiltaan, koska minulla on samanmerkkinen auto, mutta niin ei ollutkaan, koska tämä Kia olikin 5-vaihteinen minun autoni ollessa 6-vaihteinen, joten peruutusvaihde onkin eri paikassa. Sain viimein pakin päälle ja pääsin pois toisten tieltä. Olin tyytyväinen, kun yksikään siinä odottavassa autojonossa ei töötännyt torvellaan, se kun on täällä hyvin yleinen tapa, että pienestäkin torvet soi että raikaa.

Kävin kymmenessä eri kohteessa. Aikaa meni seitsemän tuntia ja matkaa kertyi 78,6 km. Nähtävyyksiä oli niin paljon, että tulen tekemään niistä monta erillistä raporttia.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Niinpä tällä Vapahtajan kotijärvellä on useita nimiä ja kirjoitusasuja, kuten Gennesaretinjärvi, Genesaretinjärvi, Kinneretinjärvi, Galileanmeri ja Tiberiaanjärvi. Järven heprealainen nimi Kinneret juontuu todennäköisesti sanasta kinnor, joka tarkoittaa harppua, mikä viittaa järven muotoon.

Tämän järven yhtäkkiä puhjenneen myrskyn Jeesus tyynnytti hetkessä ja tämän järven päällä Jeesus käveli ja Pietarikin vähän aikaa, kunnes pelko ja epäusko olivat viedä Pietarin Gennesaretinjärven pohjaan. No, Jeesus ei sallinut sitä, vaan nosti Pietarin ylös aalloista.

Gennesaretinjärvi on 21 km pitkä ja 13 km leveä. Syvin kohta on 45 metriä. Järvi on 211 metriä merenpinnan alapuolella, mikä tekee siitä maailman matalimmassa kohdassa olevan makean veden järven.

Gennesaretinjärvi on Israelin tärkein juomaveden lähde. Jordanjoki virtaa järveen pohjoisesta ja jatkaa sen eteläpuolelta Kuolleeseenmereen.

Jordanjoen alkulähteet Golanilla ovat Israelille elintärkeät, mikä oli yksi syy
vuoden 1967 sotaan, koska Syyria suunnitteli vesien juoksuttamista muualle kuin Gennesaretinjärveen.

Kuvassa Jouko Piho Gennesaretinjärven toisella puolella Tiberiasta vastapäätä eli Ein Gevissä.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 15:28

Ja kun eivät voi ymmärtää, niin minun ei ole järkevää enää kinata tältä osin kanssasi. Raamattu sanoo: " Älkää heittäkö helmiä... " Aikanaan määrät selviävät.

...
tänään | 15:20

Vs. ESKO. Jumalan pelastustyölle sinun matematiikkasi on roskakoritavaraa. Helvettiin hoippuvat eivät koskaan voi ymmärtää Jumalan mahdollisuuksia.

...
tänään | 15:10

voimakkaasti alakanttiin. Voi siten kääntyä nyt ja erityisesti tulevaisuudessa. Jumalalle yksi miljoona kääntynyttä tai 200 miljoonaa on yhtä helppo toteuttaa.

...
tänään | 15:05

Vs. ESKO. Kyllä. Se on täysin mahdollista, koska jopa MUSLIMI - päällikkö puhui miljoonista kääntyneistä ja kun on muslimi, varmaan ilmoittaa ehkä lukemat...

...
Tykkäät tästä sivusta