Israel 2

Teksti

Jouko Pihon Israel-raportti 25

Olin maanantaina 14.9.2015 yhden päivän matkalla Jerusalemissa, kun minulle tarjottiin ilmaista kyytiä Ramat Rachel –kibbutsihotellissa pidettävään kaksi viikkoa kestävään konferenssiin, jonka nimi  on Kaikkien kansojen Jerusalem rukouskonferenssi ja muurinvartijoiden Israel-kiertue.

Konferenssin isänä voidaan pitää amerikkalaista Tom Hessiä, joka on puhunut jo vuosikymmeniä juutalaisten alijan eli Israeliin muuton puolesta. Ostin kirjapöydältä Hessin menestysteoksen, jo v. 1987 julkaistun ja sittemmin yli miljoona kappaletta 30 kielellä painetun kirjan ”Let my people go!”. Shalom-kustannus julkaisi kirjan suomeksi v. 1991 nimellä ”Päästä minun kansani!”.

Tapasin konferenssissa useita suomalaisia, joiden kanssa syntyi mielenkiintoisia keskusteluja, kuten Auli ja Jaakko Happonen, jotka vetivät Suomesta tullutta 17 hengen ryhmää, Heidi Tohmola, joka oli minulle suureksi avuksi eräässä käytännön asiassa, Laura Hietala, joka on konferenssin palveluksessa kolme viikkoa vapaaehtoistyössä, Henry Winterstrang, joka kertoi perustamansa World Evangelistic Organizationin työstä ja Eeva Kambo, joka on perustanut Israelin toivo nimisen yhdistyksen.

Konferenssi on hyvin kansainvälinen. Puhujia, muusikoita ja osanottajia on kaikkialta maailmasta. Eri kieliryhmät kokoontuvat alueella, myös ulkona, omiin puhe- ja rukoushetkiinsä ja sitten on isossa hallissa yhdessä laulamista ja ylistämistä sekä puhe- ja rukoustilaisuuksia.

Messiaaninen juutalainen Samuel Smadja puhui neljästä esteestä, jotka juutalaisilla on yleensä Jeesuksen vastaanottamiseen. Neljä vaikeutta ovat holokausti, vaikeus ymmärtää kärsivää Messiasta, Jeesuksen jumaluus ja armon käsite.

Kristitty arabi Naim Khoury puhui voimakkaasti Israelin puolesta. Khoury ei uskoontultuaan tuntenut juuri ollenkaan Vanhaa testamenttia eivätkä muut uskovat rohkaisseet häntä sen tutkimiseen vaan sanoivat: ”Sehän on juutalaisten kirja.” Mutta Khoury sanoi vastaan: ”Entä Vanhassa testamentissa olevat lukuisat Jeesukseen viittaavat Messias-ennustukset?”

Kun Naim Khoury alkoi lukea Vanhaa testamenttia, hän huomasi pian, että Jumala on tehnyt ikuisen liiton Israelin kanssa ja halusi sen jälkeen siunata Israelia, kuten Raamattu kehottaa.
 
Laitan tähän lopuksi konferenssin raamatullisen tunnuksen (Jes. 60:1-2): ”Nouse, loista kirkkaana, Jerusalem, sillä sinun valosi saapuu ja Herran kirkkaus koittaa sinun yllesi. Katso, pimeys peittää maan, yön synkkyys kansat. Mutta sinun taivaallesi kohoaa aamunkoi, Herran kirkkaus hohtaa sinun ylläsi.”

Kuvassa sisäänkäynti Jerusalemin rukouskonferenssiin.      

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 17:23

Anne K. kirjoitatko pilkkaavassa mielessä vai oletko tosissasi? Jos tosissaan niin pakko kysyä oletko ihan kunnossa?

...
tänään | 06:36

Näin myös unen jossa olin viinikellarissa ja minulta kysyttiin siellä mikä hinta olisi oikea maistamalleni viinille, ja vastasin kysyjälle "71 euroa pullo."

...
tänään | 06:23

Näin eilen unen, jossa minulle tuotiin nuuhkittavaksi pieni hajuvesi ja pullon kyljessä luki Leijona.Haistoin oikeasti Leijonan tuoksua ja se oli hyvä tuoksu.

...
12.10 | 12:54

Aika näyttää sen minkälaista kuritusta Suomelle tulee ja milloin. Sitä aikaa tässä saa odotella. Toivottavasti Suomi nöyrtyy sen edessä ja oikein kunnolla.

...
Tykkäät tästä sivusta