Musiikki

10.9.2021

Vielä aikani tulee

Kuulin tänään Niko Ruunilan laulun ”Vielä aikani tulee” autoradiosta matkallani kauppaan. Sanat kolahtivat kohdalleni rajusti. Ehkä sinullekin. Kannattaa kuunnella: https://www.youtube.com/watch?v=3D59D1Zr3R0 .

22.5.2021

Saviruukku Eino Grönin laulamana

Monet laulajat ovat levyttäneet Jukka Salmisen säveltämän ja Liisa Pukkila-Pajusen sanoittaman laulun "Saviruukku". Tässä mielestäni paras eli Eino Grönin tulkinta. Laulun sanoma on hyvin puhutteleva, joka koskettaa jokaista ihmistä: me olemme itse kukin välillä aivan sirpaleina, mutta Jumala voi luoda särkyneestä astiasta jotain aivan uutta.

https://www.youtube.com/watch?v=H1eWqG8FRaE

19.5.2021

Jouko Piho:

Euroviisut 2021

Katsoin eilen 18.5.2021 telkkarista tämän vuoden Euroviisujen ensimmäisen semifinaalin, joka näytettiin ilman maskeja olevan yleisön kanssa Hollannin Rotterdamista. Esiintyjät olivat hyvin iloisia siitä, että saivat vihdoinkin laulaa liveyleisön edessä. Toinen semifinaali, jossa on mukana myös Suomen kappale, näytetään torstaina. Loppukilpailu on lauantaina.

Koska olen sanoittaja, säveltäjä, laulaja ja soittaja sekä olen osallistunut kappaleillani (Silenzio, Only in my dream, Do not hurt me anymore) Suomen euroviisukarsintoihin kolme kertaa (1992, 2012, 2019), seuraan euroviisuja musiikillisen kiinnostukseni takia.

Olen joutunut viime vuosina toteamaan kerta toisensa jälkeen, että en pidä yhdestäkään siellä esitetyistä lauluista. Niin myös tänä vuonna.

Laulut eivät ole kauniita eikä niissä ole miellyttäviä melodioita eikä upeita sointuja. Ei ole myöskään tarttuvia kertosäkeitä eikä puhuttelevia sanoituksia.

Sen sijaan on aivan liikaa ulkomusiikillista tohinaa, kaiken maailman akrobaatteja ja tanssijoita sekä ennen kaikkea ärsyttäviä ja silmää rasittavia valotehosteita, mitkä eivät millään tavoin edistä musiikin sanomaa, vaan lähinnä häiritsevät sitä.

Eilisessä semifinaalissa oli mukana myös todella outo kappale, kun Kyproksen laulun ”El Diablo” (Paholainen) esittäjä Elena Tsagrinou kiemurteli lavalla sellaiseen tyyliin, joka kuuluisi paremmin strippausklubiin.

Lisäksi laulun sanoitus oli melkoista ylistystä Saatanalle tyyliin ”Minä rakastuin ja annoin sydämeni Paholaiselle, luovutin sen, koska hän kertoo minun olevan hänen enkelinsä”.

Kappaleen esittäjä on kiistänyt väitteet laulunsa moraalittomuudesta. Hänen mukaansa laulu ei kerro saatananpalvonnasta vaan naisesta, joka rakastuu "pahana poikana" tunnettuun "El Diabloon".

Jos näin on, niin laulu on joka tapauksessa hyvin harhaanjohtava, koska siitä ei käy mitenkään ilmi selvästi, että ”El Diablo” olisikin paholaismainen mies eikä itse Paholainen.

Kyproksen laulu tuo vielä mieleeni yhden epäkohdan, josta en pidä lainkaan nykyisissä Euroviisuissa eli sen, että laulun tekijät ja esittäjät voivat olla mistä maasta tahansa, kuten Kyproksen piisin tekijät ovat ruotsalaisia ja brasilialaisia ja itse laulaja on Kreikasta.

Minusta olisi paljon parempi, jos kaikki laulun tekoon osallistuneet tahot olisivat siitä maasta, jota kappale edustaa. Silloin laulu olisi todella kunkin maan kulttuurin lisäys Euroopan musiikkiin eikä yleismaailmallista musiikkitehtailua.

Koska musiikin taso on näin surkeaa, olen miettinyt vakavasti sitä mahdollisuutta, että osallistuisin neljännen kerran Suomen euroviisukarsintoihin. Tällä kertaa minun pitäisi vain saada tuekseni jokin iso ja tunnettu tuotantoyhtiö, koska yksityisyrittäjillä ei ole mitään mahdollisuuksia, vaikka laulu olisi kuinka hyvä.
 

5.3.2020

Jouko Piho:

Do not hurt me anymore

Koska en saanut lauluani "Do not hurt me anymore" julkaistuksi Youtubessa, homma onnistui tänään SoundCloudissa.

Joten tässä se on: euroviisukarsintaan lähettämäni kappaleeni, johon tein sanat ja sävelen sekä lauloin sen ja säestin itseäni pianolla.

Sanat ovat sellaiset, että oli tarkoitus, että joku nainen laulaa sen, mutta koska en löytänyt ketään naista laulamaan Porvoossa marraskuussa 2019 äänitettyä lauluani, päätin laulaa sen itse.

 
SOUNDCLOUD.COM
 
I composed and made lyrics to the song "Do not hurt me no more", which I sang and played the piano when it was recorded in Porvoo in November…

6.4.2015

Jouko Pihon kappale "Only in my dream"

Osallistuin syksyllä 2012 Suomen euroviisukarsintoihin oheisella kappaleellani "Only in my dream". Biisiä ei ole koskaan ennen ollut julkisuudessa, mutta laitoin sen nyt kaikkien kuultavaksi, kun olen opetellut Youtuben käyttöä.

https://www.youtube.com/watch?v=E9hO_7GFCqg

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Sakari Sormunen | Vastaa 21.05.2021 08.13

Siinä on TOTISTA VIISUA, kun Jeesukselle maan päällä selkänsä kääntäneet huutavat tuskissaan helvetissä: " MIKSI EN USKONUT NIITÄ USKOVIA? "

Caliban | Vastaa 20.05.2021 17.47

Jouko, kai tiedät että Euroviisut on maailman suurin GAY-tapahtuma?

Merja 21.05.2021 01.09

Kerrran näin unta,jossa lauloin avioeroja vastaan Euroviisuissa.
Aihe olisi evankeelinen.

Merja 21.05.2021 01.05

Euroviisut muuttuivat huutokilpailuksi sen jälkeen, kun Itä- Blockien maat
vapautuivat ja pääsivät mukaan. Tänäänkin yhtä kiljuntaa rumilla äänillä
todellakin.

Jouko Piho 20.05.2021 23.55

Tiedän. Siksi sinne tarvittaisiinkiin evankeliumia.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

eilen | 00:13

Jeesukseen uskovat juutalaiset ovat uskonnollisesti kristittyjä, mutta etnisesti edelleen juutalaisia eli he ovat messiaanisia juutalaiskristittyjä.

...
eilen | 23:02

On myös Jeesukseen uskovia muslimeita.

...
eilen | 22:59

Eivät he sitten ole juutalaisia, vaan kristittyjä

...
eilen | 22:49

On myös Jeesukseen uskovia juutalaisia. Muiden osalta Jumala ratkaisee asian. Se ei ole minun tehtäväni eikä sinun.

...
Tykkäät tästä sivusta