SLP 2

25.11.2014

Suomen Laillisuuspuolue ry on lopetettu

Suomen Laillisuuspuolue ry, jonka perustin kahden muun miehen kanssa 7.5.2012 Loviisassa, päätti Helsingissä 25.11.2014 pidetyssä syyskokouksessa toiminnan lopettamisesta ja yhdistyksen purkamisesta.

Ratkaisuun päädyttiin puuttuvan kannatuksen vuoksi. Olisi tietysti ollut mahdollista jäädä säästöliekille odottamaan aikaa parempaa, mutta tällaista ilmassa roikkumista ei pidetty kuitenkaan hyvänä. Sitä paitsi jos joskus tilanne muuttuu, uuden yhdistyksen perustaminen käy nopeasti.

Nämä 2½ vuotta eivät ole kuitenkaan menneet hukkaan. Olen oppinut paljon ja saanut runsaasti uusia kontakteja. Samalla on SLP:n sanomaa Suomen itsenäisyydestä ja oikeudenmukaisuudesta voitu levittää laajalti eri tavoin.

Suomen Laillisuuspuolueen nettisivut ovat näkyvissä 22.12.2014 asti. Sen jälkeen sivut poistuvat netistä. Jos joku haluaa tallentaa itselleen sivuilla olevaa aineistoa, se on parasta tehdä ennen mainittua päivämäärää osoitteessa www.suomen-laillisuuspuolue.fi.

12.7.2014

Suomen Laillisuuspuolue Keravalla Puuvalonaukiolla 12.7.2014

Olin 12.7.2014 Suomen Laillisuuspuolueen teltan kanssa keräämässä kannattajakortteja Keravalla Puuvalonaukiolla. Mukana auttamassa olivat Timo Vaittinen ja Markus Huikuri. Saimme kokoon 29 korttia, joten SLP:lla on nyt koossa 1215 korttia yhteensä.

Emme pystyttäneet telttaa kovan tuulen takia, mutta muutoin sää oli kaunis ja aurinkoinen.

Heti alussa pöytämme luo tuli nuori mies, joka sanoi haluavansa auttaa meitä ja antoi minulle kahden euron kolikon. Sanoin hänelle, että me emme kerää rahaa vaan allekirjoituksia kortteihin. Mies ei kuitenkaan halunnut täyttää korttia, vaan kertoi haluavansa auttaa meitä rahalahjoituksella. Otin lopulta kaksi euroa vastaan, jotta mies ei loukkaantuisi. Mutta ei mennyt kuin muutama tovi, niin sama mies pyöräili takaisin paikalle ja tokaisi: ”No, voin minä sen kortinkin täyttää!”

Eräs keski-ikäinen mies ilmoitti olevansa kaikesta samaa mieltä kanssamme paitsi siitä, että me kannatamme kristillisiä perusarvoja. ”Olen ateisti”, mies tokaisi. Vastasin, että eihän se estä täyttämästä korttia. ”Kai sinäkin olet sitä mieltä, että koulussa voi laulaa suvivirren?” kysyin mieheltä. ”Totta kai”, sanoi mies. ”No, anna se kortti tänne, niin minä täytän sen. Enkä minä ole oikeastaan ateisti, joka vastustaa uskontoa. Minä en vain usko”, jatkoi mies. Olin samaa mieltä: ”Näin on. Sinä et ole ateisti. Sinä olet vain ei-uskova.”

Aivan alussa luoksemme tuli vanhempi nainen, joka A-telineen iskulauseita luettuaan sanoi: ”Olen joka kohdasta samaa mieltä. Kaikki nämä iskulauseet ovat hyviä ja sellaisia, joita monet suomalaiset kannattavat. Siksi te tulette kyllä menestymään.” Kun pyysin naista täyttämään kortin, hän sanoi menevänsä ensin kauppaan ja tulevansa sitten takaisin.

Nainen ei tullut koskaan takaisin.

Oliko nainen Jumalan enkeli, joka ei voinut täyttää korttia, mutta joka oli lähetetty meitä rohkaisemaan sen suhteen, että ohjelmamme on erinomainen ja monet suomalaiset tulevat tukemaan meitä, koska he ovat asioista täysin samaa mieltä?

5.7.2014

Suomen Laillisuuspuolue Hämeenlinnan torilla 5.7.2014

Olin 5.7.2014 Suomen Laillisuuspuoleen teltan kanssa kannattajakortteja keräämässä Hämeenlinnan torilla.

Mukana auttamassa olivat Tuomas Nikkanen parin tunnin ajan sekä Jouni ja Sirja Sederholm koko ajan eli klo 10-15 välillä. Avustajat osoittautuivatkin hyvin tehokkaiksi, mikä auttoi uuden keruuennätyksen syntymistä. Saimme Hämeenlinnassa kokoon 44 korttia, mikä on enemmän kuin koskaan ennen. Tällä hetkellä koossa on yhteensä 1177 korttia.

Kutsustani huolimatta paikalle ei tullut Hämeen Sanomien toimittajaa, mutta olin iloinen siitä, että lähettämäni ennakkopuffi oli julkaistu, koska muutamat henkilöt sanoivat asiaamme esitellessäni, että he kyllä tietävät, mistä on kyse, koska he olivat lukeneet SLP:n ohjelmasta ja torille tulosta paikallisesta lehdestä.

Telttamme vieressä oli torimyyjä, joka kuunteli puheitamme. Lopulta mies tuli teltalle, viittasi kädellään esitteisiimme ja sanoi: ”Minä olen kaikesta eri mieltä kuin te, mutta koska olen liberaali, haluan täyttää korttinne.” Kiitin miestä ja sanoin: ”No, sinä olet tosi liberaali.”

Eräs vanhempi mies oli heti kortin täyttämistä vastaan, koska hän oli niin vihainen kaikille puolueille. Vaikka mies oli meidän kannallamme eli EU:ta ja NATOa vastaan, hän ei suostunut kortin allekirjoittamiseen, vaan jatkoi puhisemistaan puolueiden vääryyksiä ja roistomaisuuksia vastaan. Lopulta mies sanoi: ”Sano Suomesta yksikin henkilö ja puolue, joka on korruptoimaton.” Vastasin: ”Minä olen ja Suomen Laillisuuspuolue.” Oli kuin pommi olisi pudonnut. Mies meni hiljaiseksi ja sanoi: ”Anna tänne se kortti. Minä täytän sen.”

Suomen Laillisuuspuolue on seuraavan kerran kortteja keräämässä keskiviikkona 9.7.2014 klo 14-19 Vantaalla Myyrmäen Paalutorilla. Tervetuloa mukaan auttamaan kampanjassa, muuten vain moikkaamaan tai täyttämään korttia, jos et ole jo sitä tehnyt!

2.7.2014

Suomen Laillisuuspuolue Vantaan Korson aukiolla 2.7.2014

Suomen Laillisuuspuolue keräsi 2.7.2014 kannattajakortteja Vantaan Korson aukiolla. Tällä kertaa telttaa ei voinut pystyttää ollenkaan kovan tuulen takia. Olin keruuhommassa yksin. Kortteja kertyi kuitenkin ihan mukavasti eli 24 kpl, joten nyt kortteja on koossa yhteensä 1132 kpl.

Tapasin Korsossa paljon alkoholin käyttäjiä (yhden maassa makaavan spurgun poliisi kävi noutamassa pois), nukkuvien puolueen jäseniä, joita mikään politiikkaan liittyvä ei kiinnosta millään tapaa, mutta myös enemmän kuin muualla SLP:n ohjelmasta todella innostuneita ihmisiä.

Eräs nuori mies sanoi luettuaan esitteen kolme pääkohtaa: ”Tämäpä ihmeellistä, minä olen kaikesta samaa mieltä!”

Kaikkein innokkain oli 35-vuotias mies, joka täytettyään kortin pyysi minulta kortteja, jotta hän voisi kerätä niitä kavereiltaan ja tuntemattomiltakin ihmisiltä. Hän piti tärkeänä sitä, että myös rötöstelevät poliisit laitetaan edesvastuuseen. No, sehän sopii SLP:n ohjelmaan, koska meidän mielestämme kaikkien ihmisten tulee olla tasavertaisia lain edessä. Annoin kaverille 20 korttia. On mielenkiintoista nähdä, miten hän onnistuu keruussaan. Ainakin hän käytti jo me-muotoa sanoessaan, että kyllä me sen 5000 korttia saamme kokoon.

Tästä sainkin uuden idean. Aion jatkossa kysyä myönteisiltä kortin täyttäviltä henkilöiltä, voisivatko he ottaa mukaansa muutamia kortteja tai enemmänkin ja kysellä allekirjoituksia tuttavapiiristään.

Suomen Laillisuuspuolueen korttien keräyskampanja jatkuu lauantaina 5.7.2014 klo 10-15 Hämeenlinnan torilla. Tervetuloa teltalle, jos satut olemaan siellä päin!

28.6.2014

Suomen Laillisuuspuolue Espoon keskuksen Asematorilla 28.6.2014

Olin Suomen Laillisuuspuolueen teltan kanssa Espoon keskuksen Asematorilla 28.6.2014. Mukana auttamassa olivat myös Timo Vaittinen ja Jouni Parpala.

Saimme kerättyä 23 kannattajakorttia.  Yhteensä kortteja on nyt koossa 1107 kpl.

Noin tunnin verran vieressä oli toinenkin teltta, helluntaiseurakunnan evankeliointiteltta, jossa kävikin aika paljon ihmisiä, joista osa suhtautui hyvin myönteisesti ohjelmaamme, joten he halusivat täyttää kortin. Osa taas takertui johonkin ohjelman yksityiskohtaan eivätkä he sen takia katsoneet voivansa allekirjoittaa korttia. Helluntailaiset tarjosivat ilmaista kahvia ja pullaa, jota mekin kävimme nauttimassa.

Kello 15 jälkeen tori hiljeni huomattavasti. Ihmisiä kulki enää hyvin harvakseltaan alueella. Asiaa ihmeteltyämme tulimme siihen tulokseen, että ilmeisesti väen vähyyteen on yksi selvä syy eli jo alkaneet kesälomat sekä muutoinkin ihmisten meno viikonloppuna mökille.

Toreilla ollessa näkee monenlaisia ihmiskohtaloita. Tänään teltalle tuli nuorehko pari, mies ja nainen, joista mies oli pahasti murjotun näköinen tikit päässä ja toinen silmäkulma mustana. Mies sanoi, että hänen veljensä oli juuri hakannut hänet. Ilmeisesti alkoholilla oli ollut osuutta asiaan, koska molemmat olivat aika maisteessa vieläkin. Kaikesta huolimatta kumpikin halusi täyttää kortin kuultuaan ohjelmastamme. ”Ilman muuta haluamme auttaa isänmaallista puoluetta”, totesi mies.

Asematorin ulkomaalaissaldo oli seuraava: kortin täytti yksi venäläinen sekä kaksi virolaista. Olen muuten pannut merkille, että virolaiset täyttävät aina kortin.

Seuraavan kerran SLP:n telttakampanja on Vantaalla Korson aukion itäpuolella keskiviikkona 2.7.2014 klo 14-19.

25.6.2014

Suomen Laillisuuspuolue Espoossa Karakallion torilla 25.6.2014

Olin Suomen Laillisuuspuolueen teltan kanssa 25.6.2014 Espoossa Karakallion torilla. Alkuvaiheessa Ari Pesonen oli jonkin aikaa auttamassa.

Kannattajakortteja kertyi aika mukavasti eli 27. Yhteensä kortteja on nyt koossa 1084.

Torin läheisyydessä on kaksi palvelutaloa, minkä takia aukiolla näkyi tavallista enemmän vanhempia ihmisiä rollaattoreineen. Kaiken ikäiset ihmiset täyttävät kortteja, mutta iäkkäämmät ihmiset harvemmin, koska heillä on niin vakiintuneet mielipiteet. Osa torjuu kortin täyttämisen sillä verukkeella, että he ovat jo niin vanhoja, ettei heidän kannanotollaan ole mitään merkitystä. Eräskin vanhempi nainen torjui ehdotukseni jyrkästi, mutta jäi kuitenkin kuuntelemaan mitä minulla oli sanottavaa. Aikani SLP:n näkemyksiä selostettuani nainen sanoi yhtäkkiä: ”No, voin minä sen kortin täyttää, kun puhuit niin hyvin.”

Useimmiten ihmisillä on voimakkaat kannat puolesta tai vastaan, mitkä eivät muutu, mutta joskus ”ylipuhuminen” onnistuu.

Karakalliossa sain jälleen myös kansainvälistä kannustusta, kun kortin allekirjoittivat Suomessa asuvat miehet Norjasta, Tanskasta, Saksasta ja Israelista.

Tanskalainen mies oli lähes koko ikänsä Suomessa asunut Kjeld (Kelle) Möller, joka kertoi, että hän tutki yliopistossa 1990-luvun pankkikriisiä. Yrittäjänä toiminut Möller kärsi itsekin suuria menetyksiä silloin, kuten kymmenettuhannet muut yrittäjät, joista liian moni päätyi lopulta epätoivossaan siihen, että itsemurha oli ainoa ratkaisu umpikujaan. Möller alkoi myöhemmin tutkia aihetta ja teki siitä väitöskirjan. Kaksi professoria hyväksyi väitöskirjan, mutta yliopiston johdon toimesta tutkimus hylättiin.

Miksi? Tuliko joltain taholta poliittista painostusta, kenties korkealta taholta? Käsityskantahan oli silloin se, että pankit pitää pelastaa, muu oli siihen nähden toisarvoista. Jos painostusta tuli, se on väärin, koska politiikan ei pidä estää vapaata tieteen tutkimusta.

Tämä asia on niin mielenkiintoinen, että aioin perehtyä aiheeseen tarkemmin ja tulen kirjoittamaan siitä myöhemmin oman artikkelin.

14.6.2014

Suomen Laillisuuspuolue Espoon Matinkylässä 14.6.2014

Olin Suomen Laillisuuspuolueen teltan kanssa 14.6.2014 Espoon Matinkylän Maailman-Matin aukiolla. Mukana auttamassa olivat Marko Autio ja Jarmo Tuokko.

Paikka oli huono, ei mikään elävä aukio, vaan rakennustyömaa ja läpikulkureitti. Ihmisillä oli kiire Ison Omenan kauppakeskukseen tai bussille tai sitten he olivat menossa kiireisesti kotiinsa kauppakassit kädessä.

Myöskään sää ei suosinut meitä. Pohjoisesta puhaltava kylmä puuskittainen tuuli teki olon viimaiseksi ja liikautti pari kertaa telttaakin metrin verran sivuun. Teltta pysyi kuitenkin paikallaan, koska olin sitonut sen narulla kiinni lamppupylvääseen.

Tapaamamme ihmiset olivat hyvin haluttomia täyttämään korttia. Kaikkein hämmästyttävintä oli se, että paikalla oli useita ihmisiä, jotka olivat kaikesta samaa mieltä, mutta jotka eivät siitä huolimatta halunneet täyttää korttia.

Lopputulos oli vaatimaton: saimme kokoon vain 7 korttia. SLP:lla on nyt koossa 1045 korttia.

Suomen Laillisuuspuolue on seuraavan kerran 18.6.2014 klo 14-19 Espoon Leppävaaran Ratsutorilla. Tervetuloa moikkaamaan ja korttia täyttämään! Toivottavasti meillä on silloin parempi onni myötä.

11.6.2014

Suomen Laillisuuspuolue Espoon Tapiolassa 11.6.2014

Olin Suomen Laillisuuspuolueen teltan kanssa 11.6.2014 Espoon Tapiolassa Stockmannin edustalla. Mukana kannattajakortteja keräämässä olivat myös Jarmo Tuokko koko ajan sekä Marko Autio, Susanne Haavisto ja Mella Pesonen osan aikaa.

Kortteja kertyi 19, joten SLP:lla on nyt kortteja koossa 1037 kpl.

Olen nyt kiertänyt eri paikkakuntia lähes vuoden ajan, mutta Tapiolassa oli eniten kiivaita vastaväittäjiä. Varsinkin jotkut nuoret miehet olivat varsin kiihkeitä kannanotoissaan. Kaikkein eniten närästystä aiheutti A-telineessä ollut iskulause ”Pakkoruotsi pois”. On uskomatonta, miten paljon tunteenomaista reaktiota nuo kaksi sanaa saivat aikaan. Kun selitin asiaa rauhallisesti ja sanoin lisäksi, että suomenruotsalaisista 40 % on asiasta samaa mieltä, niin jotkut ymmärsivät kantamme, ettei vastenmielisestä ruotsin opiskelusta ole mitään hyötyä, kun ei kieltä edes opi, vaan ainoastaan haittaa ruotsin kielelle, jota aletaan vihata ja inhota.

Iskulauseemme ”Maahanmuuttopolitiikkaa järkeistettävä” herätti paljon samanmielisiä reaktioita. Eräs virolainen mies sanoi: ”Minä olen asunut 7 vuotta Suomessa. Teen täällä työtä ja maksan veroni. Mutta kun haluan uutta asuntoa Espoosta, minä en sitä saa, koska minun edelleni menevät sellaiset maahanmuuttajat, jotka eivät halua tehdä töitä, vaan elää vain Suomen sosiaaliturvan kustannuksella. Miksi Suomi antaa tällaista tapahtua? Se ei ole oikein.” Sanoin: ”Olet oikeassa. Tuollainen on täysin väärin.” Mies täytti ilman muuta SLP:n kannattajakortin.

Eräs kortin täyttänyt suomalainen nainen sanoi asuneensa pitkään Britanniassa, mutta on muuttanut jokin vuosi sitten takaisin Suomeen. Nainen on työtön ( ei työhaluton ) muusikko ja hän otti sen takia yhteyttä KELAan kysyäkseen avustusasioista. Puhelimeen vastannut ulkomaalaistaustainen henkilö puhui kuitenkin niin huonoa suomea, että nainen ei saanut puheesta mitään selvää. Nainen järkyttyi. Miten on mahdollista, että hän suomalaisena ei saa Suomessa sellaista palvelua julkisen laitoksen taholta, että virkailijan puhetta voisi edes ymmärtää.

Tapiolan teltalla oli myös harvinaisia vieraita: nettituttavani Paul Marin USAsta ja hänen suomalainen vaimonsa Anja Marin, jotka olivat käymässä Suomessa, Anjan sisko Maire Perander ja tämän mies Kari Perander, jotka asuvat Kalajoella. Paul rukoili paikalla SLP:n toiminnan puolesta pyytäen kaikkeen Jumalan siunausta.

Tapiolassa oli useita ihmisiä, jotka tunnistivat minut jostakin yhteydestä. Eräs nuori mies kysyi suoraan: ”Oletko sinä se profeetta, josta oli juttu Helsingin Sanomissa elokuussa 2013?” ”Kyllä olen.” Mies jatkoi: ”Mistä sinä tiedät olevasi profeetta?” Vastasin: ”Jumala on kutsunut minut profeetalliseen tehtävään.”

Olen seuraavan kerran SLP:n teltan kanssa lauantaina 14.6.2014 klo 14-19 Espoon Matinkylän Maailman Matin aukiolla, jos Jumala suo ja säät sallivat.

6.6.2014

Suomen Laillisuuspuolue Vantaan Havukoskella 5.6.2014

Olin Suomen Laillisuuspuolueen teltan kanssa Vantaan Havukosken Koivutorilla 5.6.2014.

Avustajia ei sitten päässytkään mukaan, joten olin paikalla yksin.

Tosin sain päivän mittaan yhtä ja toista apua viereisen kirppiksen pitäjältä, Timo Valtoselta, joka on Joosua Mission toiminnanjohtaja. Timo auttoi teltan pystytyksessä, täytti kortin ja suositteli luokseen tulleille ystäville, että myös he täyttäisivät SLP:n kortin, minkä kaikki tekivätkin. Joosua Missio on evankelioimisjärjestö, joka järjestää yhdessä seurakuntien kanssa aktioita ympäri vuoden erilaisten tapahtumien kuten festarien ja markkinoiden yhteydessä eri puolilla Suomea. Totesimme Timon kanssa, että me olemme lukeneet toistemme kirjoituksia vuosien ajan eri yhteyksissä, mutta vasta nyt tapasimme kasvokkain. Valtonen kertoi, että Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko tuli aikoinaan hänen kauttaan uskoon. Sen jälkeen Timo teki valtavasti työtä sen eteen, että Niikko pääsisi eduskuntaan, mikä toteutuikin v. 2011 vaaleissa.

Kortteja kertyi Havukoskella 20 kpl, mikä merkitsi sitä, että ensimmäisen tuhannen raja ylittyi. Otimme historiallisesta tilanteesta kuvan, kun SLP:n tuhannennen kortin täyttäjä on allekirjoittamassa korttia. SLP:lla on nyt koossa kortteja 1010. Tarvitaan vielä 3990, jotka on saatava tämän vuoden loppuun mennessä, jos ja kun aiomme olla mukana huhtikuun 2015 eduskuntavaaleissa.

Kerron lopuksi sellaisen yksityiskohdan, että teltalla kävi kaksi henkilöä, jotka sanoivat, että muuten hyvä ohjelma, mutta he eivät pidä kohdasta ”Pakkoruotsi pois”. Vastasin, että minä pidän ruotsin kielestä (olen asunutkin Ruotsissa 10 vuotta) ja haluan, että suomenruotsalaisten kielellinen asema säilyy yhtä hyvänä kuin nytkin. Mutta lisäsin, että se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikkien suomalaisten pitäisi opiskella ruotsia, koska pakolla ja haluttomasti opiskellusta kielestä ei ole mitään hyötyä, koska kieltä ei motivaation puutteen takia opi juuri lainkaan. Mainitsin myös kielivalikoiman laajenemisen tärkeydestä ja varsinkin siitä, että venäjän kielen oppimisen mahdollisuuksia tulisi lisätä. Huomautin lopuksi, että galluppien mukaan 40 % suomenruotsalaisista on samaa mieltä kanssamme eli he haluavat pakkoruotsin pois koulusta, koska nykyinen pakollisuus synnyttää paljon kielteistä vihamielisyyttä ruotsin kieltä kohtaan, mikä ei ole suomenruotsalaisten etu. Palopuheeni jälkeen molemmat suomenruotsalaiset täyttivät kortin.

Suomen Laillisuuspuolue on seuraavan kerran Keravan Puuvalonaukiolla lauantaina 7.6.2014 klo 14-18. Tervetuloa paikalle moikkaamaan ja täyttämään kannattajakorttia!

24.5.2014

Jouko Pihon raportti: Suomen Laillisuuspuolue Tikkurilassa 24.5.2014

Olin Suomen Laillisuuspuolueen teltan kanssa keräämässä kannattajakortteja 24.5.2014 Vantaan Tikkurilan Tikkuraitilla.

Mukana auttamassa olivat Timo Vaittinen, Paula Marttinen sekä Inarista pariksi päiväksi pääkaupunkiseudulle piipahtanut Katri Aalto.

Saimme kerätyksi 34 korttia, joten SLP:lla on nyt koossa 993 korttia.

Tällä kertaa mukanamme oli myös juuri hankittu iso A-teline, jonka molemmilla puolilla olevat iskulauseet herättivätkin ansaittua huomiota. Kaikkein eniten myönteistä palautetta tuli sloganista ”Uutta maailmanjärjestystä vastaan”. Kolme miestä luki tekstin ohi kulkiessaan ja halusivat heti täyttää kortin.

Laitan tähän A-telineen kaikki iskulauseet.

Ensimmäinen puoli:

Isänmaallinen oikeudenmukaisuuspuolue
Suomalaisten puolesta
Itsenäisyys takaisin
Eroon eurosta ja Euroopan unionista
Ei NATOlle
Maahanmuuttopolitiikkaa järkeistettävä

Toisen julisteen teksti:

Suomi oikeusvaltioksi
Uutta maailmanjärjestystä vastaan
Oma vahva puolustus
Kristilliset perusarvot kunniaan
Irti velkakierteestä
Pakkoruotsi pois

Jatkamme tästä eteenpäin.

Seuraavan kerran SLP on Vantaan Myyrmäen Paalutorilla 28.5.2014 klo 14-18.

17.5.2014

Jouko Pihon raportti: Suomen Laillisuuspuolue Myllypurossa 17.5.2014

Olin Suomen Laillisuuspuolueen teltan kanssa kannattajakortteja keräämässä Helsingissä Myllypuron Myllyaukiolla lauantaina 17.5.2014 klo 14 jälkeen noin neljän tunnin ajan. Sää oli ihanteellinen, aurinko paistoi ja oli tyyntä.

Mukana auttamassa olivat Sami Räsänen ja Marja-Liisa Tammensalo.

Kortteja kertyi 20 kpl, joten tällä hetkellä SLP:n keräämien korttien kokonaismäärä on 953 kpl. Tarvitaan vielä 4047 korttia tämän vuoden loppuun mennessä. Voisitko sinä auttaa meitä tässä kovassa urakassa? Jos voit, ota minuun yhteyttä.

Myllypurossa oli se erikoisuus, että siellä tapasimme useita Suomessa asuvia virolaisia, jotka halusivat mielellään täyttää kortin.

Mutta valitettavasti suurin osa ihmisistä ei halua täyttää korttia – kuka mistäkin syystä tai tekosyystä. Kaikkein huonoin tekosyy oli miehellä, joka kuultuaan, että SLP haluaa Suomen itsenäisyyden takaisin ja eroon EU:sta sanoi: ”Ai, te olette natsipuolue!”

En käsitä tuollaista alistuvaa ja omaa kansaa väheksyvää näkemystä ikään kuin Suomelle sopisi olla vain joko Ruotsin tai Venäjän vallan alla tai sitten olla osana liittovaltioksi kehittyvää EU:ta, jolloin viimeisetkin itsenäisyyden rippeet häipyisivät taivaan tuuliin. Eli ensin piti kumartaa Tukholmaan, sitten Pietariin ja Moskovaan ja nyt pitäisi olla rähmällään Brysselin suuntaan.

Suomen Laillisuuspuolue on sitä mieltä, että Suomen tulee seisoa jo vihdoinkin omalla itsenäisellä perustallaan (Suomenlinnan Kuninkaanportin ajatus) olematta kenenkään alistama orja ja luottamatta vieraan apuun (eli ei NATOlle). Suomen tulee Urho Kekkosen politiikan mukaisesti olla puolueeton (mitä Suomi ei ole EU:ssa) ja pyrkiä olemaan suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella.

Kun Suomen Laillisuuspuolue ajaa Suomen ja suomalaisten parasta sekä Suomen menetettyä itsenäisyyttä takaisin, on lähes herjaavaa sanoa tällaista aidon isänmaanrakkauden puoluetta natsipuolueeksi.  

Heilutetaanhan jääkiekkokatsomossakin innokkaasti Suomen lippuja, huudetaan ”Suomi!”, ”Suomi!” ja lopuksi lauletaan kurkku suorana Maamme-laulua eikä kukaan sano siitä, että se on natsismia.

11.5.2014

Jouko Pihon raportti: Suomen Laillisuuspuolue Helsingin Malminkartanossa 10.5.2014

Olin Suomen Laillisuuspuolueen teltan kanssa Helsingin Malminkartanossa 10.5.2014. Raimo Hynynen ja Markus Huikuri olivat auttamassa.

Kampanja oli tämän vuoden ensimmäinen, ja heti rikkoontui viime vuoden yhden päivän (neljä tuntia) keräysennätys, joka oli 41 korttia, kahdella kortilla eli nyt ennätys on 43 korttia. Kortteja on nyt koossa 922 kpl. Aikaa kerätä loput 4078 korttia on tämän vuoden loppuun asti.

Kokeilin tänään olla paikalla yhden tunnin pidempään eli viisi tuntia yhteensä, ja hyvinhän se onnistui.

Tämän päivän erikoisuus oli paikallisten nuorten innokas mukanaolo. He olivat teltalla parin tunnin ajan tiiviisti kuin kyseessä olisi ollut nuorten telttaleiri, ja kaikki 18 vuotta täyttäneet täyttivät kortin. Varsinkin yksi nuori 18-vuotias nuorukainen alkoi hommata ihmisiä teltalle todella tehokkaasti. Hän kävi jopa kotonaan hakemassa allekirjoitukset vanhemmiltaan. Tämä nuori mies oli varsinainen tsemppaaja. Kun hän kuuli entisestä ennätyksestä, hän kävi monta kertaa päivän mittaan sanomassa, että kyllä me teemme tänään uuden ennätyksen. Vähää ennen Malminkartanonaukiolta poislähtöämme hän tuli vielä kysymään tilannetta. Sanoin, että olit oikeassa: me teimme uuden ennätyksen. Nuori mies oli tyytyväinen.

Myös muutamat Suomessa asuvat ulkomaalaiset täyttivät kortteja. Kaikkein nopein oli Torniossa asuva ja työskentelevä pakistanilainen mies, jolle ei tarvinnut sanoa paljon mitään, kun hän jo halusi täyttää kortin.

Loppuvaiheessa tapahtui kaksi erikoista asiaa. Kun olimme jo lähdössä ja telttakin oli purettu, paikalle tuli mies ja nainen, ja molemmat halusivat täyttää kortin. Mutta sitten mies sanoi minulle, että hän haluaisi ostaa kirjani Outo tie. Silloin minulle tuli outo olo. Sanoin miehelle: ”Valitettavasti minulla ei ole kirjaa mukanani. Kyllä nyt vähän harmittaa, koska tunsin aamulla sisäistä kehotusta, että minun pitäisi ottaa kirjani mukaan kaiken varalta, mutta en sitten  kuitenkaan ottanut, koska järkeilin, että ei sitä tarvita.” No, päätimme, että minä postitan kirjani hänelle.

Toinen ennen tapahtumaton asia oli se, että teltalle tuli kolme tyttöä, kaksi 12-vuotiasta ja yksi 9-vuotias, jotka halusivat puhella kaikenlaista. Yhtäkkiä toinen 12-vuotiaista kysyi minulta: ”Kuinka vanha sinä olet?” Sanoin, että arvaa. Tyttö sanoi heti: ”45-vuotias.” Meinasin revetä liitoksissani. ”Mitä sinä naurat?” Sanoin, että nauran sitä, että minä en ole 45-vuotias vaan 67-vuotias. Tyttö tokaisi: ”En usko.”

Iltapäivä Malminkartanonaukiolla oli mielenkiintoinen ja tuloksekas. Kaiken kruununa minua luultiin 22 vuotta nuoremmaksi. Ei sellaista ihan joka päivä tapahdu.

Mutta kampanja jatkuu. Keskiviikkona 14.5.2014 klo 14-19 olen SLP:n teltan kanssa Helsingissä Vuosaaren Mosaiikkitorilla. Tervetuloa mukaan moikkaamaan ja korttia täyttämään!

 

Suomen Laillisuuspuolue Helsingissä Malminkartanonaukiolla 10.5.2014. Vas. Jouko Piho, kaksi paikallista nuorta, joista varsinkin vierelläni oleva oli tosi hyvä korttien kerääjä ja Raimo Hynynen.
Suomen Laillisuuspuolue Helsingin Myllypurossa 17.5.2014. Vas. Sami Räsänen ja oik. Jouko Piho.
Suomen Laillisuuspuolue Vantaan Tikkurilassa 24.5.2014. Vas. Paula Marttinen, Katri Aalto, Jouko Piho ja Timo Vaittinen.
Suomen Laillisuuspuolueen tuhannes kannattajakortin täyttäjä Vantaan Havukoskella 5.6.2014.
Vas. Timo Valtonen ja Jouko Piho Vantaan Havukoskella 5.6.2014.
Suomen Laillisuuspuolue Espoon Tapiolassa 11.6.2014. Vas. Jarmo Tuokko, Paul Marin, Jouko Piho, Maire Perander, Anja Marin ja Marko Autio.
Suomen Laillisuuspuolue Espoon Tapiolassa 11.6.2014. Vas. Jouko Piho, Mella Pesonen, Jarmo Tuokko, Marko Autio ja Susanne Haavisto.
Suomen Laillisuuspuolue Espoon Matinkylän Matin-aukiolla 14.6.2014. Vas. Marko Autio, Jarmo Tuokko ja Jouko Piho
Suomen Laillisuuspuolue Espoossa Karakallion torilla 25.6.2014. Vas. Jouko Piho ja Ari Pesonen.
Suomen Laillisuuspuolue Espoon keskuksen Asematorilla 28.6.2014. Vas. Jouni Parpala, Jouko Piho ja Timo Vaittinen.
Suomen Laillisuuspuolue Vantaan Korson aukiolla 2.7.2014. Vas. Jouko Piho, oik. kortin täyttänyt mies.
Suomen Laillisuuspuolue 5.7.2014 Hämeenlinnan torilla. Vas. Jouko Piho, Jouni Sederholm, Sirja Sederholm ja Tuomas Nikkanen.
Suomen Laillisuuspuolue 12.7.2014 Keravalla Puuvalonaukiolla. Vas. Jouko Piho, Markus Huikuri ja Timo Vaittinen.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

25.09 | 19:39

Sanna Marin on pahimman luokan sielunvihollisen palvelija.

...
24.09 | 08:24

Kiinassa sotilasvallankaappaus?
Onko Xi Jinping kotiarestissa?

https://urly.fi/2NyZ

https://urly.fi/2Nz0

...
23.09 | 17:34

Venäläiset saapuu sankoin joukoin Suomeen.
https://urly.fi/2NxL

Suomen tullin animaatio kamerat rajalla.
https://urly.fi/2NxS

...
23.09 | 14:32

Profetiahan on lähes tulkoon, kuin tämän hetken aikaa mentäisiin. Parhaimpia Profetioita, joita olen lukenut.

...
Tykkäät tästä sivusta